Bagisiklik sistemini baskilayan bir sey mi var acaba? Hic arastirdiniz mi?Antibiyotik almaması çok güzel, benimki mümkün değil antibiyotik olmadan iyi olmaz hatta seruma kadar gideriz
Canım ne güzel yazmışsın, hissetmişsin bir sebepten doğru insan olmadığını demek ki, içinin ısınması en önemlisi ama ben ne yazık ki samimi mi numara mı yapıyorlar asla emin olamıyorum zaten insanlara güvenmeyen bir yapım vardı çocuktan sonra iyice kafamda felaket senaryoları yazar oldumCanım benim 2 tane bakıcım oldu, 2 si de ilk kızımındı. Oğlumu ben 2,5 yaşına kadar büyütüp kreşe verdim. İlk bakıcımız bir teyzeydi; 14 aylıkken bakmaya başladı. Diğer bakıcımız genç bir kızdı 2 yaşından 2,5 yaşa kadar, oğlum doğana kadar baktı ( Buradan kendisi hamile olup küçük çocuğu olanlara asla bakıcılarını doğum sonrası işten çıkarmamalarını öneririm. Ben yaptım çok pişman oldum. Asıl doğum sonrası lazımmış)
Bakıcı da benim ilk dikkat ettiğim yüzü, ifadesi, gülüşü, kıyafeti, konuşması..benim ısınmam lazım, elektrik almam lazım. Beni manipüle etmemeli, kararlarımda beni şüpheye düşürmemeli. En başta sevdiğim bir arkadaşım bana kendi bakıcısını önerdi, süper biri mutlaka benim bakıcım baksın dedi. Kadını denemeye davet ettik, hiç ısınamadım. Çorbayı soğutmak için içine su koydu ( soğuk su dolu kabın içinde benmişti usulü soğutması lazımdı) inan bu hareketinden dolayı değil, bunu uyarırsın öğrenir ama yok ısınamadım. Bence gerekirse evine gidilmeli, eşi çocukları ile tanışılmalı. Çünkü zamanla onlarla da muhatap oluyor çocuk. Çok iddialı ifadeler de beni irite eder ayrıca, oradan da eliyorum genelde. Samimiyet hissetmek de önemli. Genç kız bakıcımız geldiğinde kaşının ortasında bir çukur vardı hani kaşını çok çatanlara has. Demiştim çok mu asık suratlısınızyok genetik demişti. Bebek biraz büyüyünce genç biri daha iyi oluyor, çocuğun enerjisine yetişiyor. Çocuk gelişimi mezunu olsa tadından yenmez. Ve son olarak, bebeği sevmesi.. ilk görüşte bebeğe ilgi göstermesi. Yine biri kızıma “bu” demişti. Bırak çocuğu bence kimseye denmemeli. Bebeği çok sevenler bazen kıskanılıyormuş anneler tarafından, bence çok sevsin ben daha mutlu olurum.
Bu bebeğimde de inşallah iyi birine denk geliriz; ben 1 yıl ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum. Hem diğer çocuklara göz kulak olsun diye hem de bebeğime baksın diye şimdiden bakıyorum kendimce birilerine
İlk kizimi bu sebeple bir yasina kadar bakiciya vermedim, belki az da olsa kendini ifade eder belli eder diye.Bakiciya referans olan kisi guvenilirse bir nebze icin rahat edebilir.Bir de ben kamera alip koymustum ama sonucta kamera tek odada oldugu icin ona da emin olamazsin.Allah dogru, merhametli kisilerle karsilastirsin.
Evet kamera şart kızlar ya, iki tane var evde iki tane daha alcam, bbg evi gibi olması lazım içimin rahat etmesi içinArkadaşımın bakıcısı var, salon ve bebek odasında kamera var telefonda sürekli izleyebiliyor
Canim art niyetle bir sey soyledigini asla dusunmuyorum. Arada olur boyle fikir catismalari. Sadece mama veren arkadaslara da hak veriyorum insanin icinde kaliyor ama simdi olmusuz 5 6 aylik ekgida donemindeyiz herkes nasilsa ekgida donemi guzel besinler verecektir. Buralari terk edecek bir durum yok yani. Tum mesajlari okuyamadim tam olarak ama terk edecek kadar bir sey olmadi diye biliyorum.Kızlar gerçekten enteresan emzirmenin ne kadar yorucu ve asosyallik hatta belki depresyona kadar götürebilcek bişey olduğunu anlatmaya çalışırken anne sütü bağdır mama alan çocuk anneyle bağ kuramaz diyen insan oldumböyle bişey olabilir mi? Annelik beslemekten mi ibaret? Sizce bu durumun bu kadar içinde hangi insan böyle bişey imâ edebilir? mesajı tekrar okuyun lütfen emzirmenin güzel bi bağ olduğunu ve anne sütünün faydalarını kimse inkar edemez. Ama istemeyen kendi isteğiyle bile emzirmeyebilir belki bende işe başlayınca bırakıcam belki meme reddi yaşıcam belli olmaz ki bu işler. bizene sizene kimene. Kelimeleri tek tek seçip nasıl böyle bi duruma girdim anlamadım. Emzirdiğim halde emziryo musun sorusuna bu kadar uyuz olurken nasıl burda ahkam kesebilirim? Bide kötü kötü laf sokmaya çalışmalar.. burda 1 senedir kimsenin birbirine destek olmadığı kadar destek olduk kimseye anlatmadıklarımızı birbirimize anlattık her sorunla kendi sorunumuz gibi ilgilendik vaktimiz olduğunca hepimiz için diyorum bunu. zaten hepimiz için hayat bu kadar zorken hiç böyle bi topa girmem birdaha . O yüzden Biraz buralardan uzak dursam iyi olucak kendinize iyi bakın
Cnm ben philips airfryımı satıcam, temizliğini bir araştır derim almadan önce çünkü temizliği imkansız resmen, youtube a yaz airfryer temizliği diye görürsün neler neler yapıyorlar ama rezistans araları temizlenmiyor asla üst üste kir birikiyor.Canım ben de ek gıdaya geçeceğim diye ikea buharda pişirme aparatından alacaktım geçen gün arkadaşıma gittim tefal airfrayer almış buharda pişirme özelliği olandan orada denedim beğendim ben de aldım tavsiye ederimben teknolojiyi bu konuda geriden takip ediyorum normal airfrayer ım bile yoktu
A tefalmiş senin, ya geriden geliyorum hızlı hızlı okuyunca anlamamışım , philips airfryer almayı düşünüyorsun sandım benBende yıllarca direndim aynı bu sebepten dolayı bunda döküm ve sağlığa zararsız diye araştırıp aldım ama neyse kendimiz için kullanırız en kötübebişe alırız bi aparat teysesiii nolacaak yeter ki yesin
Bunu yeni gördüm ya, ben senin için demedim zaten canım bunun üzerinden psikolojik şiddet uygulayan insanlar var etrafımızda diye dedim sen kendi üstüne alınmışsın. Tam olarak ne dediğimi bile hatirlamiyorum 2-3 saat uykuylayim günlerdir ama sana özel söylediğim bir şey değildiKesinlikle ama ben öyle emzirmeyen bağ kuramaz demek istemedim yanlış anlama lütfen.. zaten Ben cevap verip tersliyorum bu tarz konuşmaları nasıl bir psikolojik şiddet bu. Ben sadece emzirme mama normal doğum sezaryen vs.vs. konuşulmamalı bile diyorum. Bitsne salak bi yengem var nasıl doğum yaptın dedi sezeryan dedim. Diyo ki kız allah seniiiii ben ikisindie normal doğurdum sen bide sporcusun. Yenge dedim tansiyonum düşmedi aman diyo doğursan doğururdun. Bunların aynısı emzirme içinde geçerli maama içinde geçerli. Ben sadece emzirmeye laf etmeye de karşıyım. Bi
Arkadaşım çocuk emzirmeyle tosun oldu maşallah ama sürekli
Mama da veriyor ağzıyla da söylüyor daha çok kilo alsın doktor demiş mama vermeye devam edersen obez ediceksş çocuğu olmaz obez falan diyor. Ya bunlara karşıyım. Umarım yanlış anlaşılmamaşımdır derdim kim naparsa yapsın çocuğu için en iyi annedir ve en iyisini
Anne bilirdi
Bizimkide öyle hala saat başı emiyor. Hala doymuyor mu diye düşünüyorumMama veriyor musun? Canim benimki masallah cok saglam emiyor. Ona ragmen almiyor. 5 ayini doldursun ek gidaya baslicam. Bence doymak icin yetmiyor anne sutu. Doktorlar 4-5 saat aralikli emzirmek yeter diyor. Ben 1.5-2 saat ara Ile veriyorum, ac kalmis gibi nasil saldiriyor. Belli yani ac. Gece de cok siklasti. Zor oluyor yani... Oglum icin de benim icin de ...
Teşekkürler canımCanım ne güzel yazmışsın, hissetmişsin bir sebepten doğru insan olmadığını demek ki, içinin ısınması en önemlisi ama ben ne yazık ki samimi mi numara mı yapıyorlar asla emin olamıyorum zaten insanlara güvenmeyen bir yapım vardı çocuktan sonra iyice kafamda felaket senaryoları yazar oldumbir de çok farklı kültürden oluyorlar ya kendi çocuklarını nasıl büyüttüklerini bilmediğin birilerine güvenmek ne zormuş. İyi insanlarla karşılaşalım cnm umarım gönlüne göre birilerini bulursun sen deneyimlisin daha iyi anlarsın zaten artık.
Evet kamera şart kızlar ya, iki tane var evde iki tane daha alcam, bbg evi gibi olması lazım içimin rahat etmesi içinyalnız kalma süreleri fazla değil kendi işimi kuruyorum o yüzden günde 3saat falan yalnız bırakırım diye planladım umarım güzel insanlar çıkar karşımıza. Plan yaparken iyiydi de iş gerçeğe dönüşünce stres bastı.
İnek sütü proteinine karşı arkadaşımYa yalan ya bence ben de sağıyorum 2 kere de 3 ölçek anca çıkıyor her sağmada 15 20 dk uğrasiyorum. Ne yapiyo bu kiz hiç uyumadan pompayla mi geziyor etraftaneden mamayi kestiniz neye alerjisi varmis
Aaa çok üzüldüm işin çok zorİnek sütü proteinine karşı arkadaşım
Yani çok iri değil aslında 8 kilo şuan 12-18 daha mantıklı sanırım alacağım satıcıya da bi sorayım bari canımcanım bunlar büyük parçalar, fiyat olarak da yüksekler. Ben kışın giyeceğini düşünerek 12-18 ay almışım. Kolları lastıklı yağmurluk aldım mesela daha büyük. İçine de bir şeyler giyecek daha, rahat olsun. Hatta bebek iriyse 2 yaş bile alabilirsin
Kuzum ya geçmedi mi hala hastalık ne zormuş off allah yardımcınız olsunBilmiyorum ki canim ya valla artik takatim kalmadı elim ayağım titriyor 1 Eylül'de de işe başlayacağım moralim ona da çok bozuk bu hastalikta tuzu biberi oldu
Yok kuzum bi de uyuyamiyor gece 4. Ay atağı kötü diyorduk en azindan 12 gibi uyuyordu sabahi ediyoruz bi de bağırıyor avunmuyor beyin kanamasi geçircem sandım artik sabah babama verdim 2-3 saat o bakti ben uyudumKuzum ya geçmedi mi hala hastalık ne zormuş off allah yardımcınız olsun
Hayır gelecek olan gideceği kişinin durumunu niye düşünmez ya. Ne amaçla geliyolar bı de bı hafta ve ve hiç gorusmedigin kişiler aynı evde ne yapacaksınız. Yatılı tanınmayan misafire alerjim varSutumu sagip veriuorum canim. Hafta sonu olmadi gotururum canim. Aman kafsm bunlarla mesgul.iken canim seye sikildi esim mesaj atmis hafta.sonu İzmirden dayisinin oglu, kizi esi falan gelip 1 hafta ben de kalacaklarmis. Ya hava zsten sicak zor bela kendime bakiyorum bir de bu cikti simdi.
Teşekkür ederim canım iyi çok şükür gece de güzel geçtiCanım yeni gördüm inşallah iyi geçmiştir nasıl şuan durum
Canim bilmiyorum ya 1 defa gordum iste onlari esimle esi cok samimiler.Bir de ben bu ara zordayim iste havalar da aşiri sicak evimde yayiliyorum bu sicaklarda onlarla ilgilenmek cok zor geliyor. Bir an once gecsin gitsinHayır gelecek olan gideceği kişinin durumunu niye düşünmez ya. Ne amaçla geliyolar bı de bı hafta ve ve hiç gorusmedigin kişiler aynı evde ne yapacaksınız. Yatılı tanınmayan misafire alerjim varneyse sn bnce kendini hiç mi hiç strese sokma madem eşin de evde olacak gezmeye gitsinler şöyle dusuncesizlikler bni sinirlendiriyo gercekten ya.
Teşekkür ederim canım iyi çok şükür gece de güzel geçtibı kaç gündür yüzüstü yatiyodu baya da güzel uyuyodu gece sanki yüzüstü yatamayacağını bilir gibi hiç dönmedi akıllı bıdıklar resmen
Kapali misin canim sen? Yazin misafir agirlamak cok Zoe kapali biri icinCanim bilmiyorum ya 1 defa gordum iste onlari esimle esi cok samimiler.Bir de ben bu ara zordayim iste havalar da aşiri sicak evimde yayiliyorum bu sicaklarda onlarla ilgilenmek cok zor geliyor. Bir an once gecsin gitsin
Albino olmuş sophie8 sene önce 60 liraya aldığım oyuncağın (sophie diş kaşıyıcı) 793 lira olması şokunu yaşıyorum kızlar. Ha bugün eski oyuncak sepetinin en dibinde buldum o ayrıyıkadım eline verdim çok sevdi. Bebekler rahat kavradıkları için çok popülerdi zaten. Yıllar turuncu lekelerini götürmüş sophie’ciğimin..
Evet canim.Kapali misin canim sen? Yazin misafir agirlamak cok Zoe kapali biri icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?