- 29 Temmuz 2022
- 1.127
- 2.630
- 83
- 33
Geçmiş olsun Allah şifalar versin canımkız hasta yine
Perşembe günü parkta oynarken terledi sonra hava bir anda döndü yağmura, üzerinde kurudu. Cuma günü hafif öksürük başladı, dün biraz daha ilerleyince akşam acile götürdük oksuruk harici hiçbir şey yokken gece 1 de bir anda 39.8 e çıktı39.5 altına inmedi bir turlu sabah 5 gibi herhalde 38.5 altına indi
İki gündür berbat durumdayızKızlar bebekleri nasıl uyutuyorsunuz güzel gidiyordu bizim uykular şimdi gündü uykularını çok kısalttı bide hep kucak istiyor koyuyoruz uyanıyor , eskiden 2-3 saat deliksiz uyurdu ana kucağında şimdi 10 dk
Ooo eller hep ağızda özellikle bu iki gündür şapır şupur emiyor salyayı da tutamadığı için kollar ve boyun hep ıslakKızlar bebişlerinizin ellerini ağızlarına götürme işi ne durumda. Bizim oğlan cuk cuk emiyor yaben iyice rahatsız olmaya başladım. Emzik vermeye çalışıyorum ama emzikte iyi değil ne yapacağımı şaşırdım ne zamana kadar sürecek bu el keşfi
Ben sadece anne sütü veriyorum canım 2.ayda regl oldum anlayamadım tam olarak emzirmekle alakasınıEvet sut hormanu ureme hormonunu bastiriyor
Yok çok tatlı amaCanim neden rahatsiz oluyorsun ki bana cok tatli geliyorlar hem oyle rahatliyorlar.
Müdahale etmiyorum arkadaşım, ama salyalar akıp iyice şap şup olunca emzik veriyorumNörolojik gelişimin beklenen bir parcasiymis canım el emmesi o yüzden bırak emsin doya doya
Ben de çok yorgunum arkadaşım, çok güzel bir süreç ama çok yorucu. Eşime diyorum şöyle kesintisiz 5-6 saat uyumak istiyorum. Uyusam toparlıcam ama uyuyamıyorum da. Bebeğime bakıp canı sağolsun diyorum ama normal değil gibiyim. Mümkün olduğunca oğlanı arabasına atıp dışarı çıkıyordum, şimdi de full hava yağmurlu bu ara. Hava da etkiliyor psikolojimi. Ama geçecek, sen de öyle düşün geçecek. Geçerken bu günleri kaçırdık diye üzülmemek için zorla kendini. Ben öyle yapıyorum. Doya doya sarılmaya çalışıyorum oğlumaKızlar psikolojiniz iyi mi? Yani eski halinize döndünüz mü? Ben çok yorgun ve yıpranmış hissediyorum
Benim oğluşun da birşeyler tutmasında sorun yok şükür deAa neden rahatsız oluyorsun? Gelisiminin bir parçası şu an o hareket. Bu şekilde ellerinin varlığını tanıyıp kullanmayı öğrenecek. Ben asla müdahele etmedim artık baya azaldi emmesi. ellerini öğrendi mesela artik uyurken uyku arkadaşının kulağını tutarak uyuyor, mama yerken biberonunu tutuyor, yanina yattigimda parmağımı ya da yakamı tutuyor, kucagimdayken saçımı tutup asılıyor
Bence pes etme en az 1-2 hafta dene canım uzmanlar da ilk günler uyumasını beklemeyin ama denemeye devam edin diyorlar
Aha işte bu bizGeçmiş olsun Allah şifalar versin canım
İki gündür berbat durumdayızatak döneminde gibi davranıyor huzursuz, gündüz uykusu yapmadı dısardaydık hep hsonu birazda dengesi bozuldu o yüzden ama dışarda alışsın istiyorum cıkarmak iyi olur diye düşünmüştüm
Ooo eller hep ağızda özellikle bu iki gündür şapır şupur emiyor salyayı da tutamadığı için kollar ve boyun hep ıslakemzik almıyor bütün hırsını ellerinden ve memeden alıyor bence baya güzel keşfetti artık ayaklara geçebiliriz
Canim farki yok artisi var, surekli tepemde, Gaz pozisyonundayiz. Uyurken bile oyle rahat...Gaz sorunumuz varken bizimki gündüz uyuyup gece uyumuyodu. Şimdi gaz sorunumuz bitti gece uyuyor gündüz uyumuyor... Bugün ben de denedim felaket uykusunu ama yine beceremedim galiba. Kucağımda da sallasam ana kucağında da sallasam beşiğinde de sallasam en fazla 30 dakika uyuyor. Onu uyuyunca bile şükrediyorum. Uyanık olunca da hep beni istiyor yanında. Ben 2 saniye bez almaya gitsem evde kıyamet kopuyor. Sizde de durumlar aynı mı gündüzleri?
Canim sut icin prolactin ve oksitosin hormonu salgilanir. Bunlar da ostrojen Ile ters calisiyor. Prolactin artinca ostrojen azaliyor. Ostrojen azalinca yumurtlayamazsin. Yumurtlayamayinca regl olmazsin. Bu sekildeBen sadece anne sütü veriyorum canım 2.ayda regl oldum anlayamadım tam olarak emzirmekle alakasını
Canım sen sürekli emziriyorum ondan regl olmadım demişsinde bende şey demek istedim bende emziriyorum ama regl oldum yani bunu demek istedimCanim sut icin prolactin ve oksitosin hormonu salgilanir. Bunlar da ostrojen Ile ters calisiyor. Prolactin artinca ostrojen azaliyor. Ostrojen azalinca yumurtlayamazsin. Yumurtlayamayinca regl olmazsin. Bu sekildeama masallah sizinki iyi cakisiyor demekki dikkat edin gebe kalmayin
Benim esim de doymuyor mu ki diodu agladikca. Doktor fazla doyuyor merak etmeyin dedi. O bizim kuruntumuzBnimki bni sömürüyor bildiğin hele bugün hiç uyumadi bnim enerji sıfır
Çok sık emince doymuyor mu diyorum süt var bakıyorum. Biz de gece uykusuna 11-12 gibi geçersek gece bı kez 4 gibi uyaniyo sonra sabah 6 da kalkiyo öğlene kadar bı saatlik uykular yapiyo bazen o uykularını da yapmiyo tabi o gün bnim pertim çıkıyor
Bilinçli şekilde emdiği de oluyo o zamn bnde doydu tmmdir diyorum. uykulu olduğunda çok ağır değilse emiyo ağır uyku bastiysa emmiyo tabi o zamn yatırıyorum hemen kalkıp meme istiyo oyuncak etti bni elinde
Dur daha neler gorucez uyku dan da sınıfta kaldım
Bnde bugün denedim ama yok olmuyo. Sağlam kafa lazım onun için bn sabahtan kötü basladim günüm de berbat geçti haliyle. Yine deniyorum pes etmeden. Bı sure olmayacak çünkü zamanla bu duruma geldik zamanla duzelicez
Ay yok dikkat ediyorum inşallah öyle bir sürpriz olmaz ilk bebiş zaten hayatımız gayet ekşınlı geçiyorCanim sut icin prolactin ve oksitosin hormonu salgilanir. Bunlar da ostrojen Ile ters calisiyor. Prolactin artinca ostrojen azaliyor. Ostrojen azalinca yumurtlayamazsin. Yumurtlayamayinca regl olmazsin. Bu sekildeama masallah sizinki iyi cakisiyor demekki dikkat edin gebe kalmayin
Emzirince prolactin artiyor surekli o yuzden regl olmuyorum yani. Ama herkes de farkli oluyor isteCanım sen sürekli emziriyorum ondan regl olmadım demişsinde bende şey demek istedim bende emziriyorum ama regl oldum yani bunu demek istedim
Ayy ben erkenden oldum iyimi oldu kötümü bilemedim şimdiEmzirince prolactin artiyor surekli o yuzden regl olmuyorum yani. Ama herkes de farkli oluyor istebenim Annem de 2 yil olmazmis. 4 kardesiz yaslar arasinda fark 2
Ayy ben erkenden oldum iyimi oldu kötümü bilemedim şimdibide regl döneminde sütün tadıda değişirmiş öyle okumuştum
Dimi yani ona göre kurulmuş herşey bebek için sonuçtaAnne sutu ile cok ugrasiyorlar , o olur bu olur. Onlarabebek uyum saglar bence, degisirse degisir
Canim guzel uyudugum gunler cok mutluyum. Ama uykusuzsam depresif oluyorum. Dunya uzerime geliyor gibi hep felaket seyler aklima geliyor. Enerjim artsin diye sevdigim seyleri yiyorum ya da birileri Ile konusuyorum. Konustugumuz kisiler egoma iyi gelecek kisilerden seciyorumKızlar psikolojiniz iyi mi? Yani eski halinize döndünüz mü? Ben çok yorgun ve yıpranmış hissediyorum
Ben de bazen çok yoruluyorum kayınvalidemi çağırıyorum gel yardim et bana diye. Ama benim oğlan durmuyor. Benim sesimi duymadan en fazla 10 15 dakika oyalanıyor o da tabi vızırdanarak. Kayınvalidem de alınıyor tabii sadece annende mi durcan diye kendi kendine söyleniyor. Babasında duruyor ama biraz oğlum. İşten ilk geldiğinde özellikle babasını görünce gülücükler cilveler. Onlar yarim saat oynaşırken ben işlerimi yapabiliyorum.Benimki babada bile durmuyor, tuvalete gitmek için verdim babasına bas bas bağırıyor, düştü falan sandım çocuğu
Benimki de 1 hafta önce başladı canım. Elinden tuttuğum an kafayı ve omuzları kaldırıp oturur pozisyona gelmeye çalışıyor. Ben de destekli bir şekilde çok zorlamadan oturtuyorum canım. Bizim 4 aya girmemize az kaldı 1 hafta falan ben o yüzden başladım.Kızlar benim bebis gövdesini kaldırmaya çalışıyor sürekli elinden tutunca kalkıyor daha minicik ya sizlerde var mı bu durum?
Bende eskisi gibi giremiyorum soru soruyorum size mesela unutuyorum sonra hatta ayıp olucak kızlara diyorum o kadar bendensiniz ki artıkBayadir yazdigini gormedim. Baya kişi buralari terk etti artik.
Kızlar benim bebişim bana çok düşkündü. Hep böyle olacak sanarken ufak bir sakatlık geçiriyorum mecburen yatıyorum doktor bir süre bunu tavsiye etti. Benim anne düşkünü yavrum gitti başkalarının kucağında sakinliyor. Bana gülmüyor neredeyse hiç emeceği zaman geliyor işini halledip gidiyor. Gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum ama dinleniyorum da işin iyi yanıEskisi gibi bana gülüp mutlu olur dimi onu düşünüyorum
Evet ya çok üzgünüm yaşadıklarımızdan.Ben eski halime Ekin'in gaz sorunu bitince döndüm. O dönem gerçekten zordu yıprattı yani. Ama bu ülkede çocuğun gazı bitse Suriyeli Afgan derdi var onlar bitse enflasyon derdi var onlar bitse kadın ve çocuk haklari derdi var yani bizim psikoloji nanay arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?