Evet canim kpa ve 5 li karmanin ikinci dozunu olmuştu sabah. Uyuyor kuzum 37.3 lerde ateşi hala 3 te tekrar calpol vericem şuan stabil gibi ama Ekin'in vücut sıcaklığı normalde 36.5 onu görsem rahatlicamOyy kuzum kıyamamÇok geçmiş olsun canım. Şimdi nasıl uyuyabildi mi? Aşı mı oldunuz bugün?
Sağol canım benimAh kuzum geçmiş olsun ya.
Normalde kusan bi bebek mi kuzum? Reflü de oluyormuş genelde burundan kusma. Belki bi seferlik bişeydir birden yoğun geldiyse burundan da çıkmıştır. Sümükleri de temizlenmişKızlar bugün defne burnundan kustu beyaz peynir kesiği gibi ama baya sümüksüydü çok korktumsizde de oluyor mu? Bir de kaka azaldı her gün düzenli yapan çocuk gitti şimdi çok canım sıkkın ya gecen dr kontrolünde onu da söyledim daha çok emzir dedi kilosuda düşük ya 5 kilo aç mı kalıyor acaba ya
Sağol kuzumÇok geçmiş olsun canım minik kuzuma
Amin canımEvet canim ilk kez oldu bizim de bi miktar kalbim incindiyavrularımız incinmesin yüzlerinde hep çiçekler açsın inşallah
Valla kuzu ben de bilmiyorum 4. Ay diye biliyorum ama bence doktor öneriyordur markayı dozu vs d vitamini gibi farklı farklıdır diye düşünüyorum
Bizim sabit bı Dr umuz yok maalesef bu zamana kadar götürdüğümüz Dr ayrılmış hastaneden. Bugün farklı birine gideceğiz bakalım memnun kalırsam Dr un dediğini alırım olmadı araştırmaya baslarim buradan sizin tecrübelerinizden faydalanırimSunrseee demire 4. Ayda basliyorsun canim kilo başına 1 damla veriliyor. Bizim doktor wellcare in kidsfer ini verdi onu veriyorum şuan ama ocean falan da güzel
Doğru sonuç için aynı tartıda ölçüm isteniyo canım haftalık aynı tartıda ölçüm yap evine gidene kadar hem Dr una da bu bilgiyle gidersin aç kalmiyodur kalsa ağlar durmaz. İki tartı arası hiç kilo almaması da ilginç muhtemelen tartı kaynaklı. Mama kullan derse kutuda nasıl hazirlayacagin yaziyo canım. Biz hipp organik kullanmıştık bir ölçeğe 30 ml kaynamış su ile hazirlaniyo. Suyu önce 5 dk kadar kaynatiyosun sonra hafif kaynamisligi gidince mamayı kaşıktan silme ölçüsüyle koy karıştır biberini soğuk su dolu kapta ılıt ver canım.Kızlar bi süredir giremedim buralarda yoktum kimler nasıllar bakalım. Biz gezmelerdeyiz ama gezerken çocuklar hasta oldu hep bende tabi :)) size bişey sormak istiyorum. Biz sadece anne sütü alıyoruz ve hasta olduğu için başka şehirde bir çocuk doktoruna getirdiğimde kg ölçümü de yaptı. 15 gün önce kendi doktorum da ölçüm yapmıştı. Kızım 15 gündür aynı kiloda hiç kilo almamış. Emmesi güzel sütüm de gündüzleri güzel ama akşama azalıyor fakat yine de çocuk çektikçe geliyor. Acaba sütüm yetmiyor mu artık bu konu ile ilgili doktora götürsem mi yoksa 10-15 güne evime döneceğim o zaman kendi doktoruna mı götürsem. İlk çocuğum da da mama kullanmadım ben oda buda emzik dahi almadı. Mama verirse nasıl kullanacağım bilmiyorum
Doğru diyorsun canım tartı farkı olabilir. Çünkü doktorla sağlık ocağı bile Farklı ölçüyor.Doğru sonuç için aynı tartıda ölçüm isteniyo canım haftalık aynı tartıda ölçüm yap evine gidene kadar hem Dr una da bu bilgiyle gidersin aç kalmiyodur kalsa ağlar durmaz. İki tartı arası hiç kilo almaması da ilginç muhtemelen tartı kaynaklı. Mama kullan derse kutuda nasıl hazirlayacagin yaziyo canım. Biz hipp organik kullanmıştık bir ölçeğe 30 ml kaynamış su ile hazirlaniyo. Suyu önce 5 dk kadar kaynatiyosun sonra hafif kaynamisligi gidince mamayı kaşıktan silme ölçüsüyle koy karıştır biberini soğuk su dolu kapta ılıt ver canım.
Emerken sanki maratona kosar gibi enerji harcadiklari icin terliyorlarmis bizim icin kolay gelebilir ama onlar emmek baya enerji sarf etmek demekmis bu yüzden terliyorlqrmisBen de diyorum acaba kalin mi örtüyorum üstünü
Ben ayın 7sinden 7sine giriyorum. 7 Haziran da gittik, 7 temmuz a çağırdı tekrardanKızlar aylık kontrollere ayın başında mı gidiyorsunuz? Bayramdan önce gidelim mi diye düşündük bu perşembe de 4 ay 3 günlük oluyor. 3 ay kontrolüne 3 ay 10 günlükken gitmişiz. Ama bu ay demir başlanacak sanırım o yüzden erken mi gitsek yoksa bayram dönüşü mü bilemedim siz nasıl yapıyorsunuz?
Sütün varsa bence devam et anne sütüne. Emzirme aralıkları uzunsa eğer saat başı emzirmeyi deneyebilirsiniz. Benim oğlumda bu ay çok az kilo almıştı. 1 hafta sonraki tartıda düzeldi şükür , kilo alımıKızlar bi süredir giremedim buralarda yoktum kimler nasıllar bakalım. Biz gezmelerdeyiz ama gezerken çocuklar hasta oldu hep bende tabi :)) size bişey sormak istiyorum. Biz sadece anne sütü alıyoruz ve hasta olduğu için başka şehirde bir çocuk doktoruna getirdiğimde kg ölçümü de yaptı. 15 gün önce kendi doktorum da ölçüm yapmıştı. Kızım 15 gündür aynı kiloda hiç kilo almamış. Emmesi güzel sütüm de gündüzleri güzel ama akşama azalıyor fakat yine de çocuk çektikçe geliyor. Acaba sütüm yetmiyor mu artık bu konu ile ilgili doktora götürsem mi yoksa 10-15 güne evime döneceğim o zaman kendi doktoruna mı götürsem. İlk çocuğum da da mama kullanmadım ben oda buda emzik dahi almadı. Mama verirse nasıl kullanacağım bilmiyorum
Çok geçmiş olsun canım hemşire bize 2. Ayda da söylemişti ateş yapan verem değil karma aşılar diye gece ateş daha çok olur şimdi nasıl umarım düzelmistirKızlar Ekin ateşlendi öyle halsiz ki. Calpol verdim yine düşmesini bekliyorum hala uyumadi öyle bakınıyor uykuya dalamiyorüstünü soydum badi ile tutuyorum 38.5 a kadar yükseldi şuan 37.4 lerde
Canım bizim hiç bir düzenimiz yok gündüzleri, paşa gönlüne göre çoğunlukla yarım saatte bir saatte fln uyanıyor ama nadiren böyle 2-3 saat uyuyor gündüz, akşam 18.30dan sonra uyuması çok çok zor. Tek düzenimiz akşam 10 gibi uykuya geçerse sabah 6da uyanıyor gece 12de yatarsa da sabah 7 de uyanıyor.Maşallah de Ekin gündüz uykularını 1 saat yapıyor genelde ben jet hızıyla yapıyorum yapacaklarımıKaç uyku yapıyor gündüz?
Ya uzandım cnm kahvemi içtim netflixde bi dizi izledim hattaUmarım uzanıp biseyler atıştırmışsındırben yapacak iş bulamayınca sacmaliyorum o kalkinca pertim çıkmış oluyo ama dersimi hala almadım gündüz zaten uyumuyo denk gelip uzun uyku yaparsa planım uzanmak bakalım ne zaman uygulayabilicem
Cnm bizim doktor ateş ilk aşılarda fazla olmaz ama vücut ikinci aşıda artık virüsü tanıyor antikor üretiyor ve savaşa geçiyor demişti o yüzden ateş bekliyorum ben ikinci dozlarda.Ben etkilemez diyordum ama 2. Doz biraz daha ağır geldi galiba
Eğer uyguladiysan ne mutlu sana ama o kafamizin içinde dönen sorular bnce hiç bitmeyecek. Her gün standart uzun uykuları olsa belki daha rahat oluruz ama kısa uykular yapıp beklenmedik bi zamanda uzun uyuyunca bünyemiz kaldirmiyoYa uzandım cnm kahvemi içtim netflixde bi dizi izledim hattaAma şimdi uyanır ha uyandı uyanacak diye strese girmekten hiç bişey anlamadım ki, kameraya bakıp durdum nefes alıyor mu diye tribe girdim fln Beklediğim keyfi alamadım yani uyanma işi niye stres yapıyor bende üzüldüm. Umarım seninki yapınca tadını çıkarabilirsin
Çok sık emzirdiğim zaman da kusuyor. Seyrek emzirsem aç mı kalıyor diye düşünüyorumSütün varsa bence devam et anne sütüne. Emzirme aralıkları uzunsa eğer saat başı emzirmeyi deneyebilirsiniz. Benim oğlumda bu ay çok az kilo almıştı. 1 hafta sonraki tartıda düzeldi şükür , kilo alımı
Diş ipi mi o?Bu kadinlar bunu nasil başariyor ya ben kahveyi zor içiyorum
Canım bu şekilde kusmuk benim hayatımın bir parçası o kadar söyleyeyimKızlar bugün defne burnundan kustu beyaz peynir kesiği gibi ama baya sümüksüydü çok korktumsizde de oluyor mu? Bir de kaka azaldı her gün düzenli yapan çocuk gitti şimdi çok canım sıkkın ya gecen dr kontrolünde onu da söyledim daha çok emzir dedi kilosuda düşük ya 5 kilo aç mı kalıyor acaba ya
5 kg niye düşük olsun canım benim oğlum da 5 kgKızlar bugün defne burnundan kustu beyaz peynir kesiği gibi ama baya sümüksüydü çok korktumsizde de oluyor mu? Bir de kaka azaldı her gün düzenli yapan çocuk gitti şimdi çok canım sıkkın ya gecen dr kontrolünde onu da söyledim daha çok emzir dedi kilosuda düşük ya 5 kilo aç mı kalıyor acaba ya
Haklısın bence doğum kilosu önemli yani 4 Doğan bebeğe az ama 2 küsür doğan bebeğe normal tabi ki M miniktostos5 kg niye düşük olsun canım benim oğlum da 5 kgÇocuk emmiyorsa daha çok nasıl emzirebiliriz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?