2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Gunese dogrudan bakmak ve toza maruz kalmak. Güneş gozlugu cok onemli, tabii ki korucu olanlar

Ben yaz kış güneş gözlüğü kullanırım. İnsanlar bazen havalı dursun diye taktığımı zanneder ama çok sık şalazyon ve arpacık geçiriyorum. Gözlerimin sağlığı için dikkat etmek zorundayım. Belki biraz da kaz ayaklarından kaçıyor olabilirim

Saol cnm benim.
İster istemez düşünüyor insan. Annem babamla ilgilenecek eşim benimle. Çocuklarla da ablam ilgilenecek artık. İlk gün sıkıntılı oluyor ağrılı ama ertesi geçiyor bişi kalmıyor o da steril edildiği için gözün yanması uzun sürüyor. Babama anlatmadım böyle korkuyor zaten. Dedim damlayla uyuşturuyorlsr o hafif yakıyor ama iğneyi hissetmiyorsun 2 saat sonra bişeyin kalmıyor dedim. Müdahaleden sonda beni dövmez inşallah

Valla ben de biberonu uzunca vermiyorum disari ciksam versem hic.red yok hemen icer,kasik, bardak her turlu yani ama bazen sikintilari olunca memeye direk vururyor ondan korkuyorum biberon kullanimindan
Her anne yavrusunu tanır bilir hisseder canım, korkuyorsan hiç içine sinmeyen birşeyi yapma. Bu arada hangi bardakla su veriyorsun? O alıştırma bardakları için bizim bebelerimiz çok küçük değil mi? Ben daha denemedim yoksa başka bir bardak mı var?

İranlılar da hep öyle yaz kış hatta kapalı alanda bile gözlüklüler, oysa gözleride çok güzel bir ırklar. Eşim iranlı benim , biz sevgiliyken bana ilk hediyesi gözlük olmuştu bende "senin gibi güneş olmayan yerde kullanmamı bekleme" demiştim

Pembe yalanlar napacaksin anlatsan hiç yaptırmaz dişini sıkacak artik sen bi süre babana görünme

Canım tamamen senin görüşüne saygı duymakla birlikte, zaman zaman burada da yazıldığı gibi ben, anne sütünün “itibarsızlaştırılmasını” kabul etmiyorum.

Eğer uzaktan konuyu okuyan tazecik bir anne ya da anne adayı olsaydım etkilenebilirdim diye düşünüyorum. Anne sütü evet çok kilo alımı yapmayabilir, emmenin verdiği sakinlikten kaynaklı bebekler munis tabiatlı da olabilir ama hem anneye hem bebeğe sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Bunlar yakın ya da uzak vadede ortaya çıkar elbette. Bununla birlikte yaşadığı sıkıntı sebebiyle ya da doktor tavsiyesi ile verilen mamaya kimsenin bir şey dediği yok zaten. Bir anne evladının midesine bir damlacık anne sütü girsin diye ayakta dahi emzirmeyi kabul ediyorken aslında ne kadar kıymetli bir şey yaptığını bilmeli

Son düzenleme:

Ek gıda gözümü korkutsa da bir an önce başlamak istiyorum doymadigi için huysuz uykusuz olabilir. Mesela uyku öncesi memeye alıyorum biraz emiyo sonra agliyo hemen uyutmaya çalışıyorum uyuyo yarım saat sonra meme için uyaniyo oysa uyku öncesi açlığını giderse uyanmayacak 4-5 saat kesintisiz yatacak. Emmesi de hiç öyle vakumlu değil ağzında geveliyo resmen ilk 2-3 dk güçlü cekiyo gibi sonrası yok. Desem ki sütüm mu azaliyo gogsumu böyle bı sıkıyorum tüm deliklerden süt geliyo tazyik desen yok az desen o da değil derdi ne anlamıyorum. Tek memeden gideyim desem sürekli aynı memeyi emdiği için süt üretimi artiyo akşama sert meme oluyo. Dediğini yine denicem zorla bı şekilde

Canım çok geçmiş olsun kaçırmışım ben şimdi
Gördüm. Şükür ki erken teşhis edilmiş. Sende ihmal etmemişsin
Saol cnm zaten ihmal edilecek gibi değil nasıl ihmal ediyor insanlar anlamıhkrum. Direk baktionda yazılar dalgalanıyor. Ama tel gözde olduğu için insanalr pek üzerine düşmüyor diğer göz tamamlıyor çünkü o dalgalı okuyamadığın yeri arada kendi muayenemizi kendimizin yapması lazım. Doktor normalde bile sene bir kez olsa da Tv al yazılarını vs okurken teker teker gözlülerini elinfe kapa tek gözünle bak okumaya çalış en güzel muayene yöntemi budur dedi. Bazen çok ama çok hafif oluyormuş belli etmiyormuş kendisini. Benimkisi belli etti ama. Belki yazı okumasam kitap okumasam bende anlamazdım ama. Yazılara bakınca anlaşılıyor daha çok

Odanın ortasında takan modellerden değiliz çok şükür

Pembe yalanlar napacaksin anlatsan hiç yaptırmaz dişini sıkacak artik sen bi süre babana görünme
Mecbur annemde kalacağım 2 gün müdahaleden sonra neyse ayrı odalarda dururuz.ya da tek gözü kapalı olacak başka odada yatacak annem eve gittiğimi söylesin alyayı bana bıraktı diye

Artık bende öyle yapacağım yaz kış gözlük takacağım ne derlerse desinler. Kışın ortasında tanınmak istemeyen ünlüler gibi gezeceğim

Ben bunu idda ederek bir yazı yazmadım zaten, hatta bu güne kadar bu düşüncemi ima edecek bir yazı bile yazmadım. Fakat arkadaşım neden mamayı daha fazla veriyorsun, doktorun mu önerdi şeklindeki sorusuna, fikrimi anlattım ve çoğuna mantıklı gelmeyeceğini Ben kendimce çevremdekileri kıyasladığımı başında belirtmiş bulundum. İtibarsızlaştırmadım !
Bu arada evet ben o ayakta emzirenlerdenim, ayakta emzirerek uyutanlardanım.

Son düzenleme:
Normal kucuk cay bardagi ile canim guzel rahat icebiliyor.

Ben de sadece mama veren bir anne olarak bu konuda bir şey söylemek istiyorum. Anne sütü mucizesini ve faydalarını hepimiz biliyoruz emziren annelerin coşkusunu da anlıyor ve saygı duyuyorum ama bazen emen çocuk hasta olmaz, emen çocuğun bağışıklığı çok güçlü olur, mama alan bebekler alerjik olur, mama yiyeceğine bir yudum anne sütü alsın vb. Söylemler de bizim gibileri kötü etkiliyor. Ben farkındalığı yüksek bir insanım çok etkilenmiyorum anlık okuyup geçiyorum. Ama sadece mama vermek zorunda olan annelerin psikolojisi ve suçluluk duygusu çok fazla oluyor ve bu tarz iddiali söylemler karşısında çok etkilenebiliyorlar. Bu konuda kimse kendini eksik hissetsin istemem. Eğer sadece mama verip bunu okuyan biri varsa kendini kötü hissettme demek isterim ve olayin anne sütü mamadan ziyade bebeğin korunmasi gereken florası olduğunu şu notla hatırlatmak isterim.

Eklentiler

• Screenshot_2023-08-07-14-23-07-973_com.instagram.android.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 58
Normal kucuk cay bardagi ile canim guzel rahat icebiliyor.
Yarın bende çay bardağıyla vereyim farklı gelirde inşallah içer canım, bizimki suyu reddediyor çok az içiyor, mamada verdiğim için 2. Ayda erken başladım ben suya ama hava da sıcak şimdi günde max. 1 yada 1 buçuk oz su içiyor, yeterli olmadığını düşünüyorum fakat idrarı beyaz.

Kız Kıbrıs kaç derece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…