2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Peki canım yoğurdu, açık sütten mi yapacaksın. Yoksa marketlerin günlük sütleri var onlardan mi. Bu konuda da çok farklı fikirler var kafam karıştı

Ben bugün yoğurt verdim, açık sütten bize mayaladığım yoğurttu. Zaten küçük kavanozlara yapıyorum ben, üzerini itip altından verdim. 1 tatlı kaşığı kadar yedi maşallah. Ekşiydi de biraz ama yedi sağolsun

Ha ha haa tahmin ettim az uyuyordur dedim inan benimki 4.ay 7100 idi 5.ayda sanmam 8 olmaz... Yaninda dimi seninki de? Ben yatagi 6.ay ayiricam insallah

Ek gidada Ben de kizimda benzer yapmistim. Gene aynen.

Ikincide bi rahatlik oluyor
yanımda benimki de, ben daha kızın odasını ayırmadim ki oğlanı ayirayim ben kocayı ayırdım ek gida da gece mamasina geçiş yapıp ikisini de aynı anda ayirip kocama terfi yaptırmayı düşünüyorum yada hiç ona ellemeyip odanın keyfini tek başıma mı sürsem Efe cook sık uyanan bir bebek çabuk acıkıyor ama iyi de emiyor . Ek bir besin olmadan ben maymuna dönerim bir o oda bir bu oda . Zaten gündüz uyuyamıyorum Kız pertimi çıkartıyor gece emerken uyuyorum en azından.

Peki canım yoğurdu, açık sütten mi yapacaksın. Yoksa marketlerin günlük sütleri var onlardan mi. Bu konuda da çok farklı fikirler var kafam karıştı
cnim ben çok uzun zamandır haftada 2 gün 5er kilo süt alıyorum, yakın köyden teyze getiriyor. Kızda da o şekilde kullandım. Şimdi de o.sekilde yapacağım ama süt bulamadığimda market günlük sutlerinden mayalamak zorunda kaldığım da oldu tabi. Ama bu durum bir elini geçmez
Yeni ek gıda zamanları beni en yoran doktorumun taze yogurt takıntısı günlük küçük kavanozlarda akşam mayalayip ertesi gün hemen kullanma durumu.
Yani ben açık sütten hep yaptım yoğurdu, lorunu , labne peynirini vs.

Yogurt mayasini market yogurdundan yapsak tutar mi acaba

Kızlar yoğurttan konuşulmusken inek sutu mu yoksa keçi sütü ile mi yapacaksınız keçi sütü bulmak sıkıntı her zaman markette olanlarla yapsak olur mu ki

Valla Ankara 'da yanıyor gündüz kargocuya kapıyı açtığımda abla evde nasıl duruyorsunuz yüzüme sıcak üfürdü dedi

Hay patavatsız, ona neymiş

Bizim misafir geldi ya geçenlerde, ben de yemek yapıyorum mutfakta. Ocağın bütün gözleri yanıyor, kızartma yapıyordum söylemesi ayıp, koku gitmesin diye kapıyı da kapadım. Bayılmama ramak kaldı sıcaktan kafamı soğuk suyun altına soktum, klimanın içine girecektim nerdeyse

Tebrikler çok güzel olmuş bende isterim denemeyi ama defne memede uyuyor mama almadığı için biberon da yok o yüzden yiyor ve uyuyor bilmiyorum normal mi
Abisinden özellikle çok sıçrıyor, yüksek ve aniden konuştuğu için

Boş konuşmuş tamamen,

Doktorun bir şey dedi mi ? Atiye hanım 5. Ayda başlarız tadımlara demişti bize
Geçen ay mama yok su yok sadece emzirin ek gıdalar 6. Ay dedi ama benim gözlemlerim ve hissettiğim defne kesinlikle hazır Geçen bardağa saldırdı verdim napacak diye cık cık içti
Evet her şeyi ağzına götürüyor canım her şeyii hemde mesela emzik bağlamak için örgü el yapımı bir şey geldi hediye ucundaki emziği değil o örgü yeri emiyor zaten emzik almıyor ama ben zorla deniyorum çünkü damakları kaşınıyor en azından öyle oyalansın ama normaldir öyle okumuştum geçen yine burada
Bir de bebegi memede uyuyan var mı hatta eskiden memede uyuyup bundan vazgecirebilen var mı bir türlü meme dışında uyumuyor Derin ve uyandiginda da bu yüzden tekrar emip uyuyor sıcaklarda fenalık geldi artık
Biz yaa hala memede uyuyor emiyor ve uyuyakalıyor sonra beşiğine geçiriyorum zaten mama biberon falan yok bizde

Bazı şarküterlerde yoğurt mayası da satılıyor kızlar aklınızda olsun. İsteyecek kimse bulamazsanız süt aldığınız yerlere sorun arwengsd
Toz halinde satilani da denemistim bildigin pinar süt bile yogurt olmustu bu sefer açık süt alip denerim o tozla, olmadi dediğini yaparim

Çok geçmiş olsun canım

kızlar tv, ekran sınırı hakkında ne düşünüyorsunuz
Ben bile tv izleyince başka şeylere bakmak istemiyorum, iş yapmaya üşeniyorum, her şeyi erteleyesim geliyor başka şeylere odaklanamiyorum, bir dizi bitiyor diğer dizi veya program bu böyle devam eder. Böyle düşününce küçücük cocugun ilerde ömrünü tv için tüketmesini istemem. Ben zaten tv kolay kolay izlemiyorum en son 10 gün önce falan izledim sanirim, bebegime de izletmemeye calisiyorum eşim gs maci olunca açıyor sadece o kadar

kızlar tv, ekran sınırı hakkında ne düşünüyorsunuz
Bu konuyu geçenlerde bir araştırdım, elbette hiç bir doktor önermiyor fakat, bebekliğinden beri izleten annelerin yorumları "çocuğum zehir gibi, hiç bir zararını görmedim hatta çok faydasını gördüm, yaşıtlarından daha zeki, daha çok şey biliyor" v.s şeklinde yazılanları okudum. Hani bizde t.v ile büyüdük. Ben de çok taktım bu konuyu. Çünkü kızım çok seviyor izlemeyi, çok güzel tepkiler veriyor gülüyor değişik sesler çıkarıyor ama korkuyorum ve 10 dk sonra kapatıyorum, açsammı kapatsammı bir kısır döngüdeyim hep.

Son düzenleme:
Bizim doktorda aynısını söyledi bakalım kontrol 11 ağustosta ne diyecek anlattıklarıma göre canım
Yalnız kızlar bugün ne biçim bir sıcak var ya bu saat oldu hala yanıyoruz
Felaket yaa yandık vallahi çok sıcak beşiği salona getirdik klimayı actık öyle yatıyoruz Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…