Saolasın canım evet iyi oldu erken olmasıGeçmiş olsun canım bitti gitti şükür erkenden olması çok sağlıklı her açıdan
Canım geçmiş olsunCanım bu sabah olduk sünneti şuan uyuyor. Uyansın fitil verdi doktor onu atıcam. Güzel geçti ilk başlarda değilde sonlara doğru biraz ağladı. Gerçekten ucu varya nasıl tıkalı iyikide yaptırmışız diyorum yani. Orası nasıl tıkanır öyle şaştım kaldımumarım kolayca atlatırız süreci
Ebet doktor bana da kaya tuzu koy dedi biraz tat versin onların damak tadı da bizimkiler gibi tuzsuz nasıl beğenmiyorsak onlarda beğenmiyor dedi çok az da olda koy tat versin dedi. Annemde Sivas’tan kaya tuzu getirmişti bana ondan koyuyorum. Dün yaptım yayla çorbası yani eve yaptım sosunu dökmeden onunkisine ayırdım küçük tencereye. Dün 1 kase içti beğendi de ama pirinçleri çatalla ezdiğim halde boğazına takılıyor sanırım yine de böğürerek yedi. Ama azğnı açıp kaşığı arıyordu. Bugün blenderdan geçireceğim. Ay napıyım bebek sonuçta yok alışır yok bilmem ne büyük kızımda da ilk zamanlar gel blendirdab geçirdim öyle yedirdim hiçte alışmadı zamanla tadımlıklar verdim eline alıştı. Çocuğu hayattan ve yemekten soğutuyorum. Böyle doktor da geçir Tabiki sen bakma öyle söyleyenlere gerekirse biberonla ver dedi hattaBazı çocukların damak zevki erkenden gelişir ve tuzsuz sebze yemek istemeyebilirler demişti bi tane çocuk doktoru. Kabul edilebilir düzeyde yani en minimal düzeyde tuz koyup öyle dene demişti. Bende ilk çocuğumda bir ay buharda pişmiş sebzelerle cebelleştikten sonra evde ne pişerse onu yedirmeye başlamıştım. Az tuzlu yapıyordum onun yiyeceğini ayırıp gerisine tekrar tuz atıyordum
Bnde yapmak istiyorum bunu ama bı turlu baslayamadim hemen pes ediyorum çok sabirsizimKızlar ben kucakta sallayarak uyutma işini bitirdim sanırım, 4 gündür beşiğinde uyuyor benim gibi beli kırılmak üzere olan birkaç kişi vardı yaptığımı yazayım, öncelikle uyku sinyallerini görür görmez esneme göz kaşıma gibi vakit kaybetmeden yatacağımız odaya gidiyorum, perdeler kapalı içerisi loş oluyor bir tur dolaşıyoruz eşyalarımıza iyi uykular diliyoruz yoksa hemen yatırırsak odaya girer girmez ağlıyor, ebeveyn yatağımıza uzanıp kitap okuyoruz yumuşak bir sesle, agu bugu demeye başlıyor annemler çocuğun uykusu yok konuşuyor diyor bu sırada ama tam tersi uykusu geldiği için direnme başlıyor ondan konuşuyor, hiç aldırış etmeden tepki vermeden yumuşak sesle kitap okumaya devam 10dk fln kitaba bakmasa da okumaya devam edin, sonra yavaşça yatağına koyuyorum biberon veriyorum diyalog yok, biberon bitince bir el popoda pış pış hafif sallama bir el beşikte hafif sallamaya devam, bu noktada ahtapot olmak gerekiyor çünkü bir el de bebeğin alnından burnuna çizgi çekerek göz kapattırmada olacak
Hafif ağlama olabiliyor pış pışa devam ama çok ağlarsa kucağa alıp çok çok hafif sallama ve uzatmadan geri yatağa koyma, gülebilir konuşabilir diyaloğa girmiyorum sonuç 5.dk uykuya dalıyor. Bir kere çok ağladı kucakta uyuttum onun dışında başarıyla ilerledik hoşçakal bel fıtığı.
Geçmiş olsun canım çabucak iyileşsin inşallahCanım bu sabah olduk sünneti şuan uyuyor. Uyansın fitil verdi doktor onu atıcam. Güzel geçti ilk başlarda değilde sonlara doğru biraz ağladı. Gerçekten ucu varya nasıl tıkalı iyikide yaptırmışız diyorum yani. Orası nasıl tıkanır öyle şaştım kaldımumarım kolayca atlatırız süreci
İnşallah olmaz bugün 2.gün aynı anda olduğu için olmuş olabilir doktor bana aşıların arasına 2 hafta koy demişti ben de 2.doz rotayı 18 temmuzda yapmıştım. Ama huzursuzluk başladı bir ara 4:3 dah 8 a kadar 1 kes uyanıyor mırıldanıyordu atak diyorlardı ama aşı etkisi herhalde. Ağlamayan çocuk ağlamayı öğrendi 2 gündür böyleyizİnşallah olmaz canım bizim 2-3 gün sonra olmuştu ateş. Biz ilk dozu ve rota yi aynı anda 3.ayda yaptırdık belki o yüzden çok sürdü ateş
Canım ekin nasıl oldu? Hasta olduğu için mi ishal yoksa aşı falan mı oldu yavrum ya kaçırdım o konuyu. Benimkisi de huysuz 2 gündür ağlar zırlak bir bebek oldu. İshali devam etmedi ama aşı kaynaklıydı. İnşallah ekinin de düzelmiştirSağol canım ishal devam altini alirken biraz zorlaniyoruz cani acıyor onun dışında keyfi yerinde canim bakalım akşam nasıl geçecek
Atak bitince sen çok rahat edeceksin inşallah, bence. Hadi bakalım inşallah ben de pes etmeden devam edeyimAynen cnm çok işkence sallama işi. Aslında tam tersi desteksize alıştıkça artacak uyku süresi göreceksin çünkü uyansa da kendi kendine geri uyumayı öğrenecek, bizimki iki gündür bir kısa 40dk, iki üç de uzun uyku yapıyor 1.5-2 saat falan dün 3 saate yakın uyudu ben şokAma gece sürekli huzursuzluk devam ediyor atağı bitmedi tam, onun uykusuzluğundan da uzun uyuyor olabilir gündüzleri Bu arada emzik de işleri kolaylaştırıyor o atıyor ben veriyorum sürekli bu uyutma prosedürü boyunca.
Bizde var aynı durum ben sıcaklara ve diş huzursuzluğuna bağlıyorum.Emmek istemiyor gün içinde pek gece uykuya veriyorum,gündüz de ise meme vermeye çalışıp mama ile destekliyorum.Mamayı da kaşıkla veriyorum,biberon rahatlığına alışmasın diye@Akilvar kızlar bu kısa süreli meme reddi yaşayanlar, biberon yada emzik kullanıyor musunuz sizce sebebi nedir? Yoksa sıcaklardan yada ataktan mı oluyor
Bi sus be kadın keseydin nefret ediyorum herkesi kendisiyle bir tutanlardan. Ben de mama verdim ama doktor kontrolünde doktor vereceksin dedi. Kilo almadığı için. Doymuyordu bezi kupkuruydı sarılığı ilerliyordu. Mecburdum keşke bende sadece emzirseydim çok uğraştım. Ama kimseye mama ver sütle doymaz demedim. O yüzden sitenin kahve çay keyiflerine katılmıyorum kadınlsrın çoğu hatta hemen hemen hespi beni tanımıyor bileKizlar az once sitenin kahve gunuydu ciktim kadinaldan biri bana diyor ki 3.5 yasinda oglu var iste sutle zsten bebek.doymaz mama da vermen lazim benim ki doymuyordu diyor. Ee sutun yoktur ya da bebegin cok oburmus dedim. Yoo sutum.coktu oglum memeyi cok az emip birakiyordu doymuyordu ben mama.veriyordum. Yani soyledigi sacma.degil mi bebegin emmedigi icin doymamis ve kesin iste biberona alismis ondan kolayina o gelmis memeyi de az emmis. Kadina soyledim iste ben ondan vermiyorum memeyi guzel emsin diye
O kadar mı kötü oldu yavrum kıyamamCanım denemediğim krem kalmadi ama sürekli ishal yani 20 dk da bir alt alıyoruz öyle diyim orası sürekli nemli her seferinde krem sürüp havalandiriyorum ama yine de kupkuru kalmıyor son çare pudra döktüm baya köreldi
Ben de öyle hemen pes ediyorum ama inan artık tak dedi canıma, çocuk sürekli ya ayağımda ya kucağımda, koyduğum fakika uyanıyor.Bnde yapmak istiyorum bunu ama bı turlu baslayamadim hemen pes ediyorum çok sabirsizimsni de tebrik ederim valla büyük kolaylık
Geçmiş olsun canım çabucak iyileşsin inşallah
Maşallah yaş kuzuma. Benim kız 6 aylık olacak daha 2 kere döndü ama böyle koyunca o da dizleriyle tepinmeye başlıyor ellerini kurtarmaya başlarsa emeklemeye başlar herhalde. Ama elleri altta kalıyor tam kurtaramıyor maalesef. Ama seninkisi ağzına almak için gidiyorsa o gazla emeklemeden koşar herhaldeKızlar sizin de bebekleriniz surekli her şeyi yapıyor mu 5,5 aylik kızım her seyi ağzına götürmüyor ağzını her şeye götürüyor resmen sırf bu yüzden yavaş yavaş emekliyor bile sürünmeyi gecti dizlerinin üstünde ilerlemeye çalışıyor ağzı açık ilerideki bir şeyi yalamak içindoktorlar normal diyor ama.bana nedense pek normal gelmiyor dilini çıkarıp sap sap yaliyor valla 1 aydır da yaklaşık böyle
İnşaAllah canım benimBnde yapmak istiyorum bunu ama bı turlu baslayamadim hemen pes ediyorum çok sabirsizimsni de tebrik ederim valla büyük kolaylık
Geçmiş olsun canım çabucak iyileşsin inşallah
Canım salgın var herhalde aman sen kendini dinç tut canım çok geçmiş olsun inşallah tez zamanda iyileşirsiniz.Kızlar bu arada eşim de ishal kusma oldu bugün benim de midem bulaniyor galiba Ekinden bize bulaştı. Birazdan serum taktiricam yıkılmamak için
Merak etme canım hepimiz geçirtmeye çalışıyoruzKızlar herkes ek gıdaya gecti galiba bir biz kaldık gibi hissediyorum
Valla muhtemelen öyle olacak herhangi bir şey görsün hemen ağzı açılıyorMaşallah yaş kuzuma. Benim kız 6 aylık olacak daha 2 kere döndü ama böyle koyunca o da dizleriyle tepinmeye başlıyor ellerini kurtarmaya başlarsa emeklemeye başlar herhalde. Ama elleri altta kalıyor tam kurtaramıyor maalesef. Ama seninkisi ağzına almak için gidiyorsa o gazla emeklemeden koşar herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?