Bunu ben de deneyim belki gece uyurBen yaptimda az once yag icinde kaldik:)) sonra dus aldirdim simdide bayildi yatiyo ahahahaha
Canim bu bahsettiğin durum hormonal lohusalik 1 yıl sürüyormuş. Sonra düzelir merak etme şuan çok korumacı ve duygusalsın o yüzden böyle duygular yaşanabiliyorArkadaslar ben napicam ya kimse sevsin opsun koklasin istemiyorum bitek esimle ben sevelim istiyorum ablamlar kaynana annem babam fln kimseyi istemiyorum. Ben normalde cocuk isteyen biri bile degildim biliomusunuz plansiz bi gebelikti bebek dogunca atarim kaynanamin kucagina diodum simdi cameradan sevmeleri bile batiyor gecermi ya bu durum lutfen gecsin:)
Sende haklısın canım ama dengeyi kurmak lazım aşılarının tamamlanması çünkü uzun bir süre , tabi ki sevmeyeni bilmeyene hassasiyetini temizliğini bilmediğine vermemek lazımBu sakınmaktan ziyade henüz bağışıklığı çok düşük olan ve aşısı tam olmayan bebeklerimizi temkinli sosyallestirmek aslinda. Tüm doktorlar aynı şeyleri söylüyorsa çok kulak ardi edilmemesi gerekli bence çünkü günde yüzlerce hasta muayene ediyorlar. Tabi ki hasta olacaklar ama şuan en güçsüz piyon olan bebeklerimizi de hastalığa çok açık ortamlara sokmanın riskli olduğunu düşünüyorum ben. Onlara bir şey olduğunda hapur hupur tükürüklü öpenler bi tarafını kaşırken üzülen biz oluyoruz.
çevremde şöyle birşey gözlemliyorum annesi babası çok dikkat eden insanların çocuğu daha çok hasta oluyor, bazı mikroplara karşı sanırım bağışıklık kazanmak için onları almak lazım, bide bi yerden sonra okula başlayınca çocuklar bu sefer hiç toparlanamıyorlar hep hasta oluyorlar bu sefer
Anne sütü alıyor canım. Yaa öyle mi?
Bebeğin tam acıkmasını bekleme emzirmek için o zaman koşar gibi emmiyorlar canım. Emzirmeden önce de göğüs uclarını ovala eğer kendiliğinden çıkıyorsa tam dolu değildir. Tam dolu olduğunda göğüs ucu düz gibi oluyor çocuk tam kavrayamıyorGöğsümün çok dolu olduğunu nasıl anlarım ki acaba? Çünkü genelde hep yumuşak göğüslerim ve 3 saati geçirmiyorum emzirme konusunda. Evet emerken hep hava yutuyor bir de kendini geri atıp tekrar gelince orda da hava yutuyor. Ama memeye doğru yerleştirdiğimden eminim. Sütüm bazen tazyikli geliyor boğulacakmış gibi arkasından kovalayan varmış gibi içiyor. Aman valla baştan beri böyle. Doğru düzgün keyifle emzirdiğim çok nadir
bariz gaz yapan şeyler dışında herşeyi yiyorum. Normal hayatıma devam ediyorum yaniSn gün içinde ne tuketiyosun canım.
Haklısın canım bazıları çok anlayışsızÇıktığımda ilk kişiye sordum siz mi bekliyorsunuz diye. Yok gitmiş tabi, o acelecilikle bekler mi kapıda
Hani çok zorda kalırsın, sen de girersin başkasını da yanına alırsın. Mesela alt değişiyorsundur gaz çıkartıyorsunuz girsin emzirsin dersin. Bu arkadaş emzirmenin bazen nasıl zor olduğunu bilmiyor tabi
Annelik zaten yapmam dediğim şeyleri yapmakmışCanım ilk çocukta oyuncakları kaynatmak mı dersi tabağı çatalını yediği içtiği giydiği derken ne özenirdim. 2. de oyuncak yere mi düştü al yavrum oyna bir şey olmaz moduna geçtim. Annelik bir evrim gibi, ne dediğimi 2. 3. olduğunda anlarsınız. Çok steril bir ortama hiç ihtiyaçları yok hepimiz gibi
Ateşi düzeldi ama başına vurdu kuzu huysuzluk mevcutminseo ekin nasıl oldu kuzum merak ettim. Okuyamadım bulamadım mesajları baya birikmiş
Çok geçmiş olsun canım tabii atakla da birleşince huysuzluk tavan yaptı galiba. Bebeklerin çok ağladıkları zamanlarda sırtı karnına gelecek şekilde yan veya çapraz tutarak kucağında hafif hafif sallarsan sakinleşiyorlarmış canım. Ben çok ağlayıp uyumadığı zamanlarda deniyorum işe yarıyor mayışıyor baya.Ateşi düzeldi ama başına vurdu kuzu huysuzluk mevcut
Deniyim canım sağol babam bakıyor şimdi ben dinleniyorum salincakta sallıyor Ekini o da elini kafasinin altına almış yayılıyorÇok geçmiş olsun canım tabii atakla da birleşince huysuzluk tavan yaptı galiba. Bebeklerin çok ağladıkları zamanlarda sırtı karnına gelecek şekilde yan veya çapraz tutarak kucağında hafif hafif sallarsan sakinleşiyorlarmış canım. Ben çok ağlayıp uyumadığı zamanlarda deniyorum işe yarıyor mayışıyor baya.
Elinden opmesin ya ellerini agizlarina goturuyorlar:)))Kizlar ben de oglumu cok kiskaniyorum. Kimseye vermek istemiyorum. Kizimda da oyleydim. Kizim zaten gitmezdi. Kucagina alan hemen vermek zorunda kalirsdi hatta evimize biri gelince aglardi, farkli yerdeysek ornegin memleketre kaldigimiz odaya kimseyi sokmazdi agla agla... O kadargelin gorun ki Rande cok hakli. Bizim bebegimiz ama onlarinda torunu yegeni vs. sadece bebegimiz icin uygun sartlari saglatmali, saglayana da izin vermeliyiz diye dusunuyorum. Kizimin oglumun bebegi olsa ve bana vermeseler cok uzulurdum. Hem buyuk aile kavrami benim icin onemli. Kizim ozellikle kopyaliyor davranislarimizi, bebegi koruyayim derken kizimin iliskilerine zarar vermek istemiyorum. Elini yikasin yuzunden opmesin elinden opsun sevsin (bunu yazarken bile kiskandim oglumu ama mantikli olmak lazim bence)
Hastalik konusunda da korku asilamiyor bence. Pandemide de kızıma hic maske takmadim. Henuz 3 yasindaydi. Kiyamadim. Ben de pek takmadim. Sukur hic bir sey de olmadi. Allah saglik versin her seyin asirisi zarar. Bir yerden korurken baska yerden zarar vermiyelim insallah.. hepimiz icin be evimiz icin ne iyiyse onu annesi biliyor ve o hayirlica olsun insallah
Elinden opuyorlar ya hemen yikiyorsun canim, o yuzden izin veriyoruz zatenElinden opmesin ya ellerini agizlarina goturuyorlar:)))
Ateşi düzeldi ama başına vurdu kuzu huysuzluk mevcut
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?