2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Maşallah yaaa benim çıkmadı bebek nerde diyorlar çıkıyo sanıyodum yemektenmiş geri iniyor hele yatınca dümdüz
Ne güzel işte canım demekki iç karnın geniş. Benim 4.aya girerken çıktı normalde düzdü göbeğim. Zaten paylaşmıştım. Tayt giyorum üzerime hep gömlek giyiyorum. Ancak öyle kamufle edebiliyorum. Boyum da uzun hemen gösteriyor kendisini. Ben hala fotolarda paylaşmıyorum bşr arkadaşım yazmış hamileymisin diye aaa nerden anladın dedim belli oluyor otururken şiş duruyor karnın dedi. Millet nasıl dikkatli bakıyor şaşıyorum ben direk hızlı hızlı geçiyorum

Eklentiler

• 1FDF7931-041F-46F1-931A-79A6EB40355D.webp
    28,2 KB · Görüntüleme: 95
Günaydın göbüşlü

günaydın kızlar nasılsınız?
Kontrolleriniz nasıl gidiyor?
Rheaa kışlıkları bitirip geldin mi evine canım.
Listemiz baya kalabalık ne çok mart annesi var az önce baktım 50 küsür bebeğin cinsiyeti belli olmuş. Maşallah bize
B beyzosh senin nasıl gidiyor kaç haftalık oldun canım? Seninle hemen hemen aynı gidiyorduk.
Banu çiftçinin programını yüklemiştim şimdi baktım 19+1 olmuşum.
Kızlar bir de Detaylı usg için doktorum 19/23 haftalarda çektir dedi. Çok iyi bir perinatalog buldum. Haftaya mı alayım sizce randevuyu?

Gunaydin

Ne tatli olmussunuz gobekler buyumus masallah Benim gobegim bugun 15+0 oldum, henuz yok. Tabii 20li haftalarda olanlarin cikmis olabilir. Soyle bir gozlem ve arastirmama gore 25 gibi saklama sansi yok, gobegini saklayanlar icin :) Ben kariyerimden dolayi sakliyorum. Cunku otomatikmen o gebe mantigi ile bakmaya badlicaklar Insallah kisin da kalin bol giyerim baya gider bana kilo henuz almadim cok sukur insallah hedefim 6.aya kadar 60i gecmemek. 57 ile gebe kalmistim... Kismet olursa bu ikinci cocugum olacak. Sonrasi zaten dusunmuyorum. Bu cocugumu emzirdikten sonra kendimi bir bakima almak istiyorum Memeler falan yaptirmadan olmaz galiba sivilce oldu her yerim cilt icin ne varsa artik.... Daha varda soylemiyim onlari

Günaydın kızlar mesajlara baktım da oyy ne güzel göbüşler çıkmış ortaya bende benimki hızlı mı büyüyor derken baktım herkes aynı durumda
Maşallah yaaa benim çıkmadı bebek nerde diyorlar çıkıyo sanıyodum yemektenmiş geri iniyor hele yatınca dümdüz
herkesin yapısı farklı canım benim kızım da çok geç çıkmıştı bunda hemencecik belli oldu saklamak zorlaşıyor artık kıyafette büyük dert o yüzden önemli olan minikler güzel gelişsin demek ki senin iç karnın geniş
geçmiş olsun canım ilk fırsatta danış doktoruna stres yapma inşallah hiç bir sıkıntı yoktur kilo hepimiz için bir kabus malesef tam kilo az alıyorum çok iyi derken 1 haftada 1 kilo gördüm tartıda az kilolar alalım sağlıklı bebişlerimiz olsun inşallah

kızlar herkese merhaba kilo konusunda bir şey danışmak istiyorum sizlere ilk 13 hafta (3 ay) sadece 1 kilo kadar birşey aldım çok iyi gidiyorum derken kan ilacı ve vitamine başlayınca sanki işler değişti tartıda sürekli artan rakamlar görüyorum 64 ile başladım şu anda 66,5 geliyorum sizde de vitaminlerle beraber kilo alımında artış oldu mu ? tabi demir ilacının yaptığı sindirim bozukluğuda cabası

Demir disinda bir sey kullanmiyorum. Doktorum degerlerin iyi; bebek iyi, yiyorsun da vitamin ve kan simdilik baslamiyalim. Yetersiz geldigini gorursek baslariz dedi. Cok mutlu oldum ben. Dediginiz gibi otomatikmen kilo aksi....

normal beslenme tipim aslında öyle idi hafta sonu hariç ciddi sınırlı kar.b protein ağırlıklı,ekmek hiç yemiyordum basmati prinç ve yulaf sadece ....ama sorun aynı sendeki gibi bendeki de şu an bulantı, 16. haftaya geliyorum nerdeyse sabah yine bir nebze iyiim ama öğlene kadar birşey yiyemiyorum, akşama doğru bulantı hissi acayip artıyor, bütün keyfimi çkaçırıyor, hiçbirşey yapasım gelmiyor....bakalım nasıl olacak göreceğiz, haftada 1-2 spor yapıyorum bir de ben, ondan da pek birşey olacak değil ama doktor hafif fitnessa devam et dedi, hala devam ediyorum.

canım ilk 3 ay pek kilo alınmıyor, ama sonrasında artış oluyor normal bence...bir anda 2.5 ama birazı ödem su vb. olabilir, şimdilik kafana takip etme doktor takip ediyor zaten bir sıkıntı görürse söyler, ben bulantıdan hala yapamıyorum ama önemli olan faydalı besinleri tüketmek et, tavuk balık yumurta yoğurt peynir sebze...bunlar harici karb. ve şeker sıkıntılı hem çabuk şişirip kilo aldırıyor hem de hamilelikte de özellikle karbo dikkatli tüketmek gerek.

bu arada ben de hem vitamin hem demir kullanıyorum.

Sen de 16.haftana girmişsin bu saatten sonra büyür canım. Kiloda Allah’ın emri yapacak bişi yok. Valla kilodan yada dert yanmıyorum bulantılarım geçince bol bol yiyeceğim herşeyi diye kendime söz vermiştim şimdş o sözümü yerine getiriyorum

Ekmek makarna karbonhidrat çokmu tüketiyorum acaba şöyle bi düşündümde
Yanina porsiyonladiklarin ve ekmek-makarna-pilav miktarı çok önemli.
O eski diyetimle ilgili olarak genel fikir olussun diye ogun ogun yazayim ordan siz az cok fikir sahibi olursun.
mesela sabah kahvaltısında avuç içi ayası kadar tahıllı ekmek( yulaf veya çavdar) idi. Sınırsız salatalık, yeşillik,domates (yağsız limonsuz olacak) 1 kibrit kutusu az yağlı peynir, 6 zeytin 1 haşlanmış yumurta( omlet ise yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ile yapilacak) 1 bardak açık çay+2 ceviz içi
Ara ogun 1 kase yogurt+yulaf ezmesi /veya 1 porsiyon meyve +1 kase yogurt/yogurt istennmiyorsa 1 dilim peynir.
Öğle arası 1 kepçe çorba+1 dilim tahilli ekmek + 8 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği + 1 avuç içi büyüklüğünde kırmızı et(veya 1 parça temiz tavuk göğsü veya 3-4 adet kofte) 1 kase yoğurt, sınırsız mevsim salatası)
Ara ogun 1 kase yogurt+yulaf ezmesi /veya 1 porsiyon meyve+yoğurt veya peynir eğer çok açlık hissediyorsam yogurt +yulaf + 2 ceviz tercih ediyordum.
2 Ara ogun yine aynı şekilde.
Akşam yemeği Öğle yemeği gibi +1 dilim avuc içi tahilli ekmek+ çorba+sebze yemegi+et/kofte/tavuk +salata+yoğurt tercih e göre istenirse 3 yemek kaşığı pilav ekleyebiliyorsun( pirinç degil) pilav olursa ekmek yok , ekmek istemezsen çorba 2 kepçe olabiliyor vs vs opsiyonları vardı.
Akşam yemeğinden sonra yatmadan Ara ogun de 1 top dondurma yiyordum ben , yada meyve +peynir
Ama baya dolu dolu yiyorsun. Düzen alışınca açlık hissetmiyordum. Makarna canım çok isterse veya hamur işi veya tatlı çikolata küçük küçük yudumlar halinde zamana yayarak yiyordum vücut onu tolere ediyordu. Leedong acıkıyorum çok demiştin benim diyetim böyleydi...
En önemli olan yemekler zeytinyağlı+kavurmadan yapıyordum.
Saatlik programa uyuyordum mesela kahvaltı 7.30-8.00 arası Ara ogun 10.00 Öğle yemeği 12.30-13.00 Öğle sonrası Ara öğünlerde 14.30/ 16.30 Akşam yemeği 18.30 gece öğünü 21.00 sonra uyku. Bol su + bol yürüyüş.
Aslında diyetten ziyade baya sağlıklı beslenme süreci en kötü birilerine fikir olur belki...

Ekmek makarna karbonhidrat çokmu tüketiyorum acaba şöyle bi düşündümde
bu dedikleriniz en gereksiz besinler zaten doktor bana ne sana ne bebeğe faydası yok dedi, asıl yiyeceğiniz hayvansal protein elzem olan ( et tavuk balık hindi peynir yoğurt ymuurta) ile sebze, hayvansal protein alamadığınızda baklagil.ben de henüz tam yapamıyorum günde 3-4 yumurta yerdim şu an bulantı hissinden yumurta bile göresim yok.ama zorluyorum kendimi

bulantı gercekten cok keyif kaçırıyor. sen ne güzel spora da devam ediyormuşsun, hızlı kilo almazsın bence. dogumdan sonra da eski beslenme düzenine dönersin sıkma canını. ben günde 1 saat yürüyüş yapabiliyorum bir de evde hamile pilatesine baslamıstım ama 10 günden fazladır hastayım bir türlü iyileşemedim pilatese ara verdim, galiba hamilelikte bagısıklık çok düşüyor ve kreşe giden çocugun varsa hastalık kaçınılmaz :)

canım 1 saat yürüyüş yapıyorsan yeter zaten, istikrarlı devam ediyorsan süper daha ne olsun. ben işte bütün gün oturuyorum yürüyüş gün içinde çok az, ancak bu 2 gün fitness oluyor onu da hafif çalışıyorum tabi, ama yine de 1 0'dan büyüktür misali devam ediyorum. benim şimdilik bağışıklıkla ilgili bir sorunum yok, vitamin demir falan kullanıyorum ama benim de oğlan 2. sınıf her an ondan gelip bana da bulaşabilir tabi. çok geçmiş olsun, ıhlamur rezene falan içebiliyorduk sanki bol bol limon ile onları tüket, yapıyorsundur gerçi :)

ben ilk zamanlar cok hızlı aldım, ama sonra karbonhidrat azalttım, azalttıgım dönem de demire basladıgım dönemdi, ondan sonra kilo almadım. yani kilo almanın demirden olacagını sanmıyorum da dedigin gibi kabızlık ya da az tuvalete cıkma durumu varsa ondan olabilir. lifli gıdalar yemeye calısırsın bir de yapabiliyorsan yürüyüş. aslında kilo artısı bundan sonra normal bence, bebek de büyüyor suyu plasentası filan. 4.5.6 aylarda ayda 1 er kilo almak normalmiş

Yok be cnim nerde bitecek. Birazcık salça, kıza meyve suyu vs yaptım sonra ufaklık hastalandı her şey kaldı. Dolapta artık biraz daha dursa bozulacak kapya biberim vardı kıza alerjisine tarhana yaptım kendim tarif türettim resmen bunu hallettikten sonra ıspanaklı-kabaklı erişte yapmaya başlarım kıza. Araya sığdırırsam tursulari çok ta güzel olur tabi.

Eklentiler

• 20221004_093306.webp
    65,2 KB · Görüntüleme: 68
minseo senin kaç haftalık oldu canım? Detaylın yaklaştı mı senin de?
Canım ben 17+5 im 22 ekim cumartesiye aldım randevu 20+1 falan olucam yani gittiğimde. Aslında resmi tatil olmasa 29 ekime alırdım ama böyle denk geldi doktorum da 19-21 arası gidebilirsin demişti

Son düzenleme:
Evet demek ki yüz üstü yatınca karnım ağrıyor ama bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…