2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
55 cm nedir ya karninda uzamisYaa kalp dedin de aklima geldi bizim de minik bir delik vardi kilo almasi bu acidan önemli ondanda.ekstra uzerine dusuyordum 6 aylik olunca kontrol var umarim kapanmistir. Dogdugunda ilk kontrol yapildi bir kac hafta sonra getirin drmisti goturdugumuzde kapanmaya baslamisti doktorun ilk sordugu kilo aliyor mu

Canim benim genelde 2 uyku ya da en fazla gunduz 3 uyku yapiyor. Bugun Mesela 10.30 da uyudu 13.00 a dogru da uyandi.Sonra 15.00 da uyudu 17.00 da uyandi. 20.00 ya da 20.30 da da uyur. Bizim istisnalar.harici genelde bu sekilde

Canim bi duzenimiz var bizim de artik cok sukur. 18.00 dan sonra uyumak isterse de uyutmuyorum. Uyuttum diyelim, hem kisacik uyuyor. Hem o kisa uyku onu iyi tutuyor taaa 22.00-23.00a kadar asla uyumuyor. 20.30 gibi uyuyor oglum.

Deisa canım bizim de bu şekilde sabahta 8 gibi uyaniyor
Sağolun kızlar bir düzen oturtamadım hala, sizinki gibi yapmaya çalışacağım, 18.00da uyandığında sorun yok ama bazen 17.00 da uyanıyor öyle denk geliyor siz 20.00-20.30 da uyutuyoruz demişsiniz ya arada 3-3.5 saat var benimki 1.5 saat geçince fena huysuzlanıp ağlamaya başlıyor uyumak istiyor kulakları gözleri ovalıyor oyalayıp uyutmayınca da aşırı yoruluyor sanırım uykuya dalması iyice zorlaşıyor sanki, ne yapsam bilemiyorum.

Aslinda arada kisa bir uyku yapabilir benimki bszen 3. Uykusunu oyle kisa yapiyor canim

Canım benim kızda bazen gece uykusundan önce 4. Uykusuna geçiyor, mesala 17.00 de uyandı diyelim 18.30 gibi tekrar uyumak istiyor ben çok kasmıyorum uyutuyorum çünkü o saatlerde çok az uyuyor max .30 dk. Hatta 19.00 da bile uyusa yine 21.00 olmadan gece uykusuna geçiyor. Kendini de yorma bebeğide uykusuz bırakarak yorma derim. Normalde gece uykusu olan bir bebekse melatonin hormonu onu herzamanki uyuduğu saatte uyutacaktır.

Kızlarrrr mina dün muz yemisti bugün de armut tattırdım az önce kakasında siyah iplik gibi bir seyler vardı coktu baktım internetten kıl kurdu diyor canım o kadar çok sıkıldı ki basına gelen var mı

Ama Ekin çok minnoş sun yaaa maşallah nice senelerin olsun guzellikle inşallah
Bende böyle bişey yapicam 6.ayda. her ay mini pastayla mum ufleyelim dedim fotoğrafı bile zor çekiyorum bari 6.ayini yapayım
Bizde her ayın üçünde mini bi pasta alıyoruz fotoğrafları çekiyorum ya o kadar tatlış oluyor ki ama çok zor oluyor tabi bin tane de bi tanesi güzel oluyor

İyiyiz canım yuvarlanıp gidiyoruz hatta emekleyerek gidiyoruz bizimki çok fena hareketlendi hiç durmuyor
Benim dr İlk hafta patates havuç kabak tadımlarıyla başlattı ikinci hafta yine ara öğün sebze sonra ikindi zamanı yoğurt dedi ama günlük sütten yapacakmışım çiğ sütten olmasın dedi her doktor farklı işte

Biz çok yogurt tüketiyorum ya her alisimda 5kilo alıyorum haftada 2 kez sabit
Bazen 3 için arıyorum kızım gerçekten o kadar sütü ne yapıyorsunuz diyor simdi oğlana da başlayınca peyniriydi loruydu labnesiydi gene haftalık sayı yükselecek.
Anne sütünün yapısından dolayı normal yogurt gibi olmaz zaten canim. Nasıl diyim ayran, kefir gibi kıvamı olur. Ben çok yedirdim öyle onda da sorun normal yogurt tadimi yapınca tek anne sütüyle mayalanani istemiyorlar. Bende nasil yapıyordum bu marketlerde vs küçük kavanozlar var ya mevye pureleri vs satılan.. o kavanozlardan vardı. Günlük 4 tane mayaliyordum onlardan. Kapak kapatmadan da 1 ölçek anne sütü ilave ediyordum hemen memeden kavanoza fışfışfış...

Ben tam kışlık olayına girmedim aslında. Evde zaten 7-8 kavanoz biber salçam vardı. Şimdi domates salçası yaptım. Biberleri çocukların yemeklerinde kullanırım daha dur bakalım domates kurutması, kahvaltliklar, tursu , soslar duruyor sirasini bekliyor.

Kızlarrrr mina dün muz yemisti bugün de armut tattırdım az önce kakasında siyah iplik gibi bir seyler vardı coktu baktım internetten kıl kurdu diyor canım o kadar çok sıkıldı ki basına gelen var mı
Muzun içindeki lifler canım o. Hic korkma endişe etme . Başım ağrıyor yazsan İnternete beyin tümörü çıkıyor zaten
Tüm bebeklerde oluyor o . Muzun içindeki lifi sindiremiyorlar.

Ama bi gün önce vermistim onu cıkardı baya topak topak devamı mı diyorsun insallah muzdandır ya

Oo harika ya ne guzel mis gibi kisliklarini da hazirliyorsun. Ben de basladim kislik hazirliklarina.Kizinin da simdiden dogum gunu kutlu olsun guzel,mutlu bir ömru olsun3 yasa 3 dogum gunu guzel olmus
Ufaktan giriş yapıyoruz. İki çocukla ne kadar mümkün olursa artık.
Ay teşekkürler canim ne olcak nasıl olacak derken 3.yasa giriyor. Sanki daha dün doğurdum geçmez gibi geliyor ama zaman çabuk geçiyor gerçekten.
Ya evet biraz öyle oldu. 1.si teyzesi sebebiyle ufak bir ek kutlama oldu. Asıl kutlama yarın.birde evimize dönünce babaannelerle bir kutlama yapacağız... Ben doğumgunu kutlamam diyordum da bu sene bir yere gitme durumumuz olmadığından Kız cok istedi diye kabul ettim yoksa eşimle daha doğmadan anlaşmamız var. Çocukların dogumgununde hiç görmediğimiz il/ülke görmeye gideceğiz diye

Çiğ süt daha sıkıntılı değil mi ya benim de kafamı karıştırdı
Canim ben türk insaninin hijyenine dikkatine güvenmedigim için pastörize sütten yapıyorum ben kendim de açık sütten yapılan yoğurt yemem biraz sana kalmış tercih meselesi
Kız kurdu nerde buldun töbeee... Muzun içindeki lifler o

6. Ay itibari ile pankek, mücver tarifleri görüyorum nette. Diş olmadan tüketebilir mi bebekler henüz erken gibi geldi bana

Aynen canım mor gibi duruyor

Bizim de mordu kuzum normal sanırım sen yine dr sor

Bizim de dedigin gibi canim. Ilk mor gorunce esime sordum ablama sordum, oyle olur demislerdi. Bu arada bizim dikislere yok oldu. Cok temiz, estetik yapmis sagolsun Dr

Teşekkürler kızlar sizde de öyleyse olması gereken o demek ki.. maşallah canım temiz çalışmış Dr ne güzel, şimdilik dikiş iyi duruyo ablam da şekli güzel dedi , biraz toparlasin belli olacak. Bizim de bı iki tel kalmış her açısim da düşüyorlar.

6. Ay itibari ile pankek, mücver tarifleri görüyorum nette. Diş olmadan tüketebilir mi bebekler henüz erken gibi geldi bana
Tuketir canim damaklar sert ya damaklarla ezip yiyorlar.boyle agzinin yan tarafina minik koyuyorsun cigneyip yutuyor. Ben mesela 6. Ayda yeni basladim tam ek gidaya 7. Ayda pankek tarzi seyler verdim dik oturabiliyorsa mama sandalyesinde veriliyor.

Ama bi gün önce vermistim onu cıkardı baya topak topak devamı mı diyorsun insallah muzdandır ya
Hiç farketmez canım. Yeni bir yiyecek yedikten sonra 2.veya 3. Kakasinda çıkar genelde besinler.
Mesela ben havuç verdim, en son cuma akşam verdim. Cumartesi kabağa geçtim. Az önce kaka yapmış hep havuç. üstelik dün 2 kez de kaka yaptı yani onlarda havuc

Canim benim genelde 2 uyku ya da en fazla gunduz 3 uyku yapiyor. Bugun Mesela 10.30 da uyudu 13.00 a dogru da uyandi.Sonra 15.00 da uyudu 17.00 da uyandi. 20.00 ya da 20.30 da da uyur. Bizim istisnalar.harici genelde bu sekilde
Allahım böyle bir düzene ne zaman kavuşurum, gündüz 2.5 saat uyuması rüya gibi

Muzdur muz
Vermek isteyen verebilir tabi de ben erken olduğunu düşünüyorum şahsen. Diş olmasa da damaklariyla eziyorlar canım. Ben kızımda yanlış hatırlamıyorsam, 8.ayda pankek ,kek vs (un ) vermeye başlamıştım. Kızım da 9.ayda ilk dişini patlattı sonra ikişer üçer cikartti hepsini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…