2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar oyun halısı aldıysanız hangi marka aldınız şu ikisi arasında kaldım kullanan var mı?
Canım bende hamur marka oyun halısı var dün yıkadım hatta çok yumuşak ve güzel fiyatında uygun. Tavsiye ederim 150x150 cm. Çok hoşuma gitti.

Eklentiler

• 9717EF4B-5AC7-4CAF-939A-4AE03EB4E9F0.webp
    68,8 KB · Görüntüleme: 69
Bi bakayım canım bana başka bir öneride bulunmadı sadece sık sık emzir dedi de çocuk istemeyince zorla veremiyorsun işte
Aynen öyle canım bende gece üç saattenbir dedi şimdi uyuyot gece 2 de emzireceğim
Kuzu acaba gece uyurken bir kez mama mı versen kilo aldırıyor baya. Ben gündüz mamayı azalttım ama gece bir kez 120 cc veriyorum hala. Alin de kilo olarak minyon yani ayda 800 gr almış hep boya gidiyor sanırım
Canım ben bugün kontrole gittim vitamin işe yaramıs mı diye bir hafta oldu başlayalı bir haftada 70 gr almış az dedi üzüldüm tabi sık emzireceksin gündüz iki saati gece 3 saati geçirme dedi. Mama mı versem dedim baktı hayır sütün var dedi emmesi de güzel gerek yok o zaman sütün gider dedi. Bakalım ne olacak bende hiç mama işine girmek istemiyorum zaten ek gıdaya az kaldı bir sonraki kontrol 4 temmuzda
Üçüncü ayına girdiği gün oyun halısına koydum fotoğraf çekecektim sırt üstünden yüz üstüne geçti o günden beri fıldır fıldır dönüyor heralde bu kadar harekete et tutmuyor benim kız

Geldiler mi 4 çocuklu evde bebek uyur mu annen de o şaşkınlıkla gelin demiştir
Cumartesi gelecekler kocasıyla kendisi annemin de söylemem canına minnet valla on kişiyi nasil ağırlayacaktı saftirik
Canım bende hamur marka oyun halısı var dün yıkadım hatta çok yumuşak ve güzel fiyatında uygun. Tavsiye ederim 150x150 cm. Çok hoşuma gitti.
Bu markanın da her ürünü mü güzel olur güle güle kullansın alyoş
E gece uyandırıp emzirecek misin o zaman valla ben anlamadım bu işi ya gündüz bazen iki saatte benim göğüsler dolu olmuyor mesela ve bebek bağırıyor mecbur mama takviyesi veriyorum her doktor farklı bir şey söylüyor kafam allak bullak oldu artık benim de beş temmuzda muhtemelen gece bir kez mama veriyorum dediğimde kızacak doktor ama içim rahat etmiyor
Boyu nasil minnosun canım belki de boya gidiyor yediği

O zaman da 502 gibi yapışıyorlar. Ben henüz “anne az gidin tatile ben anneannemlerde kalacağım” diyen çocuk ne duydum ne de gördüm. Bir ara işyerine gelmek için yapışıyordu.
Hahahahah bizim hayalleri siyah poşete koysunlar o zaman
Ekin de ellerini öyle sokuyor ya ama diş kaşıyıcılarini o kadar sokmuyor temkinli yaklaşıyor
Evet doğru diyorsun o da çok büyük etken her doktor aynı ölçmüyor bana özeldeki doktor 66 cm dedi aile hekimi 64 dedi. 66 bana da çok fazla geldi. Deve kuşumu bu canım
Boy tamamen genetik ben hiç takilmiyorum ona ya
Tam dönüyor ama geriye dönemiyor canin. Dönme olayi 6 aya kadar zamani varmış Alya da döner yakında girişimlere başlamış
Kizlar 2. Ay asilarinizda ates olmus muydu? Gun boyu atesimiz olmadi ama kafada bir sicaklik var
Yok canım huzursuzluk oldu bizde. İkinci doz ateş yaptı Ölçtün mü kaç çıkıyor? aşı ateşinde kafa vücuda göre bir tık daha sıcak oluyor Ekinin öyleydi vücudu soğukken kafası ateş gibiydi

Canim sen neden mamaya basvuruyorsun ki senin oglunun kilosu iyiydi suan kac bilmiyorum ama her ay boyle.gitmez ki bazi aylar olur oyle bana kalsa mama isine girme bak bir kac gune duzelir eskisi gibi emer.
7100 gr şuan doktor da normal şuan dedi aslında ama bilemedim canım sıkılıyor emmeyince doymuyor mu acaba diye düşünüyorum. Biraz gözlemleyeceğim bakalım duruma göre hareket ederim

Bende sma kullaniyorum kilo alimi baya iyi 2900 dogdu 5.5 falan suanda

Canim senin ki iyi dogmus ve normalde.mama alanlar baya kilo aliyorlar sanirim senin mama cok fazla aldirmiyor ama cok fazlasi da iyi degil zsten kilosu da guzel senin bebeginin. Kilo aldirmasindan cok iceriginin temiz olusuna bak sen.

Kilo alımı iyi canım benim kızım da 3650 doğdu sadece anne sütü ile 3. Ayda 6220 idi kilosu

Sma optipro kullaniyorum çok memnunum kızımın gelişimi çok güzel

Gayet iyi anne sütü alanlar bu kadar almayabilir mamanın kalorisi her zaman anne sütüne göre yüksektir.
Cok sagolun kizlar yarin doktor kontrolune de gidicez bakalim o ne diyecek ama sanirim genel olarak guzel kilo alimi icim rahatladi biraz. Memeyi almak istemiyo artik cok agliyo sagip veriyorum bende sagarak ne kadar devam eder sut uretimi bilmiyorum zaten az

tam uyanık olmaz heralde uykusunda alırım göğsüme emer zaten, benim genelde dolu oluyor canım sen az oldugunu hissediyorsan mama verebilirsin tabiki. Bende anlamadım hiç bu işi üzüldüm biraz o yüzden ama bına da şükür 61 cm boyu 49-50 cm dogmuştu evet biraz boya gitmiş ayda üç cm olur genelde sizinki 5 cm uzamış dedi

Güzel anneler merhabaa Dün doktora gittik Alinin yüzünde yaklaşık bir ay kadardır kırmızılık var böyle biraz tahriş olmanın yarattığı bir pullanma ile karışık doktor kortizonlu bir merhem yazdı almadım henüz tereddütte kaldım,hatta doktor kullan geçtiği gibi bırak dedi filan kararsız kaldımKıyafetlerni yeşil sabun ile yıka dedi hatta bu bebek için satılan deterjanları kullanmayın dedi ama benim kafama takılan şey int süt alerjisi diyerek tarattığımdaki görsel ile benim oğlumun yüzündeki şey aynı,onu da ekleyeceğim şimdi görsel olarak.Doktor böyle bir ihtimalden hiç söz etmedi ve mukuslu kaka tam olarak nasıl birşey bilmediğimden onu da araştırdığımda benzer kaka yapıyor oğlum?Şimdi bu durumda tekrardan doktora gideceğim ptesi test mi filan mı yapmalıyım??
Aşı ile ilgili olarak da; Menenjit aşısını bir yaş dolunca yaptır dedi,rota virüsü aşısı gereksiz rotayı engellemiyor maalesef,bende hocam daha hafif atlatır aşıyla belki dedim şu ana kadar böyle bir şey gözlemlemedim dedi..Ayy bilmiyorum ki kimi dinlesek artık,her doktor ayrı bir görüş bildiriyor
Birde ateş ölçer konusu var ; bende koltuk altı ateş ölçeri var ama bir tane de daha kaliteli bir ürün almak istiyorum,sizin kullanıp beğendiğiniz ateş ölçer markası varsa önerilerinizi bekliyorum.

Eklentiler

• IMG_3905.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 54
Bizimki de henüz dönmedi ve dönmeye de niyeti yok gibi Bizde yarım dönme olayı dahi yok,deniz yıldızı gibi takılıyor

7100 gr şuan doktor da normal şuan dedi aslında ama bilemedim canım sıkılıyor emmeyince doymuyor mu acaba diye düşünüyorum. Biraz gözlemleyeceğim bakalım duruma göre hareket ederim
Ekin de 7 kilo neden panik oldun ki sen gayet iyi bi kiloda

Bu ne saçma bir şey rota aşısı olmayan çocuk ile olan çocuğun arasinda fark yok mu dedi hastaligin seyrinde inan ki çok fark var tahmin bile edemezsin. Allah kimseye yaşatmasın o hastalığı

ama benim kafama takılan şey int süt alerjisi diyerek tarattığımdaki görsel ile benim oğlumun yüzündeki şey aynı,onu da ekleyeceğim şimdi görsel olarak.Doktor böyle bir ihtimalden hiç söz etmedi
Bu dr un yaklaşımı bana çok saçma geldi tanısı ne oldu da kortizonlu krem verdi mesela. Dediğin gibi bu tarz geçmeyen döküntü egzemalar alerjik oluyor ee kremi sürdün geçti bırakınca yine çıkacak kökenine inmiyor çünkü. Bence başka bir dr a daha götür derim

Off valla bi de ne alsam aptamildi o zaman kullandığım siz ne kullanıyorsunuz
Kız ne maması sen çıldırdın mı daha kaç kilo olsun bu çocuk 7 kilo çok iyi şuan onların ayındaki bebek için. Allah aşkına sal kendini bırak 2-3 gün emmez istahsizdir sonra emer çocuk hasta değil bişi değil gelişimi gayet iyi

Kızlar benim oğlumun boyu kısa sanki sizin bebeklerinize göre şuan 4 buçuk aylık ama boyu 58 cm 48 cm doğmuştu. Burada 60ları falan görünce aklıma takıldı şimdi. Yine kafama takacak bir şey buldum
Boy biraz genetik canım. Mesela benim oğlan 55 cm dogdu şimdi 65 cm üstü. Ama olcum yapan kişiden kişiye de çok değişiyor. Yatar pozisyonda olduğu için hep kipir kipirlar. Daha net ölçümler yürümeye başladığında belli oluyor. Benim boyum kısa ama mesela eşimin boyu uzun bizde 1.90. İki çocuğum da kalıp olarak babaya çok benziyor .(hamileyken de hep boyu baba huyu ana olsun diye az dua etmedim ) yürümeye başladıktan sonra hoplayıp, ziplayacsklar bir yerlere asilacaklar yaptığı etkinliklerle de boyları ciddi anlamda uzuyor o yüzden endişe etmek için çok erken.
Mesela ben hatırlıyorum orta okula gidiyordum annem zorla beni bir doktora götürmüştü bu çocuğun boyu kısa diye. Doktor anneme bakti bana baktı sonra eşinizin boyu kaç dedi, annemde benimle aynı boyda deyince hanfendi mayası sizsiniz nasıl uzun boylu olabilir bu çocuk demisti

Ay ben şok ! Rota gereksiz mi ilk defa bu aşı gereksiz diyen doktor duydum desem
Mukuslu kakayi nasıl tarif edeyim bilemedim ama kaka yaptığında bezi hafif sağ sol yaptığında salladığında böyle parça parça akışkan oluyor. Birde bezi elinde iki tarafını birleştirip açtığında kakalar birbirine yapışıp uzuyor hafif hafif ağdalı gibi. Birde alerjik bebek kakasinda mukusla birlikte köpükte olabiliyor. Bağırsak tepkili . Sadece yanaklarında mi var bahsettiğiniz kızarıklık? Sırt, kaşık, ense , gogus ve özellikle bez bölgesinde de olabiliyor canım.
Alrji polk.gidip dedi testi yaptırabilirsiniz o zaman daha net belli olur alrjenler ona göre de diyet yaparsınız.
Koltuk alti chicco kullaniyorum memnunum
Çocuklar grip olduğunda bile dışarı çıkartmıyoruz biz dedi bu yalan bu arada olabilir bebeğin aşıları tam değil şu an anlayışla karşılayacağını umuyorum dedim
En iyisini yapmışsın canım. Daha bugün karşılaştığım hatta görünce şok olduğum şeyi anlatayım. Bahsi geçen kişi benim hala kızı yani kuzenim olur kendisi. Hala kızımın erkek kardeşi geçen hafta kızamık oldu. Ortak tanıdığınız bir arkadaşım da 2 hafta önce ikiz bebeklerini doğurdu. Bu akşam onlara gidip bebeklerle resim çekip inst ya atmış. Ben şok gözlerim böyle kocaman açıldı napiyor bu kız diye. O yüzden herkes Kişisel önlemini almak zorunda bu devirde malesef insanlar çok bencil.

Son düzenleme:
Bu ne saçma bir şey rota aşısı olmayan çocuk ile olan çocuğun arasinda fark yok mu dedi hastaligin seyrinde inan ki çok fark var tahmin bile edemezsin. Allah kimseye yaşatmasın o hastalığı
Aynen bunu demeye çalıştı,yeğenim bir hafta rota virüsü sebebiyle hastanede yattı 9 aylık iken,çok çok zorlu bir süreçti .Ben ikinci dozu bekliyorum doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…