Ne guzel bir haber bu, hayirla saglicakla gelsin kuzucukSelamlar kızlar, başlığı takip etmiyorum, umarım hepinizin bebekleri turp gibi sağlıklı ve çok mutludurlar.
Ben geçen sene hamile olduğumu test yapıp 1 Ağustos’ta öğrenmiştim, bu yıl da yine ilk pozitif testim 1 Ağustos’ta. Tarihin denk gelmesi de tamamen tesadüf, ertesi gün fark ettim. Güzel kızımın hediyesi mi diyeyim bilmiyorum.
Tabii ki duygularım çok karmaşık, hem mutluyum hem çok korkuyorum. En huzur bulduğum yer güzel bebeğimin mezarı, oraya çiçekler ekip, onlara bakıyorum. Hem karnımdaki bebeğe de üzülüyorum, sürekli ağlayan mutsuz bir annesi olacak diye, ablasını öyle çok sevdim seviyorum ki küçüğe yer kalmayacak diye korkuyorum.
Kızım geldiği gün gelmeseydi de ben tümörü yüzünden sezaryen olsaydım, şimdi hamilelik ya düşünemeyecektim ya tehlikeli olacaktı. Onun sayesinde oldu diyorum.
Daha çok erken, 4+1deyim ki yumurtlama biraz geç oldu, birkaç gün daha da erken muhtemelen. Kızımı 5 Nisan’da bekliyorduk ama ben içime doğmuş gibi Mart grubuna katılmıştım. Şimdiki bebeğimi de 11 Nisan’da bekliyoruz. Erken kayıp riski yüksek biliyorum.
Hem herkeslerden önce iyi haber vermeye hem de iyi dileklerinizi dualarınızı istemeye geldim. Lütfen bana şans dileyin de sağlıkla bebeğimi kucağıma alayım. Tekrar kayıp yaşamaktan çok korkuyorum.
Ne büyük tesadüf, tüylerim ürperdi gerçekten çok mutlu oldum, sağlıcakla kucağına al yavrunu inşallahSelamlar kızlar, başlığı takip etmiyorum, umarım hepinizin bebekleri turp gibi sağlıklı ve çok mutludurlar.
Ben geçen sene hamile olduğumu test yapıp 1 Ağustos’ta öğrenmiştim, bu yıl da yine ilk pozitif testim 1 Ağustos’ta. Tarihin denk gelmesi de tamamen tesadüf, ertesi gün fark ettim. Güzel kızımın hediyesi mi diyeyim bilmiyorum.
Tabii ki duygularım çok karmaşık, hem mutluyum hem çok korkuyorum. En huzur bulduğum yer güzel bebeğimin mezarı, oraya çiçekler ekip, onlara bakıyorum. Hem karnımdaki bebeğe de üzülüyorum, sürekli ağlayan mutsuz bir annesi olacak diye, ablasını öyle çok sevdim seviyorum ki küçüğe yer kalmayacak diye korkuyorum.
Kızım geldiği gün gelmeseydi de ben tümörü yüzünden sezaryen olsaydım, şimdi hamilelik ya düşünemeyecektim ya tehlikeli olacaktı. Onun sayesinde oldu diyorum.
Daha çok erken, 4+1deyim ki yumurtlama biraz geç oldu, birkaç gün daha da erken muhtemelen. Kızımı 5 Nisan’da bekliyorduk ama ben içime doğmuş gibi Mart grubuna katılmıştım. Şimdiki bebeğimi de 11 Nisan’da bekliyoruz. Erken kayıp riski yüksek biliyorum.
Hem herkeslerden önce iyi haber vermeye hem de iyi dileklerinizi dualarınızı istemeye geldim. Lütfen bana şans dileyin de sağlıkla bebeğimi kucağıma alayım. Tekrar kayıp yaşamaktan çok korkuyorum.
Ben yapicam canım tek kullanımlık olsun diye buz kalıbında buzluğa atarım
Ver tabi canım, bebeğini en iyi sen bilirsin. Annelik iç güdülerini.yabana atmayalımKizlar sabah su verdim ilk bezi normaldi. Sonra gun boyu vermedim, sadece bol bol emzirdim. Biraz once koyu yapti. Benim oglum kesinlikle suya ihtiyac duyuyor. Simdi 5 cc kadar icti, cok icmiyor zaten. Suyu 3-4 saatte bir teklif edicem duzenli olarak ...
2 saati geçmiyorEmziren arkadaşlar kaç saatte bir emziriyorsunuz
Ben büyük oğlumda 6 aylık olduğunda kullandım. Yemek yaptığım zaman yanımda dursun diye, buzdolabının üstüne magnet oyuncaklar yapıştırmıstım, onlar eğleniyordu. 11 aylıkken yürümeye başladı, 12 aylıkken koşuyordu hatta. Biz bir zararını görmedik şükürKızlar ben yürüteç sipariş verdim. Sosyal medya olmaması gerçekten bazen iyi çok korkutuyorlar insanın gözünü. Gelişmiş ülkelerde yasak olduğunu biliyorum yürüteçin ama yakın arkadaşımla konuştum Newyorkta yaşıyor iş işin gitmişti yaklaşık 8 senedir de orada hemde sağlık sektöründe o da bana ebeveynler uzun süre tuttuğu için rahat edebilmek için özellikle erkek çocuklarda sakıncalı olduğundan yasak dedi. O yüzden kimse almıyor zaten dedi. Testislerin gelişimine zarar verebiliyormuş. Allah korusun ileriki yaşlarda varikosele sebep olabilirmiş. Kızlarda da çarpık bacak olma ihtimali ve geç yürüme ihtimaline karşı dedi.
Ben burada okuyorum vay anam neler yazmışlar. Memnun olan da çok. Büyük kızımda 6,7/7 aylıkken kullanmaya başlamıştım ilk 2 hafta kısa kısa bir kaç dakika falan tutuyordum. Kızım o kadar uyuşuktu ki faydasını bile gördüm. Dönmüyordu emekliyordu doğru düzgün oturtamıyrodum bile. Ama adım atmayı onda öğrendi. Sonrasında 8 aylıkken destekli yürümeye başladı tam 11 aylık olduğu gün desteksiz yürüyordu artık. Geç yürümedi. Çarpık bacaklı da değil aksine bacakları kalem gibi dümdüz. Çok güzel.
Şimdi bakıyorum herkes çatışma yaşamış resmenama kullananların hemen hemen hepsi memnun kalmış tabi ev kazalarından rahatsız olanlarda var. Ben hangi odadaysam yürüteçi oraya koyuyordum bir de çok hareketli olmadığı için hiç düşmemişti.
Offf ne uzun yazdım yaa yardırmışım resmen buraya
Selamlar kızlar, başlığı takip etmiyorum, umarım hepinizin bebekleri turp gibi sağlıklı ve çok mutludurlar.
Hem herkeslerden önce iyi haber vermeye hem de iyi dileklerinizi dualarınızı istemeye geldim. Lütfen bana şans dileyin de sağlıkla bebeğimi kucağıma alayım. Tekrar kayıp yaşaçok korkuyorum.
Benim meme reddi varken sağıyordum, 2 saatte bir gece de dahilYok veriyorum doymuyor, ilk emziriyorum ama. bugün süt sağma makinem geldi kendi sütümü sağıp vericem ne kadar sürede bir sağmamız lazim biliyor musun? Ben sağmaya başladım bu sefer de emesi geldi ortaligi inletti beni delirtecek sanirimemmedi emmedi makineyi taktim emesi tuttu
E bebekten su aldım bi süre öylece devam ederim, sonra biz ne icersek oKızlar bebeklere ilk olarak damacana suyu kullanılır mı damacana biraz fazla bekliyo ya ne düşünüyorsunuz bu konuda. Kaynatıp vermeyi düşünüyorum.
Hayırlı olsun gelmesi eli kulağındaKızlar bu diş mi
Diş mi acaba, bu ara tüm bebeler huzursuzKızlar Alya çok huzursuz aşı olalı 3.gün ateş falan yok iştahı da açıldı çok şükür sebze çorbası da yaptım içti onu neredeyse kendi kesesini bitirdi.
Uyumaya yakın çok ağlıyor uyuturken çok ağlıyor . Aşırı terliyor uyurken kaldırdığımda yastık sırılsıklam oluyor. Ağlamayan çocuğum ağlak oldu. Belki canı yanıyor diye öğlen biraz calpol verdim akşam üzeri yine ağladı az önce yatırdım 15 dk uyudu ağlamadı uyanırken ama birazdan başlar mesaisi. Atak mı yapıyor atak haftası mı bilmiyorum ki 8 ağustosta tam 6 aylık olacak çok şükür
Canim ben almamistim ablam vermisti ben yurume arkadasi almistim ikisini de kullandim ama yuruteci yurume.arkadasindan sonra kullandim. Yuruteci 8 aylik falandi kullandim ama şu sekilde en fazla 10 dk ona da degisiklik oluyordu biraz egleniyordu fakat sonra kendi kesinlikle istmedim zaten 11.5 aylikken yurudu.Kızlar ben yürüteç sipariş verdim. Sosyal medya olmaması gerçekten bazen iyi çok korkutuyorlar insanın gözünü. Gelişmiş ülkelerde yasak olduğunu biliyorum yürüteçin ama yakın arkadaşımla konuştum Newyorkta yaşıyor iş işin gitmişti yaklaşık 8 senedir de orada hemde sağlık sektöründe o da bana ebeveynler uzun süre tuttuğu için rahat edebilmek için özellikle erkek çocuklarda sakıncalı olduğundan yasak dedi. O yüzden kimse almıyor zaten dedi. Testislerin gelişimine zarar verebiliyormuş. Allah korusun ileriki yaşlarda varikosele sebep olabilirmiş. Kızlarda da çarpık bacak olma ihtimali ve geç yürüme ihtimaline karşı dedi.
Ben burada okuyorum vay anam neler yazmışlar. Memnun olan da çok. Büyük kızımda 6,7/7 aylıkken kullanmaya başlamıştım ilk 2 hafta kısa kısa bir kaç dakika falan tutuyordum. Kızım o kadar uyuşuktu ki faydasını bile gördüm. Dönmüyordu emekliyordu doğru düzgün oturtamıyrodum bile. Ama adım atmayı onda öğrendi. Sonrasında 8 aylıkken destekli yürümeye başladı tam 11 aylık olduğu gün desteksiz yürüyordu artık. Geç yürümedi. Çarpık bacaklı da değil aksine bacakları kalem gibi dümdüz. Çok güzel.
Şimdi bakıyorum herkes çatışma yaşamış resmenama kullananların hemen hemen hepsi memnun kalmış tabi ev kazalarından rahatsız olanlarda var. Ben hangi odadaysam yürüteçi oraya koyuyordum bir de çok hareketli olmadığı için hiç düşmemişti.
Offf ne uzun yazdım yaa yardırmışım resmen buraya
Aynen bende öyle canım hiç zararını görmedim aksine yararını gördümBen büyük oğlumda 6 aylık olduğunda kullandım. Yemek yaptığım zaman yanımda dursun diye, buzdolabının üstüne magnet oyuncaklar yapıştırmıstım, onlar eğleniyordu. 11 aylıkken yürümeye başladı, 12 aylıkken koşuyordu hatta. Biz bir zararını görmedik şükür
evet canım çocuklar mutlu oluyor öyle kendi durdukları zaman bende ilk zamanlar hiç uzun süre tutmadım. 7.aydan sonra falan yarım saat kadar kaldığı da oluyordu gayet memnunduCanim ben almamistim ablam vermisti ben yurume arkadasi almistim ikisini de kullandim ama yuruteci yurume.arkadasindan sonra kullandim. Yuruteci 8 aylik falandi kullandim ama şu sekilde en fazla 10 dk ona da degisiklik oluyordu biraz egleniyordu fakat sonra kendi kesinlikle istmedim zaten 11.5 aylikken yurudu.
Parmak.ucunda yurumeye de neden oldugundan tavsiye edilmedigi soyleniliyor bazilari gun boyu icine koyuyor.evet canım çocuklar mutlu oluyor öyle kendi durdukları zaman bende ilk zamanlar hiç uzun süre tutmadım. 7.aydan sonra falan yarım saat kadar kaldığı da oluyordu gayet memnundu
Çok doğru her çocuk farklı. Evet hepsi aynı gelişim basamaklarından geçiyor ama farklı zamanlarda olabilir.Bence doktorlar her bebek icin standart oturtun veya oturtmayin demiyorlar ilk kizimda 4 aylikken doktor ellerinden tuttugu gibi kizim kafasini kaldirmisti ve oturur pozisyona gelmisti, doktor bu bebek hazir destekli oturtun demisti.Ayni doktora giden komsumuzun kizina bes aylikken destekli oturmasini onermisti,yani cocugun hazir olup olmadigini anliyorlar.
Bu ben . Tam olarak. Hatta kendimi değiştirmeye çalışıyorum. Hep ben üzülmekten sıkıldım.Ben kendime pozitif yalancı diyorum valla kimse üzülmesin diye olumlu olmak ortamı bozmamak aman kalpler kırılmasın ay o ağlamasın vs. Ama biraz kalp kırmayı isterdim ne yalan söyleyeyim.
Geçen eltimin çocuklarına bakmadım diye hala aklımda baksamiydim ne olcak sanki 2 gün niye yok dedim diye habire aklıma getiriyorum kendimi kötü hissediyorum. Oysa ki çok iyi yaptım
Saati yok ne zaman huzursuzlanırsa ağlarsa veriyorum açsa içiyor değilse başka şeyler buluyorumEmziren arkadaşlar kaç saatte bir emziriyorsunuz
Benziyor canım arada çay kaşığının arkasıyla test yapKızlar bu diş mi
Çok çok çok sevindimSelamlar kızlar, başlığı takip etmiyorum, umarım hepinizin bebekleri turp gibi sağlıklı ve çok mutludurlar.
Şuan gördüm bu mesajı nasıl mutlu oldum bilemezsin, allahım sağlık sihatle kucağına almayı nasip etsin bebeğini tabiki dualarımız seninleSelamlar kızlar, başlığı takip etmiyorum, umarım hepinizin bebekleri turp gibi sağlıklı ve çok mutludurlar.
Hiç bilmiyorum ki canım diş gibi ee gelmedi bana damağı aynı olduğu gibi duruyorDiş mi acaba, bu ara tüm bebeler huzursuz
Abartıyorlar işte zaten çocuk gün boyu kalmaz ki. Bir de ayarını iyi yapmak lazım. Boyuna göre ayarlamıyor çoğu insan ayaklarıyla tam başlamadığı için de parmak ucuyla yürümeye çalışıyor çocuklar. Zaten ayaklarıyla yere basmayı keşfediyorlar. Daha sonrasında koltuk kenarlarında tutunarak yürüyorlar. Yürütece de çok gerek kalmıyor. Ama sürekli akşama kadar da çocuk yüeüteçte olmaz ki yazık günah günde toplam 1 saat koysan yeter ki. O da ilerleyen zamandaParmak.ucunda yurumeye de neden oldugundan tavsiye edilmedigi soyleniliyor bazilari gun boyu icine koyuyor.
Güzel düşün ki güzel olsun canım. Bebeğinin bütün organları sana bağlanıyor. Ne hissedersen o da hissediyor. Ağlarsan, üzülürsen hepsini o da seninle birlikte yaşıyor. Duygu geçişi yaşıyorlar. Senin için çok güzel bir hayat diliyorum bundan sonra doğacak olacak bebişinle beraber…Selamlar kızlar, başlığı takip etmiyorum, umarım hepinizin bebekleri turp gibi sağlıklı ve çok mutludurlar.
Benim aldığım yer çok uygun oraya bak. Maynatura.400 tl slikon mama tabağı diyor oioi ben şok
Selamlar kızlar, başlığı takip etmiyorum, umarım hepinizin bebekleri turp gibi sağlıklı ve çok mutludurlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?