Kışş kış deseydin keşkeDün akşam geldi birden hâla diyor eşimle yine geliriz tövbe yarabbim
Allahım sen koru yavrularımızıKızlar ne soracağım duydunuz mu bilmiyorum ama inanılmaz bir kızamık salgını var. Kızamık aşısı en erken 9.ayda yapılıyor. Aklım çıkıyor bir yerden kapacak diye. Geçen hafta kuzenim kızamık kapmış saglik ocagi doktoru her gün birkaç tane kızamık vakası geliyor salgın var demiş.
Çok geçmiş olsun canım şuan nasıl iyimi oğlun
Gecmis olsun, neden olmus ki peki? Benim kizimda bebekti. Memlekete gozumuzun onunde gozler bi kazarmaya basladi. Ama nasil... Izliyoruz resmen. Agliyor bi taraftan... Acile goturmustuk, bi sey yok demislerdi. Demekki o da alerjiydi!
Ben asidan sanirim vazgecmek uzereyim... Nedense olumsuz bir duygu olustu bende... Donuste yapariz yaparsak ...
Bazen oraya denk gelmeyip aşağı doğru dolabiliyor çiş canımkızlar günaydın. Bişey sorucam size günde kaç çişli bez alıyorsunuz? Ve molfixin üstünde ki sarı çizgi varya o çiş yapınca mavi oluyor ama bugün arya baya çiş yapmış ağır bez ama çizgi sarı acaba oluyor mu size de ? Ne biliyim merak ettim
İnşaAllah canımSağol canım, okula gitti. Fena değil, gün içinde daha da iner inşallah.
Evet aynen öyle oldu, sanki gözünün altında bir çilek var gibi böyle pütürlü pütürlü idi. Bursa’da hava alerjik insanlar için çok zor, mayıs haziran hep alerji ile uğraşıyoruz dedi doktor. Teşekkür ederim
Bende yaptırmayacağım..Ben yaptırmayacağım..
kızlar günaydın. Bişey sorucam size günde kaç çişli bez alıyorsunuz? Ve molfixin üstünde ki sarı çizgi varya o çiş yapınca mavi oluyor ama bugün arya baya çiş yapmış ağır bez ama çizgi sarı acaba oluyor mu size de ? Ne biliyim merak ettim
Bundan ben de çok korkuyorum bayramda falan aileleri ziyaret edicez gelen giden olacak nasıl koruyacağım çocuğu diye düşünüyorumKızlar ne soracağım duydunuz mu bilmiyorum ama inanılmaz bir kızamık salgını var. Kızamık aşısı en erken 9.ayda yapılıyor. Aklım çıkıyor bir yerden kapacak diye. Geçen hafta kuzenim kızamık kapmış saglik ocagi doktoru her gün birkaç tane kızamık vakası geliyor salgın var demiş.
Evet şimdilik sade mamayla devam ediyoruz, kızımın iki yaşına doğru alerjisi geçti fakat hala hassas bir çocuk bazı şeyler hala alerji yapıyor mesela atleti bizim çamaşırların arasına karışmış öylece yıkanmış onu giydikten sonra sırtı baya kaşındı bazen besinlere karşı hassasiyeti oluyor ama kaşıntı olarak tepki veriyor vücudunda şişme falan olmuyor çık şükürYediyse iyi bence de katmayın. Bebeğimin kakasında calprotectin seviyesi yüksek çıktı hep sulu ve mukuslu yapıyor zaten, ben çok ağır bir diyetteyim, gaz problemi vardı mama sayesinde o düzeldi ama hala mukuslu sulu kaka devam ediyor benim de diyete daha çok yasak ekleniyor bu yüzdenNe zmn geçmişti kızınızın alerjik durumu çözebilmiş miydiniz?
Tahin alerji listesinde cnm ondan olması yüksek ihtimal, dolayısıyla susam simit fln da etkileyebilir mesela.
İnşallah fayda eder bugün üçüncü iğneyi olduk ama bir değişiklik olmadı gördükçe çok üzülüyorum siz alerji uzmanına mı gidiyorsunuz yoksa çocuk doktoru muCnm bir de cildi kupkuru ve pütürlü, minik kırmızılıklar da oluyor bazen benim diyet o yüzden de yasaklarla doluyor ama bir değişim yok cildinde ve kakada. Kilo alımı da azdı neyseki yeni yeni o normale döndü. Geçmiş olsun sizin egzama için çok üzüldüm bence diyet ve mama fayda edecektir.
Alerjiden çocuk doktorumuz şüphelendi. Egzama ve kulağında akıntılar oluyordu Devlet hastanesine götürüp alerji bölümüne sevk etmelerini istedik ki biz söylemeden zaten doktor bulgulardan alerji bölümüne sevk etti onlar diyet iğne ve mama verdiAlwrjiyi nasıl tespit ettiniz?
Ben mama olarak hip kullanıyorum ama alerji maması Aptamil de var sanırım alerji doktoru Aptamil verdi bu marketlerde satılanlardan değil alerji için özel olanlardan, bilgilendirme için teşekkür ederim.Bak bunu bir doktor paylaşmıştı sanirim bahsettiği mama aptamil. Ben de aptamil kullaniyorum ama palm yağsız olanini biterse de türkiye'de olan aptamillerden almicam
Internetten asisiz bebeklerde kızamık diye aratma yaptım sonuçlar aklımı aldı resmenBundan ben de çok korkuyorum bayramda falan aileleri ziyaret edicez gelen giden olacak nasıl koruyacağım çocuğu diye düşünüyorumböyle küçük çocuklarda kızamık olduğunda nasil bir yol izleniyor acaba? Allahım korusun
Rota asisi olanlarda ileride bagirsak dugumlenmesi olma ihtimali yuksekmis. Hastaliga yakalaninca bir defa bagisiklik kazaniyormus. Bagirsak dugumlenmesi Allah korusun daha riskliymis. Ondan kesin vazgectim de menenjit icin de 1 yasta tek doz yaptirsam diyorum...Ben yaptırmayacağım..
Eskiden 6. Ayda yapiliyordu sanki .. kizimda oyle hatirliyorumInternetten asisiz bebeklerde kızamık diye aratma yaptım sonuçlar aklımı aldı resmentek korunma yolu aşı diyor. E tamam da aşıyı 9.ayda yapıyorlar 9.aya kadar ne yapacağız birde kuluçka süresi 2 hafta. Nasıl bilebilirsin ki
Bende tam bunu arastiriyordum istanbulda yabancı uyruklu 2 bebek ölmüs napacaz nasil korunacaz ya offfKızlar ne soracağım duydunuz mu bilmiyorum ama inanılmaz bir kızamık salgını var. Kızamık aşısı en erken 9.ayda yapılıyor. Aklım çıkıyor bir yerden kapacak diye. Geçen hafta kuzenim kızamık kapmış saglik ocagi doktoru her gün birkaç tane kızamık vakası geliyor salgın var demiş.
Gündüz melek gece hadese dönüşüyor. Gözünden uyku akma+uykuya direnme+uyumak için ağlama+uyumamak için ağlama....3 aylık bebiş anneleri orda kalın 4. Aya hiç gelmeyinsakin uysal güleç kız gitti uyumayan sürekli mız mız kucağından inmeyen bir kız geldi umarım atak bitince eski haline döner
Evli/bekar ayrımı değil de bebek bakımında tecrübesi önemli. Bekar olup 2 çocuk büyütenden daha iyi bebek bakan insanlar varKizlar size bir soru? bekar ablaniza bebeginizi birakip konsere gidermisiniz? Ablam bana birak sana bilet aldim tan'in konserine git dedi bende birakamam dedim. Abartiyomuyum sizce?
Bununla ilgili bir yazi okumuştum doktor paylaşımı bulursam sana atacağım ama normal bi durum olduğu söyleniyor canim hatta ağlarken baygınlık geçiren bebekler bile varmış. Bir de o tarz durumlarda yüzüne üfleyin diyorlardiKızlar çocuğu daha öncesinde katılma nöbetine benzer birşey yaşayan var mı? Ya da etrafında olan?
Benim oğlan birden bire ağlamaya başlayıp ki korkunç bir ağlamaydı, iki kere nefesi kesilir gibi oldu. Acile gittik hemen doktorlar katılma nöbeti olabilir dedi. Tüm tahlilleri, ekg, eeg hepsi temiz çıktı ama sebepsiz olabiliyormuş. Şimdi gözümü ayıramıyorum üstünden. Kimseye bırakamam da artık. İşe başlamam lazım. Allahım o anları tekrar yaşatmasın bize. Anneme bırakacağım bebeğimi ama bu saatten sonra nasıl bırakırım. Ya aynı şeyler olursa nefesi giderse. Çok zordu kızlar çok zor. Tüm gün ağlamamak için, içime içime ağladım. Kalbim sıkışıyorAllahım kimseye dermansız dert vermesin, Allahım kimseyi evladıyla sınamasın
Helal sanaCanım yılmadım azmettim denemeye devam dedim ve bugün başardım( eye of the tiger çalıyor fonda) Belimi kurtardın minseocum alla razı olsun
Allah korusun aşı takviminde öne çekseler keşke kızamık aşısınıBende tam bunu arastiriyordum istanbulda yabancı uyruklu 2 bebek ölmüs napacaz nasil korunacaz ya offf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?