Cnm sabah ogle aksam 120 cc yatarken veriyorum gece uyandiginda veriyorum bu sekilde.Peki düzeni nasıl?
Ben biraz az veriyorum gibi o zaman, gerçi meme de emiyor ama ne kadar çıkacak memeden öyle doyurucu olacağını sanmıyorum. Ek gıda aşırı yemiyor bizimki, iki kere mi uyanıyor peki yoksa sen uyanmadan saatine göre mi kalkıp veriyorsun?
Ya aslında 120yi bile nazlı içiyor, o yüzden fazla yapmadım hiç. Çoğu zaman 30unu filan bırkıyor. Dediğin gibi deneyeyim bir de ara verip vermeyi. Size göre baya az içiyormuş çünkü. Meme veriyorum aslında ama çok geldiğini sanmıyorum sütün.Günden güne değişiyor canım ama sabahlari uyandığında meme vermediysem 150 cc, öğlenleri ek gidadan 1 saat önce 150 yapıyorum bazen 120 içiyor bazen bitiriyor, bazen gunduz uykularina geçerken çok mememi aldiysa 90 iciyor, akşam yine aynı, gece de 1 kere uyanirsa meme veriyorum bazen uyanmıyor.
9. aya kadar ek gıdaya degilde mamaya ve memeye öncelik veriyorum. Öyle öneriliyor.
Sen 120 mi yapiyorsun mamasini yoksa daha fazla yapıyorsun ama 120 mi içiyor,? Daha fazla yap mamalarini aradan 10 dk geçince bir kaba sicak su koyup aynı biberonu koy içine ılisin tekrar vermeyi dene, bazen öyle içiyorlar. Meme de veriyormusun?
Tamam öyle deneyeceğim ben de fazla yapıp bakalım yiyecek miKendi uyanıyor ben mudahele etmiyorum gece 1.30 ve sabah 4.30 canım. Bir ölçek daha fazla yap ver bakalim yiyecek mi ordan anlarsın yetip yetmediğini yiyorsa demek ki fazlasını verceksin
Çok geçmiş olsun ya, aslında doktor uyarsa belki de sez. olacaktı. Tez zamanda iyileşir inşallah. Doktor bize bilgi verirken bu kırıklar çok yaşanan bir şey, hiç sıkıntı kalmadan kısa sürede atlatıyor demişti bebekler. Sizin de öyle olur inşallah.Yok uyarmamiş. Aksine Kız kardeşim sezeryan a daha meyilliydi normal doğuma yönlendirdi.
Evet , nebulizator elim kolum resmen. Şarjlı tip almani tavsiye ederim hem sessiz hemde her yere taşıyabiliyorsun. Enfes kolaylık.
omzunda ödem var şuan onu takip ediyorlar. Bakalım ek müdahaleye gerek kalmadan kendi geçer insalar. Amin cnm hastalık valla zor ya...
Tamam canım çok teşekkür ederim. Gündüz ben sabah veriyorum ama tahılla, öğleden sonra biberonla. Bir de gece biberonla. Az oluyır galiba.Cnm sabah ogle aksam 120 cc yatarken veriyorum gece uyandiginda veriyorum bu sekilde.
Benimki ek gidayi yemiyor şu aralar yani 5 kasik falan yiyor corba yaptim.icinde bi kac tane putur var onda bile oguruyor gercekten bikmis durumdayim o yuzden mama agirlikli gidiyorumTamam canım çok teşekkür ederim. Gündüz ben sabah veriyorum ama tahılla, öğleden sonra biberonla. Bir de gece biberonla. Az oluyır galiba.
Benimki de yemiyor öyle ya köfte filan diyor kızlar, benimki ağzından atıyorBenimki ek gidayi yemiyor şu aralar yani 5 kasik falan yiyor corba yaptim.icinde bi kac tane putur var onda bile oguruyor gercekten bikmis durumdayim o yuzden mama agirlikli gidiyorum
Iyi yapiyorsun cnm mamadan da vitamin alir hem. Gecen hamsi verdim minnacik geri tukurdu kesinlikle yutamiyor. Sabah da puturlu zorla vereyim dedim boguluyordu:)))Benimki de yemiyor öyle ya köfte filan diyor kızlar, benimki ağzından atıyorKızlarım yerlerdi mesela köfte bu aylarda, çiğnerlerdi. Bu bebem hiç sevmiyor, kaşığa da kafasını çeviriyor. Önüne koyuyorum biraz ağzına götürüyor. O yüzden ben de meme mama gidiyorum artık. Hasta oldu huy değişti.
Alışacaklar inşallah zamanla, bazı çocuklar duyusal olarak daha hassas oluyor.Iyi yapiyorsun cnm mamadan da vitamin alir hem. Gecen hamsi verdim minnacik geri tukurdu kesinlikle yutamiyor. Sabah da puturlu zorla vereyim dedim boguluyordu:)))
Her anne bebeğini doyuramadigini düşünürmüş canım, emin ol sütün vardır, hatta o çektikçe iyide geliyordur ki o yüzden biberonla az içiyordur ☺Ya aslında 120yi bile nazlı içiyor, o yüzden fazla yapmadım hiç. Çoğu zaman 30unu filan bırkıyor. Dediğin gibi deneyeyim bir de ara verip vermeyi. Size göre baya az içiyormuş çünkü. Meme veriyorum aslında ama çok geldiğini sanmıyorum sütün.
Ben duzenli gunde 3 defa veriyorum canim. 1.5 aydir basladim ekgidaya ilk ay 2 ögundu suan 3 veriyorum bazen disari cikma vs olunca 3. Ogun aksayabiliyor ama 2 muhakkak veriyorum. Muhallebi tarzlarini cok seviyor cesit cesit yapiyorum.Canım cok iyi sayilmaz mamadan 1 saat sonra veriyorum reddetmiyor herseyi yiyor şükür ama az az, çok nadir sutten önce açken verdiğimde cok iyi yiyor, ama 1 aydır yurt dışındayım yarin dönecez Allah izin verirse, burada istediğim urunleri bulamadım, düşün irmik bile bulamadımeve gidince daha duzenli olur ama 9. Aya kadar formül mama ve anne sütü yoğunluğunda ilerlemeyeyi düşünüyorum.
Senin nasıl gidiyor?
Kız maşallah yapmadığın şey kalmamış okurken yoruldumCanim bizim abi var kacinci hastalikAynen bizimki gibi olmus ben bol bol buhar verdim ve 2 gundur oksuruk icin sogan suyu kaynattim verdim bu aksamda veririm.Ilk iki gun ayva cekirdegi ve 1 dilim ayvayi kaynattim sabah aksam icirdim Sonra aksamlari gogsunu sicak zeytinyagi.ile ovaladim uzerine de havlu utuledim sicak yapip hemen koydum yatirdim. Ve sarimsak ezip,corek otu yagi zeytinyagi ayak tabanina surdum corap giydurip yatirdim faydasi var mi yok mu bilmem ama ilerlemedi cok sukur geriledi hastaligimiz ilacsiz.Tum enerjim iki cocuguma bunlari yapmaya harcadim Ha zaditen damla vermisti doktor onu bogazdaki balgama kullandim aksamalari 8 damla.@minseo soylemisti cold mix aldim damlattim yakasina yatarken hic burun tikanikligimiz olmadi. Tabi suan halen burun temizliyorum tamamen gecmedi de Allah a sukur ilerlemedi.
Hemde ikisine ayni anda yaptim bunlariKız maşallah yapmadığın şey kalmamış okurken yoruldumBen de yapmaya çalıştım kendimce bişeyler bakalım şimdi soğan da kestim koydum odaya inşallah toparlar bir an önce
Mesala en cok neyi severek yiyor? Musaitsen bana tarifini yaz birkaç güne aynısı yapip vereyim bakalım benim kızda sevecek miBen duzenli gunde 3 defa veriyorum canim. 1.5 aydir basladim ekgidaya ilk ay 2 ögundu suan 3 veriyorum bazen disari cikma vs olunca 3. Ogun aksayabiliyor ama 2 muhakkak veriyorum. Muhallebi tarzlarini cok seviyor cesit cesit yapiyorum.
Canim elmalilari cok seviyor. Irmik ya da yulaf ununu suda pisiriyorum en son uzerine biraz tereyagi ile ceviriyorum elmayi cevizi cam rendede rendeleyip hepsini karistirip uzerine 1 cay kasigi pekmez gezdiriyorum canim. Elma kepekli olanlar cam rendede guzel oluyor ama sert olanlari blebdirlarsin. Pekmezi bazen dut, bazen karadut gezdiriyorum. Bazen armutlu bazen muzlu cesitli meyvelerle yapiyorum.Kivami cok kati olmasin canim karistirinca baktin kati biraz suyla ac.Mesala en cok neyi severek yiyor? Musaitsen bana tarifini yaz birkaç güne aynısı yapip vereyim bakalım benim kızda sevecek mi
Çok teşekkür ederim canım, irmik daha vermedim, bebek irmigi olmak zorunda mı? bu tarifi irmikli yapacağımCanim elmalilari cok seviyor. Irmik ya da yulaf ununu suda pisiriyorum en son uzerine biraz tereyagi ile ceviriyorum elmayi cevizi cam rendede rendeleyip hepsini karistirip uzerine 1 cay kasigi pekmez gezdiriyorum canim. Elma kepekli olanlar cam rendede guzel oluyor ama sert olanlari blebdirlarsin. Pekmezi bazen dut, bazen karadut gezdiriyorum. Bazen armutlu bazen muzlu cesitli meyvelerle yapiyorum.Kivami cok kati olmasin canim karistirinca baktin kati biraz suyla ac.
Canim benim esim bebek irmigi alacagina normal organik irmik almis bebek irmigi daha un gibi ben basindan beri normalini kullandim ama organik daha taneli oluyor.Çok teşekkür ederim canım, irmik daha vermedim, bebek irmigi olmak zorunda mı? bu tarifi irmikli yapacağım
Organigini bulursam bende organik alırım toz gibi de olmasin, biraz taneli hissetsin, yulafi hep un şeklinde tuketiyor şimdilik, irmigimiz farklı olsun. Eşin bilmeden iyi bişey yapmış benceCanim benim esim bebek irmigi alacagina normal organik irmik almis bebek irmigi daha un gibi ben basindan beri normalini kullandim ama organik daha taneli oluyor.
Canım benımki gündüz yalnızca 1 uyku yapıyor oda 1 saat gündüz uykusunu 13.30 da uyuyor 14.30 da uyanıyor daha sonra hiç yapmıyor yalnız şöyle gunduz sürekli beslenıyor oynuyor enerji atıyor gece direkt beşiğine gece 9 da koydugumda sallamadan uyuyor öyle alıstırdım ben müzik dahi acmıyorum kendi kendine yuvarlanarak uyuyor , sabah 9 da uyanıyor ve ben odamdanda ayırdım beşiğini hemen yan odamda oluyor beşiği hiç uyanmayadan kesintisiz uyuyor gece cok sukurGunduz kac uyku yapiyor cnm benimde hayalim sabah 9 da kalkmasi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?