2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Biz de cok oldu. 4 te olmuyor .

Senin anlattiklarin bana ruya gibi geliyor masallah kizina Allah im nazardan korusun... Ben anlatmiyayim sabaha kadar olanlari

Kızlar nasılsınız bbişler nasıl? Bayadır bakamıyrodum. Bebekle ilgilenmekten o da uyuduğu zaman dizi izliyorum ya da kendim uyumaya çalışıyorum. Uyurken güzel de uyanıkken de sürekli ilgi istiyor ya kucakta olsun ya oyun oynayayım onunla. Yoksa basıyor yaygarayı. Sizde durumlar nasıl bu arasa 3,5 aylık olduk artık. 1-3 aylık aldığım tulumlar artık olmuyor 3-6 aylık aldım.. yazsa geldi bebişler toplandı artık dışarıya çıkartırız bol bol baldır bacak açarız rahatlarlar. Bu arada benim kız çok terliyor özellikle gece uzun uyuduğu zaman, uyandığında sırılsıklam oluyor. Bi gün yıkıyroum ertesi gün hiç yıkanmamış gibi. Saçları da yağlanıyor gece uykusu düzene girdi çok şükür inşallah bçyle devam ederde ataklarda değişmez. Akşam 10 gibi yatırdığımda 4:30 a kadar aralıksız uyuyor artık. Sonra mama veriyorum altını değiştiyorum uyuyor yine 7:30 a kadar bazen uyumaya devam ediyor 9 a kadar bezende 7:30!da uyandığında 2/3 saat uyanık kalıyor.
Ama dediğim gibi gündüz durmuyor maalesef sürekli ilgi alaka istiyor

Bezler kiloya gore kullanilmiyor mu boya gore mi kullaniliyor? Biraz bez stogu yapayim diyordum yapmayayim o zaman.
Ben hiç o şekilde takip etmedim bacaktan sıkmaya başlayınca no büyüttüm canım.
Hiç kundak yapmadım. Bu ara mono refleksle kendini çok uyandiriyordu o zamanda kollarını kazağın içinde bıraktım o şekilde açamayınca kollarını uyanmadı. Uyku tulumunun mantığı o zaten canım. Tog unu oda sıcaklığına göre aliyorsun ve üstünü ortmuyorsun. Uyku tulumu içine sadece kısa kollu-askili zibin o kadar.
Kızlar bebeklerinizi ilk 3 ay da.goz muayenesine goturdunuz mu elzem bir şey mi? Çocuk doktoru tavsiye etti götürün dedi ama bilemedim
Götürmedim. Her ay rutin kontrolde çocuk doktorumuz bakıyor bir sorun görünce yönlendireceğim dedi.
Rota bazisında yan etki yapmazken batısında kusma veya ishal yapabiliyor canım. Mesela kızımda yoğun ishal olmustu. Geçen ay arkadaşımın çocuğu rota yaptırdı onda da yoğun kusma oldu. 10 güne vücut toparlıyor.

Ben hiç kundak yapmadım canım. Tabi büyüdükçe zorlar kundak hem seni hem bebisi uyku tulumunda üstünü örtmeye gerek kalmıyor daha rahat olursun

Kızlar hepinize çok teşekkür ederimcahilliğime verin tog değeri nedir ilk defa duydum

minseo bunlari cok kullandim az onceki aciklama bu kartlara ait gorsel eklerken olmadi bir.turlu
Bu kartlardan da alayım canım sağol
Canım Ekin doğduğundan beri kusan bi bebek. Fışkırır tarzda olmasa da her beslenmeden sonra az da olsa bazen gaz çıkararak fazla kusmalari oldu. Kontrolde doktora sordum. Eğer kilo almasinda sorun yoksa fazlasını çıkarıyordur, reflü hemen hemen her bebekte olan normal bir durum ama kilo alımına zarari varsa o zaman müdahele ederiz dedi. Hatta Ekin doktor muayne ederken eşimin omzunda yerlere kustu Doktor da gördü yani iyi oldu, o gün hatta rota yapacakti biraz aciksin öyle yapalım kusarsa üzülürüz dedi. Acikmasini bekledik öyle yapti aşıyı sonra 2 saat beslemedim kusmasin diye. Rotadan sonra Ekin de ertesi gün ishal oldu ama sonra düzeldi. Kusma hep olduğu için o konuda yorum yapamayacagim ama gece huysuzluk oldu bizde ilk gün arı sokmuş gibi ağladı sanırım bağırsakları ağrıdı calpol verince sakinledi. Reflü ve kusma için doktor bize bu gavisconun bebekler için olanini verdi. Mama ya da sütte eritip veriyosun. Ben henüz kullanmadim. Şuan mamasini 90 cc den 75 cc ye düşürdüm midesi iyice dolmuyor ve kusması azaldi. Doktor bunu da deneyebilirsin dedi. Hatta ben kilo alımı azalir mi dedim sen zaten 90 cc veriyosun 30 cc ni kusuyor değişen bir şey olmayacak dedi.

Ben bunu çok yapıyorum hatta bu gece eşim alin havada yakıt alan jetler gibi dedi jdjdjd değişik bir yaklaşım
Valla çok rahat oluyor uyuduğumu anlıyorum ben mutlu o mutlu
Senin anlattiklarin bana ruya gibi geliyor masallah kizina Allah im nazardan korusun... Ben anlatmiyayim sabaha kadar olanlari
Ah canım inşallah sizin de düzene girer uykusuzluk cidden zor Her bebeğin mizacı farklı işte...

Kızlar merak ediyorum daha önce de sormuştum ama sese dönme başladı mı sizlerde? Bir de başını tam tutma ne zaman oluyor
Evet biz de başladı sese dönme başını da dik tutuyor hatta yattığı yerden kalmaya çalışıyor ellerini tutmadan kendisi kafasını bir süre kaldiriyor

Kizlar merhaba hepiniz saglikla buyutun bebislerinizi ins. Benim sorum şu suan süt sagma makinesi ne kullaniyorsunuz hangisinden memnunsunuz yardimci olur musunuz elektrikli tek tarafli elektrikli cift tarafli hangisi sizce

Kızlar merak ediyorum daha önce de sormuştum ama sese dönme başladı mı sizlerde? Bir de başını tam tutma ne zaman oluyor
Sesin geldiği yöne doğru kafasını çeviriyor. Ben ellerinden tutup kaldiriyorum o zaman kafasını kaldırıp sabit tutabiliyor, ya da omzumdayken kafasını kaldirip bir süre bakınıyor ama yattığı yerde kafasını tek başına kaldiramiyor

Kizlar merhaba hepiniz saglikla buyutun bebislerinizi ins. Benim sorum şu suan süt sagma makinesi ne kullaniyorsunuz hangisinden memnunsunuz yardimci olur musunuz elektrikli tek tarafli elektrikli cift tarafli hangisi sizce
Lansinoh tek taraflı elektrikli kullanıyorum çok memnunum canım. Çift taraflı olunca çekim gücünün azaldığını okumuştum.
Canim bu seneye kucuk gelmez mi ya? Bana minicik gozuktu
9-12 ay aldım canım baya büyük hatta alin uyuyunca fotoğrafını atayım
Güle güle kullanin canim ben yazin alicam bunlari yazın kisliklari alıyorum çok uygun oluyor
Aynen beybi çok mantıklı olur

Hiç desteksiz kafasını kaldırıp yerinden mi kalkmaya çalışıyor? Daha çok erken değil mi ya
Evet canim biz de şaşırıyoruz kafasını yattığı yerden kaldırıyor tutamiyor tabi ama yerden teması kesiliyor kucağımızdayken gogusumuze yaptırdığımızda ordan da kaldırıyor kafasını o zaman biraz tutuyor da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…