2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Bence boy 60 cm olunca 3 olmuyor tasiyor. Benim oglum birinci ayinda 58 cm idi. Suan 60i gecmistir. Tasti hep 3 no
2.ay kontrolünde 63 cm idi. Bugüne kadar 3 no kullandim , bugun 4 e geçtim. 3 noda da hiç tasma sorunu yaşamadık biz.
Alin sanırım sekizinci hafta atağında bugün uyumayı tamamen reddediyor ve aşırı huysuz aynı günlerde olduğumuz arkadaşlar sizin bebisler de böyle mi ergenliğe girmiş gibi davranıyo
Bizde de bu ara yoğun uyku reddi var. Kızla bugün bahçeye gittik 4 saat felan oynadık oğlan gözünü kapamadi etrafa bakinmaktan.
Ben de şimdi 4 no taktım cidden daha rahat oldu gibi geldi bana da. Çok büyük kalmadı yani bakalım taşma yapacak mı
Bugün cis kaka durumu yaşadık hiç taşma olmadı bizde
Sadece anne sütü veren anneler, gündüz kaç saatte bir emziriyorsunuz. Bizimki arayı açıyor biraz, 2. saatten sonra ben teklif etmeye başlıyorum. Artık canı ne zaman isterse o zaman alıyor.
Arayi açmaktan çok kapattı sevgili minik yaka iğnem... bugün yarım saatte bir emdi ve dibine kadar emdi resmen 2 saat bizim için çok uzun süre 1 saate razıyım ben

Kızlar bugün bim e gittim, yapıkredi yayınlarının kitapları ve hareketli kitaplar vardı. Aldım ben bi kaç tane, bakmak isteyen olursa
Ben de gittim bugun bime ama goremedim bebek esyalarini hatta su merdivenden kayan penguenli oyuncak da gelecekti bugun gormedim
kizim icin solar su torbasi aldim :) cok uygundu fiyati. denize kampa falan gittigimizde is gorur diye dusundum.

Bezler kiloya gore kullanilmiyor mu boya gore mi kullaniliyor? Biraz bez stogu yapayim diyordum yapmayayim o zaman.

Kızlar benim oğlan çok fazla kusmaya başladı. Çok yoğun mukuslu ve çok fazla kusuyor. Nasıl ve neden oluyor bilmiyorum. Kakası da sümüksü yapıdaydı, acile götürdük bugün idrar testi yapıldı temiz çıktı. Kaka testi de istedi doktor ama 5 saat hastanede bekledik yapmadı. Yaparsa gece götüreceğiz. İlk defa 10 gün önce oldu sonra hiç olmamıştı. Dün tekrarladı kusması. Bugün sabah ve akşam üzeri iki kere kustu. Ama size nasıl anlatayım çok çok çok fazlaydı. Başına gelen var mı? Üşüttüm mü acaba bebişi? Çok korkuyorum sürekli takip ediyorum gözümü ayıramıyorum korkudan. Doktor reflü yatağında yatırın dedi. Kusmalarının ikisi memede oldu ikisi düz zeminde. Gece reflü yatağında yatıyor. Çok korkuyorum gece de kusar diye

Yeni bir şey kullanmaya başladın mı son dönemde? Bize gaz damlasına başladığımızda olmuştu öyle böyle bir kusma değil aşırı kusuyordu. Damlayı kesince geçti

Kızlar bebekleri
Hala kundakla mı yatırıyosunuz havalar ısındı artık büyüdüler kundak bizi zorluyor. Uyku tulumu alıcam ama uyju tulumunun içine ne giydiriyosunuz acaba bide uyku tulumu giydirince üstüne örtmeye gerek yok dimi

Ben kundağı çoktan bıraktım bizimki hiç sevmiyor çünkü Uyku tulumunun içine kısa kollu zıbın giydiriyorum sadece. Uyku tulumu yıkamada falansa normal tulumlarından giydirip üstüne battaniye örtüyorum öyle uyuyor. Uyku tulumu varsa üstünü örtmeye gerek yok canım ama tog değerinin oda sıcaklığına uygun olduğundan emin olmak lazım

Canım benım bebegim hiç kusmayan bir bebekti ama son 15 gundur kusuyor ilk kusmaya başladığında cok fazla kustu bir çay bardağı kadar su gibi kusuyordu bazen mukuslu sonra normale dondu kusmladı bazen kusuyor bazen kusmuyor suan normal ilk kusmay basladıgı gibi fazla değil ve artık peynir kesiğine döndü kusmaları ilk baslarda su gibi veya kusmuklu ve cok fazla kusuyordu bende endişe ettim ilk ama sorun etmedim suan duzeldi cok sukur senınde bir sey cıkmaz inşallah

Kızlar yenidoğan dönemi çok rahatmış ya. 3 ayı gectigimizden beri geceleri uyandığında etrafını izlemekten 1 buçuk 2 saatte anca uyuyor. Sonra yeniden acıkıyor zaten. Saat 2de uyanan oğlum yeni uyudu o da zorla sallaya sallaya. 3 aydan önce mamasını içerken uyuyakalıyordu hemen benim oğlum hiç zorlanmamıştık. Sizde durumlar nasıl? Acaba atak haftasında mıyız yoksa hep böyle mi devam edecek?

Selamlar
Moro refleksi ile kendisini uyandırmıyor mu? Ben kundağı zaten zor yapıyorum, bir de kucağımda uyumaya çok alıştığı için yatağına koyar koymaz geri almak zorunda kalıyorum

Yeni bir şey kullanmaya başladın mı son dönemde? Bize gaz damlasına başladığımızda olmuştu öyle böyle bir kusma değil aşırı kusuyordu. Damlayı kesince geçti
Yeni hiçbir şey kullanmaya başlamadık srkadaşım aşı sonrası başladı bu durum
Bizim bir su bardağını bulur, inşallah geçer ya inşallah

Ben muslinle geceleri sadece kolları sabitliyorum üstüne battaniye . Uyku tulumu bnde alicam. Burası geceleri serin oluyo kombi geceleri açık yoksa yüzü buz oluyo. Uyku tulumunda tog değerleri önemli içine uygun kıyafeti giydirmek lazım. Üstüne bişey ortmene gerek yok canım uyku tulumunu üstünü hiç açmayan bebeğin yorganı gibi düşün

Biz bayadir öyleyiz emzir gazını al derken uykusu aciliyo biraz minciriyorum op kokla derken mayisiyo ayağımda sallayıp uyutuyorum. Emzirme ortalama 40 dk suruyo bı yarım saat 40 dk da uykuya geçme süresi derken bı buçuk iki saati buluyo. Bazen gündüz çok uyuduysa gece uyutmak biraz zor oluyo.

Kusma zamanları var mı yoksa herhangi zaman diliminde kusabilir mi? Geceleri kustu mu ? Eğer kusma gece olmadıysa ve durduk yere değil beslenme sonrasıysa gece kusmaz bnce tabi gece beslemesini takip etmen lazım bı sure. Yine de dikkat etmek lazım. Kusması beslenme sonrasıysa gazı tam cikmiyo olabilir bı de alerji falan diyo değişik bişey yiyip içtin mi soğuk şeyler falan

Selamlar
Moro refleksi ile kendisini uyandırmıyor mu? Ben kundağı zaten zor yapıyorum, bir de kucağımda uyumaya çok alıştığı için yatağına koyar koymaz geri almak zorunda kalıyorum
Bazen evet uyandırıyor sonra hemen tekrar uyuyor

Ben hiç kundak yapmadım canım. Tabi büyüdükçe zorlar kundak hem seni hem bebisi uyku tulumunda üstünü örtmeye gerek kalmıyor daha rahat olursun

3. Ayı geçmedik ama biz öyleyiz emzirirken duvardaki tablo dikkatini çekiyor kuşlara bakıyor bırakıp sonra tekrar geliyor. Emzir altını aç gaz çıkar derken 2 saati biliyor zaten uyumak atak değil bizimki hep böyleyiz

Benim bebeğimde 2. Ay aşılarından sonra aşırı kusmaya başladı çok huzursuz sürekli ağlıyor fışkırtarak bir biberon dolusu kusuyor genelde emerken oluyor Bu ay çok az kilo alabildi. Kakasıda fazla oluyor günde 5-6 kere. İdrar yolları enfeksiyonu dediler antibiyotik kullandık ama kusma devam ediyor geçmedi. Reflü ilacı basladık ilacı da kusuyor Ben süt alerjisi olabileceğini düşündüm.Rotavirus aşısından sonra ortaya çıkabiliyomuş. Siz rota yaptırmış mıydınız.?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…