Canım benım 3 ay kadar sürdü ama cok yogun yuzumde dahi cıktı kurdesdn denildi kortizon tedavısı gordum ama cok dusuk mg 4 mg medrol verdi doktor 2 hafta onu sonra 2 hafta yarım 2 haftada ceyrege düşürdüm sonra levosetirizin ile devam ettım 1 hafta simdi kroniklesti ve basınc ürtikerine döndü mesela sıkan bir kemer c cok ayak üstüne bastıgımda ayak altlarım cok ellerimde basınc gerektircek bir sey yaptıysam avuc içlerimde cıkıyor özellikle gece ve kasınıyor ama abuna şükrediyorum cunku 3 ay kadar yogun değil asla cok sukur simdide haftada bir levosetrizin atıyorumki olmasın cok korkuyorum bir daha alevlenmesinden vok zor allah kimseye yaşatmasın
Çok karışık bu nasıl anlıyorsun
Valla aşkı memnu ve kızılcık şerbetinin tekrarı oluyor o kadar çok izlemek istiyorum kikızlar tv, ekran sınırı hakkında ne düşünüyorsunuz
Çok iyi ya kamerayla takip ediyorsunuz dimi uyandığı zaman hemen uyanabiliyor musunBen 4 aylık oldugundan beri odasında yatırıyorum beşikte rahat etmediği icin
Her bebek farklidir kendini burdakilerle veya cevrendekilerle kiyaslama,benim ilk kizim yedi aylikken dondu mesela bu kizim dort aylik oldugumuzda donmeye basladi.Bence kendini de bebegi de strese sokma,tadini cikar cabuk buyuyorlar.Kızlar oğlum normalde 10 martta dogacaktı ama 22 şubatta dogdu. Yani düzeltilmiş 4 ay 23 günlük. Dogumuna göre ise 5 ay 11 günlük. Sırt üstünden yüzüstüne yada tam tersi hala dönmüyor. Ama sırtüstünden yana sık sık dönüyor ayaklarını tutup oynuyor. Yere çok sağlam basabiliyor hatta koltuga dayadıgımda durabiliyor ben tutmadan kendi tutunup. Dil gelişimide iyi farklı sesler cıkarıyor ama biz başımızı biraz geç tuttuk ( kollarından tutup kaldırınca başını 3 aylıkken tuttu yüzüstü dogdugundan beri kaldırıyordu başını) bu yuzden takıntılı oldum birde sağ el baş parmagını sürekli kıvrık tutuyor internette cerebral palsi falan yazıyordu korktum aile hekimime ve nörolojiye gittim. Cerebral palsili bebek böyle olmaz dediler. Ama burda okumuştum çok hafif belirtiler verenlerde olmuş mr da ortaya cıkmış allah korusun. Cok yoruldum oglumu izlemekten saglıcakla bi büyüseydi. Sizin bebişler ne zaman sırtüstünden yüzüstüne dönmeye başladı
Gecmis olsun canim, simdi nasilsiniz?Canim Ekinle ayni gun hastalandilar aniden oldu. Ilk gece serum falan takildi ama yok gecmedi. Bir de ilaclarini da icmiyordu. Enfeksiyon yuksek cikti.kan ve kaka tahlili yapildi yogun isal var diye de yatis yapildi bugun
Canım çok teşekkür ederim ne kadar ayrıntılı yazmışsınKuzum soyle 3 gün sabah-öğle-akşam yogurt vericem. Emzirmeden önce günlük mayalammis olacak. 3 günden sonra sırasıyla havuç, kabak, patates, pırasa, brokoli, ıspanak, Enginar, semiz otu,...(şuan dışarıdayım aklımdan yazıyorum eve gidince çekip atarım yazdiklarini) sonra meyvelere geçiyor. Meyvelerde 2 gün kuralı var.
Oğün miktarını efenin kilosuna göre max şekilde yazdı kızımda 7-8 idi bunda 10-11 yanlış hatırlamıyorsam.
1.gun 10-11 çay kaşığı max.
2.gun 10-11 tatlı kaşığı max.
3. Gün 2 Türk kahvesi fincanı max.
Su gunluk minimum yarim cay bardagi üst sınır yok.
Besinleri aç karnına veriyorsun mesela sabah uyandı emzirmeden aç karnına ek gıda sonra su sonra hemen meme. Öğle uykudan uyandı ek gıda-su-meme
Akşam max 6 da ek gıda, 6 dan sonra sadece meme. Şeklinde.
Sebzeleri buharda haşlayıp çatalla eziyoruz veya cam rendeden geçiriyoruz o şekilde veriyoruz. Her sebze içine mutlaka 1 ck zeytinyağı ekliyoruz ki kabiz olmasın.
tadimlari tek tek veriyoruz besin ilavesi yapmıyoruz yaparsak ilerde besin reddi olabiliyormuş (ki bence çok haklı benim kızım şuan bile halen haşlanmış brokoliyi-havucu çok severek yiyor )
Amaç tutması doyması değil, ileriki aylarda patates-havuc karışımları başlıyor. Etrafımda kim ilk tadimlarda tek sevmedi diye iki-uc besinii karıştırıp verdiyse ileriki yaşlarda çok yemek seçtiklerine şahit oldum. O yüzden en önemlisi bu bence. Havuc-yogurt bile yok yani. Havucun ve yoğurdun tek tadını bilmeli cocuk ben öyle düşünüyorum kızımda yaptığım gibi yapacağım dediğim gibi. Tek tek her şey.
İlk yoğurt olmasının sebebi probiyotik ve yoğurt biraz daha nötr bir tat ondan. Sonra havuç geliyor . Sebebi de havuç renkli besin olduğu için bagirsakta ne kadar emilim olduğunu gösteriyor. Turuncu kaka olursa bağırsaklarda tam emilim/ sindirim yok demek ordan anlıyorsun. İleriki aylarda düzeliyor mesela.
Bende sizin gibi çok takar dünyayı kendime dar ederdim csnim ama 2.de saldım. Süreci bildiğim için bir gevşeklik geldi üstümekendine eziyet etme canım elbet yürüyecek. Bu arada dönme ve emekleme gelişim göstergesi değil demişti doktorumuz. Önemli olan 18.aya kadar yürümesi.
Valla bana da öyle geliyor canım ya biraz fazla aceleci sanki.
Uyku muuuo da ne? Nasil bir şey o bizimki anca etrafı kesfetsin gezsin bakınsin çimen yolsun yaprak tutsun... uyku yok canım yok
Efeye hamileyken Doğa 'yi sürekli tramboline götürüyordum çokta seviyor bizimki. Tek başına denge sağlanamıyordu bende onla beraber binip kenarda durup ellerini tutuyordum Kız zıplıyordu. Herhalde oğlan ziplamayı ordan öğrendi çünkü başka bir açıklaması olamaz bu kadar zıplatmanın. Efe sırt üstü yerde yatarken elimi uzatinca tutup elimi kendini yukarı çekip ayağa kalkıyor, sonra bana doğru adım atıyor tabi ne kadar adim sayilirsa artık. Yorulunca hemen salıyor kendini popo üstü
Biz destekli oturamıyoruz ama bol bol bebeyatmazda vakit geçiriyor. Pek oturmayi da sevmiyor surekli ayakta olsun veya zıplasın bizimki...
6.ay sonunda kuzum 6.ayda sağlık ocağı aşıları var ya üst üste ağır gelir dedi doktor bugünkü konuşmamızda. 7.ay başında yaptiricam ben bexero ve nimenrix , 2.dozu 9.ayda olucak. 7.ayda aşı yok sağlık ocağının çünkü.
Çocuğunu en iyi sen bilirsin canım, hazırsa devamTebriklerçok güzel olmuş bende isterim denemeyi ama defne memede uyuyor mama almadığı için biberon da yok o yüzden yiyor ve uyuyor bilmiyorum normal mi
Geçen ay mama yok su yok sadece emzirin ek gıdalar 6. Ay dedi ama benim gözlemlerim ve hissettiğim defne kesinlikle hazırGeçen bardağa saldırdı verdim napacak diye cık cık içti
Evet her şeyi ağzına götürüyor canım her şeyii hemdemesela emzik bağlamak için örgü el yapımı bir şey geldi hediye ucundaki emziği değil o örgü yeri emiyor zaten emzik almıyor ama ben zorla deniyorum çünkü damakları kaşınıyor en azından öyle oyalansın ama normaldir öyle okumuştum geçen yine burada
Biz yaa hala memede uyuyor emiyor ve uyuyakalıyor sonra beşiğine geçiriyorum zaten mama biberon falan yok bizde
Bursa' daydin sen de galiba, evimiz dagin dibinde olmasina ragmen icerisi 31 dereceydiYalnız kızlar bugün ne biçim bir sıcak var yabu saat oldu hala yanıyoruz
Benim takip ettiğim ek gıda sayfalarında çoğu activia sade var ya ondan yapıyorduYogurt mayasini market yogurdundan yapsak tutar mi acaba
Ben yatiramam canim çünkü gece 275 kere falan uyanıyor emmek içinKızlar yavaş yavaş 6.aya doğru gidiyoruz geceleri kendi odasıda yatırmayı düşünen var mı ben biraz biraz denicem galiba
Tesekkur ederim canim sagol. Daha iyi cok.sukurGecmis olsun canim, simdi nasilsiniz?
Gece susuz kaliyorlar ben 1 haftadir veriyorum su Ama sabah.kalktim bak gece beslenmesine ragmen hemen hemen turuncuydu. Iste gece veremiyoruz baya terliyorlar.Gunaydin kizlar,
Bugun uyandim..oglumun bakimini yapayim dedim bezini gorunce sok oldum. Resmen turuncu. Cok terliyor. Surekli emdigi halde susuz kalmis. Sabah hemen su verdim. Artik su verecegim ben.
Geceleri benimki uyanmiyor zaten 6ci ayda ayrilabilir diye dusunuyorum.Kızlar yavaş yavaş 6.aya doğru gidiyoruz geceleri kendi odasıda yatırmayı düşünen var mı ben biraz biraz denicem galiba
Bende de terleyince oyle oluyor cnm su verince geciyorGunaydin kizlar,
Bugun uyandim..oglumun bakimini yapayim dedim bezini gorunce sok oldum. Resmen turuncu. Cok terliyor. Surekli emdigi halde susuz kalmis. Sabah hemen su verdim. Artik su verecegim ben.
Doktor anlatarak yazdı ondan canım. Dün tek tek anlatmıştım burda daÇok karışık bu nasıl anlıyorsun
Aynen canım 1 ay tadim, sonra direk sabah kahvaltısı öğle corba akşam püre olayına dönüyor. Sonra yavaş yavaş yemekler ekleniyorCanım çok teşekkür ederim ne kadar ayrıntılı yazmışsınbence de karıştırmadan gitmek besin reddi olmaması için çok önemli ama ne kadar böyle gidicez bir ay full tadım mi yapıcaz? Ben de bugün son kez kabak verip yarın havuca geçiyorum bakalım sever inşallah onu da. Kabağı sevdi zorla kaşığı ağzına sokmaya çalışıyor doktor iki tatlı kaşığı dedi Alin tabağın yarısını yedi
Bursa' daydin sen de galiba, evimiz dagin dibinde olmasina ragmen icerisi 31 dereceydiama onceki gun uludaga cikmistik inanilmaz serindi, bir ara da koca yaylaya cikmistik orasi da cok iyiydi tavsiye ederim.
Gunduz yeter bence canim. Bugun 3 defa emdi gece onunda etkisi olmustur. Normalde 5- 6 defa istiyor.Gece susuz kaliyorlar ben 1 haftadir veriyorum su Ama sabah.kalktim bak gece beslenmesine ragmen hemen hemen turuncuydu. Iste gece veremiyoruz baya terliyorlar.
Kocaya terfi miyanımda benimki de, ben daha kızın odasını ayırmadim ki oğlanı ayirayimben kocayı ayırdım ek gida da gece mamasina geçiş yapıp ikisini de aynı anda ayirip kocama terfi yaptırmayı düşünüyorum yada hiç ona ellemeyip odanın keyfini tek başıma mı sürsem Efe cook sık uyanan bir bebek çabuk acıkıyor ama iyi de emiyor . Ek bir besin olmadan ben maymuna dönerim bir o oda bir bu oda . Zaten gündüz uyuyamıyorum Kız pertimi çıkartıyor gece emerken uyuyorum en azından.
cnim ben çok uzun zamandır haftada 2 gün 5er kilo süt alıyorum, yakın köyden teyze getiriyor. Kızda da o şekilde kullandım. Şimdi de o.sekilde yapacağım ama süt bulamadığimda market günlük sutlerinden mayalamak zorunda kaldığım da oldu tabi. Ama bu durum bir elini geçmez
Yeni ek gıda zamanları beni en yoran doktorumun taze yogurt takıntısıgünlük küçük kavanozlarda akşam mayalayip ertesi gün hemen kullanma durumu.
Yani ben açık sütten hep yaptım yoğurdu, lorunu , labne peynirini vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?