Bizimkide hareket ettikçe ağlıyor canım. Sürekli yüz üstü durmak istiyor oda acıyor
Peki canım yoğurdu, açık sütten mi yapacaksın. Yoksa marketlerin günlük sütleri var onlardan mi. Bu konuda da çok farklı fikirler var kafam karıştı
Aldim gelsin denicem hemenYok bizimki normal bantlı bez. Küçük bir paket alıp dene istersen canım
yanımda benimki de, ben daha kızın odasını ayırmadim ki oğlanı ayirayimHa ha haa tahmin ettim az uyuyordur dedim inanbenimki 4.ay 7100 idi 5.ayda sanmam 8 olmaz... Yaninda dimi seninki de? Ben yatagi 6.ay ayiricam insallah
Ek gidada Ben de kizimda benzer yapmistim. Gene aynen.
Ikincide bi rahatlik oluyor
cnim ben çok uzun zamandır haftada 2 gün 5er kilo süt alıyorum, yakın köyden teyze getiriyor. Kızda da o şekilde kullandım. Şimdi de o.sekilde yapacağım ama süt bulamadığimda market günlük sutlerinden mayalamak zorunda kaldığım da oldu tabi. Ama bu durum bir elini geçmezPeki canım yoğurdu, açık sütten mi yapacaksın. Yoksa marketlerin günlük sütleri var onlardan mi. Bu konuda da çok farklı fikirler var kafam karıştı
Yogurt mayasini market yogurdundan yapsak tutar mi acabaBen bugün yoğurt verdim, açık sütten bize mayaladığım yoğurttu. Zaten küçük kavanozlara yapıyorum ben, üzerini itip altından verdim. 1 tatlı kaşığı kadar yedi maşallah. Ekşiydi de biraz ama yedi sağolsun
Evet canım saolasın teşekkür ederiz canım inşallah yaCanım hayırlı olsun sünnet mi oldu minikgeçmiş olsun, çabucak toparlasın inşallah
Yogurt mayasini market yogurdundan yapsak tutar mi acaba
Valla Ankara 'da yanıyor gündüz kargocuya kapıyı açtığımda abla evde nasıl duruyorsunuz yüzüme sıcak üfürdü dediYalnız kızlar bugün ne biçim bir sıcak var yabu saat oldu hala yanıyoruz
Ben 4 aylık oldugundan beri odasında yatırıyorum beşikte rahat etmediği icinKızlar yavaş yavaş 6.aya doğru gidiyoruz geceleri kendi odasıda yatırmayı düşünen var mı ben biraz biraz denicem galiba
Valla Ankara 'da yanıyor gündüz kargocuya kapıyı açtığımda abla evde nasıl duruyorsunuz yüzüme sıcak üfürdü dedi
TebriklerKızlar ben kucakta sallayarak uyutma işini bitirdim sanırım, 4 gündür beşiğinde uyuyor benim gibi beli kırılmak üzere olan birkaç kişi vardı yaptığımı yazayım, öncelikle uyku sinyallerini görür görmez esneme göz kaşıma gibi vakit kaybetmeden yatacağımız odaya gidiyorum, perdeler kapalı içerisi loş oluyor bir tur dolaşıyoruz eşyalarımıza iyi uykular diliyoruz yoksa hemen yatırırsak odaya girer girmez ağlıyor, ebeveyn yatağımıza uzanıp kitap okuyoruz yumuşak bir sesle, agu bugu demeye başlıyor annemler çocuğun uykusu yok konuşuyor diyor bu sırada ama tam tersi uykusu geldiği için direnme başlıyor ondan konuşuyor, hiç aldırış etmeden tepki vermeden yumuşak sesle kitap okumaya devam 10dk fln kitaba bakmasa da okumaya devam edin, sonra yavaşça yatağına koyuyorum biberon veriyorum diyalog yok, biberon bitince bir el popoda pış pış hafif sallama bir el beşikte hafif sallamaya devam, bu noktada ahtapot olmak gerekiyor çünkü bir el de bebeğin alnından burnuna çizgi çekerek göz kapattırmada olacak
Hafif ağlama olabiliyor pış pışa devam ama çok ağlarsa kucağa alıp çok çok hafif sallama ve uzatmadan geri yatağa koyma, gülebilir konuşabilir diyaloğa girmiyorum sonuç 5.dk uykuya dalıyor. Bir kere çok ağladı kucakta uyuttum onun dışında başarıyla ilerledik hoşçakal bel fıtığı.
Geçen ay mama yok su yok sadece emzirin ek gıdalar 6. Ay dedi ama benim gözlemlerim ve hissettiğim defne kesinlikle hazırAbisinden özellikle çok sıçrıyor, yüksek ve aniden konuştuğu için
Boş konuşmuş tamamen,
Doktorun bir şey dedi mi ? Atiye hanım 5. Ayda başlarız tadımlara demişti bize
Evet her şeyi ağzına götürüyor canım her şeyii hemdeKızlar sizin de bebekleriniz surekli her şeyi yapıyor mu 5,5 aylik kızım her seyi ağzına götürmüyor ağzını her şeye götürüyor resmen sırf bu yüzden yavaş yavaş emekliyor bile sürünmeyi gecti dizlerinin üstünde ilerlemeye çalışıyor ağzı açık ilerideki bir şeyi yalamak içindoktorlar normal diyor ama.bana nedense pek normal gelmiyor dilini çıkarıp sap sap yaliyor valla 1 aydır da yaklaşık böyle
Biz yaa hala memede uyuyor emiyor ve uyuyakalıyor sonra beşiğine geçiriyorum zaten mama biberon falan yok bizdeBir de bebegi memede uyuyan var mı hatta eskiden memede uyuyup bundan vazgecirebilen var mı bir türlü meme dışında uyumuyor Derin ve uyandiginda da bu yüzden tekrar emip uyuyor sıcaklarda fenalık geldi artık
Toz halinde satilani da denemistim bildigin pinar süt bile yogurt olmustuBazı şarküterlerde yoğurt mayası da satılıyor kızlar aklınızda olsun. İsteyecek kimse bulamazsanız süt aldığınız yerlere sorunarwengsd
Çok geçmiş olsun canımCanım bu sabah olduk sünneti şuan uyuyor. Uyansın fitil verdi doktor onu atıcam. Güzel geçti ilk başlarda değilde sonlara doğru biraz ağladı. Gerçekten ucu varya nasıl tıkalı iyikide yaptırmışız diyorum yani. Orası nasıl tıkanır öyle şaştım kaldımumarım kolayca atlatırız süreci
Ben bile tv izleyince başka şeylere bakmak istemiyorum, iş yapmaya üşeniyorum, her şeyi erteleyesim geliyor başka şeylere odaklanamiyorum, bir dizi bitiyor diğer dizi veya program bu böyle devam eder. Böyle düşününce küçücük cocugun ilerde ömrünü tv için tüketmesini istemem. Ben zaten tv kolay kolay izlemiyorum en son 10 gün önce falan izledim sanirim, bebegime de izletmemeye calisiyorum eşim gs maci olunca açıyor sadece o kadarkızlar tv, ekran sınırı hakkında ne düşünüyorsunuz
Bu konuyu geçenlerde bir araştırdım, elbette hiç bir doktor önermiyor fakat, bebekliğinden beri izleten annelerin yorumları "çocuğum zehir gibi, hiç bir zararını görmedim hatta çok faydasını gördüm, yaşıtlarından daha zeki, daha çok şey biliyor" v.s şeklinde yazılanları okudum. Hani bizde t.v ile büyüdük. Ben de çok taktım bu konuyu. Çünkü kızım çok seviyor izlemeyi, çok güzel tepkiler veriyor gülüyor değişik sesler çıkarıyor ama korkuyorum ve 10 dk sonra kapatıyorum, açsammı kapatsammı bir kısır döngüdeyim hep.kızlar tv, ekran sınırı hakkında ne düşünüyorsunuz
Bizim doktorda aynısını söyledi bakalım kontrol 11 ağustosta ne diyecek anlattıklarıma göre canım4.ayda ek gıda için 6 ay diye konuşmuştuk. Fakat bugünkü tartı ve detaylı muayeneden sonra 1-2 hafta erken başlayabiliriz dedi. Ama rota aşısı olduk bugün. Ek gıdaya başlarsak etkisi azalır aşının dedi 2 hafta sonra 5.5 aylikken başlayacağız bizde.
Felaket yaa yandık vallahi çok sıcak beşiği salona getirdik klimayı actık öyle yatıyoruz Allah yardımcımız olsunYalnız kızlar bugün ne biçim bir sıcak var yabu saat oldu hala yanıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?