Ayy ben bizim kağıdı okumaya fırsat bulamadım çocuktan iyi hatırlattın canım. Giydirmiyorum o zaman canım saolasın.Yok canim bize ozellikle yazmislar sunnet kilotu kesinlikle giydirmeyin diye kagitta yaziyordu
Tamam canım saolasınBizede doktor gerek yok demisti bez var zateb demisti
Cnm.bnmki kucakta bile yuzustu duramiyordu 3 gun falan yuzustu tutamadimBizimkide hareket ettikçe ağlıyor canım. Sürekli yüz üstü durmak istiyor oda acıyor
Bende izin vermiyorum dönmesine daha çok acır çünküCnm.bnmki kucakta bile yuzustu duramiyordu 3 gun falan yuzustu tutamadim
Aynı şekilde bende öyleyim hafızamda boşluk var sanki o dönemlerde nasıl yapıyodum ediyordum sanki hepsi uçmuş gitmiş.Çocuğum olmasına rağmen tecrübesi hissettiğim doğrudurilk çocuğum sanki her şeyi unutmuşum tek hatırladığım kolikti uyumuyordu 8 ay boyunca huzursuz çocuktu gecemi gündüzümü bir yerle bir etmişti ne yediriyordum ben bu kıza ne zaman başladım kaç kaşık yiyordu hepsini unutmuşum
Klipsli mi oldu sizin sünnet eğer öyleyse karton bardak koyun klips çıkana kadar biz öyle yaptık. İlk gün gece biraz zor geçiyor ama ertesi gün daha iyi olur merak etmeyin.Bende koysammı acaba ped bardak canım iyi gelirmi?? Valla gördüm göreceğimi zaten gitmiyor gözümün önünden
Yok canım klips değil normal dikişli tercih ettik. Umarım geçer bir an önceKlipsli mi oldu sizin sünnet eğer öyleyse karton bardak koyun klips çıkana kadar biz öyle yaptık. İlk gün gece biraz zor geçiyor ama ertesi gün daha iyi olur merak etmeyin.
Teşekkürler canım, yüzü illa bize mi dönük olmalı Ela asla durmaz öyle
Ekinden bize bulaştı canım çok zor cidden Allah'tan annem yakin yoksa bitmistik kendinize çok iyi bakın bu tarz bi durum olursa mutlaka eldivenle falan alın altınıYa canim iste bazi seyler de de eskilerin yontemleri işe yariyor. Iyi yapmissin nasilsa devamli kullanacak degilsin bizim de aklimizin bir kosesinde dursun. Cocuk hasta olunca anne de birlikte yipraniyor cok sevindim daha iyi olmaniza.
İnşallah canımİyi yapmışsın canım vallahi bende pudra kullandım ishal olduğunda kaçınılmaz oluyor pişik. Diyorum ya kanayacaktı neredeyse pudra emdi nemini kuruttu geçti sonra da çinkolu pişik kremini kullandım o gün bugündür olmadı. Bi de benimkisi ishal olmamıştı öyle olduğunda.
Çocuklar hastalanmasın gerçekten dayanamıyoruz bizim içimiz parçalanıyor.
Ekin kuşumda inşallah tamamen iyi olur annesi size de çok geçmiş olsun tekrardan canım benim.
Efe ile Ekin yarışıyorKızlar biz bugün 5.ay kontrolüne gittik
8.5 kilo ve 69 cm olarak yolumuza devam ediyoruz
2.rota aşısı yapıldı
Evet canim ama sürekli döndüğü için bi de ishal yaptığı için çok uzun süre duramiyor bezsi malesefSu değince acır ama su çabuk geçmesini sağlıyor canım yıkayıp açık bırakmayı denedin mi ben hep öyle yapmıştım.
Yaaa çok üzüldüm geçmiş olsun ciddi salgın var özellikle Rota virüs ve kanlı ishal vakalarında inanilmaz artış var dedi dr sizin önünüzden çıkan bebekler kanlı ishaldi amip çıktı testte dedi baya antibiyotik tedavisi görmüşler allah korusun ne kadar dikkat etsekte buluyor işte normal bi ishal böyleyse rota virüsü falan düşünemiyorumKizlar isal isi gozumu baya korkuttu yigenim su gibi isal yapiyordu 3 yasinda bugun hastaneye yatirdilar.Cok uzuldum.
Desteksiz oturamayan bebeklerin dik sekilde ayak üstünde tutulması önerilmiyor canım bu şekilde içe basma ya da omurga sağlığında bozulma olabiliyormus. Bir de yürüteç kullaniyor musun?Ela özellikle sağ ayağını içe basıyor kızlar ayakta tutuyoruz diğer ayakta bir şey yok ama özellikle sağ ayak içeri basıyor anlayamadık doktora sorucaz bi fikriniz var mı
Canim Ekinle ayni gun hastalandilar aniden oldu. Ilk gece serum falan takildi ama yok gecmedi. Bir de ilaclarini da icmiyordu. Enfeksiyon yuksek cikti.kan ve kaka tahlili yapildi yogun isal var diye de yatis yapildi bugunEkinden bize bulaştı canım çok zor cidden Allah'tan annem yakin yoksa bitmistik kendinize çok iyi bakın bu tarz bi durum olursa mutlaka eldivenle falan alın altını
İnşallah canımsürücem ben de krem biraz toparlasin da
Efe ile Ekin yarışıyorEkin de 8.5 kilo 68 cm olmuştu 5. Ayda
Evet canim ama sürekli döndüğü için bi de ishal yaptığı için çok uzun süre duramiyor bezsi malesef
Yaaa çok üzüldüm geçmiş olsun ciddi salgın var özellikle Rota virüs ve kanlı ishal vakalarında inanilmaz artış var dedi dr sizin önünüzden çıkan bebekler kanlı ishaldi amip çıktı testte dedi baya antibiyotik tedavisi görmüşler allah korusun ne kadar dikkat etsekte buluyor işte normal bi ishal böyleyse rota virüsü falan düşünemiyorumyeğenin kaç gündür ishaldi halsizlik falan var mı nasil karar vermişler yatisa ateşi var mi? Rota mi oldu acaba
Bal da yiyorum sekerli dedi yaYumurta miBal yiyelim bal olsun Ya benim ki donus yapti memeye adam ettim
Oynamiyor mu Yigitle? Seninki aslinda Ideal aralikta, seneye oynarlarOğlum yaninda olsa baya duruyor ona bakip falan da yanliz 10 dk sabrediyor.
yaklasik 1 aydır sırt üstünden yüz üstüne dönüyor 2 haftadır da tekerlek gibi bir başlıyor dönmeye baya baya done done arkalı önlü gidiyor.Kızlar oğlum normalde 10 martta dogacaktı ama 22 şubatta dogdu. Yani düzeltilmiş 4 ay 23 günlük. Dogumuna göre ise 5 ay 11 günlük. Sırt üstünden yüzüstüne yada tam tersi hala dönmüyor. Ama sırtüstünden yana sık sık dönüyor ayaklarını tutup oynuyor. Yere çok sağlam basabiliyor hatta koltuga dayadıgımda durabiliyor ben tutmadan kendi tutunup. Dil gelişimide iyi farklı sesler cıkarıyor ama biz başımızı biraz geç tuttuk ( kollarından tutup kaldırınca başını 3 aylıkken tuttu yüzüstü dogdugundan beri kaldırıyordu başını) bu yuzden takıntılı oldum birde sağ el baş parmagını sürekli kıvrık tutuyor internette cerebral palsi falan yazıyordu korktum aile hekimime ve nörolojiye gittim. Cerebral palsili bebek böyle olmaz dediler. Ama burda okumuştum çok hafif belirtiler verenlerde olmuş mr da ortaya cıkmış allah korusun. Cok yoruldum oglumu izlemekten saglıcakla bi büyüseydi. Sizin bebişler ne zaman sırtüstünden yüzüstüne dönmeye başladı
Desteksiz yürüyene kadar değişebilir bu durum canım. İçin rahat edecekse tabikide sor aklına takılmaz en azından.Ela özellikle sağ ayağını içe basıyor kızlar ayakta tutuyoruz diğer ayakta bir şey yok ama özellikle sağ ayak içeri basıyor anlayamadık doktora sorucaz bi fikriniz var mı
Çok çabuk büyüyorlarEfe ile Ekin yarışıyorEkin de 8.5 kilo 68 cm olmuştu 5. Ayda
Evet canim ama sürekli döndüğü için bi de ishal yaptığı için çok uzun süre duramiyor bezsi malesef
Kız biz çok uzun zamandır ayaktayız.cocuk kendi basmak istiyorsa sorun yok demişti bize doktor. Efe 2-3 aylıkken kucağımda ayaklarından destek alıp kendini yukarı yukarı atıyordu doktora demiştim özellikle omurga sağlığına etki eder mi diye. Kendi bastığı surece sorun yok bırak bassın, siz zorlamayın dedi. Tam tersine omurga kaslari kuvvetlenir diye de eklemisti canim.suan benimki kalkıyor hatta adim da atıyorDesteksiz oturamayan bebeklerin dik sekilde ayak üstünde tutulması önerilmiyor canım bu şekilde içe basma ya da omurga sağlığında bozulma olabiliyormus. Bir de yürüteç kullaniyor musun?
Oynuyor kitap bile okuyor ama her zaman denk gelmiyorlar ki o uyurken mesela yikayabiliyorumOynamiyor mu Yigitle? Seninki aslinda Ideal aralikta, seneye oynarlar
Oooo bilmiyordum. Yok kullanmıyorum canımDesteksiz oturamayan bebeklerin dik sekilde ayak üstünde tutulması önerilmiyor canım bu şekilde içe basma ya da omurga sağlığında bozulma olabiliyormus. Bir de yürüteç kullaniyor musun?
Canım listede ne yazıyor sen nasil bir yol izleyeceksin? Doktor bana üç gün kabak üç gün havuç dene sonrasını konuşalım dedi haftaya kontrol var muhtemelen bana da liste verirBen kızımda olduğu gibi karıştırmadan tek tek vereceğim gıda reddi yapmasın diye. Genelde ilk yoğurt sonra havuç la başlanıyor sindirimi kontrol etmek için cnaim tabi her doktorun stratejisi farklı olabilir.
Su değince acır ama su çabuk geçmesini sağlıyor canım yıkayıp açık bırakmayı denedin mi ben hep öyle yapmıştım.
Bizimkide çok hevesli, her şeye saldırıyor. Bugün kontrolde rota 2.doz yapıldı. Gelişim olarak ileri olduğu için 1-2 hafta erken başlayabiliriz ek gıdaya dedi . Ama rota bugün olunca başlamamalı ek gıda rotanin etkinliğini azaltıyor bi 2 hafta sonra başlayalım dedi. 2 hafta sonra başlıyoruz bizde.
Bizimde sadece anne sutu. Geçen ay erken başlamaya gerek yok demişti ama bugün kontrolde 5.5 aylıkken başlayabiliriz dedi. Suya bugün başlayacağız.
Anne sütü güzel şey
Gıdaları tek tek verince tatlarını yadirgamiyorlar canım bizimde ben ek gıdaya tek tek uğramıştim herseyi yiyor şuan. Aynı şekilde oglanda da yapacağım. Detaylı listemi aldım 2. Hafta sonra başlıyoruz bizde
4 aylıga yeni girdiğinde bir kere döndü bir dahada görmedim hareketlerini yaptırıyorum ama yok dönmüyor inşallah en kısa zamanda döner gerçi ben bu sefer yok desteksiz oturmuyor vs takarım elimde değil emzirmesem psikologa gidip ilac başlıycamyaklasik 1 aydır sırt üstünden yüz üstüne dönüyor 2 haftadır da tekerlek gibi bir başlıyor dönmeye baya baya done done arkalı önlü gidiyor.
Her çocuğun gelisim dönemi farklı canim o yüzden endişelenme. Mesela emekleme 6.ayda başlayan arkadaşlarım oldu ben de sizin gibi benimki emeklemiyor vs diye baya takıldım 9.aya girince 1 hafta emekleyp hemen yürümeye başlamıştı mesela .
Desteksiz yürüyene kadar değişebilir bu durum canım. İçin rahat edecekse tabikide sor aklına takılmaz en azından.
Çok çabuk büyüyorlarekintos ta sonradan baya açıldı maşallah
Kız biz çok uzun zamandır ayaktayız.cocuk kendi basmak istiyorsa sorun yok demişti bize doktor. Efe 2-3 aylıkken kucağımda ayaklarından destek alıp kendini yukarı yukarı atıyordu doktora demiştim özellikle omurga sağlığına etki eder mi diye. Kendi bastığı surece sorun yok bırak bassın, siz zorlamayın dedi. Tam tersine omurga kaslari kuvvetlenir diye de eklemisti canim.suan benimki kalkıyor hatta adim da atıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?