2 saatte bir emziriyorum canım. Bazen mızmızlandığı zamanda veriyorum ama genelde 2 saati geçirmiyorum canımSadece anne sütü veren anneler, gündüz kaç saatte bir emziriyorsunuz. Bizimki arayı açıyor biraz, 2. saatten sonra ben teklif etmeye başlıyorum. Artık canı ne zaman isterse o zaman alıyor.
Biz bayadir öyleyiz emzir gazını al derken uykusu aciliyo biraz minciriyorum op kokla derken mayisiyo ayağımda sallayıp uyutuyorum. Emzirme ortalama 40 dk suruyo bı yarım saat 40 dk da uykuya geçme süresi derken bı buçuk iki saati buluyo. Bazen gündüz çok uyuduysa gece uyutmak biraz zor oluyo.
Benim oğlum altını değiştirirken bile uyurdu gece. Uykusuna düşkündü biraz. Ama ne zaman 3. ayı geçtik yavaş yavaş arayı aça aça dün 2 saatte uyudu. 4. ayda olacak olan uyku gerilemesi mi başladı bilemiyorum. Ama bizim için yeni bir durum oldu peki siz nasıl uykunuzu alabiliyorsunuz kızlar? Önceden 20 dakikada uyurdu en fazla ben de uykum açılmadan uyumuş oluyordum. Şimdi yatınca hemen de uyuyamıyorum sabah 7de de geri kalkıyor zaten. Perişan oldum kaç gündür uykusuzluktan.3. Ayı geçmedik ama biz öyleyiz emzirirken duvardaki tablo dikkatini çekiyor kuşlara bakıyor bırakıp sonra tekrar geliyor. Emzir altını aç gaz çıkar derken 2 saati biliyor zaten uyumak atak değil bizimki hep böyleyiz
Ekin de 3 gündür gece uykusuna geçerken çok zorlaniyor ya aşıdan ya atak haftasi bi acayiplik olduğu kesinAlin sanırım sekizinci hafta atağında bugün uyumayı tamamen reddediyor ve aşırı huysuz aynı günlerde olduğumuz arkadaşlar sizin bebisler de böyle miergenliğe girmiş gibi davranıyo
1.5 haftadır böyle benim oğlum, bu gece bittim resmen .Alin sanırım sekizinci hafta atağında bugün uyumayı tamamen reddediyor ve aşırı huysuz aynı günlerde olduğumuz arkadaşlar sizin bebisler de böyle miergenliğe girmiş gibi davranıyo
Rüya beslemesi yapmani tavsiye ederim bu şekilde uykusu bölünmeden uyumaya devam etmiş oluyorlar. Mesela her gece 3 te mi uyanıyor 2.55 te mama/meme ne veriyorsan uykusunda besle bu şekilde uykuya devam ediyorlar canim. Ben Ekin e öyle yapiyorum uyanmadan sabaha kadar uyuyorKızlar yenidoğan dönemi çok rahatmış ya. 3 ayı gectigimizden beri geceleri uyandığında etrafını izlemekten 1 buçuk 2 saatte anca uyuyor. Sonra yeniden acıkıyor zaten. Saat 2de uyanan oğlum yeni uyudu o da zorla sallaya sallaya. 3 aydan önce mamasını içerken uyuyakalıyordu hemen benim oğlum hiç zorlanmamıştık. Sizde durumlar nasıl? Acaba atak haftasında mıyız yoksa hep böyle mi devam edecek?
Bizim doktor 6. Aydan sonra götür şuan götürsen de kesin bir sonuç alamazsin dediKızlar bebeklerinizi ilk 3 ay da.goz muayenesine goturdunuz mu elzem bir şey mi? Çocuk doktoru tavsiye etti götürün dedi ama bilemedim
Benimki bugun 3te uyandı 5 i geçiyordu uyuması , hiç uykusu uzun bir bebek olmadı zatenKızlar yenidoğan dönemi çok rahatmış ya. 3 ayı gectigimizden beri geceleri uyandığında etrafını izlemekten 1 buçuk 2 saatte anca uyuyor. Sonra yeniden acıkıyor zaten. Saat 2de uyanan oğlum yeni uyudu o da zorla sallaya sallaya. 3 aydan önce mamasını içerken uyuyakalıyordu hemen benim oğlum hiç zorlanmamıştık. Sizde durumlar nasıl? Acaba atak haftasında mıyız yoksa hep böyle mi devam edecek?
3. Ay kontrolüne gelmeden yaptırıp gelin dedi bizeKızlar bebeklerinizi ilk 3 ay da.goz muayenesine goturdunuz mu elzem bir şey mi? Çocuk doktoru tavsiye etti götürün dedi ama bilemedim
Bizim çocuk doktorumuz baktı canım 6. Ayda göz doktoru görecek dediKızlar bebeklerinizi ilk 3 ay da.goz muayenesine goturdunuz mu elzem bir şey mi? Çocuk doktoru tavsiye etti götürün dedi ama bilemedim
Galiba uykusuzluğa alıştımBenim oğlum altını değiştirirken bile uyurdu gece. Uykusuna düşkündü biraz. Ama ne zaman 3. ayı geçtik yavaş yavaş arayı aça aça dün 2 saatte uyudu. 4. ayda olacak olan uyku gerilemesi mi başladı bilemiyorum. Ama bizim için yeni bir durum oldu peki siz nasıl uykunuzu alabiliyorsunuz kızlar? Önceden 20 dakikada uyurdu en fazla ben de uykum açılmadan uyumuş oluyordum. Şimdi yatınca hemen de uyuyamıyorum sabah 7de de geri kalkıyor zaten. Perişan oldum kaç gündür uykusuzluktan.
Sabah emmesinden sonra kesin kusuyoruz. Gaz çıkartırken oluyor genelde pat pat sırtına vururken. İki kere memede oldu. O da geğirmeye çalışırken. O kadar yediğime içtiğime dikkat ediyorum ki bilmiyorum çok terledim bu ara etkisi olmaz muhtemelen ama.Kusma zamanları var mı yoksa herhangi zaman diliminde kusabilir mi? Geceleri kustu mu ? Eğer kusma gece olmadıysa ve durduk yere değil beslenme sonrasıysa gece kusmaz bnce tabi gece beslemesini takip etmen lazım bı sure. Yine de dikkat etmek lazım. Kusması beslenme sonrasıysa gazı tam cikmiyo olabilir bı de alerji falan diyo değişik bişey yiyip içtin mi soğuk şeyler falan
Yaptırdık arkadaşım rotavirüs aşısı yaptırdık. Valla o kadar aynı ki anlattıkların. Çok moralim bozuk anlatamam sana. Fışkırtarak kusuyor, iki kere emerken, iki kere gaz çıkartırken bir kere de düz zemine yatırmıştım. İdrar tahlilimiz temiz çıktı bizim çok şükür ama şimdi kaka testini bekliyoruz. Gerçekten çok moralim bozuk ne yapacağım bilmiyorum elim kolum bağlı. Az az sık emzirmeye çalışacağım işe yarar mı bilmiyorumBenim bebeğimde 2. Ay aşılarından sonra aşırı kusmaya başladı çok huzursuz sürekli ağlıyor fışkırtarak bir biberon dolusu kusuyor genelde emerken oluyor Bu ay çok az kilo alabildi. Kakasıda fazla oluyor günde 5-6 kere. İdrar yolları enfeksiyonu dediler antibiyotik kullandık ama kusma devam ediyor geçmedi. Reflü ilacı basladık ilacı da kusuyor Ben süt alerjisi olabileceğini düşündüm.Rotavirus aşısından sonra ortaya çıkabiliyomuş. Siz rota yaptırmış mıydınız.?
Canım çok geçmiş olsun, inşallah şimdi daha iyidir.Kızlar benim oğlan çok fazla kusmaya başladı. Çok yoğun mukuslu ve çok fazla kusuyor. Nasıl ve neden oluyor bilmiyorum. Kakası da sümüksü yapıdaydı, acile götürdük bugün idrar testi yapıldı temiz çıktı. Kaka testi de istedi doktor ama 5 saat hastanede bekledik yapmadı. Yaparsa gece götüreceğiz. İlk defa 10 gün önce oldu sonra hiç olmamıştı. Dün tekrarladı kusması. Bugün sabah ve akşam üzeri iki kere kustu. Ama size nasıl anlatayım çok çok çok fazlaydı. Başına gelen var mı? Üşüttüm mü acaba bebişi? Çok korkuyorum sürekli takip ediyorum gözümü ayıramıyorum korkudan. Doktor reflü yatağında yatırın dedi. Kusmalarının ikisi memede oldu ikisi düz zeminde. Gece reflü yatağında yatıyor. Çok korkuyorum gece de kusar diye
2 saatte bir emziriyorum canım. Bazen mızmızlandığı zamanda veriyorum ama genelde 2 saati geçirmiyorum canım
1 aydır kolik gibi o kadar çok ağlıyorki aşıdan önce hiç kusması olmazdı. Bizim de moralimiz çok bozuk kaç defa doktora götürdük ben de kaka testi isteyeceğim. İnşallah düzelirler. Testinizin sonucu çıkınca yazabilir misinizSabah emmesinden sonra kesin kusuyoruz. Gaz çıkartırken oluyor genelde pat pat sırtına vururken. İki kere memede oldu. O da geğirmeye çalışırken. O kadar yediğime içtiğime dikkat ediyorum ki bilmiyorum çok terledim bu ara etkisi olmaz muhtemelen ama.
Yaptırdık arkadaşım rotavirüs aşısı yaptırdık. Valla o kadar aynı ki anlattıkların. Çok moralim bozuk anlatamam sana. Fışkırtarak kusuyor, iki kere emerken, iki kere gaz çıkartırken bir kere de düz zemine yatırmıştım. İdrar tahlilimiz temiz çıktı bizim çok şükür ama şimdi kaka testini bekliyoruz. Gerçekten çok moralim bozuk ne yapacağım bilmiyorum elim kolum bağlı. Az az sık emzirmeye çalışacağım işe yarar mı bilmiyorum
Algıları açıldığı için sanırım2.ay kontrolünde 63 cm idi. Bugüne kadar 3 no kullandim , bugun 4 e geçtim. 3 noda da hiç tasma sorunu yaşamadık biz.
Bizde de bu ara yoğun uyku reddi var. Kızla bugün bahçeye gittik 4 saat felan oynadık oğlan gözünü kapamadi etrafa bakinmaktan.
Bugün cis kaka durumu yaşadık hiç taşma olmadı bizde
Arayi açmaktan çok kapattı sevgili minik yaka iğnem... bugün yarım saatte bir emdi ve dibine kadar emdi resmen2 saat bizim için çok uzun süre 1 saate razıyım ben
Kızlar bebekleri
Hala kundakla mı yatırıyosunuz havalar ısındı artık büyüdüler kundak bizi zorluyor. Uyku tulumu alıcam ama uyju tulumunun içine ne giydiriyosunuz acaba bide uyku tulumu giydirince üstüne örtmeye gerek yok dimi
Alıyor canım teklif edinceTeklif ettiğinde alıyorsa ne mutlu canım, benim ki illa saatini bekliyor gibigazı olduğunda zaten asla emmiyor.
Valla bu sabahta kustuk. Az az sık sık emzirmeyi planlıyorumCanım çok geçmiş olsun, inşallah şimdi daha iyidir.
Benim büyük kızım 6 aylık olana kadar kustu ama öyle böyle değil. Reflü değildi, ben de çok üstüne düşmedim sanırım normaldır siye düşünüyordum galiba. 6.ayında geçmişti.
Sizin de bir an evvel düzelir inşallah
Bizim de aşıdan önce kusmamız olurdu ama minicik minicik. İnşallah düzelirler arkadaşım inşallah1 aydır kolik gibi o kadar çok ağlıyorki aşıdan önce hiç kusması olmazdı. Bizim de moralimiz çok bozuk kaç defa doktora götürdük ben de kaka testi isteyeceğim. İnşallah düzelirler. Testinizin sonucu çıkınca yazabilir misiniz
Ekin de 3 gündür gece uykusuna geçerken çok zorlaniyor ya aşıdan ya atak haftasi bi acayiplik olduğu kesin
Gel sarılalım1.5 haftadır böyle benim oğlum, bu gece bittim resmen .
Ben bunu çok yapıyorum hatta bu gece eşim alin havada yakıt alan jetler gibi dedi jdjdjd değişik bir yaklaşımRüya beslemesi yapmani tavsiye ederim bu şekilde uykusu bölünmeden uyumaya devam etmiş oluyorlar. Mesela her gece 3 te mi uyanıyor 2.55 te mama/meme ne veriyorsan uykusunda besle bu şekilde uykuya devam ediyorlar canim. Ben Ekin e öyle yapiyorum uyanmadan sabaha kadar uyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?