2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar nasılsınız tatildeydik pek yazamadım dün döndük. Bugün de 6.ay kontrolü ve aşılarımız vardı. Yarın ek gıdaya geçiyoruz sonunda Yoğurt ile başlattı doktorumuz. Yalnız bizim doktor bi değişik Her gün taze yoğurt mayalayacakmışım. Makine var o sorun değil de her gün taze süt alırsam nasıl bitireceğiz Bu arada ben bimden altın süt almıştım pastörize ama doktor bi kağıt verdi böyle yazıyor boşuna mı aldım :/ Siz ne kullanıyorsunuz süt olarak? Doktorların her söylediğini uygulamalı mıyız ya

Eklentiler

• IMG_4328.webp
    57,9 KB · Görüntüleme: 78
Aa sevindim. Ben de og nin bebe bisküvisini mi alsam diye bakmıştım çok sert diye yorumlar görünce almadım
Ben henüz hiçbir şey almadım. Tadımları denerken alırım. Beğenirsem devam ederim yoksa kendim de yapabilirim. umarım aldıkların güzel çıkar, beğenirsin

Valla ilk defa pastörize süt kullanmayın diyen bir doktor duydum biz zaten cig sütten yapacağız ama doktorlar hep aksini söyler normalde taze süt olması defil yoğurdu her gün mayalamaniz gerekiyor küçük kavanozda annem öyle yaparmış hatta fincanda bile masaların dedi bana

Bana da garip geldi normalde kaynatılsa bile çiğ süt sakıncalı bulunur diye biliyorum çünkü

İnşallah olmaz canım çocuk felci aşısı varmış minseo siz bu aşıyı oldunuz mu yan etki falan neler oldu yazdiysan görmedim
Daha yaptırmadım canim ben hastalıktan çıktı ya vücudu biraz toparlasin diye bekliyorum tekrar ateş falan zor olur hastalık üstüne haftaya pazartesi yaptıracağım
Canim benim genelde 2 uyku ya da en fazla gunduz 3 uyku yapiyor. Bugun Mesela 10.30 da uyudu 13.00 a dogru da uyandi.Sonra 15.00 da uyudu 17.00 da uyandi. 20.00 ya da 20.30 da da uyur. Bizim istisnalar.harici genelde bu sekilde
Deisa canım bizim de bu şekilde sabahta 8 gibi uyaniyor
Ben de ilk kez duydum valla deney falan mi yapıyor acaba

Benim ki en son 7 idi de canim boyu uzun oldugu icin oyle toplu durmuyor ama vucut iri belli babaya cekmis. Bakiyorum buyuk oglumun 1 yasinda giydiklerini o simdi giyiyor. Mesela dogdugunda kilolu dogmadi ama boyle yapili bir bebekti.
is
Masallah cok guzel , o zaman dedigin gibi iri masallah 4 aylikken benimki de 7 idi. Bakalim 5.ay kac almis, merak ediyorum. Insallah bucuk olmustur.

Tmm canım iyi düşünmüşsün. Yan etki olmasın hiç bı bebekte inşallah

Selam iyi cok sukur. Senden oglundan ne haber?
İyi diyelim iyi olsun, oğlan çok fena bu gün sabah uyandıktan sonra şimdiye kadar toplasan 20 dakika uyumuştur. Ben iptal tabi. Uykusu var uyuyamıyor hep mizmiz... birde ek gıdaya başladık havuçlu birlikte kabız oldu içine zeytinyağı koyuyorum halbuki...
Iyi canim yuvarlanip gidiyoruzSen nasilsin?
Bizde öyle çocuğu koyduğum yerde bulamıyorum. Dönüyor kollarından destek alıp kendini geri geri itiyor , yavaş yavaş kol destek alıp yön değiştiriyor

Nasıl yogunuz anlatamam. Halen yazliktayiz ve burda inanılmaz ruzgar var. Sahile inemiyoruz diye kasa kasa domates aldım kışlık yapmaya başladık
Birde kızın doğum günü var. 3 yaşına giriyor şansına 3 yaş doğum gününü 3 kere kutlayacak normalde yarın yapacağız pastasını susunu ona göre sipariş vermiştim. Geçen haftasonu Kız kardeşim supriz yaptılar geldiler abla ben burdayken de kutlayalım dedi. 3 gün önce kendim pasta yaptım kendi aramızda kutladık. Yarın konu komşulu kutlama yapacağız. Kızım alerjik bir cocuk, buraya yakın bir ilçede butik pasta yapan biriyle anlaştık, alerjilerine göre pastasını yaptırdık. Sekli çok güzel oldu ya herseyi evde kendim yapınca nasıl ilaç gibi geldi anlatamam. Birde evde yaptığında hayal ettiğin gibi olmuyor ki o beceri yok yani. Çocuklar büyüsün pasta eğitimine gidicem dünya para tutuyor çünkü alerjik besinler yarın sabahtan hem misafirlere yiyecekler yapılacak hemde aynı yiyeceklerden küçük porsiyon şeklinde kıza yapicaz çok iş var cokkkk....

Sizin doktorda bizimki kafasında canım ben günlük mayalama olayına şu şekilde çözüm buldum , çünkü ben süt alınca 5 kilo alıyorum direk her gün alınmaz yani. 5 kilo sütü bir güzel pişiriyorum. Nasıl diyim ben haftada 2 defa 5 kilo alıyorum yetiyor. Pazartesi , perşembe getiriyor köyden abla. Pazartesi sabah sütü kaynatınca 3 günlük olacak şekilde yarim kiloluk kavanozlara sicak sıcak koyup vakum yapıyorum. Soğuyunca doğru dolaba. Kullanacağım zaman 1 tanesini açıp ısitip hemen mayaliyorum. Olunca onu veriyorum kavanoz da sıcak vakum yapınca günlük almış gibi oluyor hiç bir tat koku farkı olmuyor. Bilgin olsun. Hatta isittiktan sonra içine az bir miktar anne sütü de ilave edip o şekilde mayalayabilirsin.

Çiğ süt daha sıkıntılı değil mi ya benim de kafamı karıştırdı

Kızlar sünnetten sonra bebeklerin penis ucu ne renkti. Bizim önce pembelesti şimdi hafif mor gibi. Yarın Dr a götürücem yine sizde de böyle oldu mu acaba
Bizim de dedigin gibi canim. Ilk mor gorunce esime sordum ablama sordum, oyle olur demislerdi. Bu arada bizim dikislere yok oldu. Cok temiz, estetik yapmis sagolsun Dr

Senin olmustur hatta gecer bence 7.5 ğu canim.
Insallah canim. Tinylove uykucu anakucagina sigmiyor. Benimki zaten 55 cm dogdu. Masallah baya boylu. O yuzden seninki gibi cok tontis durmuyor. Carsamba giderim saglik ocaginda tartircam. 6.ayda da doktora giderim gozune, kalbine her seyine bi bakar insallah...

Kolay gelsin canim Boyle boyle alisacaklar ek gidaya...

Yalniz yogurt yapma sekline bayildim. Benim doktorum da kizimda pastorize kullanacaksan hazir yogurt al demisti haftada iki defa mayaliyordum. Senin dedigin gibi yapayim ben de... Kizimda Anne sutunu mayalamistim olmamisti. Icine biraz katsam olur dogru tesekkur ederim canim deneyimlerin cok kiymetli...

Bu arada gecen sene gebeyken tarif atmistik birbirimize. Benim hala bitmesi o soslar kolay gelsin sen erken baslamissin kisliga

Anladım canım bu yöntem de iyiymiş ama işe başlayınca zor benim için. Pastörizeden devam ederim muhtemelen

Oo harika ya ne guzel mis gibi kisliklarini da hazirliyorsun. Ben de basladim kislik hazirliklarina.Kizinin da simdiden dogum gunu kutlu olsun guzel,mutlu bir ömru olsun3 yasa 3 dogum gunu guzel olmus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…