Canım Allah yardımcın olsun hepimizin böyle günleri oldu, dün benim kide hiç derin uyumadı max 20 dk, kahvaltı bile toplayamadım artık 3 gibi eşime gel ben çok yoruldum diye aradım, eşlere karşı mahçup hissetme duygunu da anlıyorum bak ben ne güzel bakıyorum demek istiyoruz ama olmayınca üzülüyoruz çok normal bu duygunda, bebişinde muhtemelen gazı var bi derdi var o kadar uzun süre huzursuzsa, doyuyor mu emin ol bide gaz için heryerde paylaşılıyor bebeği çömelme pozisyonunda tut alaturka tuvalete oturur gibi bebeği kendine yaslayarak daha güzel boşaltıyorlar öyle mart annelerin dede paylaşılmıştı, bide çok hızlı büyüyorlar büyüdükçe bizde alışıyoruz onlara, bu günler çok hızlı geçecek bir haftaya bile daha kolay bakacaksın emin ol, bu arada ben bunu yazarken 5 dk önce beşiğine koyduğum ve bence çok derin uyuyan çocuk uyandı yani hepimiz aynı delilik eşiğindeyiz
Kıyamam ya geçer geçer inşallah
Acaba soğuktan mi öyle benim kızda biraz soğuk olsa çığlık çığlığa durmaz bende senin gibi acaba bakamıyormuyum derim hep ama biraz ortam ısındı mi mışıl mışıl uyur hemen
Benim de dün kızım benzer bir süreç yaşattı bana. Ağlamıyor da ama uyuyamadı stres oldu çocuğum daha garip oldu. Ben zaten kötü oldum. Eşim çok yoğun gece yarısı geliyor. Benden ilgi yemek bekleyen bir oğlum var. Dün ödevlerinin kontrolünü yapalım dediğimiz anda yeniden ağlamaya başladı bebek. Onunla ilgilenirken oğlum uyuyakaldı... Kızım uyuduğunda artık mahvolmuştum. Bu arada kaç kez ağlama noktasına geldim. Eşimi arayıp ağladım. Oğlum gelip seni anlıyor ondan mı uyumuyor acaba dediyani garip bir gündü dün ... Bugün de hala uyanamadı. Dün o kadar uykusuz kaldı ondan mı bilmiyorum
Tesekkur ederim yalniz olmadigimi hatirladim sayenizdeCanım o kadar uzun süre çığlık ata ata ağlıyorsa kesin bi sıkıntısı vardır. Burda anlatmıştım bi arkadaşımın her dakika ağlayan kucaktan asla inmeyen bi bebeği vardı. 6. Ayda ek gıdaya başladığında yoğurdu yiyince fenalaşmıştı. Meğer gıda alerjisi varmış. Anne alerjisi olduğu besinleri tüketmeyi kesti sütten bebeğe geçmemesi için ve meğer bebiş öyle ağlayan zırlayan değil neşeli mutlu bi bebekmiş. Gülücükler saçıyordu. Diyceğim o ki gazı yoksa, karnı toksa, altı temizse, burnu açıksa vs ve hala ağlıyorsa başka sebepler aranabilir.
Ben de bu arada fenalardayım benim 22 aylık oğlum resmen 6 gündür uyumuyor ne gündüz ne gece. Bitirdi beni. Her gün bidha sinirlenmiycem diye güne başlayıp ağlama krizleriyle günü bitiriyorum. Şuan mesela gözlerim şiş ve arpacık çıktı uykusuzluktan ve ağlamaktan
Aynen öyle canım güzel beslersin hiç bir şeyi kalmaz zamanla geçiyor zatenTeşekkür ederim cnm, kilosu kontrollerde hep beklenenden az çıkıyordu mamayı artıralım diyordu doktor ama zaten çok veriyordum dobiş olması lazımdı bebemin, ekliyorum kilo değişimini. Evet bu özel mamalar ne kadar pahalıymış, dediğin gibi yazdıracağız hemen.
Arkadaşınız gibi ben de güzelce beslerim kuzumu umarımStandart dışı bi mama olunca endişe duyuyor insan ister istemez, etrafımda da kullanan olmadı örnekleri duymak iyi geliyor Eki Görüntüle 3246766
Doymasa ağlar zaten canım doyuyordur kilo almıyor mu?Kizlar herkes bol bol mama veriyor benim oğlan da mamayi reddediyor umuyorum ki sütüm yetiyordur. Birkaç kere mama teklif ettim asla istemiyor. Emzirdikten sonra kontrol ediyorum memeden hala süt geliyor doyuyordur değil mi
Biz hep o durumdayiz canimBugün üstümden tır geçti resmen. Sabah 9 da bı uyandık bu saat oldu yatmadı. Sürekli emdi yattı 5 dk olmadan kalktı . Burnunu çektim banyo yaptık kucağımda ayagimda sallayarak uyuttum uyuyor geri uyaniyo.Açtır dedim memeye bakıyorum süt var siktigimda her delikten süt ciktigini gördüm. Artık pes edip mama verdim horluyo şimdi hele bı gazını da alayım ne olacak ama uyuyacak gibiyani süt geliyo her emzirmede kaç kez baktım süt var yutkunuyo da en az 10 dk her memeyi emdi. Emerken hiç kendisi bırakmadı ama ya uyuyakaldı ya da 15-20 dk sonunda gaz savaşı verirken ben bitirdim emzirmeyi. Anlamadım 2 aylık olduk sayılır atak haftası mi yaşıyoruz nedir
Vallahi ben hic vermek istemiyordum. Ama emmiyor ve sagdigim sut yeterli olmuyor mecburen veriyorum yani. En guzeli anne sutu. Ama olmayinca mecbur mama. Doymasa belli eder zaten. Mutlu huzurlu kilo aliyorsa her sey yolundadir. Hic mamaya biberona bulasip meme reddi riskini goze almayin bence.Kizlar herkes bol bol mama veriyor benim oğlan da mamayi reddediyor umuyorum ki sütüm yetiyordur. Birkaç kere mama teklif ettim asla istemiyor. Emzirdikten sonra kontrol ediyorum memeden hala süt geliyor doyuyordur değil mi
Kilo aldiriyor evet de asiri gaz yapiyor bebekte. Yani benimkinde yapti. Her bebek farkli tabii. Denedigim hic bir mamayi reddetmedi benim obur kizim :) ama gaz ve kaka durumuna gore degistirdim mamayi.Ben denedim aptamil tadi güzeldi hahahsjs ben hep aptamil verdim neden tavsiye etmiyorlar anlamadim benim oğlan tadini seviyordu çok iyi kilo aldırmıştı
Beyaz gürültü denedin mi?Biz hep o durumdayiz canimAycoregi1 ile E entropi nin bebegi de boyle. Cok zor anlatamam... Emzik verdim veremem gerektigine inanirken ama onu da bi tuttu sonra ogurerek cikardi istemiyor. Suanda 1.5 saatte inanin 10 defa uyuusumdur. 5 dk sonra hop uyaniyor. O kadar yiprandim ki ... Kabul ettim bu sekilde dayanmaya calisiyorum... Insallah sizinki gecicidir
Aptamilden çok memnun olan da var çok gaz yapıyor diyen de. Mesela ben sma optiprodan memnunum. Comfort olani gazlı ve kolik bebekler için diyorlardi onu deneyim dedim çocuk catlayacaktiBen denedim aptamil tadi güzeldi hahahsjs ben hep aptamil verdim neden tavsiye etmiyorlar anlamadim benim oğlan tadini seviyordu çok iyi kilo aldırmıştı
Ayy kiyamam yavrum kantoron yağı sür hemen pamukla. Nasıl anladın peki çatlağı canim yara gibi mi oluyor?Kizlar eger bebeginiz duzenli kaka yaparken bir anda yapmamaya basladi ise.muhakkak popoya bakin. Ben az once bir baktim Yigit in poposu catlamis civik yapiyor olmasina ragmen ondan bebegim kac gundur kaka yapmiyormus.Diger oglumda da bu aylarda poposu catlamisti sivi da yapsalar sivi kaka da da catliyor popo
Denedim cnmBeyaz gürültü denedin mi?
Merhaba rota ve menenjit aşısını 3. Ay kontrolünde yapacal doktorumuz.Herkese merhaba. Uzun zamandir bakamiyorum beni dogum sonrasi cok zorladi bebegim emmedi hala emmiyor mama sut sag o bu derken vallahi uyuyamiyorum bile benumarim sizler iyisinizdir her sey yolundadir.
Asilarla ilgili tecrubelerinize ihtiyacim var.
birincisi rotavirus asisi yaptirdiniz mi yaptiracak misiniz? Ikincisi bugun saglik ocaginda ya veremle birlikte vurulmali ya da 1 ay sonra dedi ama doktorumuz veremden 15 gun sonrasi icin yapariz dedi kafam karisti. Size hangi tarihler verildi?
Cnm benimki de gece uyanmıyor aslında ben emzirmek için uyandırırsam eğer cin gibi oluyor 1.5 - 2 saatten önce uyumuyor cingöz ama biberonla denemedim hiçBen onlari ciddiye almiyorum canım doktorunu dinle sen
Canim sağarken elinle memeni yukardan sıkıp bırak sürekli bi de öne doğru eğil öyle daha çok süt çıkıyor pompalar çok çıkarmıyor sütü malesef hastane tipi bi nebze daha iyi
Evet kuzum uykusunda yiyor ama eğimli bir şekilde yatıyor olmasi lazim. Düz şekilde yatarken yedirmiyorum kulak enfeksiyonuna sebep olabiliyor eğimli reflü yatağında ya da kucagimda yediriyorum. Eger yedikten sonra mızırdanırsa bacaklarini karnina ileri geri yapiyorum pirtlayip uyuyor. Mide gazi uyurken cikarmiyor denedim onu ama çıkarmadı. Hem uykusu bölünmemis oluyor hem yeni uyku döngüsüne geçtiği için daha uzun süre uyuyor. Ben mama sma optipro kullaniyorum ondan memnun kaldim gaz konusunda. Comfort olani Ekini mahvetti eşim çöpe atti mamayibu arada meme verenler de emzirerek yapabilir bunu
Çok teşekkür ederim cnm inşallah yazarım güzel gelişmeleri benim yavruşum da etli butlu olur birazAllah dermansiz dert vermesin... Cozumunu bulmussunuz ya insallah kilo da alir artik... Kolay gelsin, Allah guc sabir versin
Allah kolaylık versin çok zor bu neeBiz hep o durumdayiz canimAycoregi1 ile E entropi nin bebegi de boyle. Cok zor anlatamam... Emzik verdim veremem gerektigine inanirken ama onu da bi tuttu sonra ogurerek cikardi istemiyor. Suanda 1.5 saatte inanin 10 defa uyuusumdur. 5 dk sonra hop uyaniyor. O kadar yiprandim ki ... Kabul ettim bu sekilde dayanmaya calisiyorum... Insallah sizinki gecicidir
Hayir canim yara seklinde degil altini degistirirken gaz cikard iyice acilinca baktim yarik birbirinden ayrilmis distan gozukuyor ilk oglumda da bebekken olmustu oradan biliyorum dikkatli bakmak lazim yoksa pek anlasilmiyor. Evde anestol ve fito vardi Allahtan onu surdum kantron da surecegim.Sizin de aklinizda olsun ara ara bakin beslenmeyi bile red ediyorlar ondan sebepAptamilden çok memnun olan da var çok gaz yapıyor diyen de. Mesela ben sma optiprodan memnunum. Comfort olani gazlı ve kolik bebekler için diyorlardi onu deneyim dedim çocuk catlayacaktihemen optiproya geri döndüm. Her bebekte farkli seyrediyor bu mamaların gaz olayi canim
Ayy kiyamam yavrum kantoron yağı sür hemen pamukla. Nasıl anladın peki çatlağı canim yara gibi mi oluyor?
Yalnız değilsin arkadaşım +1 bendenSeninki de mi emmiyor. Ben emiyor biliyordum. Vallahi bir tek ben emziremiyorum saniyordum cok uzuluyorum bu duruma buraya bile bakamadim hic moral bozuklugundan.
Lansinoh çiftli olandan almayı düşünüyorum sağımı nasıl acaba lansinohun, şuan ben de kiwi var ama cift.olsa daha kolay olur sankiMaalesef hic emmedi. Bi iki kere aldi bir kac dakikaligina sadecesagmaktan helak oldum sutum de cogalmiyor ne yapsam da makine de degistirdim. Lansinoh elektrikli aldim. Simdi de manual denemeyi dusunuyorum yine lansinoh mu alsam medela mi bilemedim.
9 dan beri uyuması için ayağımda, yerine koyunca uyanıyor yani nasıl anlıyor ayakla yer farkını bilmiyorum.Biz hep o durumdayiz canimAycoregi1 ile E entropi nin bebegi de boyle. Cok zor anlatamam... Emzik verdim veremem gerektigine inanirken ama onu da bi tuttu sonra ogurerek cikardi istemiyor. Suanda 1.5 saatte inanin 10 defa uyuusumdur. 5 dk sonra hop uyaniyor. O kadar yiprandim ki ... Kabul ettim bu sekilde dayanmaya calisiyorum... Insallah sizinki gecicidir
Ben denedim , hatta şu oyuncak var budizzz diye beyaz gürültü falan çıkarıyor ama hiç bana mısın demiyor. Bir de benimki ağlayınca gözünü kapatıyor etraf ile tamamen bağı koparıyor mümkün değil bakmıyor yaniBeyaz gürültü denedin mi?
Lansinoh tekli var bnde yani sagiyo işte daha iyi sagmasini beklerdim açıkçası . Başka cihaz denemedim. Bazen sagarken süt gelmiyo elimle sıkıyorum geliyo tekrar sagiyorum bazen süt geliyo bazen gelmiyo.Yalnız değilsin arkadaşım +1 benden
Lansinoh çiftli olandan almayı düşünüyorum sağımı nasıl acaba lansinohun, şuan ben de kiwi var ama cift.olsa daha kolay olur sanki
9 dan beri uyuması için ayağımda, yerine koyunca uyanıyor yani nasıl anlıyor ayakla yer farkını bilmiyorum.
Ben denedim , hatta şu oyuncak var budizzz diye beyaz gürültü falan çıkarıyor ama hiç bana mısın demiyor. Bir de benimki ağlayınca gözünü kapatıyor etraf ile tamamen bağı koparıyor mümkün değil bakmıyor yani
Solgar maya tableti canımSolgar in neyini kullaniyorsunuz? Ben cok kacirdim da sayfalari goremedim.
Gece nasıl uyaniyosun ya bn alarm kuruyorum eşim uyandiriyo telefona bakıp geri uyuyorum çocuğun aglamasiyla anca uyanıyorum 4-5 saat açlığı oluyo. Alarm sesini değiştim ama bu defa hiç duymamisim eşim diyo kapattın ama bn hatırlamıyorum. Şimdi yine kurdum saat 3 e bakalım uyanacak miyim. Bende şu uyku düşkünlüğü olmasa çok iyi olabilirdi. Uyumayinca sinir geliyoCanım ben pek bişey yapmadim zaten yapmak istesem de bebek nasıl isterse öyle oluyorşuan düzene bizim tarafımızdan sokmak için çok küçükler o kendi rutinini oluşturdu diyebilirim. Gece 11 de son uykusuna geçmiş oluyor. Saat 1.15 de rüya beslemesi yapiyorum uykusu bölünmesin diye bu şekilde hiç uyanmadan saat 4.30 a kadar uyuyor. 4.30 da tekrar mama veriyorum uyuyor sabah 8.30 kalkış altini değiştirme gaz çıkarıp kaka yapma bi daha altını değiştiriyorum 09.15 gibi ilk gündüz uykusu yapiyor 11.30 uyaniyor sonrasi 45 dk-1 saat arasi gündüz uykulari ile gün bitiyor
Benim de iki göğüsten 60 cc falan cikiyor ama mamanin 60 cc si ile sütün 60 cc si eşit değil bence anne sütünün doyuruculugu daha az doktor da öyle demişti bana o yüzden atıyorum mamada 60 cc ile doyan bebek anne sütü ile 100 cc de anca doyuyorAllah kolaylık versin çok zor bu nee90 ml mama verdim yatiyo ne yani aç miydi ,? Maya tabletini kullanmadan önce bu saatlerde göğsümu siktigimda damla gibi geliyodu şimdi sagiyorum sikayim bı dedim deliklerden ince şekilde geliyo tek göğsümden 30 ml çıktı. Siktigimda hala geliyo.
Tüm gün emzirdigim halde bu cikiyo geçen 2 uyku yapmış aynı bu saatlerde 5 ml çıkmış aynı göğüsten. Süt var ama doyurmuyor galiba. Vaka ya bak ya süt olsa dert olmasa ayrı dert. Açlık aglamasi yoktu denrmelik vereyim mamayı dedim uyudu hatta önce 60 verdim uyanıp istedi 60 yaptım 30 içip sızdı.
Bizimkinin derdi başka ya valla değişik bebe.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?