Sizin ailede bunu yaşayan var mıydı canim ?Amin inşallah çok saol canım.
Evet canım genelde yaşlı hastalığı diyorlar zaten 50 yaş üzerinde gözüküyormuş %80 bana erken vurdu biraz. İnşalah tez zamanda kurur bende sağlığıma kavuşurum
Aynı biz de, bir gör bağıra bağıra çocuk seviyoruz evde sanki hiç çocuk görmemişiz gibiYaa sen bizi bir görsen! Hiç çocuğumuz yokmuş da ilk ke anne baba olmuş gibiyizbüyükler bazen kıskanıyor; onlara diyorum ben sizi de aynı Meryem gibi seviyordum. Gerçekten de öyleydi.. bu şekilde olmasa tekrar nasıl o acıları yaşar insan..
Yok canım 2,5 aya kadar nadir sadece akşamları veriyodum. Şimdi sadece anne sütü veriyorum. Bnde başlarım diye düşünüyorum çünkü sütüm bile hiç yağlı değil. Kendi de tam emmiyo emse belki daha iyi olur kilo alımı.Mama veriyor musun? Canim benimki masallah cok saglam emiyor. Ona ragmen almiyor. 5 ayini doldursun ek gidaya baslicam. Bence doymak icin yetmiyor anne sutu. Doktorlar 4-5 saat aralikli emzirmek yeter diyor. Ben 1.5-2 saat ara Ile veriyorum, ac kalmis gibi nasil saldiriyor. Belli yani ac. Gece de cok siklasti. Zor oluyor yani... Oglum icin de benim icin de ...
Tetikleyici bir şey var mı acaba canımAmin inşallah çok saol canım.
Evet canım genelde yaşlı hastalığı diyorlar zaten 50 yaş üzerinde gözüküyormuş %80 bana erken vurdu biraz. İnşalah tez zamanda kurur bende sağlığıma kavuşurum
Şu ana kadar yoktu ama babamla gittik doktora bugün o da 5/6 aydır gözüm iyi görmüyor gözlüğümü değiştireceğim diye geldi ona da tomografi çekti doktor babamda da sarı nokta çıktı .beraber müdahale olacağız. Bir de babamın yaşı var 60 yaşında ben de erken çıktı meydana aslında altında varsa güneş ışını ve stres tetikliyormuş. Bu sene çok stresli üzüntülü geçti benim. Güneş gözlüğü de kullanmıyorum normalde bundan sonra karda bile kullanmam lazım. Babam da çok korkuyor iğneden ben daha güçlüyüm ondan bu konularda. İğneye bile annemiz gelmiyordu. Bana direk açıyor mu dedi bende uyuşturuyorlsr damlayla hiç hissetmiyorsun iğneyi dedim. İnşallah ağrı şokuna girmez. Çünkü gözü steril ettikleri damla sanki kolonya ile yıkıyorsun gibi yakıyor gözü ve etkisi 4/6/8 saat arası kalabiliyor. Ben gider gözümde damar tıkanıklığı ameliyatı olmuştum öncesinden öncesinden iğne yapmışlardı ordan biliyorum ama o tamamen kalıcı çözüm oldu ameliyatla. Sanırım sarı noktanın ameliyatı yok. Bazılarında sürekli tekrarlıyor bazılarında tamamen kaybolabiliyormuş. Şimdi yaptırsam belki 1 ay sonra tekrar da edebilir ama yaşımdan dolayı en az 5 sene gider dedi doktor belki de 10.Sizin ailede bunu yaşayan var mıydı canim ?
O varsa eğer onu tetikleyen stres ve güneş ışını parlak ışıklara maruz kalmak. Zaten genelde yazın rotaya çıkıyormuş. Yani karda bile gözlük takmam şartTetikleyici bir şey var mı acaba canım
Şu ana kadar yoktu ama babamla gittik doktora bugün o da 5/6 aydır gözüm iyi görmüyor gözlüğümü değiştireceğim diye geldi ona da tomografi çekti doktor babamda da sarı nokta çıktı .beraber müdahale olacağız. Bir de babamın yaşı var 60 yaşında ben de erken çıktı meydana aslında altında varsa güneş ışını ve stres tetikliyormuş. Bu sene çok stresli üzüntülü geçti benim. Güneş gözlüğü de kullanmıyorum normalde bundan sonra karda bile kullanmam lazım. Babam da çok korkuyor iğneden ben daha güçlüyüm ondan bu konularda. İğneye bile annemiz gelmiyordu. Bana direk açıyor mu dedi bende uyuşturuyorlsr damlayla hiç hissetmiyorsun iğneyi dedim. İnşallah ağrı şokuna girmez. Çünkü gözü steril ettikleri damla sanki kolonya ile yıkıyorsun gibi yakıyor gözü ve etkisi 4/6/8 saat arası kalabiliyor. Ben gider gözümde damar tıkanıklığı ameliyatı olmuştum öncesinden öncesinden iğne yapmışlardı ordan biliyorum ama o tamamen kalıcı çözüm oldu ameliyatla. Sanırım sarı noktanın ameliyatı yok. Bazılarında sürekli tekrarlıyor bazılarında tamamen kaybolabiliyormuş. Şimdi yaptırsam belki 1 ay sonra tekrar da edebilir ama yaşımdan dolayı en az 5 sene gider dedi doktor belki de 10.
Şimdi ben babama mı bakayım kendime mi inşallah bayılmaz. İnanılmaz korkuyor. Çocuk gibi annem bile kızın ameliyat oldu utan kızından diyor. Kadına kızıyor. Göz bu göz acır çok acır diyor. Ama olmazsa da ilerleyecek tamamen göremeyecek hale gelecek. İğne onun geçiniyormuş ama ilerlemesini durduruyor.
Tüm moralim bozuldu hepten.
Gelde stres yapma. Yine o ağrıya katlanacağım. Keşke anestezili olsa gözün açık görünce insan daha etkileniyor. İğnenin gözüne girdiğini görüyorsun hissetmiyorsun iğneyi ama zaten kolonya ile yıkanmış gibi yanıyor gözün
Çoğuna garip gelecek ama bu benim gözlemimNeden daha cok mama canim doktorun mu oyle onerdi
Çok geçmiş olsun canım baban da kolay atlatır inşallah ya bu neymiş böyle. Babana sakinleştirici mi verseler snde rahatlarsın belkiŞu ana kadar yoktu ama babamla gittik doktora bugün o da 5/6 aydır gözüm iyi görmüyor gözlüğümü değiştireceğim diye geldi ona da tomografi çekti doktor babamda da sarı nokta çıktı .beraber müdahale olacağız. Bir de babamın yaşı var 60 yaşında ben de erken çıktı meydana aslında altında varsa güneş ışını ve stres tetikliyormuş. Bu sene çok stresli üzüntülü geçti benim. Güneş gözlüğü de kullanmıyorum normalde bundan sonra karda bile kullanmam lazım. Babam da çok korkuyor iğneden ben daha güçlüyüm ondan bu konularda. İğneye bile annemiz gelmiyordu. Bana direk açıyor mu dedi bende uyuşturuyorlsr damlayla hiç hissetmiyorsun iğneyi dedim. İnşallah ağrı şokuna girmez. Çünkü gözü steril ettikleri damla sanki kolonya ile yıkıyorsun gibi yakıyor gözü ve etkisi 4/6/8 saat arası kalabiliyor. Ben gider gözümde damar tıkanıklığı ameliyatı olmuştum öncesinden öncesinden iğne yapmışlardı ordan biliyorum ama o tamamen kalıcı çözüm oldu ameliyatla. Sanırım sarı noktanın ameliyatı yok. Bazılarında sürekli tekrarlıyor bazılarında tamamen kaybolabiliyormuş. Şimdi yaptırsam belki 1 ay sonra tekrar da edebilir ama yaşımdan dolayı en az 5 sene gider dedi doktor belki de 10.
Şimdi ben babama mı bakayım kendime mi inşallah bayılmaz. İnanılmaz korkuyor. Çocuk gibi annem bile kızın ameliyat oldu utan kızından diyor. Kadına kızıyor. Göz bu göz acır çok acır diyor. Ama olmazsa da ilerleyecek tamamen göremeyecek hale gelecek. İğne onun geçiniyormuş ama ilerlemesini durduruyor.
Gelde stres yapma. Yine o ağrıya katlanacağım. Keşke anestezili olsa gözün açık görünce insan daha etkileniyor. İğnenin gözüne girdiğini görüyorsun hissetmiyorsun iğneyi ama zaten kolonya ile yıkanmış gibi yanıyor gözün
Demek ki genetik canim o zaman kardeşlerin de muayene olsun mutlaka. Müdahele şekli biraz cab sıkıcıymıs baban da panik biri demek ki ama işin ucunda sağlık olunca yarım saat dişini sıkacak yapacak bir şey yokŞu ana kadar yoktu ama babamla gittik doktora bugün o da 5/6 aydır gözüm iyi görmüyor gözlüğümü değiştireceğim diye geldi ona da tomografi çekti doktor babamda da sarı nokta çıktı .beraber müdahale olacağız. Bir de babamın yaşı var 60 yaşında ben de erken çıktı meydana aslında altında varsa güneş ışını ve stres tetikliyormuş. Bu sene çok stresli üzüntülü geçti benim. Güneş gözlüğü de kullanmıyorum normalde bundan sonra karda bile kullanmam lazım. Babam da çok korkuyor iğneden ben daha güçlüyüm ondan bu konularda. İğneye bile annemiz gelmiyordu. Bana direk açıyor mu dedi bende uyuşturuyorlsr damlayla hiç hissetmiyorsun iğneyi dedim. İnşallah ağrı şokuna girmez. Çünkü gözü steril ettikleri damla sanki kolonya ile yıkıyorsun gibi yakıyor gözü ve etkisi 4/6/8 saat arası kalabiliyor. Ben gider gözümde damar tıkanıklığı ameliyatı olmuştum öncesinden öncesinden iğne yapmışlardı ordan biliyorum ama o tamamen kalıcı çözüm oldu ameliyatla. Sanırım sarı noktanın ameliyatı yok. Bazılarında sürekli tekrarlıyor bazılarında tamamen kaybolabiliyormuş. Şimdi yaptırsam belki 1 ay sonra tekrar da edebilir ama yaşımdan dolayı en az 5 sene gider dedi doktor belki de 10.
Bizde ayniyizAynı biz de, bir gör bağıra bağıra çocuk seviyoruz evde sanki hiç çocuk görmemişiz gibi
Anladim canim icin nasil rahatsa oyle yap tabiÇoğuna garip gelecek ama bu benim gözlemimHer ne kadar annne sütü önerilse de Ben etrafımda anne sütü ve mama içen çocukları kıyaslıyorum (istisnalar elbette vardır kimisinin sütü çok kalitelidir) ve mama içenler daha atik akıllı zeki ve öyle hasta olan çocuklar değiller. Tabii anne sütündeki antikorlar farklı sırf bu yüzden meme veriyorum ve su ihtiyacını daha iyi karşılasın diye.
Hem zaten bu fikirde olmasaydım da çocuk doymuyor diye yine verirdim. En başından beridir böyle ilerledim canım. Biberon ve meme reddi hiç yaşamadım. Keçi sütü Holle veriyorum. Geceleri hep memede hatta şu an uyuyor bir yandanda emiyor, huzur bulduğunu bildiğim için belim boynum ağrısada yan yata yata veriyorum canım yamuldum resmen
Anladim canim. Insallah tadimlari 5.ay baslatsak 6.ayda yerler guzelce sureci gotururuz.Yok canım 2,5 aya kadar nadir sadece akşamları veriyodum. Şimdi sadece anne sütü veriyorum. Bnde başlarım diye düşünüyorum çünkü sütüm bile hiç yağlı değil. Kendi de tam emmiyo emse belki daha iyi olur kilo alımı.
ŞükürAnladim canim icin nasil rahatsa oyle yap tabiBen senin gibi yapsam beni coktan red etmisti birakmisti
Gunese dogrudan bakmak ve toza maruz kalmak. Güneş gozlugu cok onemli, tabii ki korucu olanlarTetikleyici bir şey var mı acaba canım
Ben olsam da mama vermedim. Anne sutu varken... Tabii ki senin bebegin sen bilirsin. Mesela kuvezdeki bebekleri beslerken gorsen bir damla Anne sutunu bile bosa akitmiyorlar. Ilactan degerli diyorlar. Oyle olsa mama verirlerdi canim. Herkes tabii ki kendi daha iyi bilir. Benimki de fikir beyaniŞükürO konuda çok uyumlu neyi verirsem onu alıyor ek gıdada da aynısı olması dileği ile
Canım çok geçmiş olsun kaçırmışım ben şimdiŞu ana kadar yoktu ama babamla gittik doktora bugün o da 5/6 aydır gözüm iyi görmüyor gözlüğümü değiştireceğim diye geldi ona da tomografi çekti doktor babamda da sarı nokta çıktı .beraber müdahale olacağız. Bir de babamın yaşı var 60 yaşında ben de erken çıktı meydana aslında altında varsa güneş ışını ve stres tetikliyormuş. Bu sene çok stresli üzüntülü geçti benim. Güneş gözlüğü de kullanmıyorum normalde bundan sonra karda bile kullanmam lazım. Babam da çok korkuyor iğneden ben daha güçlüyüm ondan bu konularda. İğneye bile annemiz gelmiyordu. Bana direk açıyor mu dedi bende uyuşturuyorlsr damlayla hiç hissetmiyorsun iğneyi dedim. İnşallah ağrı şokuna girmez. Çünkü gözü steril ettikleri damla sanki kolonya ile yıkıyorsun gibi yakıyor gözü ve etkisi 4/6/8 saat arası kalabiliyor. Ben gider gözümde damar tıkanıklığı ameliyatı olmuştum öncesinden öncesinden iğne yapmışlardı ordan biliyorum ama o tamamen kalıcı çözüm oldu ameliyatla. Sanırım sarı noktanın ameliyatı yok. Bazılarında sürekli tekrarlıyor bazılarında tamamen kaybolabiliyormuş. Şimdi yaptırsam belki 1 ay sonra tekrar da edebilir ama yaşımdan dolayı en az 5 sene gider dedi doktor belki de 10.
İlk süt hariç tabii bağırsakları anne sütüyle temizlenmeli. 40 ı çıkana kadar mamayı çok az verdim daha çok anne sütü aldı kızım. Bu arada kuvezdeki bebeğe mama çok ağır gelir canım zaten. Annenin sütü yoksa çok yazık o bebeğe.Ben olsam da mama vermedim. Anne sutu varken... Tabii ki senin bebegin sen bilirsin. Mesela kuvezdeki bebekleri beslerken gorsen bir damla Anne sutunu bile bosa akitmiyorlar. Ilactan degerli diyorlar. Oyle olsa mama verirlerdi canim. Herkes tabii ki kendi daha iyi bilir. Benimki de fikir beyaniAkilvar
Valla ben de biberonu uzunca vermiyorum disari ciksam versem hic.red yok hemen icer,kasik, bardak her turlu yani ama bazen sikintilari olunca memeye direk vururyor ondan korkuyorum biberon kullanimindanŞükürO konuda çok uyumlu neyi verirsem onu alıyor ek gıdada da aynısı olması dileği ile
Babama zaten anestezi türü sakinleştiriciler verilmiyor daha önceden 2 defa kanser tedavisi gördü o yüzden çok hassaslaştı. Korkuyor doktorlardan iğneden bile. Onunda derdi bitmiyor 48 yaşından beri süreli doktorlarda. Belki de o yüzden sevmiyor. Ben babama daha çok üzüldüm. Benimle beraber gelmesi fe iyi oldu bu vesileyle kendisine de baktırdım. Ona kalsa 3/5 ay daha beklerÇok geçmiş olsun canım baban da kolay atlatır inşallah ya bu neymiş böyle. Babana sakinleştirici mi verseler snde rahatlarsın belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?