Aldığım labneyi ben yiyim bari daha erkense
Yaa Allah korusun inşallah enfeksiyon yoktur gideceğiz doktora :/Canim yeni dogdugu ay vardi bizde capaklanma ama boyle şismemisti fotoda bana da şis geldi enfeksiyon olmasin sen bir doktora goster. Ben ilk aile hekimine gostermistim o damla vermisti goz doktoruna gidene kadar.
Mikrop kapmış gibi duruyor canım genelde netira damlw veriyorlarGünaydın kızlar. Yağızın sağ gözünde birkaç gündür çapaklanma var. Az önce uyandı yine gözü kapalıydı tamamen açamadı bi süre kirpikleri falan yapışmış. Sonra açtı gözünü ıslak pamukla sildim şuan böyle biraz şiş gibi. Başına gelen var mı ne yapmak lazım?
Doktorun demek istediği boya gitmemiş kilo mu çok yani? O aşılar cok pahalı yaEvet arkadaslar doktordan geldim once goz doktoruna gittik 4.5 hipermetrop cikti 1 yasinda tekrar kontrol edilcek bebeklerde olabiliyormus
Sonra sunnet icin cerrahla konustuk lokal anestezi ile cerrahi yontemle yapiyormus 6 bin tl imis ne zmn isterseniz yapariz dedi
Sonra cocuk doktorumuza gittik hiriltiyi ve burnundaki sesi sordum refluden kaynakli dedi yedikten sonra yatirma gazini cikar dedi asiri kilo almis ondanda kaynaklaniyor olabilir dedi
Hergun serum fizyolojik damlat ama aspiratorle cekme dedi
Nazalnem burun damlasi verdi burun kanatlari darmış 1 yasinda tekrar bakilcak
6 kg olmus 1200 kg almis 750 gr almasi gerekirken boy 61 cm
Menenjit asilarinij ikisinide yaptırın dedi bizde gittik yaptirdik 2 bin tl de ona bayildik:))
Her mamadan sonra 2 tatli kasigi su icir girtlagida temizlenir dedi
Bu sekilde kizlar unutmadan yazayim dedim @Deisa
Oh ekin sayesinde akşam tatlı patates sabah labne yaşıyorsun bu hayatıAldığım labneyi ben yiyim bari daha erkense
Masallah boyu da uzun olacak sankiGünaydın kızlarrela büyümüş kontrole gittik 66 cm 6550 gr
Aynen valla daha neler yicem kim bilirOh ekin sayesinde akşam tatlı patates sabah labne yaşıyorsun bu hayatı
Tüm belirtiler olacak diye bir durum yok kuzu.Evet biraz googledan baktim da ateş hariç tüm belirtiler mevcut
2. Dozlar bizde de yaptıbi yandan yapması da iyi demek ki işe yarıyor
Altından aşağısı kurtarmazAliriz ne olacak 1 milyoncudan
Yaa işte o en sevdiğimAyy anlamazlar ya. Ayağını kesfedince de onu ağzına götürecek
Evet canım bir arkadaşım da var o verecek bana çok güzel incelemiştim ben,kullanan öok kişiyi gördüm. Ama isterseniz bende cekip atabilirim sayfalarınıKızlar su kitaplar sizde var mi tavsiye ediyor musunuz
Daha ne kadar dönsün bu dilAçıklamasını da ayrıntılı yazayimokunmayan yerler olabilir çünkü.
●1 yaşa kadar yasak olan şeyler:tuz ,şeker, bal,patlıcan, domates, kuruyemis , bakla, bamya, kavun, dut , kivi, çilek, baharatlar, Yumurta beyazı, süt , blendır .
●6. Ayda su gunluk minimum yarim cay bardagi , üst sınır yok.
Ek gıda başlangıcında
●1.gun sabah - max,7-8 çay kaşığı
Öglen - max, 9-10 çay kaşığı
Akşam- max. 11.-12 çay kaşığı
2. Gun sabah -max . 7-8 tatli kasigi
öğlen-max 9-10 tatlı kaşığı
Akşam- max 11-12 tatlı kaşığı
3.gun Sabah
Öğlen max. 3 Türk kah. fincanı
Akşam
● besinler denenirken 3 gun kuralina gore yapiliyor. 3 gun icinde agiz kenarinda kizariklik, bez bolgesinde pisik, vucutta kabarti kizariklik olursa hemen kesiyoruz. Alerji yapan besin , deneme listesinin en altina konulup sirasi geldiginde tekrar denencek . 3 gun sonunda alerji yapmayan besinler güvenli besin olarak işaretliyoruz.
● besinleri tek tek karıştırmadan veriyoruz. Tad ayrimini yapması için ileriki aylarda güvenli besinleri karışım halinde verebiliriz.
●önce denemeye yogurt la başlıyoruz
●sırayla
havuç
Patates
Kabak
pırasa
Ispanak
Brokoli
Taze fasulye
Semizotu
Enginar
bunları buharda pişirip çatalla ezip +1 çay kaşığızeytinyağı ilave edip veriyoruz.
Besinleri tek tek karıştırmadan veriyoruz .
●sebze tadimlari bitince meyve tadımı başlıyor meyvelerde 2 gun kuralı yeterli oluyormus, istenirse 3 gun de yapilabilinir.
Elma
Armut
Ayva
Muz
Avokado
Ananas
Alerji yapan besin listenin sonuna konup sırası gelince yeniden denenecek, tekrar alerji yaparsa 3 hafta beklenip yeniden denenecek. Tekrar alrji durumunda 3 ay beklenecek.
☆ Bu tadımlar bittikten sonra yaklaşık 1,5 ay geçiyor. Sonra kahvaltı -aksam yemegi düzeni başlıyor.
Orda da şu şekilde; ben genel kahvaltı olarak koyacağım ordaki besinlerden tadım zamanında denenmeyen varsa 3 gun deneyip sonra ekleyerek devam ediyoruz.
Kahvaltı:
1 Tam yumurta sarısı ( 3 gun deniyoruz)
1 çay kaşığı zeytinyağı (Yumurta sarısına ilave edilebilir)
1 tam ceviz ( ezilecek) 3 gun Yumurta denendikten sonra 3 gun Yumurta + ceviz veriyoruz.
1-2 tatlı kaşığı pancar pekmezi
1-2 yemek kaşığı tuzsuz labne (evde yapılabilir- yogurt tadiminda alerji yapmadiysa 3 gun deneme yapmaya gerek yok)
1/2 corba kaşığı ıhlamur.
Tek tek kabul etmezse hepsini karıştırıp verilebiliyor ama zamanla tek tek vermeye çalışalım.
Kahvaltı-öğle arasında = meyve +yogurt
Ogle yemeği corba (tadim yapilan besinlerden) + yoğurt
[öğlen çorbası ile Akşam yemeğinin sebzeleri farklı olsun]
Öğle-akşam arası meyve + yogurt
Akşam koyu sebze püresi + yoğurt
+
Gece maması =
Yoğurt, 1/2 muz , 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pekmez , 1 tam ceviz , 1 yemek kaşığı irmik , eğer mama kullanıyorsanız + 1 ölçek mama.
Tadımları ac karnına vermeye çalışalım, ek gıda sonrası mutlaka emzirelim.. Başka bir besin verilince meme verilmeyecek sanıp gıda reddi olabiliyormuş. O yüzden her öğün sonrası mutlaka meme teklifi.
Tadımlarda asla zorlama yok.
Çorbalara dana ilikli kemik suyu ilave edelim
+ siniri alınmış 3 kere çekilmiş kuzu kıyma Akşam yemeğine ilave edilebilir.
Ben kızımda bu şekilde verdim. Şükür hiç besin seçmedi, yemediği olmadı.
Gece maması Gece uyanmayı zamanla kesti bizde. Kızım Gece yatmadan mutlaka yer ve öyle uyuyor sabaha kadar uyanmıyor
Aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin canım.umarım dilim döndüğünde anlatabilmişimdir.
kocalar tek başına dev kadro oluşturmuşlar evdeKasıyorlar bence kendilerini başka açıklaması yok yani benim eşimin hıçkırması bile aşırı sesli cok saçma
Tamam canım bakarım o zaman aynı modele internettenHahahaha cidden zor ama tatlı zamanlardı sabrımızı denemiş oldukOh iyi bari öğrenmiş Ekin de öyle baya uzun süre yatıyor yüz üstü gördükçe bi değişik geliyor alışamadım o pozisyonda uyumasına
Evet nişan hediyesi belli oldu geline altın pusula kolyearwengsd
Benim eşim de öyle hapsurdukca kafasina patlatasim geliyor sessiz hapsur diyorum sessiz nasıl hapsurayim diyor
A101 onlinedan aldim canim atayim ama tükenmiş ordaD&R da da çok uygun fiyati bak kargoda ücretsiz burdan al bence
Kiwi Yoğurt Yapma Makinesi Kym-7211
Kiwi Yoğurt Yapma Makinesi Kym-7211 en cazip fiyat ile D&R'de. Keşfetmek için hemen tıklayınız!www.dr.com.tr
Ani sese biz bile irkiliyoruz canım çok normal
Valla sabır testi bu adamlarDişlerimi sıkmaktan çene kası yaptım
Hande Kaşkaş (@beb_ek_gida) • Instagram photos and videos ay kadının Instagram adresini de buldum burda tarifleri de paylaşmış takibe alın mutlakaYaa işte o en sevdiğiminstada bebişler görüyordum ayak parmagını emiyorlardı bizde gelelim o zamana hemen lütfen olsun
Evet canım bir arkadaşım da var o verecek bana çok güzel incelemiştim ben,kullanan öok kişiyi gördüm. Ama isterseniz bende cekip atabilirim sayfalarını
acıktım
Daha ne kadar dönsün bu dilçok teşekkürler canımm
kızlar ya vallahi burdaRheaa nın nezdinde tekrar söylüyorummmm hepiniz süpper mamisiniz
Hepsinin tek tip olması çok iyi yalnızkocalar tek başına dev kadro oluşturmuşlar evde
49 cm dogdu ama bilmiyorumki. Doktor 750 gr almasini bekleriz dedi bu ay fazla almis dedi 2900 kg dogdu ya benimkisi bize gore fazla demekkiDoktorun demek istediği boya gitmemiş kilo mu çok yani? O aşılar cok pahalı ya
Dün patates haşladım 3 gün kuralımıymış neymiş onun için kusacaktı çocuk. Buharda haşladım 1 çay kaşığı zeytinyağ koydum bana mısın demedi çok kuru oldu hem. Ben de bildiğim gibi yapacağım. Patates havuç kabak brokoli ile sebze çorbası yapacağım. Azar azar vereceğim büyük kızımda öyle başladım ve gerçekten de bağışıklığı em güçlü bebek hep büyük kızımdı ablamlar kaç yaşına kadar sürekli hastaneden çıkmazdı. Birde onlar 6 ay sadece emzirdi 2 sene emzirmeye devam etti ben Asya da 5 ay anca dayandım kesildi sütüm 2,5/3 aydan sonra mamayla beraber emiyordu. Yani ayrı ayrı verince vitamini duruyor ama. Birleştirince durmuyor mu. Anlamadım. Alerjisi olsa zaten anlarız içinde ajerjü yapan besini çıkarırız diye düşünüyorum.Kızlar ek gıdaya kimler geçti ne verdiniz ilk olarak iyileşsin inşallah bende yavaştan basamak istiyorum erken mi sizde durum nedir
Evi arabayi satar aliriz o zamana artikAltından aşağısı kurtarmaz
Bende götüreceğim canım. Havuz şişirfi ablası ona evde içine koydım balkonda inan suda çırpınmaya başladı çok mutlu oldu. Ağlaması güldü hep. Bir de çıskrtınva başladı ağlamaya. Ama çok uzun tutamazdımKızlar bizde denize gittik 2 gün önce bize 15 dk deniz , malum tatil dönemi konusuluyordu deniz konusu burda, bu nedenle yazayım deneyimimi dedim biliyorsunuz doktorada sormustum bana ikindi vakti girmeyi önerdi güneş kremini 6 aydan once kullanmayı önermemişti su sıcacıktı ikindi oldugu için guneş asla rahatsız etmedi ve balık burcu oldugundan mı bilmiyorum bayılarak yüzdü gamzelerini kapatmadım mutlulugunu anlamanız içinsu sıcak oldugundan ve cıkarmaya calıstıgımda agladıgından kıyamadık yarım saat yüzdü ve bildiğiniz refleks midir bilmiyorum bacaklarını ellerini hareket ederek cıglıklar eşliğinde gülerek yüzdü sonrasında hemen havlusu ile aldım gölgede kuruladım ve giydirdim pusetını yanıma almıstım içine koydum cok sukur hastalanmadı hiçbir problem yasamadık aksine iyi geldi diye dusunuyorum , full uv korumalı mayoda aldım bir dahakine onuda kullanacağım Ayrıca şemsşyeli simitlerdende aldım ama siparişlerim geciktiğinden kullanamamıstm korkmustum ama hiçbir problem yasamadım hatta yaz boyu sık sık denize götürmeyi planlıyorum o mutluluğunu balık gibi yüzmeye calısan hareketlerini görünce heves ettim cesaretlendim iyice burada tunusta denize yakın yasayan annelerin deneyimlerinide dinlediğimde hep sokuyolarmıs bebeklerini problem yasamadıklarını ifade ettiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?