Olabilir canim mantikli. Bana burada acilde bir doktor su ver dedi meselaSu verin dememek icin bence. Ilk 6 ay baska bi sey vermeyin diyorlar ya tartisma gundemi olusmasin takipci kaybetmesi ...Beslenince suda icmis oluyor cunku
Sindirmemis olmasi icin havuc parcaciklari cikmaliydi ve bu ilk ek gida surecinde normal. Kaka rengi de turuncu olmasi normal havuc yemisDün 2 tatlı kaşığı kadar havuç vermiştim ama kakası bugün normal, bu sindirememiş demek mi tersi mi?
Gunduzki tabi geceden daha acik ama cis sayisi da baya azalmis. O eski doluluk asla yok ben acikcasi terle atmalarina bagliyorum da.Gündüz rengi nasıl peki ? Bizim de geceden kalma bezde çiş rengi koyu ama gündüz degistigim bez de renk öyle değil. Yani sadece gece öyleyse kaldığından da olabilir diye düşünüyorum beslenmeden kaynakliysa gündüz de aynı olmasi lazım
Tesekkuer ederim canim su miktarini arttirdim bakalim duzelecek mi. Siz doktora goturdunuz mu peki?Merhaba canım benim oğlum da çok sıcaklarda aynı oluyordu. Biz beş aylıkken şu vermeye başladık o yüzden. Yaz ayları çok sıcak bölge olunca şu kaybı kaçınılmaz. Su ver düzenli olarak. Geçtiğini göreceksin.
Yaa oyle mi ben gecen haftalar cay kasigi ile veriyordum dunden beri ne kadsr istiyorsa o kadar veriyorum bakalim degisecek miKilo x 10 ml miktar olarak önerdi doktorumuz
Sen koydesin koy serin bence ondan ihtiyac duymuyorBizimkide su icmiyor kizlar eskiden lukur lukur icerdi artik icmiyor zorlamak istemiyorumda ama neden icmiyor acaba? Mama bayagi iciyor her ogun 120 cc onunla tamamliyor demekki sivi ihtiyacini
Aman canim hicte oyle olmuyorum benim.oglum bir yeri agrisa huzursuz olsa memeye daha dusman kesiliyor. Bakma sen onlara.O dedikleri 1 yasinda oluyor hasta olsalar huzursuz vs memede durmak istiyorlar. Anne gogsu istiyorlar emzirmeyenlerinde gogsunde durup uyumak.Sorma ya koydeyim varya neler diyor.kocakarilar. dun en sonunda dayanamadim agladim. Kotu anne diyenmi bunun annesi nerde diyenmi..ne laflar ne sozler.
Bebek huzursuz hemen emzirsen sakinlesirdi emziremedigin icin boyle valla biktim yani biktimmm boyle ozel mahrem bi konuda bu kadar elestirilmek cok yipratti beni
Ya klimamiz var canim ama tasindak ya taktirmadik burasi yeterince esiyor diye. Ama esmese karsilikli kapi pencere acinca esiyor ona da ben korkuyorum.Klima açma şansın yok mu terlemesini azaltıp gözlemle bence
Yok canim az olmaya degil sagiyorum da karni doyuyor eminim ben bardakla vs takviye de ediyorum. Bana da haber edersen sevinirim.Benim kiziminda benzer,sutumun oldugunu dusunuyorum ama cok emmek istemiyor. Bir de komik olacak ama acaba diyorum hava cok sicak cis yaptikca kuruyor mu,cunku bezleri de kuru gibi. Haftaya cuma bes ay kontrolumuz var,bakalim ben o zaman soracagim,sutum az olsaydi mama alir verirdim ama sutum de var bence.
Dr.umuz bize beslenmedeki su ayrı sade su ayrı demişti, sade suyun bebek için ayrı bir önemi var şeklinde birçok şey anlattı, en mantıklı geleni de bebek az bir miktar bile mama alıyorsa bağırsakları sade suyla günde 1 kere temizlenmeli demişti. Bizler de bol sıvı şekilde beslensek dahi örneğin kahvaltıda çay portakal suyu v.s içsek bile suya ihtiyaç duyarız şeklinde eklemişti. Helede hava sıcaksa.Su verin dememek icin bence. Ilk 6 ay baska bi sey vermeyin diyorlar ya tartisma gundemi olusmasin takipci kaybetmesi ...Beslenince suda icmis oluyor cunku
Evet canım turuncu bezini gösterdim. Susuz kaldığının göstergesi dedi. Zaten çişi de çok az oluyordu. Şu çok sıcak günlerde oldu. Klima açtık ama bu sefer de büyüğüm hasta oldu ne yapacağımızı şaşırdık. Doktor suya başla dedi, ek gıdaya da başladık bu arada. Bir de emzirme sıklığını artır dedi. Suluğu var onunla aklıma geldikçe teklif ediyorum su. Bebekler zaten kendi ayarlarını bilirler her zaman. Sen teklif et içsin. Sıcak günlerde benim de sütüm çok azaldı hissettim yani. Emziriyorsan bol su iç, mercimekli bulgur pilavı harika bir süt artırıcı onu dene. Mama veriyorsan zaten daha çok su ihtiyacı olur çünkü mama daha yoğun ama anne sütü zaten çoğunlukla su.Tesekkuer ederim canim su miktarini arttirdim bakalim duzelecek mi. Siz doktora goturdunuz mu peki?
Çay kaşığı az gelir canım korkma. Sıcak havalarda su takviyesi yapılmalı dedi doktorumuz. Bende avent suluk var. Onu seviyor emer gibi içiyor. Bir de çay bardağı ile de veriyorum arada öyle de içiyor. Korkmayın hiç bardağa alıştırın. Kahve fincanı ile de içeceklerini verebilirsiniz.Yaa oyle mi ben gecen haftalar cay kasigi ile veriyordum dunden beri ne kadsr istiyorsa o kadar veriyorum bakalim degisecek mi
Ya icim rahatladi ben cay bardagi ile artik veriyorum dun kana kana icti. Sabah kalkti direk verdim yine geceden susuz kaliriz ya bizler o sekilde nasil icti.Oncesi boyle bir sey yoktu 1 haftadir buralar asiri.sicak ondan sonra boyle oldu.Çay kaşığı az gelir canım korkma. Sıcak havalarda su takviyesi yapılmalı dedi doktorumuz. Bende avent suluk var. Onu seviyor emer gibi içiyor. Bir de çay bardağı ile de veriyorum arada öyle de içiyor. Korkmayın hiç bardağa alıştırın. Kahve fincanı ile de içeceklerini verebilirsiniz.
İyi yapmışsın bezini kontrol et düzeldiğini göreceksin zaten su verdikçe. Benim bebişin de sıcaklarda oldu, sürekli sırt üstü yatıp su kaybediyorlar çünkü. Yataktan alınca sırtı su içinde oluyor. Yün döşek yapmıştım inceden her yerde altına koyuyorum yatırırken terlemesini azaltsın diye. Gün içinde soğuğa yakın ılık su ile banyo yaptırıyorum iki kere hızlıca.Ya icim rahatladi ben cay bardagi ile artik veriyorum dun kana kana icti. Sabah kalkti direk verdim yine geceden susuz kaliriz ya bizler o sekilde nasil icti.Oncesi boyle bir sey yoktu 1 haftadir buralar asiri.sicak ondan sonra boyle oldu.
Cnm yün daha da sicak tutmazmi? Annem genelde yun yorgan falan yaparda cok sicak tutardı ordan aklimda kalmis.İyi yapmışsın bezini kontrol et düzeldiğini göreceksin zaten su verdikçe. Benim bebişin de sıcaklarda oldu, sürekli sırt üstü yatıp su kaybediyorlar çünkü. Yataktan alınca sırtı su içinde oluyor. Yün döşek yapmıştım inceden her yerde altına koyuyorum yatırırken terlemesini azaltsın diye. Gün içinde soğuğa yakın ılık su ile banyo yaptırıyorum iki kere hızlıca.
Yaa fayda ediyor mu kayinvalidem de yun yorgan yapmis fayda ediyorsa ben de onu bir sure kullanabilirimİyi yapmışsın bezini kontrol et düzeldiğini göreceksin zaten su verdikçe. Benim bebişin de sıcaklarda oldu, sürekli sırt üstü yatıp su kaybediyorlar çünkü. Yataktan alınca sırtı su içinde oluyor. Yün döşek yapmıştım inceden her yerde altına koyuyorum yatırırken terlemesini azaltsın diye. Gün içinde soğuğa yakın ılık su ile banyo yaptırıyorum iki kere hızlıca.
Cnm yün daha da sicak tutmazmi? Annem genelde yun yorgan falan yaparda cok sicak tutardı ordan aklimda kalmis.
Yün hava alan madde olduğu için canım daha sağlıklı oluyor biraz araştırdım da ben de. Müslinden de kılıfı var üzerinde. Yünden örülen uyku tulumları oluyor mesela. Onlar ne terletiyor ne üşütüyor.Cnm yün daha da sicak tutmazmi? Annem genelde yun yorgan falan yaparda cok sicak tutardı ordan aklimda kalmis.
Altına o yorganı kullan olmadı uyuturken, tabiki hava alan malzemedir yün. Güzel pamuklu bir kılıfla kullanabilirsin.Yaa fayda ediyor mu kayinvalidem de yun yorgan yapmis fayda ediyorsa ben de onu bir sure kullanabilirim
Amin inşallah çok teşekkür ederim canımNormalde insanlar o kadar tedavi görünce alışır ama bu kanser tipi hem psikolojik hem fiziksel etkilediği için adamcağız da haklı. Ertelemek daha kötü yapiyo hastalığı ama korkunca insan bı turlu gidemiyo Dr a işte. İkinizin de işlemleri ağrısız kolay geçsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?