2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar ne soracağım duydunuz mu bilmiyorum ama inanılmaz bir kızamık salgını var. Kızamık aşısı en erken 9.ayda yapılıyor. Aklım çıkıyor bir yerden kapacak diye. Geçen hafta kuzenim kızamık kapmış saglik ocagi doktoru her gün birkaç tane kızamık vakası geliyor salgın var demiş.

Allahım sen koru yavrularımızı

Çok geçmiş olsun canım şuan nasıl iyimi oğlun

Sağol canım, okula gitti. Fena değil, gün içinde daha da iner inşallah.

Gecmis olsun, neden olmus ki peki? Benim kizimda bebekti. Memlekete gozumuzun onunde gozler bi kazarmaya basladi. Ama nasil... Izliyoruz resmen. Agliyor bi taraftan... Acile goturmustuk, bi sey yok demislerdi. Demekki o da alerjiydi!

Evet aynen öyle oldu, sanki gözünün altında bir çilek var gibi böyle pütürlü pütürlü idi. Bursa’da hava alerjik insanlar için çok zor, mayıs haziran hep alerji ile uğraşıyoruz dedi doktor. Teşekkür ederim

Bazen oraya denk gelmeyip aşağı doğru dolabiliyor çiş canım

İnşaAllah canım

Eskiye göre daha uzun zamanda alıyorum canım, hep kaka azaldı hem çiş. Bunda idrar tutan kaşlarının gelişmesi, havanın sıcak olması gibi faktörler var. Günlük 5’tir yatana kadar

Bundan ben de çok korkuyorum bayramda falan aileleri ziyaret edicez gelen giden olacak nasıl koruyacağım çocuğu diye düşünüyorum böyle küçük çocuklarda kızamık olduğunda nasil bir yol izleniyor acaba? Allahım korusun

Evet şimdilik sade mamayla devam ediyoruz, kızımın iki yaşına doğru alerjisi geçti fakat hala hassas bir çocuk bazı şeyler hala alerji yapıyor mesela atleti bizim çamaşırların arasına karışmış öylece yıkanmış onu giydikten sonra sırtı baya kaşındı bazen besinlere karşı hassasiyeti oluyor ama kaşıntı olarak tepki veriyor vücudunda şişme falan olmuyor çık şükür
İnşallah fayda eder bugün üçüncü iğneyi olduk ama bir değişiklik olmadı gördükçe çok üzülüyorum siz alerji uzmanına mı gidiyorsunuz yoksa çocuk doktoru mu
Alwrjiyi nasıl tespit ettiniz?
Alerjiden çocuk doktorumuz şüphelendi. Egzama ve kulağında akıntılar oluyordu Devlet hastanesine götürüp alerji bölümüne sevk etmelerini istedik ki biz söylemeden zaten doktor bulgulardan alerji bölümüne sevk etti onlar diyet iğne ve mama verdi
Bak bunu bir doktor paylaşmıştı sanirim bahsettiği mama aptamil. Ben de aptamil kullaniyorum ama palm yağsız olanini biterse de türkiye'de olan aptamillerden almicam
Ben mama olarak hip kullanıyorum ama alerji maması Aptamil de var sanırım alerji doktoru Aptamil verdi bu marketlerde satılanlardan değil alerji için özel olanlardan, bilgilendirme için teşekkür ederim.

Internetten asisiz bebeklerde kızamık diye aratma yaptım sonuçlar aklımı aldı resmen tek korunma yolu aşı diyor. E tamam da aşıyı 9.ayda yapıyorlar 9.aya kadar ne yapacağız birde kuluçka süresi 2 hafta. Nasıl bilebilirsin ki

Ben yaptırmayacağım..
Rota asisi olanlarda ileride bagirsak dugumlenmesi olma ihtimali yuksekmis. Hastaliga yakalaninca bir defa bagisiklik kazaniyormus. Bagirsak dugumlenmesi Allah korusun daha riskliymis. Ondan kesin vazgectim de menenjit icin de 1 yasta tek doz yaptirsam diyorum...

Eskiden 6. Ayda yapiliyordu sanki .. kizimda oyle hatirliyorum

Bende tam bunu arastiriyordum istanbulda yabancı uyruklu 2 bebek ölmüs napacaz nasil korunacaz ya offf

Kızlar alıntı yapıp yapıp yazamadım bi türlü Ekin le 4. Ay atağı festival havasında geçiyor adeta. Allah tüm analari 4. Ayın gazabından korusun diyorum

3 aylık bebiş anneleri orda kalın 4. Aya hiç gelmeyin sakin uysal güleç kız gitti uyumayan sürekli mız mız kucağından inmeyen bir kız geldi umarım atak bitince eski haline döner
Gündüz melek gece hadese dönüşüyor. Gözünden uyku akma+uykuya direnme+uyumak için ağlama+uyumamak için ağlama....
Kizlar size bir soru? bekar ablaniza bebeginizi birakip konsere gidermisiniz? Ablam bana birak sana bilet aldim tan'in konserine git dedi bende birakamam dedim. Abartiyomuyum sizce?
Evli/bekar ayrımı değil de bebek bakımında tecrübesi önemli. Bekar olup 2 çocuk büyütenden daha iyi bebek bakan insanlar var ben üniversite okurken yaz tatillerinde komşumuzun işi olduğunda kızını bana bırakırdı hep
Bununla ilgili bir yazi okumuştum doktor paylaşımı bulursam sana atacağım ama normal bi durum olduğu söyleniyor canim hatta ağlarken baygınlık geçiren bebekler bile varmış. Bir de o tarz durumlarda yüzüne üfleyin diyorlardi
Canım yılmadım azmettim denemeye devam dedim ve bugün başardım ( eye of the tiger çalıyor fonda) Belimi kurtardın minseocum alla razı olsun
Helal sana İlk günler biraz uğraştırır ama alışınca kendi isteyecek yatakta uyumayi

Kızlar bebişleriniz tummy time yaparken ya da normal yatarken önündeki oyuncaklara uzanıyor mu? Yağız Ali çıngırağı vs eline verince tutuyor ama normal kendi haline bıraktığımda sadece gözüyle inceliyor oyuncakları ilgiyle bakıyor ama uzanıp tutma yok. Normal mi acaba

Kızlar emme süreleri azaldı mı bebeklerin? Arya memede az süre kalıyor diye iştahsız m acaba diye düşünüyorum ama hiç huysuzluk çişli bezde azalma falan yok. Yüce insan osman gönülal bu konuyada bi açıklama getirmiş eğer az süre duruyorsa uykusunda bi sorun yoksa ve 8 10 defa besleniyorsa doyuyomuş eğer 1 saat vs. Duruyorsa bırakmak istmeezse doymuyor diyor. Sağolsun hızır acil gibi bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…