2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Su verin dememek icin bence. Ilk 6 ay baska bi sey vermeyin diyorlar ya tartisma gundemi olusmasin takipci kaybetmesi ...Beslenince suda icmis oluyor cunku
Olabilir canim mantikli. Bana burada acilde bir doktor su ver dedi mesela

Dün 2 tatlı kaşığı kadar havuç vermiştim ama kakası bugün normal, bu sindirememiş demek mi tersi mi?
Sindirmemis olmasi icin havuc parcaciklari cikmaliydi ve bu ilk ek gida surecinde normal. Kaka rengi de turuncu olmasi normal havuc yemis

Gunduzki tabi geceden daha acik ama cis sayisi da baya azalmis. O eski doluluk asla yok ben acikcasi terle atmalarina bagliyorum da.

Tesekkuer ederim canim su miktarini arttirdim bakalim duzelecek mi. Siz doktora goturdunuz mu peki?

Aman canim hicte oyle olmuyorum benim.oglum bir yeri agrisa huzursuz olsa memeye daha dusman kesiliyor. Bakma sen onlara.O dedikleri 1 yasinda oluyor hasta olsalar huzursuz vs memede durmak istiyorlar. Anne gogsu istiyorlar emzirmeyenlerinde gogsunde durup uyumak.

Yok canim az olmaya degil sagiyorum da karni doyuyor eminim ben bardakla vs takviye de ediyorum. Bana da haber edersen sevinirim.

Su verin dememek icin bence. Ilk 6 ay baska bi sey vermeyin diyorlar ya tartisma gundemi olusmasin takipci kaybetmesi ...Beslenince suda icmis oluyor cunku
Dr.umuz bize beslenmedeki su ayrı sade su ayrı demişti, sade suyun bebek için ayrı bir önemi var şeklinde birçok şey anlattı, en mantıklı geleni de bebek az bir miktar bile mama alıyorsa bağırsakları sade suyla günde 1 kere temizlenmeli demişti. Bizler de bol sıvı şekilde beslensek dahi örneğin kahvaltıda çay portakal suyu v.s içsek bile suya ihtiyaç duyarız şeklinde eklemişti. Helede hava sıcaksa.

Tesekkuer ederim canim su miktarini arttirdim bakalim duzelecek mi. Siz doktora goturdunuz mu peki?
Evet canım turuncu bezini gösterdim. Susuz kaldığının göstergesi dedi. Zaten çişi de çok az oluyordu. Şu çok sıcak günlerde oldu. Klima açtık ama bu sefer de büyüğüm hasta oldu ne yapacağımızı şaşırdık. Doktor suya başla dedi, ek gıdaya da başladık bu arada. Bir de emzirme sıklığını artır dedi. Suluğu var onunla aklıma geldikçe teklif ediyorum su. Bebekler zaten kendi ayarlarını bilirler her zaman. Sen teklif et içsin. Sıcak günlerde benim de sütüm çok azaldı hissettim yani. Emziriyorsan bol su iç, mercimekli bulgur pilavı harika bir süt artırıcı onu dene. Mama veriyorsan zaten daha çok su ihtiyacı olur çünkü mama daha yoğun ama anne sütü zaten çoğunlukla su.

Yaa oyle mi ben gecen haftalar cay kasigi ile veriyordum dunden beri ne kadsr istiyorsa o kadar veriyorum bakalim degisecek mi
Çay kaşığı az gelir canım korkma. Sıcak havalarda su takviyesi yapılmalı dedi doktorumuz. Bende avent suluk var. Onu seviyor emer gibi içiyor. Bir de çay bardağı ile de veriyorum arada öyle de içiyor. Korkmayın hiç bardağa alıştırın. Kahve fincanı ile de içeceklerini verebilirsiniz.

Ya icim rahatladi ben cay bardagi ile artik veriyorum dun kana kana icti. Sabah kalkti direk verdim yine geceden susuz kaliriz ya bizler o sekilde nasil icti.Oncesi boyle bir sey yoktu 1 haftadir buralar asiri.sicak ondan sonra boyle oldu.

Ya icim rahatladi ben cay bardagi ile artik veriyorum dun kana kana icti. Sabah kalkti direk verdim yine geceden susuz kaliriz ya bizler o sekilde nasil icti.Oncesi boyle bir sey yoktu 1 haftadir buralar asiri.sicak ondan sonra boyle oldu.
İyi yapmışsın bezini kontrol et düzeldiğini göreceksin zaten su verdikçe. Benim bebişin de sıcaklarda oldu, sürekli sırt üstü yatıp su kaybediyorlar çünkü. Yataktan alınca sırtı su içinde oluyor. Yün döşek yapmıştım inceden her yerde altına koyuyorum yatırırken terlemesini azaltsın diye. Gün içinde soğuğa yakın ılık su ile banyo yaptırıyorum iki kere hızlıca.

Cnm yün daha da sicak tutmazmi? Annem genelde yun yorgan falan yaparda cok sicak tutardı ordan aklimda kalmis.

Yaa fayda ediyor mu kayinvalidem de yun yorgan yapmis fayda ediyorsa ben de onu bir sure kullanabilirim

Cnm yün daha da sicak tutmazmi? Annem genelde yun yorgan falan yaparda cok sicak tutardı ordan aklimda kalmis.

Canım yün çok faydalıdır, yazın terletmez kışın üşütmez. Sağlıklı dingin bir uyku uyumanı sağlar. Bizimkiler kış sonu doğdular ama ben uzun süre üzerine ince bir yün yorgan örttüm. Zaten altında yine incecik bir yün döşeği hep var. Yün sağlıklıdır, tavsiye ederim.

Yün hava alan madde olduğu için canım daha sağlıklı oluyor biraz araştırdım da ben de. Müslinden de kılıfı var üzerinde. Yünden örülen uyku tulumları oluyor mesela. Onlar ne terletiyor ne üşütüyor.

Yaa fayda ediyor mu kayinvalidem de yun yorgan yapmis fayda ediyorsa ben de onu bir sure kullanabilirim
Altına o yorganı kullan olmadı uyuturken, tabiki hava alan malzemedir yün. Güzel pamuklu bir kılıfla kullanabilirsin.

Amin inşallah çok teşekkür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…