Valla ne yalan solim tek basima bakiyorum tvsiz telefonsuz bebegi nasi oyalacagim bilmiyorum o yuzden cok olmamasi kosuluyla izlettirebilirim diye dusunuyorum. Zaten ben ne kdr izletmesem annemle babam 70 yasinda acmislar youtubedan oyun havasi izlettiriyorlar:) ama kati kurallar koyup uygulayanlara saygim sonsuz:)kızlar tv, ekran sınırı hakkında ne düşünüyorsunuz
Evet bazı bebişler hep dışarı bakmak istiyor öyle olunca yapacak bir şey yok canım ama genel öneri bu yönde tabi sanırım omurga ve kalça sağlığı için belli süre size baksın diyorlarBen hep yüzü dışarı kullandim diğer türlü asla durmuyordu çünkü illa bakinmak istiyordu
Destekli oturtuyorum desteksiz çok tutmuyorum canım dahaNeden ki? Ben yarim saat oturtuyorum. Yatmak asla istemiyor artik
Ekran bağımlılığının sosyal ve zihinsel açıdan çok kötü yan etkileri olduğunu düşünüyorum şuan çok küçükler ama belirli bi yaştan sonra güzel içerikli cizgifilmler saat kontrolü ile izletilirkızlar tv, ekran sınırı hakkında ne düşünüyorsunuz
Hahahah olabilirEfeye hamileyken Doğa 'yi sürekli tramboline götürüyordum çokta seviyor bizimki. Tek başına denge sağlanamıyordu bende onla beraber binip kenarda durup ellerini tutuyordum Kız zıplıyordu. Herhalde oğlan ziplamayı ordan öğrendi çünkü başka bir açıklaması olamaz bu kadar zıplatmanın. Efe sırt üstü yerde yatarken elimi uzatinca tutup elimi kendini yukarı çekip ayağa kalkıyor, sonra bana doğru adım atıyor tabi ne kadar adim sayilirsa artık. Yorulunca hemen salıyor kendini popo üstü
Biz destekli oturamıyoruz ama bol bol bebeyatmazda vakit geçiriyor. Pek oturmayi da sevmiyor surekli ayakta olsun veya zıplasın bizimki...
Süper ben de 7. Ayın başında yaptirayim madem canim6.ay sonunda kuzum 6.ayda sağlık ocağı aşıları var ya üst üste ağır gelir dedi doktor bugünkü konuşmamızda. 7.ay başında yaptiricam ben bexero ve nimenrix , 2.dozu 9.ayda olucak. 7.ayda aşı yok sağlık ocağının çünkü.
Valla teknoloji çağındayız ne kadar engellemeye çalışsak da bi yerden sonra illaki bakacaklar. Hiçbir konuda katı değilim “asla” demiyorum o yüzden. Çocuğu oturtup saatlerce tv izletmekten bahsetmiyorum tabiki ama çocuk bir iki dakika tvye ekrana baktı diye kıyameti koparmam yanikızlar tv, ekran sınırı hakkında ne düşünüyorsunuz
Her çocuğun gelişim basamakları farklı canım öncelikle mukayese edip kendine bebişinin en güzel zamanlarını zehir etme. Ama illa içini rahatlatacaksa benimki de yüz üstü yatmayı asla sevmiyordu dün bi baktım sırtüstünden yüz üstü dönmüş bugün de ayni sekilde tekrarladi Aslında biz ne yapsak da bebek kendisi kadar veriyor zamanına içini ferah tut o yüzdenKızlar oğlum normalde 10 martta dogacaktı ama 22 şubatta dogdu. Yani düzeltilmiş 4 ay 23 günlük. Dogumuna göre ise 5 ay 11 günlük. Sırt üstünden yüzüstüne yada tam tersi hala dönmüyor. Ama sırtüstünden yana sık sık dönüyor ayaklarını tutup oynuyor. Yere çok sağlam basabiliyor hatta koltuga dayadıgımda durabiliyor ben tutmadan kendi tutunup. Dil gelişimide iyi farklı sesler cıkarıyor ama biz başımızı biraz geç tuttuk ( kollarından tutup kaldırınca başını 3 aylıkken tuttu yüzüstü dogdugundan beri kaldırıyordu başını) bu yuzden takıntılı oldum birde sağ el baş parmagını sürekli kıvrık tutuyor internette cerebral palsi falan yazıyordu korktum aile hekimime ve nörolojiye gittim. Cerebral palsili bebek böyle olmaz dediler. Ama burda okumuştum çok hafif belirtiler verenlerde olmuş mr da ortaya cıkmış allah korusun. Cok yoruldum oglumu izlemekten saglıcakla bi büyüseydi. Sizin bebişler ne zaman sırtüstünden yüzüstüne dönmeye başladı
Asidandir canım bu menenjit bni korkutuyo ya şimdi zaten dişten uykudan huysuzİnşallah olmaz bugün 2.gün aynı anda olduğu için olmuş olabilir doktor bana aşıların arasına 2 hafta koy demişti ben de 2.doz rotayı 18 temmuzda yapmıştım. Ama huzursuzluk başladı bir ara 4:3 dah 8 a kadar 1 kes uyanıyor mırıldanıyordu atak diyorlardı ama aşı etkisi herhalde. Ağlamayan çocuk ağlamayı öğrendi 2 gündür böyleyiz
Bnde koydum kafaya yapicam inşallahBen de öyle hemen pes ediyorum ama inan artık tak dedi canıma, çocuk sürekli ya ayağımda ya kucağımda, koyduğum fakika uyanıyor.
Hadi ya geçmiş olsun sıvı kaybettiği içindir farklı bı durum yoktur inşallah canım. Hem sıcak hem ishal insanı yıpratır küçücük bebelere zulüm resmen yaKizlar isal isi gozumu baya korkuttu yigenim su gibi isal yapiyordu 3 yasinda bugun hastaneye yatirdilar.Cok uzuldum.
Instagramda desteksiz uyumayı bebeğine öğreten bir anne var eğer bakmak istersen, ben bugün full onu izledim belki sana da faydalı olur. sutlacin.annesiiiii semanur kelen. Öne çıkanlara sabitlemis uyku eğitimi videolarınıBnde koydum kafaya yapicam inşallah
İllaki bakacaklar canım, ama saatlerce çocuk sussun diye tv ya da tablet karşına oturtmam. Tv izlettim diye çocuğu da ihmal etmek. Kitap okumaktır, etkinlik, oyun hepsini yapıyorum ama şuan bilinçli olarak izletmiyorum, biz bakarken gözü kayıyor ama dert etmiyorumValla teknoloji çağındayız ne kadar engellemeye çalışsak da bi yerden sonra illaki bakacaklar. Hiçbir konuda katı değilim “asla” demiyorum o yüzden. Çocuğu oturtup saatlerce tv izletmekten bahsetmiyorum tabiki ama çocuk bir iki dakika tvye ekrana baktı diye kıyameti koparmam yani
Aynen öyle tam olarak aynı düşüncedeyiz kuzuİllaki bakacaklar canım, ama saatlerce çocuk sussun diye tv ya da tablet karşına oturtmam. Tv izlettim diye çocuğu da ihmal etmek. Kitap okumaktır, etkinlik, oyun hepsini yapıyorum ama şuan bilinçli olarak izletmiyorum, biz bakarken gözü kayıyor ama dert etmiyorum
Yok canim baska bir durum cok sukur suan daha iyi ya.Yatirmalari cok iyi olduAsidandir canım bu menenjit bni korkutuyo ya şimdi zaten dişten uykudan huysuz
Bnde koydum kafaya yapicam inşallah
Hadi ya geçmiş olsun sıvı kaybettiği içindir farklı bı durum yoktur inşallah canım. Hem sıcak hem ishal insanı yıpratır küçücük bebelere zulüm resmen ya
Ha ha haa tahmin ettim az uyuyordur dedim inanKuzum soyle 3 gün sabah-öğle-akşam yogurt vericem. Emzirmeden önce günlük mayalammis olacak. 3 günden sonra sırasıyla havuç, kabak, patates, pırasa, brokoli, ıspanak, Enginar, semiz otu,...(şuan dışarıdayım aklımdan yazıyorum eve gidince çekip atarım yazdiklarini) sonra meyvelere geçiyor. Meyvelerde 2 gün kuralı var.
Oğün miktarını efenin kilosuna göre max şekilde yazdı kızımda 7-8 idi bunda 10-11 yanlış hatırlamıyorsam.
1.gun 10-11 çay kaşığı max.
2.gun 10-11 tatlı kaşığı max.
3. Gün 2 Türk kahvesi fincanı max.
Su gunluk minimum yarim cay bardagi üst sınır yok.
Besinleri aç karnına veriyorsun mesela sabah uyandı emzirmeden aç karnına ek gıda sonra su sonra hemen meme. Öğle uykudan uyandı ek gıda-su-meme
Akşam max 6 da ek gıda, 6 dan sonra sadece meme. Şeklinde.
Sebzeleri buharda haşlayıp çatalla eziyoruz veya cam rendeden geçiriyoruz o şekilde veriyoruz. Her sebze içine mutlaka 1 ck zeytinyağı ekliyoruz ki kabiz olmasın.
tadimlari tek tek veriyoruz besin ilavesi yapmıyoruz yaparsak ilerde besin reddi olabiliyormuş (ki bence çok haklı benim kızım şuan bile halen haşlanmış brokoliyi-havucu çok severek yiyor )
Amaç tutması doyması değil, ileriki aylarda patates-havuc karışımları başlıyor. Etrafımda kim ilk tadimlarda tek sevmedi diye iki-uc besinii karıştırıp verdiyse ileriki yaşlarda çok yemek seçtiklerine şahit oldum. O yüzden en önemlisi bu bence. Havuc-yogurt bile yok yani. Havucun ve yoğurdun tek tadını bilmeli cocuk ben öyle düşünüyorum kızımda yaptığım gibi yapacağım dediğim gibi. Tek tek her şey.
İlk yoğurt olmasının sebebi probiyotik ve yoğurt biraz daha nötr bir tat ondan. Sonra havuç geliyor . Sebebi de havuç renkli besin olduğu için bagirsakta ne kadar emilim olduğunu gösteriyor. Turuncu kaka olursa bağırsaklarda tam emilim/ sindirim yok demek ordan anlıyorsun. İleriki aylarda düzeliyor mesela.
Bende sizin gibi çok takar dünyayı kendime dar ederdim csnim ama 2.de saldım. Süreci bildiğim için bir gevşeklik geldi üstümekendine eziyet etme canım elbet yürüyecek. Bu arada dönme ve emekleme gelişim göstergesi değil demişti doktorumuz. Önemli olan 18.aya kadar yürümesi.
Valla bana da öyle geliyor canım ya biraz fazla aceleci sanki.
Uyku muuuo da ne? Nasil bir şey o bizimki anca etrafı kesfetsin gezsin bakınsin çimen yolsun yaprak tutsun... uyku yok canım yok
Efeye hamileyken Doğa 'yi sürekli tramboline götürüyordum çokta seviyor bizimki. Tek başına denge sağlanamıyordu bende onla beraber binip kenarda durup ellerini tutuyordum Kız zıplıyordu. Herhalde oğlan ziplamayı ordan öğrendi çünkü başka bir açıklaması olamaz bu kadar zıplatmanın. Efe sırt üstü yerde yatarken elimi uzatinca tutup elimi kendini yukarı çekip ayağa kalkıyor, sonra bana doğru adım atıyor tabi ne kadar adim sayilirsa artık. Yorulunca hemen salıyor kendini popo üstü
Biz destekli oturamıyoruz ama bol bol bebeyatmazda vakit geçiriyor. Pek oturmayi da sevmiyor surekli ayakta olsun veya zıplasın bizimki...
6.ay sonunda kuzum 6.ayda sağlık ocağı aşıları var ya üst üste ağır gelir dedi doktor bugünkü konuşmamızda. 7.ay başında yaptiricam ben bexero ve nimenrix , 2.dozu 9.ayda olucak. 7.ayda aşı yok sağlık ocağının çünkü.
Canim şuan icin soyluyor isen.şuan cok kucukler baktirmiyorum beyinsel gelisimine iyi degil. Ama belli bir zaman sonra sinir koyarak guzel cizgi filimler izletirim buyuk oglumda yaptigim gibi.kızlar tv, ekran sınırı hakkında ne düşünüyorsunuz
Canim daha cok kucukValla ne yalan solim tek basima bakiyorum tvsiz telefonsuz bebegi nasi oyalacagim bilmiyorum o yuzden cok olmamasi kosuluyla izlettirebilirim diye dusunuyorum. Zaten ben ne kdr izletmesem annemle babam 70 yasinda acmislar youtubedan oyun havasi izlettiriyorlar:) ama kati kurallar koyup uygulayanlara saygim sonsuz:)
Bizim evde oglumun yaninda TV acilmiyor canim, kizim cizgi filmini tabletten odasinda izliyor. Sesini dahi kimseye actirmiyorum suan. Telefonumuda o gormeden kullaniyorum. Ne kadar uzak o kadar iyi. 1 yasina gelince zaten gorecek. Suan kontrol bizde asinalik olusmaz bari...kızlar tv, ekran sınırı hakkında ne düşünüyorsunuz
Simdi degil zaten kiz:) izlemiyorki suan zaten 5 sn bakıp kafasini baska yere ceviriyorCanim daha cok kucuk
hayır kuzum bi kere olduk bitt siz nasılsınız?
Tavuk suyu ve kemik sularini buz poşetine koyacagim canim ona kalip yetişmez
Tamam kızlar teşekkürler
Ay nasil uzulmustum inan.. iyi bariSimdi degil zaten kiz:) izlemiyorki suan zaten 5 sn bakıp kafasini baska yere ceviriyor
Sağol canım bakarımInstagramda desteksiz uyumayı bebeğine öğreten bir anne var eğer bakmak istersen, ben bugün full onu izledim belki sana da faydalı olur. sutlacin.annesiiiii semanur kelen. Öne çıkanlara sabitlemis uyku eğitimi videolarını
Çok şükür sevindim iyi Olmasına canimYok canim baska bir durum cok sukur suan daha iyi ya.Yatirmalari cok iyi oldu
Peki canım yoğurdu, açık sütten mi yapacaksın. Yoksa marketlerin günlük sütleri var onlardan mi. Bu konuda da çok farklı fikirler var kafam karıştıKuzum soyle 3 gün sabah-öğle-akşam yogurt vericem. Emzirmeden önce günlük mayalammis olacak. 3 günden sonra sırasıyla havuç, kabak, patates, pırasa, brokoli, ıspanak, Enginar, semiz otu,...(şuan dışarıdayım aklımdan yazıyorum eve gidince çekip atarım yazdiklarini) sonra meyvelere geçiyor. Meyvelerde 2 gün kuralı var.
Oğün miktarını efenin kilosuna göre max şekilde yazdı kızımda 7-8 idi bunda 10-11 yanlış hatırlamıyorsam.
1.gun 10-11 çay kaşığı max.
2.gun 10-11 tatlı kaşığı max.
3. Gün 2 Türk kahvesi fincanı max.
Su gunluk minimum yarim cay bardagi üst sınır yok.
Besinleri aç karnına veriyorsun mesela sabah uyandı emzirmeden aç karnına ek gıda sonra su sonra hemen meme. Öğle uykudan uyandı ek gıda-su-meme
Akşam max 6 da ek gıda, 6 dan sonra sadece meme. Şeklinde.
Sebzeleri buharda haşlayıp çatalla eziyoruz veya cam rendeden geçiriyoruz o şekilde veriyoruz. Her sebze içine mutlaka 1 ck zeytinyağı ekliyoruz ki kabiz olmasın.
tadimlari tek tek veriyoruz besin ilavesi yapmıyoruz yaparsak ilerde besin reddi olabiliyormuş (ki bence çok haklı benim kızım şuan bile halen haşlanmış brokoliyi-havucu çok severek yiyor )
Amaç tutması doyması değil, ileriki aylarda patates-havuc karışımları başlıyor. Etrafımda kim ilk tadimlarda tek sevmedi diye iki-uc besinii karıştırıp verdiyse ileriki yaşlarda çok yemek seçtiklerine şahit oldum. O yüzden en önemlisi bu bence. Havuc-yogurt bile yok yani. Havucun ve yoğurdun tek tadını bilmeli cocuk ben öyle düşünüyorum kızımda yaptığım gibi yapacağım dediğim gibi. Tek tek her şey.
İlk yoğurt olmasının sebebi probiyotik ve yoğurt biraz daha nötr bir tat ondan. Sonra havuç geliyor . Sebebi de havuç renkli besin olduğu için bagirsakta ne kadar emilim olduğunu gösteriyor. Turuncu kaka olursa bağırsaklarda tam emilim/ sindirim yok demek ordan anlıyorsun. İleriki aylarda düzeliyor mesela.
Bende sizin gibi çok takar dünyayı kendime dar ederdim csnim ama 2.de saldım. Süreci bildiğim için bir gevşeklik geldi üstümekendine eziyet etme canım elbet yürüyecek. Bu arada dönme ve emekleme gelişim göstergesi değil demişti doktorumuz. Önemli olan 18.aya kadar yürümesi.
Valla bana da öyle geliyor canım ya biraz fazla aceleci sanki.
Uyku muuuo da ne? Nasil bir şey o bizimki anca etrafı kesfetsin gezsin bakınsin çimen yolsun yaprak tutsun... uyku yok canım yok
Efeye hamileyken Doğa 'yi sürekli tramboline götürüyordum çokta seviyor bizimki. Tek başına denge sağlanamıyordu bende onla beraber binip kenarda durup ellerini tutuyordum Kız zıplıyordu. Herhalde oğlan ziplamayı ordan öğrendi çünkü başka bir açıklaması olamaz bu kadar zıplatmanın. Efe sırt üstü yerde yatarken elimi uzatinca tutup elimi kendini yukarı çekip ayağa kalkıyor, sonra bana doğru adım atıyor tabi ne kadar adim sayilirsa artık. Yorulunca hemen salıyor kendini popo üstü
6.ay sonunda kuzum 6.ayda sağlık ocağı aşıları var ya üst üste ağır gelir dedi doktor bugünkü konuşmamızda. 7.ay başında yaptiricam ben bexero ve nimenrix , 2.dozu 9.ayda olucak. 7.ayda aşı yok sağlık ocağının çünkü.
Baby turco kulot bezleri mi ben de alsam mi dedim cok sizdiriyor diye yorumlar vardi kararsiz kaldim o yuzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?