2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Ayyy call center pismanliktir bulaşan ayrilamiyo şekil a ben kendimi kurtarmam lazım yoksa sinir hastası olabilirim
Bulursam söz

Valla bnde ne almayı ne vermeyi pek sevmiyorum benim olan benimdir bugüne kadar bebeğim için kimden ne aldıysan pişmanım keşke istemediğimi soyleseydim yakın arkadaşım söyledi vereyim diye ona istemiyorum dedim mesela ama eşim kendi tarafından istedi bnde bişey demedim olanları yeni gibileri aldım yıkadım belki giydiririm belki giydirmem gerisini yolladım. Bı de kıza uyuz oldum çocuğun bornozunu yollamis ya bu kadar olmaz yani ayy bak sinirlendim aynı kız bı de küçük beşik yolladı heryeri toz içinde yıkadım eşime de dedim insan temiz saklar çok pisti poşet bile gecirmemisler neyse onu da yıkadım kullanmadım tabi geri gitti geçen kaynanam diyo kuculenleri ver bnde dedim bn ilk kiyafetleri vermeyi sevmem veremem dedim bnden beklenmeyecek hareket ya bı çaput ama ne bilim ilkler bnde değerli

Uluslararası bir kurumda calısıyordum bende fakat deprem bölgesi olması suan oradaki saglık kosulları yasam sartları dönsem kiralık ev dahi yok şehir diye bir sey kalmadı orada calısanlar konteynırda kalıyorlar, bakıcı kreş toplu tasıma hiçbir sey yok maalesef onun dısında ben hala terapi alıyorum psikolojik olarak cok etkılendık hala afrika kıtasında olmama ragmen ufak bir ses veya sallanmada deprem sanıyorum hala kabus göruyorum bu nedenle calısmak oraya dönmek bizim için uygun değil . şartları cok iyi olan işimden istifa etmek durumunda kaldım iş yerime bu durumu bu sekılde neden dönemeyecegım hakkında yukardaki sebepleri bir kadın ve uluslararası sivil toplum calısanı olarak ayrıntılandırarak acıklayıcı bir mail attım ve haklarımı talep ettim boyle talepte bulundum onlarda sagolsunlar anlayısla karşıladılar annemlerın evi köyde az hasarlı oturuyorlar fakat yılan cıkmıs merdivende görmusler kız kardesıminde evş yıkıldıgı için çiflık evındeler .eşini yeni akrep sokmus hemde eşi minik kızının yatagına uzandıgında kızının yastıgının altından cıkıp sokmus akrep . Altyapıda buyuk hasar aldıgından okadar cogalmıski yılan ve akrep vakaları felaket allah orda kalanlara yardımcı olsun aklım hep ailemle kucuk kardeslerım minik yigenım var orada ya dısarda iken yılan akrep vb yaklasırsa dıye cok korkuyorum kızkardesık annemler okadar pinpirikli dikkatli farkındalıkları yüksek insanlardıki akrep yılan bunların basımıza gelcegını bunları dusunmek durumunda olacagımızı hiç dusunmezdikher anımıza şükretmeliyiz gercekten
Ne iyi olmuş canım haklaırnı alabilmek senin adına çok sevindim,benim istifam durumunda böyle bir öneriye yanaşacaklarını asla düşünmüyorum

Son düzenleme:
Canım deprem bölgesi olması (kreş, bakıcı , ev saglık koşulları, suan artan yılan sinek akrep olayları su elektrige erişimin sınırlılıgı)bebeğimin henuz 4 aylık olması oradaki koşullar benim hamıle iken depreme yakalanmıs olmam evımın yıkılması psikolojik saglık durumum ve kurumumun yurtdısı uluslararası bir sivil toplum kurulusu olması nedeniyle sorun etmedıler destek oldular sagolsunlar donmek istediğimi fakat kosulların buna elvermediğini bir kadın ve sivil toplum calısanı olarak anlayıs beklediğimi belirten mail attım taaaa irlandalara oradaki kurumun üst düzey ceo direktörlerine sagolsunlar anlayısla karşıladılar

Ay canım birde bana sor tek basına olmak ne kadar zor iliklerime kadar yasıyorum anlıyorum senide o yuzden bebegim 20 gunlukken ülke değiştirdim yeni bir ülke tek basımayım ilk bebegim hiçbir sey bilmiyorum hastalandım ürtiker oldum hala gecmıs değil hala tekim ve cidden cok zor cok yıpratıcı ama cok sukur yinede her seye bebegim uslu allah bir yerden yardım edıyor zor bir bebiş olsaydı ne yapardım bilmiyorum eşimde destek olmaya calısıyor ama tez yazıyor farklı bir dilde hemde bu nedenle ilgilenemediği yogunlasmak zorunda olduguda bir dönem burada yemekte yiyemıyoruz dısardan cunku asla türk damak zevkine ve hijyenine uygun değil yemek yapmakta zorundayım temızlıkte aynı sekılde yardımcı alamıyorsun alayım dedim süpürge makinası ne dıye sordu yerleri neden sileyimki dedi cunku burada ayakkabı cıkarma kültürü yok ayakkabı ile giriyorlar eve , evi yıkmaya calıstı buradaki türk arkadas uyarmıstı temızlıkcı almamam konusunda ama anlamlandıramamıstım yasayarak öğrendım bu nedenle temızlıkte yapıyorum cok zor gercekten

Yazdıklarını okudum ve çok kalbimle hissettim söylediğin her şeyi.Bizde depreme yakalandık,bu konuyla ilgili konuşmak bile istemiyorum bende ciddi bir travma yarattı.Sanırım yaşadığım hiç birşeyi unutamayacağım nefes aldığım sürece.Ali 20 günlük filandı gece dört gibi oğlumu alıp dışarıya kaçmaya çalıştığım anı hatırlıyorum mesela Ortada deprem yok halbuki..Her şeye rağmen yaşıyoruz Allah ailesini kaybedenlere sabırlar versin..

Senin adına da çok umutlandım,kadınların herşeye sil baştan başlayabilme cesareti ve özverisi beni hep çok heyecanlandırmıştır.Biz kadınlar çok güzeliz yaaa

Bazı sayfalarda buzlukta 6 ay saklanabilceği yazıyor bende 3 kuralı sanıyodum aslında
3 aydan sonra besleyici özelliği mi yitiriliyormus ne oyle bir şey söylemişlerdi pek emin değilim tabi. Hatta ben doktoruma demiştim benim bir sürü sütüm var buzlukta ne yapayım diye 3 aya kadar olanları ısıtıp verebilirsin ama 3 aydan sonrakileri ısıtma dedi, 6.ayda ek gıdaya geçişte bebeğe yogurt mayalarken buzluktaki eski sütleri kullan dedi. Bende kıza anne sütünden mayaladim, sonra %50-%50 anne sütü inek sütu yaptım bir nebze azaltmistim stokları. Öyle yapabilirsin canım.
Doktorunuz yine cok guzel seyler.soylemis. Peki alerji icin sut urunlerine dikkat mi edeceksin nasil bir yol izleyeceksiniz?
Yok canim şuan diyet yok. Sadece bacak kısmında dermatit var. 6.ay ek gıda zamanına kadar vücut tölere edebilir belki bekliyoruz. Tadımlardan sonra çok daha net belli olur. O zaman süreç daha çok belli olacak
Tabi özel durumlar etkilemiş ama anlayışlı olmayan patron olmuyor canım her kosulda yani.. Adam ise baslamama 1 hafta kala işten cikartti beni, ne yıllık izin(ise girdiğimde veri 1 kere yıllık izin kullanmamistim) ne ihbar hiçbir şey ödemek istemedi. Mahkemede sahte imzayla ben ise çağırdım o gelmedi bende işten çıkarttım diye beyan sundu. Üstüne 2 tane de yalancı şahit cikartti karşıma. Yani Allah karşımıza vicdanlı insan çıkartsın her daim.

Ya aileyle öyle bir paradoks yaşıyorsun,bir de ben kimseyi incitmeyeyim kafasına girip stres de oluyorum.Bu sebeple yabancı ile ilişkiyi iş çerçevesinde oturtmak çpk daha profesyonel oluyor.Bugün çalışıyordum ama rapor sayısı çok çok azdı iyi geçti Ben bilgisayar ile Ali arasında mekik dokuyarak işi tamamladım.Hep böyle olsa keşke Birini bulana kadar aşacağız zorlukları ve yolunda gidecek her şey inanıyorum ben yaaa (dedi ve iki gün sonra buraya gelip ağlamaya başladı )

Ahh canım benım gözlerim yaşlı okudum yazdıklarını Allah bir daha yasatmasın , bebeklerimiz ise bize hayata tutunmak için bir umut ve güç kaynagı . Kesinlikle biz kadınlar çok güzeliz
Aynen canım tabiki cok haklısın allah iyilerle karsılastırsın , zaten bende ilk buradaki insan kaynakları ile konuştuğumda evet dememişlerdi kem küm etmısler bakarıza getırmıslerdi garanti olsun diye yurtdısına yazdım ve iyi oldu yoksa ben buradaki türk işverenlerden şüphelıydım işciye insafsız davranan cok ne yazıkki halbuki kul hakkı emek amin

Ayy maşallah subhanallah

Benimki en çok kitap okurken oyalanıyor. Oyuncak tutmayı vs bimiyor sevmiyor şu an. Yatağa yaptırıp kitap okuyorum resimlerine ilgiyle bakıyor bundan iki hafta öncesi bakmıyordu mesela

Ay maşallah 4 aydada gelebiliyor bazı çocuklarda canım kuzenimin de öyle oldu herkes şaşırmıştı şimdi boylu poslu bir kız maşallah

Kizlar ben bayramdan beri asiri yorgun ve halsizim sabah kalktigimda yere basinca dizlerim bile bir tuaf yorgun.Yani Yigit ayni Yigit beni bir degisiklik yok ama ben zar zor bir iş yapiyorum siz de oyle misiniz?

Kizlar ben bayramdan beri asiri yorgun ve halsizim sabah kalktigimda yere basinca dizlerim bile bir tuaf yorgun.Yani Yigit ayni Yigit beni bir degisiklik yok ama ben zar zor bir iş yapiyorum siz de oyle misiniz?
Dinlenemiyoruzki canim şöyle 3 gun falan full yatmam lazim benimde bebek olmadan anca gücümü toparlarim. Aksam kacta yatiyon? Ben 9 da uyuyorum bebekle baska türlü uykusuz kaliyorum.

Canım ben ekstra uykusuz kalınca öyle oluyorum gece alin iyi uyumadıysa falan eğer devam ederse bir vitamin değerlerine baktır istersen

Ben de öyleyim malım kıymetlidir çok özenli kullanır saklarım. 2. El bir şey kullanacaksam çoooook iyi tanıdığım biri olmalı herkesin eşyasını kullanamam. Çok temiz bı arkadaşım var mesela Ekin'in destek minderini ondan aldım kullanıp geri vericem. Kendi eşyamı da herkese veremem kitaplarım dahil sadece kardeşimle paylaşabiliyorum
Çok zor ve yıpratıcı süreçler geçirdiniz canım hala da o bölgede yaşayanlar için büyük sorunlar devam ediyor ne yazık ki. Biz bile çok korkmuştuk ki sizi hayal edemiyorum. Çok büyük bir felaket küçük kıyamet. Rabbim tekrarini yaşatmasın sizlere uzun ömürler versin Bu yıl sivrisinek, böcek, karınca, sürüngenler de inanilmaz bir artış var. Deprem bölgesinde de yer yerinden oynadi denge bozuldu iyice artmıştır
Sen de mi deprem bölgesindeydin canım Çok geçmiş olsun
İnşallah iş yükün hep böyle devam eder canım şuan hangi şehirdesin çevrende yok mu güvenebilecegin biri
Valla canim ben de öyleydim üzerime ölü toprağı serpilmiş gibiydi. Spor iyi geldi onun haricinde şu takviyeye başladım inanilmaz toparladi beni

Eklentiler

• Screenshot_2023-07-04-11-20-23-135_com.android.chrome.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 64
Ben doğumdan beri öyleyim Vitamin kullanırken iyiydim şu an kötüyüm maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…