Sadece guluyorum bunaŞöyle 2-3 saat uyusa
Canim sen koyma. Benimki de sargi idi. Ertesi gun cikacak o sargi. Sana ne dediler? Sarginin altina bol krem surmediler mi?Bende koysammı acaba ped bardak canım iyi gelirmi?? Valla gördüm göreceğimi zaten gitmiyor gözümün önünden
Evet canım sargıda. Kremde sürdüler. Kremi sür sargı zaten çıkacak dediler aynen. Ucunda kan olması normal dimi ya.Canim sen koyma. Benimki de sargi idi. Ertesi gun cikacak o sargi. Sana ne dediler? Sarginin altina bol krem surmediler mi?
Fitil vermiştim zaman geçsin calpol vericem. Çok hareketli durmuyor oda canını acıtıyor. Nasıl yani hiç ağlamadımı canım?Bizde oyle bir sey olmamisti cnm. Bir sorun yoktur umarim. Carpol verdin mi?
O da 5 ay emdi onda da sütüm çekildi sıkıntıdan üzüntüden zaten benim bünyem herhalde pek fazla süt üretmiyorYa ben de kadin toplantilarini pek sevmem ama kucuk oglum var o da ortamlara girsin eglensin diyeCanim emseler tabi ki meme işi cok rahat ama ememdiklerinde iste ya da doymadiklarin da neyse ki cok sukur mama var. Buyuk kizini emzirmissindir
İlk çişi ne zaman yapıyorlar canım daha yapmadı Alp?Benimkinde sargi yoktu ped bardak. Ilk gun gozun gormemis olur canim
İyi yapmışsın canım vallahi bende pudra kullandım ishal olduğunda kaçınılmaz oluyor pişik. Diyorum ya kanayacaktı neredeyse pudra emdi nemini kuruttu geçti sonra da çinkolu pişik kremini kullandım o gün bugündür olmadı. Bi de benimkisi ishal olmamıştı öyle olduğunda.Canım almıştım o kremden ben hepsinini kullandim antibiyotikli krem dahi kullandım ama 10 dk da ishal oluyordu ve altı hep ıslak hiç bi kremin faydasi olmadi yaraya dönmeye başlayınca annemi dinleyip pudra döktüm çünkü kuru kalmasindan başka çözüm yok iyilesmesi için. Pudrayı elime döküp pişik olan yerlere sürdüm aninda fayda etti ve artik şükür ağlamiyor baya geçti biraz daha toparlasin kreme geçeceğim. Çocuğun acı çekmesine dayanamadim yapacak bir şey yok pudra dökmesem şuan açık yara olmuştu poposu
Maşallah kuzucuğaKızlar biz bugün 5.ay kontrolüne gittik
8.5 kilo ve 69 cm olarak yolumuza devam ediyoruz
2.rota aşısı yapıldı
Kanak havuç patates yoğurt tadımı yaptırdım ben kuzum ama sırada ne var inan bilmiyorum
Ben kızımda olduğu gibi karıştırmadan tek tek vereceğim gıda reddi yapmasın diye. Genelde ilk yoğurt sonra havuç la başlanıyor sindirimi kontrol etmek için cnaim tabi her doktorun stratejisi farklı olabilir.Kızlar bugün tadımlara başlıyorum kv organik kabak yollamış doktorumuza yazmıştım başlasam mi diye başlayalım dedi üç gün kabak sonra havuç ekleyelim dedi ben bir heyecanlandımpcfl canım kabağı buharda haşlıyorlar genelde sen suda mi haşladın nasil yapsam ben? Çok hazırlıksız yakalandım gibi hissediyorum bir de su vermeye baslayım mi onu sormayı unuttum doktora
Su değince acır ama su çabuk geçmesini sağlıyor canım yıkayıp açık bırakmayı denedin mi ben hep öyle yapmıştım.Su değince de aciyor kuzumpudra iyi geliyor galiba ciğer gibiydi alti rengi solmuş altını alirken de ağlamadi inşallah fayda eder
Bizimkide çok hevesli, her şeye saldırıyor. Bugün kontrolde rota 2.doz yapıldı. Gelişim olarak ileri olduğu için 1-2 hafta erken başlayabiliriz ek gıdaya dedi . Ama rota bugün olunca başlamamalı ek gıda rotanin etkinliğini azaltıyor bi 2 hafta sonra başlayalım dedi. 2 hafta sonra başlıyoruz bizde.Rheaa canim ben de henuz baslamadim. Cok istekli diye bir iki bir sey tatti sadece. Cigneme hareketini dun biraz yapti. Biraz gelistirsin. Bir de 5 ay dolsun 6.aydan gun alsin oyle baslarim. Yumusak baslangic olsun ve hevesi kirilmasin diye tattirdim.
Bizimde sadece anne sutu. Geçen ay erken başlamaya gerek yok demişti ama bugün kontrolde 5.5 aylıkken başlayabiliriz dedi. Suya bugün başlayacağız.Biz başlamadık 6. Ayda basla dedi doktor sadece anne sütü içiyor ne şu ne tadım 6. Aya kadar hiçbirine gerek duymadı demir ilacını da o zaman başlatacak
Anne sütü güzel şeyYok biz de henüz hiç başlamadık, 4. Ay kontrolünde doktor bidaki ay tadımlara başlarız demişti. Benim ilk 2 ay ciddi meme reddi olduğu için, ben şuan full emzirme odakliyim sanırım
Gıdaları tek tek verince tatlarını yadirgamiyorlar canım bizimde ben ek gıdaya tek tek uğramıştim herseyi yiyor şuan. Aynı şekilde oglanda da yapacağım. Detaylı listemi aldım 2. Hafta sonra başlıyoruz bizdeMerak etme canım hepimiz geçirtmeye çalışıyoruztatlıları seçiyor sebzeleri sevmiyor mama reddi yaşıyorum 2 aydır 50 gr bile almamış. Neyse dün yoğurt çorba yaptım yayla bir kase içti hemen hemen. Tek tek sebzeleri sevmiyor doktor da verme öyle dedi. Günlük çorba ve yoğurt mutlaka var dedi o kadar. Gerçekten bu süreç çok yorucu. Delleniyorum artıkkkkkkk
4.ayda ek gıda için 6 ay diye konuşmuştuk. Fakat bugünkü tartı ve detaylı muayeneden sonra 1-2 hafta erken başlayabiliriz dedi. Ama rota aşısı olduk bugün. Ek gıdaya başlarsak etkisi azalır aşının dedi 2 hafta sonra 5.5 aylikken başlayacağız bizde.Maşallah kuzucuğaek gıda için bişey dedi mi doktor peki
Ben de aynı sekilde emziriyorum tek fark olarak emmesi bitiyor uyuyada kalıyor hemen kaçıyorumKızlar ben kucakta sallayarak uyutma işini bitirdim sanırım, 4 gündür beşiğinde uyuyor benim gibi beli kırılmak üzere olan birkaç kişi vardı yaptığımı yazayım, öncelikle uyku sinyallerini görür görmez esneme göz kaşıma gibi vakit kaybetmeden yatacağımız odaya gidiyorum, perdeler kapalı içerisi loş oluyor bir tur dolaşıyoruz eşyalarımıza iyi uykular diliyoruz yoksa hemen yatırırsak odaya girer girmez ağlıyor, ebeveyn yatağımıza uzanıp kitap okuyoruz yumuşak bir sesle, agu bugu demeye başlıyor annemler çocuğun uykusu yok konuşuyor diyor bu sırada ama tam tersi uykusu geldiği için direnme başlıyor ondan konuşuyor, hiç aldırış etmeden tepki vermeden yumuşak sesle kitap okumaya devam 10dk fln kitaba bakmasa da okumaya devam edin, sonra yavaşça yatağına koyuyorum biberon veriyorum diyalog yok, biberon bitince bir el popoda pış pış hafif sallama bir el beşikte hafif sallamaya devam, bu noktada ahtapot olmak gerekiyor çünkü bir el de bebeğin alnından burnuna çizgi çekerek göz kapattırmada olacak
Hafif ağlama olabiliyor pış pışa devam ama çok ağlarsa kucağa alıp çok çok hafif sallama ve uzatmadan geri yatağa koyma, gülebilir konuşabilir diyaloğa girmiyorum sonuç 5.dk uykuya dalıyor. Bir kere çok ağladı kucakta uyuttum onun dışında başarıyla ilerledik hoşçakal bel fıtığı.
Bizimkinde yoktu canim. Kanayan yeri var da ondan mi agliyor ki?Evet canım sargıda. Kremde sürdüler. Kremi sür sargı zaten çıkacak dediler aynen. Ucunda kan olması normal dimi ya.
Canim ped bardagi ben dun cikardim 3 4 gun tak demisti yani burda baska arkadaslarda takmisti da doktorun ne.onerdi ise onu yap.Bende koysammı acaba ped bardak canım iyi gelirmi?? Valla gördüm göreceğimi zaten gitmiyor gözümün önünden
Çok sağol canım bizim doktor da aynı şeyi söyledi tadım için rotanın geçmesini bekleyelim dedi4.ayda ek gıda için 6 ay diye konuşmuştuk. Fakat bugünkü tartı ve detaylı muayeneden sonra 1-2 hafta erken başlayabiliriz dedi. Ama rota aşısı olduk bugün. Ek gıdaya başlarsak etkisi azalır aşının dedi 2 hafta sonra 5.5 aylikken başlayacağız bizde.
Nasil tikaliydi ne renkti mesela biraz ayrintili anlatsana ben goremediydimCanım bu sabah olduk sünneti şuan uyuyor. Uyansın fitil verdi doktor onu atıcam. Güzel geçti ilk başlarda değilde sonlara doğru biraz ağladı. Gerçekten ucu varya nasıl tıkalı iyikide yaptırmışız diyorum yani. Orası nasıl tıkanır öyle şaştım kaldımumarım kolayca atlatırız süreci
Canim her bebegin bunyesi farkli ondandir.Huzursuzluk oluyor ilk gun ne de olsa cok agrimasa da sizi var o bolgede ki agriyordur da benveBizde oyle bir sey olmamisti cnm. Bir sorun yoktur umarim. Carpol verdin mi?
Sadece ilk idrarda agladi. Onda da anastezi etkisi devam ediyordu az ama siddetliydi.Fitil vermiştim zaman geçsin calpol vericem. Çok hareketli durmuyor oda canını acıtıyor. Nasıl yani hiç ağlamadımı canım?
Ucunda dedigin canim? yani genel kirmiziydi bizim de dikisi.tuturdugu yerde kanlanma vardi. Ben de normal mi degil mi deyip foto cekip atmistim normal merak etmeyin demsiti.Evet canım sargıda. Kremde sürdüler. Kremi sür sargı zaten çıkacak dediler aynen. Ucunda kan olması normal dimi ya.
Canim benim ki de arada agliyordu cisini tam bosaltmadigi icin ara ara az az yapinca biraz agliyordu.Fitil vermiştim zaman geçsin calpol vericem. Çok hareketli durmuyor oda canını acıtıyor. Nasıl yani hiç ağlamadımı canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?