Benim oğlum aynıOna da şükürbenimkisi yanlışlıkla bile dönmedi. Popoyu beli kaldırıyor başını çeviriyor iyicene döneceği yöne ama ayağını atamıyor daha döneceği tarafa
3. Ay kontrolünde benim oğlum 1 ayda 300 gram almıştı, saat başı emzirdim hafta sonraki tartı kontrolüne kadar 170 gram almış oldu. Benim ki daha dönmüyor ya sadece yan duruyor poposunu kaldıramadı dahaAynen öyle canım bende gece üç saattenbir dedi şimdi uyuyot gece 2 de emzireceğim
Canım ben bugün kontrole gittim vitamin işe yaramıs mı diye bir hafta oldu başlayalı bir haftada 70 gr almış az dedi üzüldüm tabi sık emzireceksin gündüz iki saati gece 3 saati geçirme dedi. Mama mı versem dedim baktı hayır sütün var dedi emmesi de güzel gerek yok o zaman sütün gider dedi. Bakalım ne olacak bende hiç mama işine girmek istemiyorum zaten ek gıdaya az kaldı bir sonraki kontrol 4 temmuzda
Üçüncü ayına girdiği gün oyun halısına koydum fotoğraf çekecektim sırt üstünden yüz üstüne geçti o günden beri fıldır fıldır dönüyorheralde bu kadar harekete et tutmuyor benim kız
Emmedigi zaman ağlıyor mu peki?7100 gr şuan doktor da normal şuan dedi aslında ama bilemedim canım sıkılıyor emmeyince doymuyor mu acaba diye düşünüyorum. Biraz gözlemleyeceğim bakalım duruma göre hareket ederim
Maşallah canım, senin kız manken gibi olacak demek ki. Kilo her zaman sağlık demek değil zaten. Gelişiminde sıkıntı olsa boyu da uzamazdıtam uyanık olmaz heralde uykusunda alırım göğsüme emer zaten, benim genelde dolu oluyor canım sen az oldugunu hissediyorsan mama verebilirsin tabiki. Bende anlamadım hiç bu işi üzüldüm biraz o yüzden ama bına da şükür 61 cm boyu 49-50 cm dogmuştu evet biraz boya gitmiş ayda üç cm olur genelde sizinki 5 cm uzamış dedi
Canim.havalarda sicak bebeklerin vucut isilari yuksek oluyorYok canım bende 2 tane koltuk altı klasik ateş ölçer var onlarla ölçtüm. Eczacı kulaktan dijitalle ölçtü hepsi aynı çıktı ama vücudu niye bu kadar sıcak hala çözemedim. Belki aşıların bi etkisidir
Valla ben açmıştım 1 kutu icmeyince buzluga attim uzun süre durdu. Kokusu tadi ayniydi lazim olunca buzluktan çıkarip verdim hiçbir bozulma olmadiAçıldıktan sonra 1 ay diye biliyorum sana bir masraf çıktı bebiş
Isırmaya kıyamıyorum ama bacaklarini sömürerek öpüyorumIsırmadan durabiliyor musun
Daha erken kuzum anca yavaş yavaş şuan en kullanislilar parmağa gecirilenlerBen de bundan aldım ama benim oğlum pek kullanamadı,zaten henüz yeterli bir tutuş kabiliyeti de yok.Geçen burnuna sokmaya çalışıyorduBelki beşinci aya doğru daha kullanışlı olur böyle kendiliğinden kullanabilecekleri şeyler,öncesi için senin şu parmaklık baya mantıklı gibi. Ya da şimdilik en makulü kendi parmakları
27 derece baya sıcakmış sizin ev canım ondan kaynaklı olabilir yakın zamanda aşı olmadıysanız
İşin ilginç tarafı da o sanki saatlerce emzirmesem hiç acıkmayacak gibi. İştahı azaldı sanki eskiden aç kalınca kıyameti koparırdı. Bugün mesela hastaneye gittik usg çekilecekti. Sabah 8.30da emzirdim. Bi daha hastanede koşturmaktan anca 12de emzirebildim o saate kadar hiç mızırdanmadı bile. Sanki hala vermesem istemeyecek. saatlerce aç kalmış gibi memeye saldırmadı da öyleBenim oğlum aynı
3. Ay kontrolünde benim oğlum 1 ayda 300 gram almıştı, saat başı emzirdim hafta sonraki tartı kontrolüne kadar 170 gram almış oldu. Benim ki daha dönmüyor ya sadece yan duruyor poposunu kaldıramadı daha
Emmedigi zaman ağlıyor mu peki?
Maşallah canım, senin kız manken gibi olacak demek ki. Kilo her zaman sağlık demek değil zaten. Gelişiminde sıkıntı olsa boyu da uzamazdı
Düşünmek yerine tavrini koymalisin bence. Kim olursa olsun o senin bebeğin istemediğin hiçbir şeyi yapamazlar. Küserlerse küssünler benim hiç umrumda olmazdi, bebegimden daha değerli değiller. Kibar dille yaziyorum benim istediklerimi yapmayacaklarsa defolup gitsinler faydadan çok zararlari var içimden daha başka şekilde gitsinler dedim ama sinir oluyorum böyle insanlara yaOf evet bunları düsünmekten uyuyamıyorum
Evet cnm bizde uzunluk genetik boy çocuklarda tamamen genetik oluyorAma senin ve büyük kızının boyu da uzundu yanlış hatırlamıyorsam, siz anne ve kızları manken
yeniden merhabaaa
Canım Alya mama yiyip yarım saat oyalandıkyan sonra hep uyku istiyor günde 4/5 defa uyutuyorum en uzun 15/20!dk uyuyor. Sürekli beni uyut der gibi mızmızlan yapıyor canım. Gece de 21:30 ve 22:00 arası yatıyorum 4:30/5 e kadar uyuyor uyandığında mama veriyorum yarım saat sonra yine uyuyor ama 8:30 a kdar 2 defa mızmızlanıyor yine. Mama veriyorum Uyanmasın diye pış pış yapıyorum göbeğine öyle uyutuyorum canım.Kızlar bebisleriniz günde kaç uyku yapiyor Ekin 3 uyku yapıyordu ama atağa girdiğinden beri 4 uyku yapıp gece uykusuna geçiyor
Hani derler ya sütün yağlı ve doyurucu diye olabilir mi ya da atak döneminde olduğu içindirİşin ilginç tarafı da o sanki saatlerce emzirmesem hiç acıkmayacak gibi. İştahı azaldı sanki eskiden aç kalınca kıyameti koparırdı. Bugün mesela hastaneye gittik usg çekilecekti. Sabah 8.30da emzirdim. Bi daha hastanede koşturmaktan anca 12de emzirebildim o saate kadar hiç mızırdanmadı bile. Sanki hala vermesem istemeyecek. saatlerce aç kalmış gibi memeye saldırmadı da öyle
Kac adet var canım icindeKizlar migrosta molfix pure soft indirimdeydi 250den 200e düşmüştü haberiniz olsun. Taşınmasam ben stoklayacaktim ama 1 paket aldim yine de
86 tane var 4 numaradaKac adet var canım icinde
Akşam üstü klima açıyoruz çünkü evim aşırı sıcak oluyor. Havaya üflemesini ayarlıyorum, 22 23 derecede kolunu kontrol ediyorum üşüdü mü diyeyeniden merhabaaa
doğurup kayıplara karışanlar kervanına katılmak zorunda kalan lavender geri döndühala bakıcı bulamadık ve memleketteyiz artık bayramdan sonra dönüş yapacağız ne denk gelirse çünkü evimi çok özledim düzensiz kaldık böyle. çociklerim henüz dönmüyor sizlerde durum nasıl anca bacak diretiyorlar yan yan sanırım bişeylere geç kalıyorum bu hengamede. gündüz uykuları kısaldı ve ben nasıl oyalasam diye çırpınmaktan bittim.
dün 4. ay aşılarımızı olduk. kızamık salgınından korkuyorum
bir de aşırı sıcak şehirlerde yaşayan annelerden bebeklerin giyimi konusunda ve klima konusunda fikir / yardım rica ediyorum. şu an hala serince olan bi şehirdeyiz ama evimizin olduğu yer çok sıcak çocuklar termal şoka uğrayacaklar. nasıl adapte edeceğim korkuyorum. ve klima açan arkadaşlar var mı yoksa kapı pencere açık stil mi gidiyorsunuz ?
teşekkürler,
xoxo lavender
Bırakmıyprum hatta görüsmemeye calısıyorumSma optipro canım ama sen yine bir süre gözlemle emmedigi zaman sütünü sağıp ver sık sık emzirmeyi dene yok olmazsa ona göre bir şeyler yaparsın belki de geçici bir şeydir
Masallah boyu çok güzel
Şoka girdim ya iki haftalık bebekleri görmeye de gitmeyiverin küçücükler daha nasil bu kadar vurdumduymaz oluyorlar anlamıyorum bu insanların cahillik seviyesi çok farklı bir boyuttabenim de telefonda esinle gelin dediğim kişi instagramdan bana aşı karşıtı bi doktorun salgınlar yalan vs dediği bir videoyu atmış gece
Nasil yaaman yalnız bırakma. Ne yapacağı belli olmaz
Öff delirmelik ya söylüyorum kızıyorum anlamıyorHer ay düzenli olarak 1 ya da 2 cm uzuyor canım. Doktoru gelişimi iyi dedi geçen hafta gittiğimizde zaten. Ama ben her şeyde acaba emmediği için mi diye kendi kendimi strese sokuyorum.
Haklısın canım her bebeğin gelişimi farklı oluyor. İste annelik her şeyi kafaya takma sanatı galiba
Biz eşimle çok uzun insanlar değiliz zaten canım. Benim boyum zaten 158 eşim de 176. Sanırım doktora sorsam ben de aynı cevabı alacağım. Siz böyle söyleyince normal geldi bana da.
Ay yine aklıma geldi çıldırdım. Bir keresinde kv ve kpye bırakıp markete gitmiştik eşimle. Akşam yemek yerken ağzına salata suyu ve çorba sürmüşler parmaklarıyla. Bir de bunu bana gülerek anlatıyorlar. Sakın yapmayın bir daha diye kızdım ben de ama anladılar mı bilmiyorum bir daha baş başa bırakmıyorum canım sen de bırakma..
Canımm konustu adam dinlemiyooııoEşinin çok sert bir dille uyarması lazım. Ufacık bebeği hastanelik etmeye yemin etmiş alerji olacak bir şey olacak ne değişik insanlar var ya
Konustuk anlattık yokk kv bile cıldırdı bagırdı kac kere adam anlamıyor nato mermer yaKp nasıl sana sen cahilsin bilmiyorsun diyebilir? Bu nasıl üslup neden bu kadar taviz verilmiş ben de bunu anlamış değilim. Benim annem benimle böyle konuşamaz kp ile hep ölçülüyümdür. Bence öyle davranmasından ziyade seninle de nasıl konuşacağını söylemelisin. Özellikle çocukların yanında. Çünkü bebeğin yanında sürekli böyle konuşmaya devam edecek. Zaten o üslubu düzeltirse sana karşı eminim o saatten sonra da ağzına bişey sürmeye çekinecektir. Önce senden çekinmesi lazım cnm
Askım taviz vermiyorum muhabbetim yoktur bunlar kardesleriyle hepsi aynı kafa dinlemezler kimseyi at gözlükleri var esimde konautu kac kere kızdı kaynım va adam umursamıyorSen çok taviz vermişsin bebeğin herşeyine karışıyor buna tenzzül edebiliyor. Üzüldüm bu duruma gerçekten de. Çünkü bu böyle devam eder cnm. Aşı konusunda da bir örnek vereyim burdan bir arkadaşına ablası da aşılarını yaptırmamıştı. Çocuğu menenjit oldu yoğun hastalandı ve hastanede yattı uzunca bir süre. Kimdi bilmiyorum ama aşıların önemi çok büyük canım
Maalesef bazı insanlara ne dersen de yapacagını yapıyor ben de mesafe koyacağım cünkü konusarak anlaşabileceğim biri değilDüşünmek yerine tavrini koymalisin bence. Kim olursa olsun o senin bebeğin istemediğin hiçbir şeyi yapamazlar. Küserlerse küssünler benim hiç umrumda olmazdi, bebegimden daha değerli değiller. Kibar dille yaziyorum benim istediklerimi yapmayacaklarsa defolup gitsinler faydadan çok zararlari var içimden daha başka şekilde gitsinler dedim ama sinir oluyorum böyle insanlara yabenim oglumu da tuzlu suyla yikayin dedi eşimin annesi yapan yapsin ama bana saçma geliyor ne münasebet cocuk benim cocugum yapmam dedim hey allahim sanki sana yapmislar da terlemiyorsun da kendi cocuguma yapicam dedim geçen de göğsünü sıkın ilerde gögsü agrimasin dedi ne alaka ya allahim sabir ver hayatta yapmam herkes kendi aklini kendine kullansin mümkünse benim istemedigim seyi cocuguma yaparlarsa orayi yakarim
Valla iyi fikirmişValla ben açmıştım 1 kutu icmeyince buzluga attim uzun süre durdu. Kokusu tadi ayniydi lazim olunca buzluktan çıkarip verdim hiçbir bozulma olmadi
Evet canım buSma mama kullanan arkadaşlarım şundan mi kullanıyorsunuz acaba Eki Görüntüle 3265147
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?