2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Canim senin ki iyi dogmus ve normalde.mama alanlar baya kilo aliyorlar sanirim senin mama cok fazla aldirmiyor ama cok fazlasi da iyi degil zsten kilosu da guzel senin bebeginin. Kilo aldirmasindan cok iceriginin temiz olusuna bak sen.

Kilo alımı iyi canım benim kızım da 3650 doğdu sadece anne sütü ile 3. Ayda 6220 idi kilosu

Evet canım

Dişler çıktıktan sonra sadece fırçayla temizleme, 2 yaşından sonra dis macunu kullanabilirsin demisti doktorunuz bizde öyle yaptık. Demir de alinox kullandik hiç diste boyama çürük yapmadi.

Kızlar biraz önce bebeği tam uyuttum göğsümdeydi ani hapşurma sesinden irkildi çok korktu çok ağladı bir şey olur mu çok kötü oldum o kadar ağladı ki
Oooo oğlan uyuyor Kız bazen bir çığlık atıyor bizde konser başlıyor uyanikken abi sese şaşkın şaşkın bakıyor ama uyurken aniden korkup aglayabiliyor.
Benim oğlum 3.ay kontrolünde 7.600 grm çıktı. Doğduğu ilk hafta sadece mama takviyesi yapmıştık sonra hiç kullanmadık mama

Leedong canim bir.ara senin kizin isal mi olmustu yanlis mi hatirliyorum nasil gecmisti acaba
Evet canım ishal olmuştu ama doktor ilaç falan vermedi. Çok küçüktü o zaman. Süt sağıp verdim sık sık mama verdim. Ama ben ishal olmuştum galiba sütümden geçmişti o da olmuştu. Sonrasında düzeldi. Ama kusma ve ateş yoksa sıkıntı etme demişti doktor. İstersen yine de kendi doktorunla görüş cnm. İyi mi bebiş cnm

Ay bizim pütürlü olunca kaka arkadaşım böyle dondurma eriği kıvamıyla ilk defa karşılaştım. Vallahi annelik delilik işi ya, hele ki tecrübesiz annelik
Tüm içtiğini güzel sindirmis işte annesi o yüzden pütursuz
Ek gıdaya geçince daha iyi anlıyorsun, sindiremedigi besinler yediği gibi çıkıyor benim kız 3 yaşına gelecek hala mısır i sindiremiyor mesela
Kızlar bıngıldak sürekli oynar mı yahu ? Elimi koyduğumda sürekli hareket halinde. Endişelenmeli miyim?
Oynar canım. Kapanana kadar o şekilde oluyor.

Sma optipro kullaniyorum çok memnunum kızımın gelişimi çok güzel

Kendi doktorumla gorustum canim. Peki kakasi mukuslu muydu ne kadar surede gecti isali. Kusma ve ates yok biz de. Suan kakasi sivik ve mukuslu ama yapma sayisi azaldi 3 e dustu

Kızlar bebeğinize hiç fucidin krem kullandınız mı? Doktor kolundaki küçük egzemamsı şey için verdi ama, krem hakkında internette bebeklerde kullanmayın diyor delireceğim
Ben kullandım canım 1 aylık falandı vücudumda ve yüzünde kırmızılıklar oluştu döküntü gibi doktor egzama dedi fucidin verdi sabah sürdüm gece yatarken sürdüm kayboldu hemen etki etti sonra da bıraktım. Zararlı olacağını düşünmüyorum yoksa doktor vermezdi herhalde canım. Ve sürekli kullanmıyoruz 1 en fazla 2

Rheaa kız sen nerelerdesin bende giremiyorum girdiğimde de seni göremiyorum. Bebişlerin nasıl canım. Tosunpaşa napıyor
Ben tası tarağı topladım anamın evine yazlığa kaçtım valla rahatım burda Kız sıkılınca salıyorum bahçeye çimene , oglani da anneme veriyorum bende kapı önünde oturuyorum kahvemi iciyorum koşturup duruyor kiz onu izliyorum . Yavrum tosunum da ablayı izlerken yoruluyor. Deniz sahil duş park bahçe derken valla günün nasıl geçtiğini anlamıyorum hiç. Buraya da çok sık giremiyorum bu aralar. Bayramda döneceğiz koca evine o zaman nasıl yapacağım çocuklarla hiç bilmiyorum sabah aksam disarda olmaya alıştılar. Minik bile odada otururken ağlıyor bahçeye cikinca çıt yok bakinmaktan kendinden geçiyor
Sen nasılsın çocuklar nasıl minnak iyi mi

Kendi doktorumla gorustum canim. Peki kakasi mukuslu muydu ne kadar surede gecti isali. Kusma ve ates yok biz de. Suan kakasi sivik ve mukuslu ama yapma sayisi azaldi 3 e dustu
Mukusluydu bir de doktor çocuklar sıvı yapabilir günde 7/8 defa yapması lazım ishal olması için. Mukuslu olan bebeklerde sadece hastalıkta olmuyor bazen çocuklar kusmuğunu, tükürüğünü burnunu fizyolojik serumla temizledğimizde o mukusu yutuyrosa ishal gibi gözükür dedi. Hatta günde kaç defa yapıyor 7/8 defa oluyor mu dedi bende evet dedim o zaman 6/7 defa yapmıştı ama 3/4 defa yaptığı da olmuştı doktor ona normal demişti. Bence seninkisi de normal. Yine de doktorunla görüş emin olmak istersen

Ne kadar doğru bilmiyorum tabi ama doğum yaptığımda fakültede, yenidogan doktorlariyla mama hakkında konuşurken sormuştum keçi sütlü mamalar daha iyi değil mi diye , anne sütüne yakın diye çok oneriyorlar ama alakası yok sindirimi inek sütünden daha zor demisti hekim. Ben önermiyorum dmisti.

Olsun bayramdan sonra dönersin yine benim bu yaz gideceğim biz yazlık yok maalesef sattık napıcam bilmiyorum şimdi. Eşimin işlerinden dolayı da çok uzun süreli gidemiyoruz bir yere. Ancak gökçeadaya ya da Marmara adasına kaçıp dururuz. Bir de bebek olduğundan sakin yerleri isiyorum biraz büyüyene kadar en azından. Sen şanslısın benim annnemlerib yazlığı yok var ama köyde Sivas’ta orda da ne deniz var ne göl. Çöl gibi anasını satayım bakkal bile yok haftanın 2 günü kamyon marketler var onlar geliyor ahahaha çağ süper yaş devri orada offf çok özendim sana. Havuza da sokmak istemiyorum özellikle doktor kız çocuklarını havuza sürekli sokmayın onlar hemen enfeksiyonun kapıyor demişti. Asya öyleydi havuza girerdi 2 gğn sonra idrar yoku enf.ateş kusma hep yaşadım.
Bebekle her yerelde gidemiyorum ablası da tatilde artık o da sıkılıyor evde. Sosyal medyaya bakıyorum arkadaşlarım çocuklarını ailelerine bakıcılarına bırakıp kız kız tatile gidiyorlar. Düşünmedim değil ama aklım kalır ben kıyamam

Pazartesi kontrolu var cok tesekkur ederim cok detayli yazmissin. Sizin kac gunde gecti peki.

Kızlar biraz önce bebeği tam uyuttum göğsümdeydi ani hapşurma sesinden irkildi çok korktu çok ağladı bir şey olur mu çok kötü oldum o kadar ağladı ki
O nasıl bir hapşırmak öyle ki çocuk o kdar korkup sıçramış demek:) korkma canım sıkıntı olmaz. O derin uykuya dalmışyıt o yüzden sıçramıştır bazen de uykuları ansızın bu seslerden bölündüğü için ağlıyorlar. Ani seslerden biz bile korkuyoruz ne yapsın el kadar bebe kıyamam ben yavrum ya

3 aylık bebeğin kilosu gayet iyi bende benimkisi 4 ay 10 günlükken 2.karma aşısında ölçtüler 7 kg boyu fa 64cm. Her bebekte değişiyor. Ve bana kilosu 6 aylık gibi dedi. Gayet iyi gelişimi var dedi. Bence çok çok iyi hatta normalin bile üstünde bence maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…