2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar ek gıdaya kimler geçti ne verdiniz ilk olarak iyileşsin inşallah bende yavaştan basamak istiyorum erken mi sizde durum nedir
Ben erken olduğunu düşünüyorum. Doktorumuzun yönlendirmesiyle 6.ayda başlayacağım.
Kızımda 6. Ek gıda deneme sırası ile ilgili liste vermişti doktor. İsterseniz paylaşabilirim..
Diş döneminde kulağa vurma kulak bölgesini tırnaklama cok oluyor canım. Kulak ağrısı olsa çok ağlıyorlar anlarsın zaten.
Kızda dis dönemi ateş(38.5 gecmeyen) , kusma, ishal hepsi oluyordu bünyede bünyeye değişir tabi ama genelde mukuslu ishal daha sık görülüyor. Sürekli tükürük yuttuklari için.

Yerim onu su kuşu.
Oğlunu paylaşamama nedir ya, gerçekten ne kadar saçma bir şey.
Çok böyle cahil insan var
Canim göz pınarından burnuna doğru eliniz ile masaj yapın geçiyor.

Paylaşır mısın lütfen. Çıktı alıp kenarda kalsın benim için

Kızlar günaydın biz dün 4.ay asilarini yaptırdık. Kızımdan hatırlıyorum hiç ateş yapmamıştı ama oglanda ateş yaptı
Geçmiş olsun ne zaman oldunuz ? Cuma günü de bizim aşı günü. Bir de 2 tane mi aşı oluyor 1 mi

Evet arkadaslar doktordan geldim once goz doktoruna gittik 4.5 hipermetrop cikti 1 yasinda tekrar kontrol edilcek bebeklerde olabiliyormus
Sonra sunnet icin cerrahla konustuk lokal anestezi ile cerrahi yontemle yapiyormus 6 bin tl imis ne zmn isterseniz yapariz dedi
Sonra cocuk doktorumuza gittik hiriltiyi ve burnundaki sesi sordum refluden kaynakli dedi yedikten sonra yatirma gazini cikar dedi asiri kilo almis ondanda kaynaklaniyor olabilir dedi
Hergun serum fizyolojik damlat ama aspiratorle cekme dedi
Nazalnem burun damlasi verdi burun kanatlari darmış 1 yasinda tekrar bakilcak
6 kg olmus 1200 kg almis 750 gr almasi gerekirken boy 61 cm
Menenjit asilarinij ikisinide yaptırın dedi bizde gittik yaptirdik 2 bin tl de ona bayildik:))
Her mamadan sonra 2 tatli kasigi su icir girtlagida temizlenir dedi
Bu sekilde kizlar unutmadan yazayim dedim Deisa

Benim.oglumda dilini disari cikariyor falan kv midesi bulaniyor diyor. Buyuk oglumda da bunu soylerdi nedense bu lafa bir gicik oluyorum

yani uyusturucu bağımlısı olmadigi sürece problem yok benim için herkes için hayirlisi neyse o olsun insan evladinin da kötü birisiyle olmasini istemez bana kalirsa hiç evlenmesin
Eşim kızım doğduğunda ben bunu nasıl evlendiricem demisti şimdide evlenirlerse bizimle yaşasınlar diyor
Evlendikleri kişi evladımı üzmesin yeter diyorum bende.
Geçmiş olsun ne zaman oldunuz ? Cuma günü de bizim aşı günü. Bir de 2 tane mi aşı oluyor 1 mi
Dün oldu canım 2 tane. 2.ayda bacaktan olanların 2.dozu. neyse ki inatçı ateş değil. Calpol verdim 37.5 a düştü.

Benimkide dili hep disardaydi Banada cocuk gelisimcisi bi arkim erken konusacak dedi bakalim:))
Aa bu da farkli ve guzel bir yorummusBuyuk oglum erken konustu bu performansi Yigitte de bekliyorum insallahbana cok guzel karsilik veriyor. Konustuklarinda da bize rahatlik dertlerini anlatmis oluyorlar

Evet dis bu canim. Incele hangisi belli olmustur bu kadar zorladiysa. Parmagina damaging dokun anlarsin. Her cocukta isal ates vs olmaz. Kizimda huzursuzluk olurdu aglardi, dis hopp patlardi

Eşin en doğru çözümü bulmuş benim aklima da yatti

Lor peynir yapımı aslında kolay gibi canım , bence sen de becerikli bi bayana benziyorsun. Bi video da izlemiştim , kolayıma gelmişti benim

Ben de loru kendim yapardım ama şimdi çok güzel yapan yerler buldum, hamilelikte çok yediğim için. Onlardan alırım belki

o kadar iyi anlıyorum ki seni. Ya insan hapsuracagını hissedip odadan çıkmaz mi? Erkekler neden böylesiniz

Dün eşim işten dönüşte minik minik kapıyı tıklattı ve kapı açılınca çılgınca bir hapşırdı. Ben de bebeği emziriyordum; sıçrama ağlama kocaya bağırma ve kapanış.

Ay biz de 2 gecedir fenayız, gece bi de burnu tıkanıyor. Ben sıcaktan diye düşünüyorum. Balkon kapısını yarım açıp yattık, kızımda tişört vardı. Sabah onu da çıkardım. Be giydireceğimi bilemiyorum ya sıcak mahvetti

Ne zaman kilo verme topic i açıyoruz

Kızlar günaydın biz dün 4.ay asilarini yaptırdık. Kızımdan hatırlıyorum hiç ateş yapmamıştı ama oglanda ateş yaptı
Biz de bugün aşıları olacağız. Geçmiş olsun kuzuya

Evet canim dis zamani isal seklinde yaparlar.
Evet canim o katılığı gitmiş daha sıvı çok değil ama az yapıyor
Benim oğlum uyuyacağı zaman iki kulağını tutup uyuyor canım. Bunun için doktora götürmüştüm kulağı ağrıyor diye. Kulağını keşfetti demişti doktor
Yok kuzum bunun ki keşif değil baya kulağını koparıyor
İnşallah bizim de kolaylıkla çıkar ya en azından ateş falan olmasın. Bu aceleleri ne anlamadım
Evet biraz googledan baktim da ateş hariç tüm belirtiler mevcut
2. Dozlar bizde de yaptı bi yandan yapması da iyi demek ki işe yarıyor
Evet dis bu canim. Incele hangisi belli olmustur bu kadar zorladiysa. Parmagina damaging dokun anlarsin. Her cocukta isal ates vs olmaz. Kizimda huzursuzluk olurdu aglardi, dis hopp patlardi
Şimdi detayli bakicam canım inşallah kolay çıkar bizimki de ya dün gece 3 buçuk saat uyumusum
Benim.oglumda dilini disari cikariyor falan kv midesi bulaniyor diyor. Buyuk oglumda da bunu soylerdi nedense bu lafa bir gicik oluyorum
Kv ne o an diyeceksin ki aaaa öyle mi hep seni gördüğünde çıkarıyor dilini dışarı

Aynen minseo cok guzel özetlemişsin ve iyi bir yere değinmişssin kayınbabamla hiç anlasamıyorlar cok defa bosanma sevıyesine geldıler onunda etkisi olabılır

Hepimiz aynı dertten muzdaripiz gel sarılalım arkadaşım

Paylaşır mısın lütfen. Çıktı alıp kenarda kalsın benim için
Açıklamasını da ayrıntılı yazayim okunmayan yerler olabilir çünkü.
●1 yaşa kadar yasak olan şeyler:tuz ,şeker, bal,patlıcan, domates, kuruyemis , bakla, bamya, kavun, dut , kivi, çilek, baharatlar, Yumurta beyazı, süt , blendır .
●6. Ayda su gunluk minimum yarim cay bardagi , üst sınır yok.
Ek gıda başlangıcında
●1.gun sabah - max,7-8 çay kaşığı
Öglen - max, 9-10 çay kaşığı
Akşam- max. 11.-12 çay kaşığı

2. Gun sabah -max . 7-8 tatli kasigi
öğlen-max 9-10 tatlı kaşığı
Akşam- max 11-12 tatlı kaşığı

3.gun Sabah
Öğlen max. 3 Türk kah. fincanı
Akşam
● besinler denenirken 3 gun kuralina gore yapiliyor. 3 gun icinde agiz kenarinda kizariklik, bez bolgesinde pisik, vucutta kabarti kizariklik olursa hemen kesiyoruz. Alerji yapan besin , deneme listesinin en altina konulup sirasi geldiginde tekrar denencek . 3 gun sonunda alerji yapmayan besinler güvenli besin olarak işaretliyoruz.
● besinleri tek tek karıştırmadan veriyoruz. Tad ayrimini yapması için ileriki aylarda güvenli besinleri karışım halinde verebiliriz.
●önce denemeye yogurt la başlıyoruz
●sırayla
havuç
Patates
Kabak
pırasa
Ispanak
Brokoli
Taze fasulye
Semizotu
Enginar
bunları buharda pişirip çatalla ezip +1 çay kaşığızeytinyağı ilave edip veriyoruz.
Besinleri tek tek karıştırmadan veriyoruz .
●sebze tadimlari bitince meyve tadımı başlıyor meyvelerde 2 gun kuralı yeterli oluyormus, istenirse 3 gun de yapilabilinir.
Elma
Armut
Ayva
Muz
Avokado
Ananas
Alerji yapan besin listenin sonuna konup sırası gelince yeniden denenecek, tekrar alerji yaparsa 3 hafta beklenip yeniden denenecek. Tekrar alrji durumunda 3 ay beklenecek.
☆ Bu tadımlar bittikten sonra yaklaşık 1,5 ay geçiyor. Sonra kahvaltı -aksam yemegi düzeni başlıyor.
Orda da şu şekilde; ben genel kahvaltı olarak koyacağım ordaki besinlerden tadım zamanında denenmeyen varsa 3 gun deneyip sonra ekleyerek devam ediyoruz.
Kahvaltı:
1 Tam yumurta sarısı ( 3 gun deniyoruz)
1 çay kaşığı zeytinyağı (Yumurta sarısına ilave edilebilir)
1 tam ceviz ( ezilecek) 3 gun Yumurta denendikten sonra 3 gun Yumurta + ceviz veriyoruz.
1-2 tatlı kaşığı pancar pekmezi
1-2 yemek kaşığı tuzsuz labne (evde yapılabilir- yogurt tadiminda alerji yapmadiysa 3 gun deneme yapmaya gerek yok)
1/2 corba kaşığı ıhlamur.
Tek tek kabul etmezse hepsini karıştırıp verilebiliyor ama zamanla tek tek vermeye çalışalım.

Kahvaltı-öğle arasında = meyve +yogurt
Ogle yemeği corba (tadim yapilan besinlerden) + yoğurt
[öğlen çorbası ile Akşam yemeğinin sebzeleri farklı olsun]
Öğle-akşam arası meyve + yogurt
Akşam koyu sebze püresi + yoğurt
+
Gece maması =
Yoğurt, 1/2 muz , 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pekmez , 1 tam ceviz , 1 yemek kaşığı irmik , eğer mama kullanıyorsanız + 1 ölçek mama.

Tadımları ac karnına vermeye çalışalım, ek gıda sonrası mutlaka emzirelim.. Başka bir besin verilince meme verilmeyecek sanıp gıda reddi olabiliyormuş. O yüzden her öğün sonrası mutlaka meme teklifi.
Tadımlarda asla zorlama yok.
Çorbalara dana ilikli kemik suyu ilave edelim
+ siniri alınmış 3 kere çekilmiş kuzu kıyma Akşam yemeğine ilave edilebilir.

Ben kızımda bu şekilde verdim. Şükür hiç besin seçmedi, yemediği olmadı.
Gece maması Gece uyanmayı zamanla kesti bizde. Kızım Gece yatmadan mutlaka yer ve öyle uyuyor sabaha kadar uyanmıyor
Aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin canım. umarım dilim döndüğünde anlatabilmişimdir.

Eklentiler

• 20230705_103252.webp
    37,5 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleme:
Merhabalar kızlar üç çocukla yaz tatili çok fena geçiyor bu nedenle buralara hiç bakamıyorum. Kızımın boynu büyük oranda geçti çok şükür ama %100 iyileşti diyemem tekrar doktora da götürmedik çünkü verdikleri tedavi bir işe yaramıyor. Çinko içerikli kremlerle kızarıklık arttıkça tedavi ediyoruz. Sordugun için teşekkür ederim canım

Bu arada İkizlerden biri aşırı dönüyor hiç sabit durmuyor devamlı dönme halinde bu nedenle uykusu da tam olmuyor buna bir çözüm bulan var mı gece nefessiz kalacak diye çok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…