2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar oğlum normalde 10 martta dogacaktı ama 22 şubatta dogdu. Yani düzeltilmiş 4 ay 23 günlük. Dogumuna göre ise 5 ay 11 günlük. Sırt üstünden yüzüstüne yada tam tersi hala dönmüyor. Ama sırtüstünden yana sık sık dönüyor ayaklarını tutup oynuyor. Yere çok sağlam basabiliyor hatta koltuga dayadıgımda durabiliyor ben tutmadan kendi tutunup. Dil gelişimide iyi farklı sesler cıkarıyor ama biz başımızı biraz geç tuttuk ( kollarından tutup kaldırınca başını 3 aylıkken tuttu yüzüstü dogdugundan beri kaldırıyordu başını) bu yuzden takıntılı oldum birde sağ el baş parmagını sürekli kıvrık tutuyor internette cerebral palsi falan yazıyordu korktum aile hekimime ve nörolojiye gittim. Cerebral palsili bebek böyle olmaz dediler. Ama burda okumuştum çok hafif belirtiler verenlerde olmuş mr da ortaya cıkmış allah korusun. Cok yoruldum oglumu izlemekten saglıcakla bi büyüseydi. Sizin bebişler ne zaman sırtüstünden yüzüstüne dönmeye başladı

Aynı şekilde bende öyleyim hafızamda boşluk var sanki o dönemlerde nasıl yapıyodum ediyordum sanki hepsi uçmuş gitmiş.

Bende koysammı acaba ped bardak canım iyi gelirmi?? Valla gördüm göreceğimi zaten gitmiyor gözümün önünden
Klipsli mi oldu sizin sünnet eğer öyleyse karton bardak koyun klips çıkana kadar biz öyle yaptık. İlk gün gece biraz zor geçiyor ama ertesi gün daha iyi olur merak etmeyin.

Klipsli mi oldu sizin sünnet eğer öyleyse karton bardak koyun klips çıkana kadar biz öyle yaptık. İlk gün gece biraz zor geçiyor ama ertesi gün daha iyi olur merak etmeyin.
Yok canım klips değil normal dikişli tercih ettik. Umarım geçer bir an önce

Ela özellikle sağ ayağını içe basıyor kızlar ayakta tutuyoruz diğer ayakta bir şey yok ama özellikle sağ ayak içeri basıyor anlayamadık doktora sorucaz bi fikriniz var mı

Ya canim iste bazi seyler de de eskilerin yontemleri işe yariyor. Iyi yapmissin nasilsa devamli kullanacak degilsin bizim de aklimizin bir kosesinde dursun. Cocuk hasta olunca anne de birlikte yipraniyor cok sevindim daha iyi olmaniza.
Ekinden bize bulaştı canım çok zor cidden Allah'tan annem yakin yoksa bitmistik kendinize çok iyi bakın bu tarz bi durum olursa mutlaka eldivenle falan alın altını
İnşallah canım sürücem ben de krem biraz toparlasin da
Kızlar biz bugün 5.ay kontrolüne gittik
8.5 kilo ve 69 cm olarak yolumuza devam ediyoruz
2.rota aşısı yapıldı
Efe ile Ekin yarışıyor Ekin de 8.5 kilo 68 cm olmuştu 5. Ayda
Su değince acır ama su çabuk geçmesini sağlıyor canım yıkayıp açık bırakmayı denedin mi ben hep öyle yapmıştım.
Evet canim ama sürekli döndüğü için bi de ishal yaptığı için çok uzun süre duramiyor bezsi malesef
Kizlar isal isi gozumu baya korkuttu yigenim su gibi isal yapiyordu 3 yasinda bugun hastaneye yatirdilar.Cok uzuldum.
Yaaa çok üzüldüm geçmiş olsun ciddi salgın var özellikle Rota virüs ve kanlı ishal vakalarında inanilmaz artış var dedi dr sizin önünüzden çıkan bebekler kanlı ishaldi amip çıktı testte dedi baya antibiyotik tedavisi görmüşler allah korusun ne kadar dikkat etsekte buluyor işte normal bi ishal böyleyse rota virüsü falan düşünemiyorum yeğenin kaç gündür ishaldi halsizlik falan var mı nasil karar vermişler yatisa ateşi var mi? Rota mi oldu acaba

Ela özellikle sağ ayağını içe basıyor kızlar ayakta tutuyoruz diğer ayakta bir şey yok ama özellikle sağ ayak içeri basıyor anlayamadık doktora sorucaz bi fikriniz var mı
Desteksiz oturamayan bebeklerin dik sekilde ayak üstünde tutulması önerilmiyor canım bu şekilde içe basma ya da omurga sağlığında bozulma olabiliyormus. Bir de yürüteç kullaniyor musun?

Canim Ekinle ayni gun hastalandilar aniden oldu. Ilk gece serum falan takildi ama yok gecmedi. Bir de ilaclarini da icmiyordu. Enfeksiyon yuksek cikti.kan ve kaka tahlili yapildi yogun isal var diye de yatis yapildi bugun

yaklasik 1 aydır sırt üstünden yüz üstüne dönüyor 2 haftadır da tekerlek gibi bir başlıyor dönmeye baya baya done done arkalı önlü gidiyor.
Her çocuğun gelisim dönemi farklı canim o yüzden endişelenme. Mesela emekleme 6.ayda başlayan arkadaşlarım oldu ben de sizin gibi benimki emeklemiyor vs diye baya takıldım 9.aya girince 1 hafta emekleyp hemen yürümeye başlamıştı mesela .
Desteksiz yürüyene kadar değişebilir bu durum canım. İçin rahat edecekse tabikide sor aklına takılmaz en azından.
Efe ile Ekin yarışıyor Ekin de 8.5 kilo 68 cm olmuştu 5. Ayda

Evet canim ama sürekli döndüğü için bi de ishal yaptığı için çok uzun süre duramiyor bezsi malesef
Çok çabuk büyüyorlar ekintos ta sonradan baya açıldı maşallah

Desteksiz oturamayan bebeklerin dik sekilde ayak üstünde tutulması önerilmiyor canım bu şekilde içe basma ya da omurga sağlığında bozulma olabiliyormus. Bir de yürüteç kullaniyor musun?
Kız biz çok uzun zamandır ayaktayız.cocuk kendi basmak istiyorsa sorun yok demişti bize doktor. Efe 2-3 aylıkken kucağımda ayaklarından destek alıp kendini yukarı yukarı atıyordu doktora demiştim özellikle omurga sağlığına etki eder mi diye. Kendi bastığı surece sorun yok bırak bassın, siz zorlamayın dedi. Tam tersine omurga kaslari kuvvetlenir diye de eklemisti canim.suan benimki kalkıyor hatta adim da atıyor

Canım listede ne yazıyor sen nasil bir yol izleyeceksin? Doktor bana üç gün kabak üç gün havuç dene sonrasını konuşalım dedi haftaya kontrol var muhtemelen bana da liste verir

4 aylıga yeni girdiğinde bir kere döndü bir dahada görmedim hareketlerini yaptırıyorum ama yok dönmüyor inşallah en kısa zamanda döner gerçi ben bu sefer yok desteksiz oturmuyor vs takarım elimde değil emzirmesem psikologa gidip ilac başlıycam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…