ya evet dun kontrolde telefonda birine bilgi veriyordu asistani. Bexeroya 1200 fiyat verdiDoktorun demek istediği boya gitmemiş kilo mu çok yani? O aşılar cok pahalı ya
Canım ben böyle durumlarda gözüne serum fizyolojik damlayip göz kapağından sağ sol hafif hafif ovuyorum. Serumla birlikte akıp gidiyor genelde.Kızlar ya bebeğimin gözüne minik kıyafetlerden çıkan ip gibi birşey girdi. Alamadan alt tarafa kaçtı. Ne yapacağım. Huzursuz değil, rahatsız değil, gözü sulanmıyor. Kaşımıyor. Ne yapmam lazım? Bekleyeyim mi hastaneye mi gitsem hemen?
Kızım hiçbir dönem ayak parmağını emmediYaa işte o en sevdiğiminstada bebişler görüyordum ayak parmagını emiyorlardı bizde gelelim o zamana hemen lütfen olsun
umarım faydası olur canmDaha ne kadar dönsün bu dilçok teşekkürler canımm
kızlar ya vallahi burdaRheaa nın nezdinde tekrar söylüyorummmm hepiniz süpper mamisiniz
Bazen tek meme emiyor. 5 dakikadan az suruyor genelde. Çekiş güçleri çok arttı canım. O yüzden kısa sürede tüm memeyi bosaltabilirlerKizlar hâla emziren varsa bir sorum olacak.ben emziriyorum ama gündüzleri 5 dk bir meme 5 dk digerini emiyor eskiden daha uzun süre emiyordu sizde de böyle mi?
Galiba onun etkisi olabilir mi bilmiyorum ama diş etlerindeki beyazladı mı ekinin de onun çok etkisi oluyormuş canım. Ağlamasa da uyumuyor huzursuz. Normalde bu zamana kadar hasta olmadıkça ağlayarak uyanmayan Alya 2 gündür hel ağlayarak uyanıyor gözleri kapalı uyuyor çyle ağlıyor pışpışlıyorum susuyor. Ama uyutamıyorım canım. Dişten dolayı dedi doktor. Beyazlaşmış yakında patlar dedi banaKizlar Ekin az önce uyandi uyumuyor ağlamıyor da bakınıyor öyleDolunay mi etkiledi noldu çocuğu
Ya ben de sütüm mü azaldi acaba doymuyor mu diyorum ama emdikten sonra ucunu sıkıyorum hâla süt geliyor mamaya mi alisti diye korkmaya baslamistimBazen tek meme emiyor. 5 dakikadan az suruyor genelde. Çekiş güçleri çok arttı canım. O yüzden kısa sürede tüm memeyi bosaltabilirler
Ben anlamıyorum evladın kiminle mutluysa onunla evlenecek. Hayır sanki kendisi evleniyor. Benim arkadaşımda da vardı böyle kv o level atlamıştı. Nikahta Kiza süpürgeyle vurmuştuAy sorma @minseo erzumlulular aslen tek tanıdıgım erzumlulular onlar oldu bu nedenle genellemek istemiyorum ama agır bir kultürleri var ve fazla radikal dindar benım kayınvalidem çarsaflı felan (çarsaflılarıda asla genellemiyorumtanıdıgım cok hosgorulu mukemmel carsaflı arkdaslarımda oldu yanlıs anlasılmasın)ben ise hataylı güneyde yetişmiş tesetturlu fakat hoşgörü kültürü işe yetişmiş biriyim radikallik ne ben ne ailemde var hataylı isen mumkun olmuyor zaten radikal olmak .kayınbabam ve eşimde akademisyen olduklarından kayınvalidemdende farklılar cok sukur bu konudaistemedi beni eşim ne alaka istemedi değil kim olsa aynı sekılde tepki verecekti beni paylasamadı diyor ama ben üzülmeyim diye boyle dıyor diye dusunuyorum eskiden cok takılıyordum üzülüyordum bebegim olduktan sonra hiç takılmaz oldum birde bebegimi cok sevıyor kayınvalidem cok ilgili bebegimi sevsin onemli değil bana yetiyor beni sevmesin saygı duysun yeter dıye kabullendim içimde artık
Kız bi altın kolye için ev araba satılır mı. Oğlunu evlendirme daha iyiEvi arabayi satar aliriz o zamana artik
havalarda cok sıcak onunda etkisi olabilirYa ben de sütüm mü azaldi acaba doymuyor mu diyorum ama emdikten sonra ucunu sıkıyorum hâla süt geliyor mamaya mi alisti diye korkmaya baslamistimşimdi emzirdim doymamistir diye mama hazirladim mamayi içmedi demek ki doyuyor anlamadim ki
Altin o zamana kim bilir ne olur baksana ben küçükken ceyrek 70 tlydiKız bi altın kolye için ev araba satılır mı. Oğlunu evlendirme daha iyi
Kafasını mı üşütmüştü çocuk. Benim Alya da olmadı ama büyük kızımda çapaklanma oluyordı doktor kafasını üşütmeyin dedi. Ben vantilatör açıyordum çok sıcaktı demekki o etkilemiştiGünaydın kızlar. Yağızın sağ gözünde birkaç gündür çapaklanma var. Az önce uyandı yine gözü kapalıydı tamamen açamadı bi süre kirpikleri falan yapışmış. Sonra açtı gözünü ıslak pamukla sildim şuan böyle biraz şiş gibi. Başına gelen var mı ne yapmak lazım?
Alya da öyle cnm sürekli elini kulağına götürürdü ama diş ağırdık kuşağa vurur demişti doktorum o yüzden kulağını çekiştire çocuklar dedi. Kıpkırmızı oldu kulağını çeke çeke.Kızlar Ekin dün gece çok huzursuzdu ya hep uyudu uyandı ateşi yok öyle bağır çağır ağlaması da yoktu ama bı türlü dalıp adam gibi uyuyamadi bu diş huzursuzlugu mu sizce uyuyamadikca elini kulağına götürdü acaba kulağı mi agriyor dedim hatta calpol de verdim ama uykusu olunca da kulağına elliyor kulan enfeksiyonu olsa ateş olur di mi
O yüzden gerek yok evlendirmeyin erkekleriAltin o zamana kim bilir ne olur baksana ben küçükken ceyrek 70 tlydi
Bende de oldu ateş cnm ilkinde olmadı bund oldu 4.ay ateş. Yüksek ateş olmadı ama huzursuzluk yaptı 1 gün sürdü. Geçmiş olsun canımKızlar günaydın biz dün 4.ay asilarini yaptırdık. Kızımdan hatırlıyorum hiç ateş yapmamıştı ama oglanda ateş yaptı
Yok canım ya evde ne klima var ne vantilatör cadde üstü çok ses geliyor diye cam açık da yatmıyoruz. Birden oldu ben de anlamadım :/ Önce bi sağlık ocağına gideceğim sonra da kendi doktorumuza gideriz bakalım ne diyecekKafasını mı üşütmüştü çocuk. Benim Alya da olmadı ama büyük kızımda çapaklanma oluyordı doktor kafasını üşütmeyin dedi. Ben vantilatör açıyordum çok sıcaktı demekki o etkilemişti
Canım hep olacak o doktora ne gerek var benimki hep oluyor açapıya indiğinde ben parmağımın ucuyla alıyorum ya da kulak pamuğu ile hemen alıyorum.Kızlar ya bebeğimin gözüne minik kıyafetlerden çıkan ip gibi birşey girdi. Alamadan alt tarafa kaçtı. Ne yapacağım. Huzursuz değil, rahatsız değil, gözü sulanmıyor. Kaşımıyor. Ne yapmam lazım? Bekleyeyim mi hastaneye mi gitsem hemen?
Neyle başlayacaksın canım? Ben de sabırsızlanıyorum ama bizim doktor net 6.aycı öncesinde başlatmayacak belliBen yarin tadimlara baslicam 1-2 çay kaşığı kadar vererek
Ben dişi patlasa da görmemiş insanım kafasından basıl anlayayımTüm belirtiler olacak diye bir durum yok kuzu.dişler geliyor bebislerin. Kafasının arka kısmında diş bezeleri var 2 tane. Diş çıkartma zamaninda çok şişiyor oralar. Ben oradan da takip ediyorum. Yerini nasıl tarif edeyim bilemedim o yuzden resim cektim görseldeki yerde , iki tarafta da var. Parmağınla kontrol edersen mutlaka anlarsın sende eline gelir zaten oynak bir sey , küçük bir beze, bezelyeden kucuk . O sonra büyüyor büyüyor. Tüm dişler çıkınca yok oluyor
Tamam cnm çok geçmiş olsunYok canım ya evde ne klima var ne vantilatör cadde üstü çok ses geliyor diye cam açık da yatmıyoruz. Birden oldu ben de anlamadım :/ Önce bi sağlık ocağına gideceğim sonra da kendi doktorumuza gideriz bakalım ne diyecek
Bazen tek meme bile 5 dkdan az canımKizlar hâla emziren varsa bir sorum olacak.ben emziriyorum ama gündüzleri 5 dk bir meme 5 dk digerini emiyor eskiden daha uzun süre emiyordu sizde de böyle mi?
Tesekkur ederim canimAçıklamasını da ayrıntılı yazayimokunmayan yerler olabilir çünkü.
●1 yaşa kadar yasak olan şeyler:tuz ,şeker, bal,patlıcan, domates, kuruyemis , bakla, bamya, kavun, dut , kivi, çilek, baharatlar, Yumurta beyazı, süt , blendır .
●6. Ayda su gunluk minimum yarim cay bardagi , üst sınır yok.
Ek gıda başlangıcında
●1.gun sabah - max,7-8 çay kaşığı
Öglen - max, 9-10 çay kaşığı
Akşam- max. 11.-12 çay kaşığı
2. Gun sabah -max . 7-8 tatli kasigi
öğlen-max 9-10 tatlı kaşığı
Akşam- max 11-12 tatlı kaşığı
3.gun Sabah
Öğlen max. 3 Türk kah. fincanı
Akşam
● besinler denenirken 3 gun kuralina gore yapiliyor. 3 gun icinde agiz kenarinda kizariklik, bez bolgesinde pisik, vucutta kabarti kizariklik olursa hemen kesiyoruz. Alerji yapan besin , deneme listesinin en altina konulup sirasi geldiginde tekrar denencek . 3 gun sonunda alerji yapmayan besinler güvenli besin olarak işaretliyoruz.
● besinleri tek tek karıştırmadan veriyoruz. Tad ayrimini yapması için ileriki aylarda güvenli besinleri karışım halinde verebiliriz.
●önce denemeye yogurt la başlıyoruz
●sırayla
havuç
Patates
Kabak
pırasa
Ispanak
Brokoli
Taze fasulye
Semizotu
Enginar
bunları buharda pişirip çatalla ezip +1 çay kaşığızeytinyağı ilave edip veriyoruz.
Besinleri tek tek karıştırmadan veriyoruz .
●sebze tadimlari bitince meyve tadımı başlıyor meyvelerde 2 gun kuralı yeterli oluyormus, istenirse 3 gun de yapilabilinir.
Elma
Armut
Ayva
Muz
Avokado
Ananas
Alerji yapan besin listenin sonuna konup sırası gelince yeniden denenecek, tekrar alerji yaparsa 3 hafta beklenip yeniden denenecek. Tekrar alrji durumunda 3 ay beklenecek.
☆ Bu tadımlar bittikten sonra yaklaşık 1,5 ay geçiyor. Sonra kahvaltı -aksam yemegi düzeni başlıyor.
Orda da şu şekilde; ben genel kahvaltı olarak koyacağım ordaki besinlerden tadım zamanında denenmeyen varsa 3 gun deneyip sonra ekleyerek devam ediyoruz.
Kahvaltı:
1 Tam yumurta sarısı ( 3 gun deniyoruz)
1 çay kaşığı zeytinyağı (Yumurta sarısına ilave edilebilir)
1 tam ceviz ( ezilecek) 3 gun Yumurta denendikten sonra 3 gun Yumurta + ceviz veriyoruz.
1-2 tatlı kaşığı pancar pekmezi
1-2 yemek kaşığı tuzsuz labne (evde yapılabilir- yogurt tadiminda alerji yapmadiysa 3 gun deneme yapmaya gerek yok)
1/2 corba kaşığı ıhlamur.
Tek tek kabul etmezse hepsini karıştırıp verilebiliyor ama zamanla tek tek vermeye çalışalım.
Kahvaltı-öğle arasında = meyve +yogurt
Ogle yemeği corba (tadim yapilan besinlerden) + yoğurt
[öğlen çorbası ile Akşam yemeğinin sebzeleri farklı olsun]
Öğle-akşam arası meyve + yogurt
Akşam koyu sebze püresi + yoğurt
+
Gece maması =
Yoğurt, 1/2 muz , 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pekmez , 1 tam ceviz , 1 yemek kaşığı irmik , eğer mama kullanıyorsanız + 1 ölçek mama.
Tadımları ac karnına vermeye çalışalım, ek gıda sonrası mutlaka emzirelim.. Başka bir besin verilince meme verilmeyecek sanıp gıda reddi olabiliyormuş. O yüzden her öğün sonrası mutlaka meme teklifi.
Tadımlarda asla zorlama yok.
Çorbalara dana ilikli kemik suyu ilave edelim
+ siniri alınmış 3 kere çekilmiş kuzu kıyma Akşam yemeğine ilave edilebilir.
Ben kızımda bu şekilde verdim. Şükür hiç besin seçmedi, yemediği olmadı.
Gece maması Gece uyanmayı zamanla kesti bizde. Kızım Gece yatmadan mutlaka yer ve öyle uyuyor sabaha kadar uyanmıyor
Aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin canım.umarım dilim döndüğünde anlatabilmişimdir.
O sırada her şeyi almış olan tezcanlı benNeyle başlayacaksın canım? Ben de sabırsızlanıyorum ama bizim doktor net 6.aycı öncesinde başlatmayacak belliBen de o zamana kadar eksiklerimi alırım dedim. Eksik derken de her şey Daha hiç bişey almadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?