- 5 Haziran 2008
- 6.597
- 12.634
- 773
Var bizim de salyalanma ve köpük falan yapıyor ağzıylayok öyle bir şey arkadaşımbiz her gece 2 saate bir uyanıyoruz, gündüz de iki kere 2 saat uyursak ne ala. 16 saat nasıl uyuyorlar ki? Benim oğlan ilk doğduğunda o kadar uyudu herhalde sadece
Bu arada sizde salyalanma var mı kızlar?
Aynen canim Anne sutu cabuk sindirildigi icin mama ile bir.olmuyor mama daha tok tutuyor gec sindirildigi icinBenim de iki göğüsten 60 cc falan cikiyor ama mamanin 60 cc si ile sütün 60 cc si eşit değil bence anne sütünün doyuruculugu daha az doktor da öyle demişti bana o yüzden atıyorum mamada 60 cc ile doyan bebek anne sütü ile 100 cc de anca doyuyor
Canım çocuk doyuyordur doymasa anlarsın huzursuz olur ağlar memede bağırır doyduğu için de mamayi istemiyordur ya da tadını begenmiyordur bazi bebekler mama da seçiyor çünkü ama 40 dk emziriyormussun daha nolsun benim kiz mesela maksimum 15 dk emmistir hepAnlamadim ki ya gün icinde tartiyorum bi 5800 bi 6100 çıkıyor tartida mi problem var anlamadim annem doymasa ortaligi ayaga kaldirirdi diyor. Mamayi verince de kusacakmis gibi yapiyor öğürüyor
Valla bu süt arttirma olayı çok stresli bir iş mesela ben ne yaptıysam fayda etmedi bilmiyorum demek ki vücutun kapasitesi bu kadar diyorum artık. Bebek istemedikten sonra o süt artmıyor bebek emecek sömürücek memeyi ki sürekli üretim olsun. Yoksa takviye o bu şu hikaye biraz, bebek iyi emiyorsa faydası var onlarin daGönül 2 saatte uyanmak ister ama uyanıyorumsütüm az ya süt artsın diye yapıyorum yoksa bebek için 3-4 saat uyku ideal bnce hatta biraz uyku almak için 3 saatlik ayarlıyorum ama yok bnim için uyanmak zor. Bugün sagdigim sütü verip bn süt sagicaktim mesela uykulu uykulu aldım emzirdim unuttum gitti sağmayi
Evet canım doktor da anne sütü doyurmaz bebek o yüzden sürekli emmek ister demişti. Su gibi demek ki biz ne kadar su içersek içelim karnimiz doyuyor mu doymuyor onun gibi bir şey demek ki. O yüzden zaten emen bebekler çok sık uyanip meme istiyorAynen canim Anne sutu cabuk sindirildigi icin mama ile bir.olmuyor mama daha tok tutuyor gec sindirildigi icin
Canim ben buyuk oglumda kulaklarin elinde kalmistim kivriliyorlardi diye cocgu yapmadigim eziyet kalmamkstiBen de yatağının kenarına battaniyeyi rulo yapıp koydum sağa dönemesin diye ama yok ne yapıyor ediyor dönüyorŞapka iyi fikirmiş ama şapka takmayı hiiiçç sevmiyor Bakalım şu yastıktan umutluyum
Canim 10 gunu anne sutu icin soyluyorlar. Senin ki mama aliyor mama alan bebek icin de mi doktorunuz bunu soylediBen de hipp e gectim. Simdilik iyi gidiyor gaz ve kaka durumu. 2995 gram dogmustu 10 mart ta dun 5 kilo cikti. Aptamil, aptamil conformil, sma, hipp kullandim bu iki ayda. Anne sutu gunluk 30 ml alabiliyor sadece sutum cikmiyor daha fazla3 saatte bir 90 ml veriyorum. Bazen daha fazlasini istiyor ya da uc saat dolmadan istiyor o zaman da veriyorum. Gece de mutlaka uyandiriyorum. Benim kiz gunduz hic uyumayip gece horul horul uyuyanlardan.
Gazi yine bir sekilde cikariyor da doktorlar 10 gun bile kaka yapmasa sorun degil dese de bence en buyuk sorunu bu yaratiyor. 2 gun yapmasa cok rahatsiz oluyor gozlemledigim. 3-4 gunu bulursak mahvoluyoruz. Hipp e gectigimizden beri o sorun da cozuldu.
Aynen öyle canım surekli aklım bununla meşgul. Şanslıyım ki bnimki emiyo hem de istemediğim kadar bnde dışardan destek veriyorum işte.Canım çocuk doyuyordur doymasa anlarsın huzursuz olur ağlar memede bağırır doyduğu için de mamayi istemiyordur ya da tadını begenmiyordur bazi bebekler mama da seçiyor çünkü ama 40 dk emziriyormussun daha nolsun benim kiz mesela maksimum 15 dk emmistir hep
Valla bu süt arttirma olayı çok stresli bir iş mesela ben ne yaptıysam fayda etmedi bilmiyorum demek ki vücutun kapasitesi bu kadar diyorum artık. Bebek istemedikten sonra o süt artmıyor bebek emecek sömürücek memeyi ki sürekli üretim olsun. Yoksa takviye o bu şu hikaye biraz, bebek iyi emiyorsa faydası var onlarin da
O ciglik oglumda da var... O kadar ayaktayiz kilo da gitmiyorBu sorunun cevabını ben de merak ediyorum gerçekten
Benim kızım da fışkırarak kaka yapıyordu her alt açmada ben de üst değişiyordum üstüm başım kaka oluyorduama artık 1 hafta kaka yapmıyor hasretle kaka bekliyorum
Biz de bu moddayız. Yanımda yatırıyorum yatakta yatmıyor uykudan eti kesilir gibi çığlık çığlığa kalkıyor. 1 haftadır bir tuhaf sürekli kucakta dışa dönük şekilde gezdirilmek istiyor. Yatar pozisyona gelince kıyamet kopuyor . Oturarak kucakta durunca kıyamet kopuyor. İlla kucakta olacak ben de ayakta geziyor olacağım. Ev içinde günde 12 bin adımları görüyorum. Gece 02.30 dan aşağı uyumuyor bir de yeni huyumuz.
Kesinlikle katiliyorum. Tamamen bebekle ilgili, emdikce artiyor. Emmezse yok, biz ne yaparsak yapalim...Canım çocuk doyuyordur doymasa anlarsın huzursuz olur ağlar memede bağırır doyduğu için de mamayi istemiyordur ya da tadını begenmiyordur bazi bebekler mama da seçiyor çünkü ama 40 dk emziriyormussun daha nolsun benim kiz mesela maksimum 15 dk emmistir hep
Valla bu süt arttirma olayı çok stresli bir iş mesela ben ne yaptıysam fayda etmedi bilmiyorum demek ki vücutun kapasitesi bu kadar diyorum artık. Bebek istemedikten sonra o süt artmıyor bebek emecek sömürücek memeyi ki sürekli üretim olsun. Yoksa takviye o bu şu hikaye biraz, bebek iyi emiyorsa faydası var onlarin da
Canim seninkinin kilo alimi.nasil bu kadar yemeyeAynen öyle canım surekli aklım bununla meşgul. Şanslıyım ki bnimki emiyo hem de istemediğim kadar bnde dışardan destek veriyorum işte.
Bu sütyen askısına oyuncak bağlayıp emzirmeyi denedin mi snnki büyük ya ilgisi de vardır bn arastirirken görmüştüm deneyenler olmuş.
Ne battaniye ne yastık bizde hiçbiri işe yaramadı. Kendini ittire ittire yastığı düşürdü yine döndü sağ tarafına yattı. Ben deBen de yatağının kenarına battaniyeyi rulo yapıp koydum sağa dönemesin diye ama yok ne yapıyor ediyor dönüyorŞapka iyi fikirmiş ama şapka takmayı hiiiçç sevmiyor Bakalım şu yastıktan umutluyum
Valla benim de gitmiyor kilo. Sen yine ilk gebeliğin de iyi vermişsin bu gebelikte de doğum öncesi kilona yakınsın. Ben hamilelikte 22 kilo aldım. Doğumdan sonra 10 kilo verdim. Dikkat ediyordum yediklerime sütüm geri kaçınca korktum şimdi onu da dikkat edemiyorum. Sadece almamak sabit kalmak derdindeyim. Emzirmek nasıl kilo verdirir diyorlar onu hala anlamadım bende işlemiyor oO ciglik oglumda da var... O kadar ayaktayiz kilo da gitmiyorBen 56-57 ile gebe kalmistim. Suanda hala 60 kiloyum. Ilk gebeligimde 40im cikinca 20 kilo almistum hepsi gitmisti...
Katılıyorum söylediklerine ya. Ve stres de çok etkiliyor süt üretimini. Ben çok stresli geçiriryorum günlerimi ve onca şeye süt artmıyor. Bi dönem iyi gibi oluyor sonra hoopp memeler pıs sönmüş balon . Benimki mama da istemiyor. Sütüm biterse naparım bilmiyorum.Valla bu süt arttirma olayı çok stresli bir iş mesela ben ne yaptıysam fayda etmedi bilmiyorum demek ki vücutun kapasitesi bu kadar diyorum artık. Bebek istemedikten sonra o süt artmıyor bebek emecek sömürücek memeyi ki sürekli üretim olsun. Yoksa takviye o bu şu hikaye biraz, bebek iyi emiyorsa faydası var onlarin da
Emiyorsa çok şanslısın canım emdiği sürece süt sorunu yaşayacağını sanmam. Yok canım bizimkine öyle şeyler kâr etmiyor asla yutmuyor eds yi bile yaptiramadim sondayi ağzına sokunca gözlerini açıp çığlık atti hepAynen öyle canım surekli aklım bununla meşgul. Şanslıyım ki bnimki emiyo hem de istemediğim kadar bnde dışardan destek veriyorum işte.
Bu sütyen askısına oyuncak bağlayıp emzirmeyi denedin mi snnki büyük ya ilgisi de vardır bn arastirirken görmüştüm deneyenler olmuş.
Öyle canım emzirmeden imkansiz gibi bişey. Sağma ile de bi yere kadarKesinlikle katiliyorum. Tamamen bebekle ilgili, emdikce artiyor. Emmezse yok, biz ne yaparsak yapalim...
Mama yemeyen çocukta zor. En azindan emmiyorsa mamaya sığınıyor insan. Sağım yapıyor musun peki?Katılıyorum söylediklerine ya. Ve stres de çok etkiliyor süt üretimini. Ben çok stresli geçiriryorum günlerimi ve onca şeye süt artmıyor. Bi dönem iyi gibi oluyor sonra hoopp memeler pıs sönmüş balon . Benimki mama da istemiyor. Sütüm biterse naparım bilmiyorum.
Sağımı bir kere denedim. Bildiğin çıkmadı bir iki damla bir şey çıktı sadece. Moral sıfır yerlerde bende. Sonra akabinde emzirdim baktım yutkunma var süt çıkıyor . Dedim ki gerçekten bebek emdikçe geliyor sağım makinesi tırt. Makineler bol olan sütü sağıyor demekki ve dedikleri gibi bebek kadar güçlü çekmiyor. Makine ile çıkan süt baz alınmamalı kesinlikle süt miktarı açısından.Emiyorsa çok şanslısın canım emdiği sürece süt sorunu yaşayacağını sanmam. Yok canım bizimkine öyle şeyler kâr etmiyor asla yutmuyor eds yi bile yaptiramadim sondayi ağzına sokunca gözlerini açıp çığlık atti hepmesela yatiyor mememi açıp gösteriyorum daha kucağıma almadan bağırmaya başlıyor
Öyle canım emzirmeden imkansiz gibi bişey. Sağma ile de bi yere kadar
Mama yemeyen çocukta zor. En azindan emmiyorsa mamaya sığınıyor insan. Sağım yapıyor musun peki?
Evet benim de çok az çıkıyor iki göğüsten 60 cc falan çıkıyor canimSağımı bir kere denedim. Bildiğin çıkmadı bir iki damla bir şey çıktı sadece. Moral sıfır yerlerde bende. Sonra akabinde emzirdim baktım yutkunma var süt çıkıyor . Dedim ki gerçekten bebek emdikçe geliyor sağım makinesi tırt. Makineler bol olan sütü sağıyor demekki ve dedikleri gibi bebek kadar güçlü çekmiyor. Makine ile çıkan süt baz alınmamalı kesinlikle süt miktarı açısından.
Uyku düşkünlüğü konusunda kendime sinir oluyorum ben de gerçekten. Uyuyamayınca çok gergin ve sinirli oluyorum. Sürekli kendimi telkin ediyorum. Bebek bu uyanacak , hatta uyumayacak normal, bu zamanlar geçecek diye ama yokGece nasıl uyaniyosun ya bn alarm kuruyorum eşim uyandiriyo telefona bakıp geri uyuyorum çocuğun aglamasiyla anca uyanıyorum 4-5 saat açlığı oluyo. Alarm sesini değiştim ama bu defa hiç duymamisim eşim diyo kapattın ama bn hatırlamıyorum. Şimdi yine kurdum saat 3 e bakalım uyanacak miyim. Bende şu uyku düşkünlüğü olmasa çok iyi olabilirdi. Uyumayinca sinir geliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?