Çok haklısın. Herkes bebeği için en doğrusunu bilir.Bu anne sütü/mama olayı gerçekten yıpratıcı bi mevzu. Arya ilk doğduğunda hastanede emmesine rağmen eve gelince 2 gün emmedi ve hayatımın travmasını yaşadım nasıl bir kafaya girdiysem sadece emicek asla mama yok diye 2 gün hem çocuğu ağlattım hem kendim ağladım. Şimdi o kadar saçma geliyor ki ne olucak verseydim mamayı diyorum. Emzirmek kadar müthiş bir bağ yok en çok bunun için üzülmüştüm ama gülüceksiniz belki hayat kalitesini çook düşürdüğü için yıpratıcı olduğunu düşünüyorumyani bu lohusalık işte anne olmaya alışırken ki gerginliğin en büyük nedenleeden biri bence emzirmek yine de çok seviyorum emzirirken başka bi his bence yaa. Ama sütüm aryaya yetmeseydi ve kilo aldırmasaydı boyunu uzatmasaydı kesinlikle mama verirdim çünkü mamalar da eskisi gibi değil artık anne sütüne çok çok yakın hatta belki bazen anne sütünden daha faydalı. Şu çok afedersniz ama ssçma salak insanların mama verenlere karşı hiçbir bok bilmeden aaaa anne sütü anne sütü diye gezmeleri beni delirtiyor. Geçen halam aradı nasılsın diye diyo ki emiyo dimi emiyo dedim yetiyo mu sütün bazen yetmez diyor ama sakın mama verme diyor.Bidsha arasın emmiyo mama veriyorum dicem. Sütün yetiyor mu diye sorup ama sakın mama verme nasıl cahilce bi yaklaşım e ne olsun aç mı kalsın veya ızgara kanat mı veriyim? Özetle İlk etapta anne sütü varken bas mamayı geçe de karşıyım, mama veren anneye vah vah yapanada karşıyım. Diceğim o ki gerçekten bu süreç çok zor hepimizin anneliği o kadar iyi ki mama veren emziren sezaryen yapan normak doğum yapan rahat anne pinpirik anne hepimiz harikayız
Sen bi doktora git canım, biz de meme reddi varken az beslendiği zamanlarda bezinde turunculuk olmuştu. Her ihtimale karşı idrar testi vs yapıldı, enfeksiyon olabilir diyeYa kizlar Yigit in çişi resmen sabahlari turuncu bolgeleri var. Dun baya arastirdim hep beslenmeyi arttirin diyor. Baya bir ustune dustum. Emziriyroum sonrasi kasikla doyuruyorum. 2 saati gecmiyor ya da en en gec 3 saati o da nadir. Ama yine ayni yine ayni. Canim sikkin ya suan asiri terliyor sirt ustude yatiyor ben yan donderdikce bir sure sonra surt ustu. Hava da bu hafta asiri sicaj 40 derece. Ne yapsam doktora mi gotursem tahlil falan mi yatirsam.
Ya yalan ya bence ben de sağıyorum 2 kere de 3 ölçek anca çıkıyor her sağmada 15 20 dk uğrasiyorum. Ne yapiyo bu kiz hiç uyumadan pompayla mi geziyor etraftaBen tüm gün emzirip (alerji nedeniyle mamayı kestik, çok üzgünüm, canım mama) üstüne süt sağmaya çalışıp hiç süt çıkartamıyorum sağarken. Hay maşallah diyorum o arkadaşa
Yersen iste en mükemmel onun geliniİnternette satmak mıağlıyorum şuan gülmekten
Sagol canimBende de vardı krem ağrı kesici krem sürüyorum geçiyor çok geçmiş olsunsana da canım
Şeytanlara bak sen şeytanın sütü bol oluyor demek kiYersen iste en mükemmel onun gelinibi de gelinini halk egitimde kuaforluk kursuna yollamis kendi calistigi kuaforde de calisiyor gösteriyo devlet maasini veriyormuş. Kiz calismadan maas aliyor kafayi yersin çok iyi bir seymis gibi bir de gururla anlatiyorlar
Bu defa da bu çocuk sana bağımlı olmuş çok yanlış yapmışsın bak sen olmadan 2 dk durmuyor derlerYa yalan ya mandira inegi mi bu allah içinzaten ben ne yaptim ne aldim desem direkt kendi gelinine de o bunu aldi o bunu yapti diyor ahshwhwu insanlar bir tuhaf ya en iyisi hiç umursamamak. Sen annesisin diğer herkesten en çok yavrunu sen düşünürsün. anne sütü faydali tabi ki ama mama da faydalı hsjejd bazen yoruluyorum keske hep mama versem diyorum insanlar sen 7 24 memeye de bağlasan yine bir kusur bulurlar
Yani canım bir tek anne sütü kıstas değil işte bir çok etken var bağışıklık içinAnne sütü alan çocuk hasta olmasa benim büyük oğlum olmazdı, okul pazartesi açıldı ya, Çarşamba %90 hasta. 24 ay dolu dolu emdi bi deemmese ne olacaktı kim bilir, ama babaya çekmiş sanırım, eşim de çok çabuk hasta olur. Genetik mi bilmiyorum ama olabilir
Götür canim ben götürmüstüm hem idrar tahlili hem de tam hatirlamiyorum 2 mi 3 tüp mü ne kan aldilarYa kizlar Yigit in çişi resmen sabahlari turuncu bolgeleri var. Dun baya arastirdim hep beslenmeyi arttirin diyor. Baya bir ustune dustum. Emziriyroum sonrasi kasikla doyuruyorum. 2 saati gecmiyor ya da en en gec 3 saati o da nadir. Ama yine ayni yine ayni. Canim sikkin ya suan asiri terliyor sirt ustude yatiyor ben yan donderdikce bir sure sonra surt ustu. Hava da bu hafta asiri sicaj 40 derece. Ne yapsam doktora mi gotursem tahlil falan mi yatirsam.
Valla esime bir sey demiyorum akrabasi diye bana ne ama görünen köy de kilavuz istemez. Beni tanimasalar gider şikayet ederdim kesinŞeytanlara bak sen şeytanın sütü bol oluyor demek ki
Denetim yok ki canim muhtemelen işkur dan orda çalışıyor gibi gosteriyorlar gelini maaş kendi de teşvik aliyordurValla esime bir sey demiyorum akrabasi diye bana ne ama görünen köy de kilavuz istemez. Beni tanimasalar gider şikayet ederdim kesin
Ne diceksin kiDenetim yok ki canim muhtemelen işkur dan orda çalışıyor gibi gosteriyorlar gelini maaş kendi de teşvik aliyordur
Sutumu sagip veriuorum canim. Hafta sonu olmadi gotururum canim. Aman kafsm bunlarla mesgul.iken canim seye sikildi esim mesaj atmis hafta.sonu İzmirden dayisinin oglu, kizi esi falan gelip 1 hafta ben de kalacaklarmis. Ya hava zsten sicak zor bela kendime bakiyorum bir de bu cikti simdi.Götür canim ben götürmüstüm hem idrar tahlili hem de tam hatirlamiyorum 2 mi 3 tüp mü ne kan aldilardayanabilir misin buna bilmiyorum ben de senin gibi hem mama hem emzirme yapiyordum. Sudan kaynakli sandim su verdim. Cocugun mideyi suyla doyurmusum gibi oldu resmen. Mamayi fazla icmiyordu saniyordum ki doyuyor icmek istemiyor, oysa mamanin tadini begenmiyormus cocuk. O mama bitmeden gidip başka bir mama aldim. Simdi hem emziriyorum hem 4 5 ölçek bu mamadan içiyor kalmadi öyle bir sıkıntı. Sen yine de en dogrusu doktora git sor. Ben sordum hatta sana da yazdim galiba doktor beslenmesini arttir su vermeni önermiyorum dedi. Hatta bak dün soru cevap yapmis doktor ona da benzer soru sormuslar 8 aylik bebege bile su yerine beslenmesini arttir demisler. Sen kaç ölçek mama veriyorsun emzirdikten sonra?
Ay bu çok şekermiş nerden aldınBen astronot aldım çünkü bu kış yürümüyor olacak bacakları üşümesin dedim
Of of off cok sinir bozucu. Ben de kendime bakmaya zor zaman buluyorum üstüne 1 hafta misafir çok zor ya. Eşin keşke musait degiliz falan deseymiş sen tek basina nasil misafir agirlayacaksin bebekle allah kolaylik versinSutumu sagip veriuorum canim. Hafta sonu olmadi gotururum canim. Aman kafsm bunlarla mesgul.iken canim seye sikildi esim mesaj atmis hafta.sonu İzmirden dayisinin oglu, kizi esi falan gelip 1 hafta ben de kalacaklarmis. Ya hava zsten sicak zor bela kendime bakiyorum bir de bu cikti simdi.
Trendyolda podıum gym diye bir mağazadan almışım ama trendyoldan çekilmiş canım belki kendi sitesi vardır ya da dolapta da sıfır satıyorlarAy bu çok şekermiş nerden aldın
Valla dusuncesizlik kendilerinin yaptigi canim gercekten canim.sikildi yani 2 kucuk.cocukla kendime zor bakiyorum.Baska tanidiklari var ama bizde kalacaklarmksOf of off cok sinir bozucu. Ben de kendime bakmaya zor zaman buluyorum üstüne 1 hafta misafir çok zor ya. Eşin keşke musait degiliz falan deseymiş sen tek basina nasil misafir agirlayacaksin bebekle allah kolaylik versinen iyisi sen de annene git esin ağırlasin misafirleri
Canim sen elinden geleni yapiyorsun, emzirme danisma hizmeti bile aldin. Tabii bagisikligin genetik tarafi da var. Benim kizimda sik hasta oluyor ama antibiotiksiz masallah kolayca atlatiyor yatmadan...Anne sütü alan çocuk hasta olmasa benim büyük oğlum olmazdı, okul pazartesi açıldı ya, Çarşamba %90 hasta. 24 ay dolu dolu emdi bi deemmese ne olacaktı kim bilir, ama babaya çekmiş sanırım, eşim de çok çabuk hasta olur. Genetik mi bilmiyorum ama olabilir
Neden sizde kaliyorlar ya başka akraba mi yok küçük bebeği olan insana hiç acımıyor bu insanlar. Tabi kendilerini en iyi ağırlayacak kapıyı biliyorlarSutumu sagip veriuorum canim. Hafta sonu olmadi gotururum canim. Aman kafsm bunlarla mesgul.iken canim seye sikildi esim mesaj atmis hafta.sonu İzmirden dayisinin oglu, kizi esi falan gelip 1 hafta ben de kalacaklarmis. Ya hava zsten sicak zor bela kendime bakiyorum bir de bu cikti simdi.
Kızlar kış için mont almak istiyorum şimdiden pahalanmadan almak lazım geç bile kaldım sanırım. İstanbul için kozmonot montlar gerekli mi? Yani tulum gibi mi alsam normal kısa mont mu alsam kararsız kaldım size sorayım dedim
Gerçekten en sinir olduğum şey böyle emrivakiler Esin keşke müsait değiliz deseydi bir kere neden evin hanımı aranmıyor ki böyle durumlarda bunu da anlamam. Bir hafta üstelik bir gün değil iki gün değil. Ben arayıp müsait değiliz derdim sanirim böyle şeylerde sinirim tepeme çıkıyor hepSutumu sagip veriuorum canim. Hafta sonu olmadi gotururum canim. Aman kafsm bunlarla mesgul.iken canim seye sikildi esim mesaj atmis hafta.sonu İzmirden dayisinin oglu, kizi esi falan gelip 1 hafta ben de kalacaklarmis. Ya hava zsten sicak zor bela kendime bakiyorum bir de bu cikti simdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?