2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Bnde yapmak istiyorum bunu ama bı turlu baslayamadim hemen pes ediyorum çok sabirsizim sni de tebrik ederim valla büyük kolaylık

Geçmiş olsun canım çabucak iyileşsin inşallah
Bende tam oldu başardım dediğim dönemde bi çığlık kıyamet bir haftadır zehir oldu uykular. Olan füzen de bozuldu

minseo canim cok buyuk gecmis olsun ailecek ne olmus oyle! Allah tan annen yakin... Sizde bol su icin... Sicaklar maalesef hastaligi da artirdi iste... Insallah kisa surer, gecer gider ...

Rheaa masallah koca adam olmus oglun... Bu hizla masallah seninki dogrudan yurur uykulari nasil canim seninkinin?

Senin adina cok sevindim. Insallah rahatlarsin bu sekilde devam eder

Canim Ekinle ayni gun hastalandilar aniden oldu. Ilk gece serum falan takildi ama yok gecmedi. Bir de ilaclarini da icmiyordu. Enfeksiyon yuksek cikti.kan ve kaka tahlili yapildi yogun isal var diye de yatis yapildi bugun
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm canım inşallah hemen toparlar
Yok canim bahsettigim hani çocuğu yürütür gibi yapiyorsun ya zorlayarak o yoksa bahsettiğin egzersizleri biz de yapiyoruz hoplamak istiyor kendi. Her çocuk bir değil çünkü istekli olduğunda sorun olmaz da zorlamamak lazımmış. Ekin desteksiz oturmaya başladı bu arada

Kizlar isal isi gozumu baya korkuttu yigenim su gibi isal yapiyordu 3 yasinda bugun hastaneye yatirdilar.Cok uzuldum.
Çok geçmiş olsun, bir an önce sağlığına kavuşur inşallah
Benimki de 7 mart doğumlu hâlâ tam anlamıyla dönmedi. Yani bazen dönüyor ama kolunu alttan çekemiyor. Bazen ayağı ile dönmek için çaba sarf ediyor ama yapamayınca hiç uğraşmıyor bir daha. Ben sevdiği oyuncağı yan tarafına koyunca çabalıyor, yuz üstü koyuncada kafasını yere gömüp surunmeye çalışıyor

Kızlar menenjitin ilk dozunu 6. Ayda olacak Ekin 6. Ay bitene kadar mi süremiz var yoksa dolar dolmaz mi yapiliyor bilginiz var mi? Rheaa canim sen biliyor musun? Hastaliktan yeni çıkacağı için acele etmek istemiyorum

Amin insallah canim

Masallah ilk seninki oturdu benimki de koltukta 15 saniye, yerde desteksiz 5 saniye kadar duruyor. Oturmasini cok istiyorum, baya rahatlatir beni cunku

Masallah ilk seninki oturdu benimki de koltukta 15 saniye, yerde desteksiz 5 saniye kadar duruyor. Oturmasini cok istiyorum, baya rahatlatir beni cunku
Ben de hala çok uzun süre oturtmuyorum ama çok istiyor seviyor oturmayi

Canım listede ne yazıyor sen nasil bir yol izleyeceksin? Doktor bana üç gün kabak üç gün havuç dene sonrasını konuşalım dedi haftaya kontrol var muhtemelen bana da liste verir
Kuzum soyle 3 gün sabah-öğle-akşam yogurt vericem. Emzirmeden önce günlük mayalammis olacak. 3 günden sonra sırasıyla havuç, kabak, patates, pırasa, brokoli, ıspanak, Enginar, semiz otu,...(şuan dışarıdayım aklımdan yazıyorum eve gidince çekip atarım yazdiklarini) sonra meyvelere geçiyor. Meyvelerde 2 gün kuralı var.
Oğün miktarını efenin kilosuna göre max şekilde yazdı kızımda 7-8 idi bunda 10-11 yanlış hatırlamıyorsam.
1.gun 10-11 çay kaşığı max.
2.gun 10-11 tatlı kaşığı max.
3. Gün 2 Türk kahvesi fincanı max.
Su gunluk minimum yarim cay bardagi üst sınır yok.
Besinleri aç karnına veriyorsun mesela sabah uyandı emzirmeden aç karnına ek gıda sonra su sonra hemen meme. Öğle uykudan uyandı ek gıda-su-meme
Akşam max 6 da ek gıda, 6 dan sonra sadece meme. Şeklinde.
Sebzeleri buharda haşlayıp çatalla eziyoruz veya cam rendeden geçiriyoruz o şekilde veriyoruz. Her sebze içine mutlaka 1 ck zeytinyağı ekliyoruz ki kabiz olmasın.
tadimlari tek tek veriyoruz besin ilavesi yapmıyoruz yaparsak ilerde besin reddi olabiliyormuş (ki bence çok haklı benim kızım şuan bile halen haşlanmış brokoliyi-havucu çok severek yiyor )
Amaç tutması doyması değil, ileriki aylarda patates-havuc karışımları başlıyor. Etrafımda kim ilk tadimlarda tek sevmedi diye iki-uc besinii karıştırıp verdiyse ileriki yaşlarda çok yemek seçtiklerine şahit oldum. O yüzden en önemlisi bu bence. Havuc-yogurt bile yok yani. Havucun ve yoğurdun tek tadını bilmeli cocuk ben öyle düşünüyorum kızımda yaptığım gibi yapacağım dediğim gibi. Tek tek her şey.
İlk yoğurt olmasının sebebi probiyotik ve yoğurt biraz daha nötr bir tat ondan. Sonra havuç geliyor . Sebebi de havuç renkli besin olduğu için bagirsakta ne kadar emilim olduğunu gösteriyor. Turuncu kaka olursa bağırsaklarda tam emilim/ sindirim yok demek ordan anlıyorsun. İleriki aylarda düzeliyor mesela.
Bende sizin gibi çok takar dünyayı kendime dar ederdim csnim ama 2.de saldım. Süreci bildiğim için bir gevşeklik geldi üstüme kendine eziyet etme canım elbet yürüyecek. Bu arada dönme ve emekleme gelişim göstergesi değil demişti doktorumuz. Önemli olan 18.aya kadar yürümesi.
Rheaa masallah koca adam olmus oglun... Bu hizla masallah seninki dogrudan yurur uykulari nasil canim seninkinin?
Valla bana da öyle geliyor canım ya biraz fazla aceleci sanki.
Uyku muuu o da ne? Nasil bir şey o bizimki anca etrafı kesfetsin gezsin bakınsin çimen yolsun yaprak tutsun... uyku yok canım yok
Efeye hamileyken Doğa 'yi sürekli tramboline götürüyordum çokta seviyor bizimki. Tek başına denge sağlanamıyordu bende onla beraber binip kenarda durup ellerini tutuyordum Kız zıplıyordu. Herhalde oğlan ziplamayı ordan öğrendi çünkü başka bir açıklaması olamaz bu kadar zıplatmanın. Efe sırt üstü yerde yatarken elimi uzatinca tutup elimi kendini yukarı çekip ayağa kalkıyor, sonra bana doğru adım atıyor tabi ne kadar adim sayilirsa artık. Yorulunca hemen salıyor kendini popo üstü
Biz destekli oturamıyoruz ama bol bol bebeyatmazda vakit geçiriyor. Pek oturmayi da sevmiyor surekli ayakta olsun veya zıplasın bizimki...

Kızlar menenjitin ilk dozunu 6. Ayda olacak Ekin 6. Ay bitene kadar mi süremiz var yoksa dolar dolmaz mi yapiliyor bilginiz var mi? Rheaa canim sen biliyor musun? Hastaliktan yeni çıkacağı için acele etmek istemiyorum
6.ay sonunda kuzum 6.ayda sağlık ocağı aşıları var ya üst üste ağır gelir dedi doktor bugünkü konuşmamızda. 7.ay başında yaptiricam ben bexero ve nimenrix , 2.dozu 9.ayda olucak. 7.ayda aşı yok sağlık ocağının çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…