Bende tam oldu başardım dediğim dönemde bi çığlık kıyamet bir haftadır zehir oldu uykular. Olan füzen de bozulduBnde yapmak istiyorum bunu ama bı turlu baslayamadim hemen pes ediyorum çok sabirsizimsni de tebrik ederim valla büyük kolaylık
Geçmiş olsun canım çabucak iyileşsin inşallah
Senin adina cok sevindim. Insallah rahatlarsin bu sekilde devam ederKızlar ben kucakta sallayarak uyutma işini bitirdim sanırım, 4 gündür beşiğinde uyuyor benim gibi beli kırılmak üzere olan birkaç kişi vardı yaptığımı yazayım, öncelikle uyku sinyallerini görür görmez esneme göz kaşıma gibi vakit kaybetmeden yatacağımız odaya gidiyorum, perdeler kapalı içerisi loş oluyor bir tur dolaşıyoruz eşyalarımıza iyi uykular diliyoruz yoksa hemen yatırırsak odaya girer girmez ağlıyor, ebeveyn yatağımıza uzanıp kitap okuyoruz yumuşak bir sesle, agu bugu demeye başlıyor annemler çocuğun uykusu yok konuşuyor diyor bu sırada ama tam tersi uykusu geldiği için direnme başlıyor ondan konuşuyor, hiç aldırış etmeden tepki vermeden yumuşak sesle kitap okumaya devam 10dk fln kitaba bakmasa da okumaya devam edin, sonra yavaşça yatağına koyuyorum biberon veriyorum diyalog yok, biberon bitince bir el popoda pış pış hafif sallama bir el beşikte hafif sallamaya devam, bu noktada ahtapot olmak gerekiyor çünkü bir el de bebeğin alnından burnuna çizgi çekerek göz kapattırmada olacak
Hafif ağlama olabiliyor pış pışa devam ama çok ağlarsa kucağa alıp çok çok hafif sallama ve uzatmadan geri yatağa koyma, gülebilir konuşabilir diyaloğa girmiyorum sonuç 5.dk uykuya dalıyor. Bir kere çok ağladı kucakta uyuttum onun dışında başarıyla ilerledik hoşçakal bel fıtığı.
Biz 4 gün pet Bardaklı gezdik, sargı hiç yoktuBende koysammı acaba ped bardak canım iyi gelirmi?? Valla gördüm göreceğimi zaten gitmiyor gözümün önünden
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm canım inşallah hemen toparlarCanim Ekinle ayni gun hastalandilar aniden oldu. Ilk gece serum falan takildi ama yok gecmedi. Bir de ilaclarini da icmiyordu. Enfeksiyon yuksek cikti.kan ve kaka tahlili yapildi yogun isal var diye de yatis yapildi bugun
Yok canim bahsettigim hani çocuğu yürütür gibi yapiyorsun ya zorlayarak o yoksa bahsettiğin egzersizleri biz de yapiyoruz hoplamak istiyor kendi. Her çocuk bir değil çünkü istekli olduğunda sorun olmaz da zorlamamak lazımmış. Ekin desteksiz oturmaya başladı bu aradaKız biz çok uzun zamandır ayaktayız.cocuk kendi basmak istiyorsa sorun yok demişti bize doktor. Efe 2-3 aylıkken kucağımda ayaklarından destek alıp kendini yukarı yukarı atıyordu doktora demiştim özellikle omurga sağlığına etki eder mi diye. Kendi bastığı surece sorun yok bırak bassın, siz zorlamayın dedi. Tam tersine omurga kaslari kuvvetlenir diye de eklemisti canim.suan benimki kalkıyor hatta adim da atıyor
Çok geçmiş olsun, bir an önce sağlığına kavuşur inşallahKizlar isal isi gozumu baya korkuttu yigenim su gibi isal yapiyordu 3 yasinda bugun hastaneye yatirdilar.Cok uzuldum.
Benimki de 7 mart doğumlu hâlâ tam anlamıyla dönmedi. Yani bazen dönüyor ama kolunu alttan çekemiyor. Bazen ayağı ile dönmek için çaba sarf ediyor ama yapamayınca hiç uğraşmıyor bir daha. Ben sevdiği oyuncağı yan tarafına koyunca çabalıyor, yuz üstü koyuncada kafasını yere gömüp surunmeye çalışıyorKızlar oğlum normalde 10 martta dogacaktı ama 22 şubatta dogdu. Yani düzeltilmiş 4 ay 23 günlük. Dogumuna göre ise 5 ay 11 günlük. Sırt üstünden yüzüstüne yada tam tersi hala dönmüyor. Ama sırtüstünden yana sık sık dönüyor ayaklarını tutup oynuyor. Yere çok sağlam basabiliyor hatta koltuga dayadıgımda durabiliyor ben tutmadan kendi tutunup. Dil gelişimide iyi farklı sesler cıkarıyor ama biz başımızı biraz geç tuttuk ( kollarından tutup kaldırınca başını 3 aylıkken tuttu yüzüstü dogdugundan beri kaldırıyordu başını) bu yuzden takıntılı oldum birde sağ el baş parmagını sürekli kıvrık tutuyor internette cerebral palsi falan yazıyordu korktum aile hekimime ve nörolojiye gittim. Cerebral palsili bebek böyle olmaz dediler. Ama burda okumuştum çok hafif belirtiler verenlerde olmuş mr da ortaya cıkmış allah korusun. Cok yoruldum oglumu izlemekten saglıcakla bi büyüseydi. Sizin bebişler ne zaman sırtüstünden yüzüstüne dönmeye başladı
Yok canım 6 aydan sonra yüzü dışarı şekilde durabilirTeşekkürler canım, yüzü illa bize mi dönük olmalı Ela asla durmaz öyle
Ben hep yüzü dışarı kullandim diğer türlü asla durmuyordu çünkü illa bakinmak istiyorduYok canım 6 aydan sonra yüzü dışarı şekilde durabilir
Tavuk suyu ve kemik sularini buz poşetine koyacagim canim ona kalip yetişmezKızlar bebeklere yaptığımız kemik sularını falan buz küplerinde mi saklıcaksınız aldıysanız bana link atabilir misiniz
Amin insallah canimÇok geçmiş olsun, bir an önce sağlığına kavuşur inşallah
Benimki de 7 mart doğumlu hâlâ tam anlamıyla dönmedi. Yani bazen dönüyor ama kolunu alttan çekemiyor. Bazen ayağı ile dönmek için çaba sarf ediyor ama yapamayınca hiç uğraşmıyor bir daha. Ben sevdiği oyuncağı yan tarafına koyunca çabalıyor, yuz üstü koyuncada kafasını yere gömüp surunmeye çalışıyor
MasallahÇok geçmiş olsun çok üzüldüm canım inşallah hemen toparlar
Yok canim bahsettigim hani çocuğu yürütür gibi yapiyorsun ya zorlayarak o yoksa bahsettiğin egzersizleri biz de yapiyoruz hoplamak istiyor kendi. Her çocuk bir değil çünkü istekli olduğunda sorun olmaz da zorlamamak lazımmış. Ekin desteksiz oturmaya başladı bu arada
Ben de hala çok uzun süre oturtmuyorum ama çok istiyor seviyor oturmayiMasallahilk seninki oturdu benimki de koltukta 15 saniye, yerde desteksiz 5 saniye kadar duruyor. Oturmasini cok istiyorum, baya rahatlatir beni cunku
Neden ki? Ben yarim saat oturtuyorum. Yatmak asla istemiyor artikBen de hala çok uzun süre oturtmuyorum ama çok istiyor seviyor oturmayi
Kuzum soyle 3 gün sabah-öğle-akşam yogurt vericem. Emzirmeden önce günlük mayalammis olacak. 3 günden sonra sırasıyla havuç, kabak, patates, pırasa, brokoli, ıspanak, Enginar, semiz otu,...(şuan dışarıdayım aklımdan yazıyorum eve gidince çekip atarım yazdiklarini) sonra meyvelere geçiyor. Meyvelerde 2 gün kuralı var.Canım listede ne yazıyor sen nasil bir yol izleyeceksin? Doktor bana üç gün kabak üç gün havuç dene sonrasını konuşalım dedi haftaya kontrol var muhtemelen bana da liste verir
Bende sizin gibi çok takar dünyayı kendime dar ederdim csnim ama 2.de saldım. Süreci bildiğim için bir gevşeklik geldi üstüme4 aylıga yeni girdiğinde bir kere döndü bir dahada görmedim hareketlerini yaptırıyorum ama yok dönmüyor inşallah en kısa zamanda döner gerçi ben bu sefer yok desteksiz oturmuyor vs takarım elimde değil emzirmesem psikologa gidip ilac başlıycam
Valla bana da öyle geliyor canım ya biraz fazla aceleci sanki.Rheaa masallah koca adam olmus oglun... Bu hizla masallah seninki dogrudan yurur uykulari nasil canim seninkinin?
Efeye hamileyken Doğa 'yi sürekli tramboline götürüyordum çokta seviyor bizimki. Tek başına denge sağlanamıyordu bende onla beraber binip kenarda durup ellerini tutuyordum Kız zıplıyordu. Herhalde oğlan ziplamayı ordan öğrendi çünkü başka bir açıklaması olamaz bu kadar zıplatmanın. Efe sırt üstü yerde yatarken elimi uzatinca tutup elimi kendini yukarı çekip ayağa kalkıyor, sonra bana doğru adım atıyor tabi ne kadar adim sayilirsa artık. Yorulunca hemen salıyor kendini popo üstüYok canim bahsettigim hani çocuğu yürütür gibi yapiyorsun ya zorlayarak o yoksa bahsettiğin egzersizleri biz de yapiyoruz hoplamak istiyor kendi. Her çocuk bir değil çünkü istekli olduğunda sorun olmaz da zorlamamak lazımmış. Ekin desteksiz oturmaya başladı bu arada
6.ay sonunda kuzum 6.ayda sağlık ocağı aşıları var ya üst üste ağır gelir dedi doktor bugünkü konuşmamızda. 7.ay başında yaptiricam ben bexero ve nimenrix , 2.dozu 9.ayda olucak. 7.ayda aşı yok sağlık ocağının çünkü.Kızlar menenjitin ilk dozunu 6. Ayda olacak Ekin 6. Ay bitene kadar mi süremiz var yoksa dolar dolmaz mi yapiliyor bilginiz var mi?Rheaa canim sen biliyor musun? Hastaliktan yeni çıkacağı için acele etmek istemiyorum
Valla ne kadar engel olmaya çalışsam da Kız çizgi film vs izlerken oğlan da bakıyor.kızlar tv, ekran sınırı hakkında ne düşünüyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?