Şimdiden böyleyse ek gıdada neler yapar Allah bilirVallahi ya yok bırakmıyorum onlarla yemiyorum artık gittiğimizde ben sonradan gidip yiyorum korkuyorum ek gıdaya gecince sacmalicak diye
Of evet bunları düsünmekten uyuyamıyorumŞimdiden böyleyse ek gıdada neler yapar Allah bilir
Sağım mutlaka yap, her 2 saate bir özellikle gece sagimlari sütü artırıyorEvet canım umarım ataktandır ve düzelir meme reddi olacak ya da böyle az emdiği için sütüm azalacak diye korkuyorum. Bi süre sağım yapsam iyi olacak
Bizzat aynı şeyi yaşadım moral ister istemez bozuluyor canımKızlar 4 ay kontrolüne gittik bugün biraz canım sıkıldı. Yağız sadece 300 gr almış. 3. Ay kontrolünün üstünden tam 1 ay geçmedi ama yine de az almış dedi doktor. Normalde en az 600 gr almasını bekleriz dedi. Saat 2de emzirmiştim hastaneye gitmeden önce 6da eve geldik emzirdim ama yok önce biraz emdi sonra ağladı kendini atmaya çalışıyor memeyi bi tutuyor bi bırakıyor şap şap oynuyor. Yürüyerek emzirmeyi denedim olmadı yine aynı. Ne yapacağımı bilmiyorum.. Bi öneriniz var mı?
Evet canım atak haftasında sizinki de aramızda 3 gün var çünkü hesapladım netten atak haftasında gözüküyor sizinde geçmiş olsun canım hepimizeKızlar benim oğlum atak döneminde mi acaba. 5 gündür gece uykusu haram resmen. Bugün 1 saat olmadan uyanıyor. Süt yok doymuyor desem, emerken sürekli yutkunma sesi var. Ayakta sallanıyor yerine koyunca kıpır kıpır. Şu saat oldu hâlâ aynı. 7 mart doğumlu 40 haftası 15 Martta dolacaktı
Katılıyorum canım sana bu ay genel bir sorun galiba çoğumuz 300 gr almış çünküBence genel bi sorun bu aylarda bizim kız gerçi öyle her ay 1 kilo alan bebiş değil 650-750 gibi alıyordu öksürüyor diye götürdüğümüzde 10 günde 100 gr aldığını öğrendik memeyle oynamalar az emmeler bizde de var bakalım toplamda kaç gr alacak 4. Ayda canımızı sıkmayalım napalım artık
Sma optipro canım ama sen yine bir süre gözlemle emmedigi zaman sütünü sağıp ver sık sık emzirmeyi dene yok olmazsa ona göre bir şeyler yaparsın belki de geçici bir şeydirOff valla bi de ne alsam aptamildi o zaman kullandığım siz ne kullanıyorsunuz
Masallah boyu çok güzeltam uyanık olmaz heralde uykusunda alırım göğsüme emer zaten, benim genelde dolu oluyor canım sen az oldugunu hissediyorsan mama verebilirsin tabiki. Bende anlamadım hiç bu işi üzüldüm biraz o yüzden ama bına da şükür 61 cm boyu 49-50 cm dogmuştu evet biraz boya gitmiş ayda üç cm olur genelde sizinki 5 cm uzamış dedi
Şoka girdim ya iki haftalık bebekleri görmeye de gitmeyiverin küçücükler daha nasil bu kadar vurdumduymaz oluyorlar anlamıyorum bu insanların cahillik seviyesi çok farklı bir boyuttaBoy biraz genetik canım. Mesela benim oğlan 55 cm dogdu şimdi 65 cm üstü. Ama olcum yapan kişiden kişiye de çok değişiyor. Yatar pozisyonda olduğu için hep kipir kipirlar. Daha net ölçümler yürümeye başladığında belli oluyor. Benim boyum kısa ama mesela eşimin boyu uzun bizde 1.90. İki çocuğum da kalıp olarak babaya çok benziyor .(hamileyken de hep boyu baba huyu ana olsun diye az dua etmedim) yürümeye başladıktan sonra hoplayıp, ziplayacsklar bir yerlere asilacaklar yaptığı etkinliklerle de boyları ciddi anlamda uzuyor o yüzden endişe etmek için çok erken.
Mesela ben hatırlıyorum orta okula gidiyordum annem zorla beni bir doktora götürmüştübu çocuğun boyu kısa diye. Doktor anneme bakti bana baktı sonra eşinizin boyu kaç dedi, annemde benimle aynı boyda deyince hanfendi mayası sizsiniz nasıl uzun boylu olabilir bu çocuk demisti
Ay ben şok ! Rota gereksiz miilk defa bu aşı gereksiz diyen doktor duydum desem
Mukuslu kakayi nasıl tarif edeyim bilemedim ama kaka yaptığında bezi hafif sağ sol yaptığında salladığında böyle parça parça akışkan oluyor. Birde bezi elinde iki tarafını birleştirip açtığında kakalar birbirine yapışıp uzuyor hafif hafif ağdalı gibi. Birde alerjik bebek kakasinda mukusla birlikte köpükte olabiliyor. Bağırsak tepkili . Sadece yanaklarında mi var bahsettiğiniz kızarıklık? Sırt, kaşık, ense , gogus ve özellikle bez bölgesinde de olabiliyor canım.
Alrji polk.gidip dedi testi yaptırabilirsiniz o zaman daha net belli olur alrjenler ona göre de diyet yaparsınız.
Koltuk alti chicco kullaniyorum memnunum
En iyisini yapmışsın canım. Daha bugün karşılaştığım hatta görünce şok olduğum şeyi anlatayım. Bahsi geçen kişi benim hala kızı yani kuzenim olur kendisi. Hala kızımın erkek kardeşi geçen hafta kızamık oldu. Ortak tanıdığınız bir arkadaşım da 2 hafta önce ikiz bebeklerini doğurdu. Bu akşam onlara gidip bebeklerle resim çekip inst ya atmış. Ben şok gözlerim böyle kocaman açıldı napiyor bu kız diye. O yüzden herkes Kişisel önlemini almak zorunda bu devirde malesef insanlar çok bencil.
Nasil yaBu arada kızlar benim kp her seferinde bebisimin agzına bir seyler sürme pesinde kafayı yicem ya bu insanlar niye böyleee yapmayın diyorum sen cahilsin bilmiyorsun diyor cıldırmalıkk
Evet haklısın göğüslerimizin içinde kova yok zaten süt biriksin. Çocuk emdikçe süt üretilir. Yanlışınız şurada çocuk huysuzlanıp üst üste emmediği yada iki yudum içtiği zaman süt kanalları fazla süt üretir ve kanallar şişer. Sizlerinde öyle mi bilmiyorum ama ben üstten baktığımda bile o damarları bariz görüyorum. Varis damarları gibi görünüyor. Böyle zamanlarda da göğüs dolu oluyor canım. Bir yerden sonra yumuşuyor demişsin evet oda doğru çünkü bebek büyüdükçe daha kuvvetli emiyor ve daha çok emiyor göğüsün dolmaya vakti olmuyor. Gazlı bebekle uğraşmanın ne kadar zor olduğunu bilirim ben ilk çocuğumda 1 sene uğraştım gecesi ayrı gündüzü ayrı. Allah herkesin yardımcısı olsun. Herkes kendi yaşadığını bilir ben sadece biraz yardımcı olmak için ufak tavsiyeler verdimBen bu tam dolu veya boş durumlarına inanmıyorum. Göğüslerimiz çocuğu emzirdiğimiz ay veya yıllar boyu sert olamaz. Bir yerden sonra muhakkak yumuşuyor bu sütün olmadığı anlamına gelmiyor. Nice ebe ve doktorlar söylüyor bunu.
Bebeğim gazlı bir bebek o yüzden zaten emme problemi var. Üstüne bir de sık emzirirsem gazdan hiç kurtulamayız
Valla hava öyle tuhaf ki kestiremiyorum. Yarım kollu body ve tayt giydi bugün çoraplarını da çıkardımİstanbul da yasayan kızlar bebisleri nasıl giydirip yatırıyorsunuz
Bende yazmıştım aynı sorunu 3,5 aylık götürdüm 15 günde hiç kilo almamış. Bakalım tam 4 aylık kontrolünde ne diyecekler. Biraz daha sık emzireyim dedim bu sefer de kustu ortalığı. Genel olarak bu 3-4 ay arasında havalardan da kaynaklı olabilir çocuklarda kilo artışında bi sıkıntı var heraldeKatılıyorum canım sana bu ay genel bir sorun galiba çoğumuz 300 gr almış çünküBence artık çok hareketliler yakıyorlar diye düşünüyorum ben eller kollar hiç durmuyor bebelerin maşallah
Canım ben anneme geldim İstanbul’a askılı badi üstüne ince tulum giydiriyorum çünkü üstünü çok açıyor. Anneme kalsa çocuğa yelek giydirecek. Ben soyuyorum o giydiriyor. Hayat çok zorİstanbul da yasayan kızlar bebisleri nasıl giydirip yatırıyorsunuz
Aynen canım şuanlık öyle gözüküyor. İnşallah düzenli bir artış olurda hepimiz rahatlarız ister istemez stres yapıyoruz anne olarakBende yazmıştım aynı sorunu 3,5 aylık götürdüm 15 günde hiç kilo almamış. Bakalım tam 4 aylık kontrolünde ne diyecekler. Biraz daha sık emzireyim dedim bu sefer de kustu ortalığı. Genel olarak bu 3-4 ay arasında havalardan da kaynaklı olabilir çocuklarda kilo artışında bi sıkıntı var heralde
Canım çok sıcak hava Alp terliyor Hele ki ensesi çok terliyor tişört ve şort giydiriyorum benİstanbul da yasayan kızlar bebisleri nasıl giydirip yatırıyorsunuz
Ahh o ananelerCanım ben anneme geldim İstanbul’a askılı badi üstüne ince tulum giydiriyorum çünkü üstünü çok açıyor. Anneme kalsa çocuğa yelek giydirecek. Ben soyuyorum o giydiriyor. Hayat çok zorkuzum biraz hasta oldu ama anneannesinden bulaştı ama onu da kabul etmiyor. Ben geziyorum diye çocuk gezerken üşüttü diyor. Dışarı çıkarken kısa kollu tayt giydiriyorum bi bakmışım annem battaniyeye sarmış çocuğu
Akşam üstü göğüs yumuşaması ile ilgili bir şey okumuştum. Sütün yağlı kısmı kaldığı için yumuşak oluyor diye. Hatta gece emzirince o yüzden uzun süre uyuyorlarmış. Dediğiniz gibi emdikçe süt olur ve bitmez. Arz talep meselesiEvet haklısın göğüslerimizin içinde kova yok zaten süt biriksin. Çocuk emdikçe süt üretilir. Yanlışınız şurada çocuk huysuzlanıp üst üste emmediği yada iki yudum içtiği zaman süt kanalları fazla süt üretir ve kanallar şişer. Sizlerinde öyle mi bilmiyorum ama ben üstten baktığımda bile o damarları bariz görüyorum. Varis damarları gibi görünüyor. Böyle zamanlarda da göğüs dolu oluyor canım. Bir yerden sonra yumuşuyor demişsin evet oda doğru çünkü bebek büyüdükçe daha kuvvetli emiyor ve daha çok emiyor göğüsün dolmaya vakti olmuyor. Gazlı bebekle uğraşmanın ne kadar zor olduğunu bilirim ben ilk çocuğumda 1 sene uğraştım gecesi ayrı gündüzü ayrı. Allah herkesin yardımcısı olsun. Herkes kendi yaşadığını bilir ben sadece biraz yardımcı olmak için ufak tavsiyeler verdim
Çok sıcak oluyor bizim ev . Kısa tulum giydiriyorum ben. Ya da kısa çıtçıtlı badi altına şortİstanbul da yasayan kızlar bebisleri nasıl giydirip yatırıyorsunuz
Hızını alamayıp iki elini sokuyor
Benim oğlumda 3. Ay kontrolünde 300 gram almıştı, meme reddi vardı o sebeple oldu sanırım. 1 hafta sık emzir haftaya bakalım dedi , emince düzelmişti. 4. Ay atağı bayağı zor sanırım, senin atakla alakalı zamanla düzelir inşallah
İnşallah arkadaşım, gitsin de gelmesin bir daha inşallahGeçer canım Allah’ın izniyle. Kullandığım için biliyorum hatta ondan sonra daha hiç olmadı canım. Seninde öyle olur inşallah. Geçmiş olsun arkadaşım
Ben yapma dedikçe gözümün içine baka baka dilini cuk cuk emiyorUykuda emdiğine denk geliyorum
Senin bebiş benim bebişin aynısıBenimkisi de elini boğazına kadar sokuyot hatta zorluyor biraz daha zorlarsa yumruğunu komple sokacakdudaklarıyla oynuyor dilini dışarıya çıkarıp duruyor yalanır gibi bir de hep tükürüyor
Süt alerjisi olabilir ya da baska bir şeyin alerjisi. Benim oğlumun kaka mukuslu ama döküntü yok. Cilt kuruluğu için mustelanin atopia diye sanırım kremi var o daha temiz içerikli. Menenjit için benim doktorum geciktirmek istemedi. 3. Ayda rota ve menenjit ilk dozu oldu. Ağustosta 2. Dozları olacak. 13 ve 15. Ayda tekrar menenjit olacak. Bence geciktirme çünkü menenjit %40 vücutta hasar %10 ölüme sebebiyet veriyormuş. Rota da aynı şekilde çocukları hastanede yatıran tehlikeli bir şey, sanıldığının aksine sadece wc yoluyla bulaşmıyor, solunum yolu ile bile bulaş olabiliyor. Tabi son karar anne baba olarak sizinGüzel anneler merhabaaDün doktora gittik Alinin yüzünde yaklaşık bir ay kadardır kırmızılık var böyle biraz tahriş olmanın yarattığı bir pullanma ile karışık doktor kortizonlu bir merhem yazdı almadım henüz tereddütte kaldım,hatta doktor kullan geçtiği gibi bırak dedi filan kararsız kaldım Kıyafetlerni yeşil sabun ile yıka dedi hatta bu bebek için satılan deterjanları kullanmayın dedi ama benim kafama takılan şey int süt alerjisi diyerek tarattığımdaki görsel ile benim oğlumun yüzündeki şey aynı,onu da ekleyeceğim şimdi görsel olarak.Doktor böyle bir ihtimalden hiç söz etmedi ve mukuslu kaka tam olarak nasıl birşey bilmediğimden onu da araştırdığımda benzer kaka yapıyor oğlum?Şimdi bu durumda tekrardan doktora gideceğim ptesi test mi filan mı yapmalıyım??
Aşı ile ilgili olarak da; Menenjit aşısını bir yaş dolunca yaptır dedi,rota virüsü aşısı gereksiz rotayı engellemiyor maalesef,bende hocam daha hafif atlatır aşıyla belki dedim şu ana kadar böyle bir şey gözlemlemedim dedi..Ayy bilmiyorum ki kimi dinlesek artık,her doktor ayrı bir görüş bildiriyor
Birde ateş ölçer konusu var ; bende koltuk altı ateş ölçeri var ama bir tane de daha kaliteli bir ürün almak istiyorum,sizin kullanıp beğendiğiniz ateş ölçer markası varsa önerilerinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?