Bence aldırıyor ya özellikle kan ilacıkızlar herkese merhaba kilo konusunda bir şey danışmak istiyorum sizlere ilk 13 hafta (3 ay) sadece 1 kilo kadar birşey aldım çok iyi gidiyorum derken kan ilacı ve vitamine başlayınca sanki işler değişti tartıda sürekli artan rakamlar görüyorum 64 ile başladım şu anda 66,5 geliyorum sizde de vitaminlerle beraber kilo alımında artış oldu mu ? tabi demir ilacının yaptığı sindirim bozukluğuda cabası
geçen hafta kbb ye gittim sonra içim rahat etmedi hasta oldugum icin bebek etkilenmişmidir diye ordaki bir kadın dogumcuya gittim, kullandıgım vitaminleri sordu o da aynısını soyledi ben vitamin kullanmayı önermiyorum beslenme ile alınmasını yeterli buluyorum dedi kafam karıstı ama şimdi bıraksam hiç içim rahat etmez. ilk hamileliğimde de kullandım hatta doktorum emzirme doneminde de devam etmemi istemişti, bebege faydalı oldugunu soylemişti. her doktor baska bir açıdan bakıyorDemir disinda bir sey kullanmiyorum. Doktorum degerlerin iyi; bebek iyi, yiyorsun da vitamin ve kan simdilik baslamiyalim. Yetersiz geldigini gorursek baslariz dedi. Cok mutlu oldum ben. Dediginiz gibi otomatikmen kilo aksi....
Canım eline sağlık teşekkür ederim açıklaman için. Evet fikir olur en azından saolasın bizimle paylaştığın içinYanina porsiyonladiklarin ve ekmek-makarna-pilav miktarı çok önemli.
O eski diyetimle ilgili olarak genel fikir olussun diye ogun ogun yazayim ordan siz az cok fikir sahibi olursun.
mesela sabah kahvaltısında avuç içi ayası kadar tahıllı ekmek( yulaf veya çavdar) idi. Sınırsız salatalık, yeşillik,domates (yağsız limonsuz olacak) 1 kibrit kutusu az yağlı peynir, 6 zeytin 1 haşlanmış yumurta( omlet ise yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ile yapilacak) 1 bardak açık çay+2 ceviz içi
Ara ogun 1 kase yogurt+yulaf ezmesi /veya 1 porsiyon meyve +1 kase yogurt/yogurt istennmiyorsa 1 dilim peynir.
Öğle arası 1 kepçe çorba+1 dilim tahilli ekmek + 8 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği + 1 avuç içi büyüklüğünde kırmızı et(veya 1 parça temiz tavuk göğsü veya 3-4 adet kofte) 1 kase yoğurt, sınırsız mevsim salatası)
Ara ogun 1 kase yogurt+yulaf ezmesi /veya 1 porsiyon meyve+yoğurt veya peynir eğer çok açlık hissediyorsam yogurt +yulaf + 2 ceviz tercih ediyordum.
2 Ara ogun yine aynı şekilde.
Akşam yemeği Öğle yemeği gibi +1 dilim avuc içi tahilli ekmek+ çorba+sebze yemegi+et/kofte/tavuk +salata+yoğurt tercih e göre istenirse 3 yemek kaşığı pilav ekleyebiliyorsun( pirinç degil) pilav olursa ekmek yok , ekmek istemezsen çorba 2 kepçe olabiliyor vs vs opsiyonları vardı.
Akşam yemeğinden sonra yatmadan Ara ogun de 1 top dondurma yiyordum ben , yada meyve +peynir
Ama baya dolu dolu yiyorsun. Düzen alışınca açlık hissetmiyordum. Makarna canım çok isterse veya hamur işi veya tatlı çikolata küçük küçük yudumlar halinde zamana yayarak yiyordum vücut onu tolere ediyordu. @Leedong acıkıyorum çok demiştin benim diyetim böyleydi...
En önemli olan yemekler zeytinyağlı+kavurmadan yapıyordum.
Saatlik programa uyuyordum mesela kahvaltı 7.30-8.00 arası Ara ogun 10.00 Öğle yemeği 12.30-13.00 Öğle sonrası Ara öğünlerde 14.30/ 16.30 Akşam yemeği 18.30 gece öğünü 21.00 sonra uyku. Bol su + bol yürüyüş.
Aslında diyetten ziyade baya sağlıklı beslenme sürecien kötü birilerine fikir olur belki...
Bu dediklerinizi tüketiyorum zaten yoğurt yumurta et tavuk balık yiyorum bunları çok şükür. Ama ekmek yemeden doyduğumu anlamıyorumbu dedikleriniz en gereksiz besinler zaten doktor bana ne sana ne bebeğe faydası yok dedi, asıl yiyeceğiniz hayvansal protein elzem olan ( et tavuk balık hindi peynir yoğurt ymuurta) ile sebze, hayvansal protein alamadığınızda baklagil.ben de henüz tam yapamıyorum günde 3-4 yumurta yerdim şu an bulantı hissinden yumurta bile göresim yok.ama zorluyorum kendimi
çok yemiyorsanız bence sorun yok miktarı önemli, yulaf lapası da çok tok tutar gluteni yok ekmekten daha iyidir o da bir seçenek. günde 2-3 dilim bence sıkıntı değil ama fastfood ve çok fazla ekmek sorunBu dediklerinizi tüketiyorum zaten yoğurt yumurta et tavuk balık yiyorum bunları çok şükür. Ama ekmek yemeden doyduğumu anlamıyorum
O kadar abartmıyorum aslında ama 2 3 dilimi geçiyor bazen. Yulaftan tiksindim gebeliğimin ilk haftalarında görünce bile midem bulanıyor.çok yemiyorsanız bence sorun yok miktarı önemli, yulaf lapası da çok tok tutar gluteni yok ekmekten daha iyidir o da bir seçenek. günde 2-3 dilim bence sıkıntı değil ama fastfood ve çok fazla ekmek sorun
Erkeğe benzettim benArkadaşlar günaydın tahminlerinizi alalım bu binnak sizce cinsiyeti ne
Çoğu herkes erkeğe benzitiyor ama doktor kız gibi dedi kesinde birşey söylemediErkeğe benzettim ben
ay maşallah sana nasıl da güzel yatıyor bende kıza benzettim canım sağlıkla gelsin inşallahArkadaşlar günaydın tahminlerinizi alalım bu binnak sizce cinsiyeti ne
Hahaha ama ikinci gebelik ya onun da etkisi vardır, göbek sanıyorlar olsun artıkNe güzel işte canım demekki iç karnın geniş. Benim 4.aya girerken çıktı normalde düzdü göbeğim. Zaten paylaşmıştım. Tayt giyorum üzerime hep gömlek giyiyorum. Ancak öyle kamufle edebiliyorum. Boyum da uzun hemen gösteriyor kendisini. Ben hala fotolarda paylaşmıyorum bşr arkadaşım yazmış hamileymisin diye aaa nerden anladın dedim belli oluyor otururken şiş duruyor karnın dedi. Millet nasıl dikkatli bakıyor şaşıyorum ben direk hızlı hızlı geçiyorum
İyiyim canım 19+4 olduk biz de. Pazartesi günü detaylı usg var heyecanla onu bekliyoruz. Yarım saat sonra da ilk tetanoz aşımı olacağım korkuyorum birazgünaydın kızlar nasılsınız?
Kontrolleriniz nasıl gidiyor?
Rheaa kışlıkları bitirip geldin mi evine canım.
Listemiz baya kalabalık ne çok mart annesi var az önce baktım 50 küsür bebeğin cinsiyeti belli olmuş. Maşallah bize
B beyzosh senin nasıl gidiyor kaç haftalık oldun canım? Seninle hemen hemen aynı gidiyorduk.
Banu çiftçinin programını yüklemiştim şimdi baktım 19+1 olmuşum.
Kızlar bir de Detaylı usg için doktorum 19/23 haftalarda çektir dedi. Çok iyi bir perinatalog buldum. Haftaya mı alayım sizce randevuyu?
Kız canım bu bebiş benceArkadaşlar günaydın tahminlerinizi alalım bu binnak sizce cinsiyeti ne
Olsun canım sağlıklı olsundaÇoğu herkes erkeğe benzitiyor ama doktor kız gibi dedi kesinde birşey söylemedi
Aynı gibiymişiz seninle. Hatta normal kilomdan baya fazlayım aslında. Hafif zayıflamaya başlamıştım, onun üstünden +5 olmuştum. Lastikli pantolonlarda karın pek görünmüyor ama elbise giymiştim haftasonu, ooo çıkmış dediler hep :/ Ben de diyorum bence kilodan.. Geçen hamileliğimdeki fotoğraflara baktım, bu haftalarda hafif karnım çıkmış yine ama kilom daha azdı. O yüzden 15 haftalık hamileyken 15 haftalık hamile gibi görünüyordum, böyle 6 aylık gibi değildimben de kendi kilomdan 3-4 kilo fazla hamile kaldım ilk ay çok kötü değildi ama şimdi bulantım olduğu halde kilo alıyorum çünkü yiyorum da yüzüm tostoparlak oldu, tartılasım yok istemiyorum....karbo yiyince bildiğiniz karnım daha da bir davul gibi şişiyor, 3.5 aylık karın 6 aylık gibi oluyor, çok az kıyafet almam lazım modunda çok birşeyde almak istemiyorum olanlar arasında dönüp duruyorum ama bu hızla gidersem gömlek üstte sorun olacak karnım çok çabuk çıktı ya, sanırım 2. gebelik diye.
bu kilolu halimi hiç sevemiyorum ben de, bir de bu sefer hala bulantı hissinin geçmemesi beni çok rahatsız ediyor hiç modum iyi değil gibi...
karboyu keşke bende çıkarabilsem, çok zor benim için nasıl yapacağım bilmiyorum, şu an kendimde o gücü hiç göremiyorum hem bu moda hem de full karbo kısıtlamasına herhalde dayanamam modum iyice düşebilir, ki sınırlasam bitirsem bana da iyi geleceğini biliyorum.
Ay di mi yaa :) Valla biz de sanırım 3-3,5a kadar gittik :) Süslü püslü bir şey değiller elbet ama fiyat-performans bakarsak diğer küçük tahta beşiklerden falan baya baya kullanışlılar. Pratiklik isteyenler tercih etsin mutlaka :)bizim de 3.5 yaşına kadar ömrümüz park yatakla geçti, her yere taşı geç, çok çok rahat gerçekten....biz bir de aşırı gezenti bir aileyiz her hafta sonu topla istediğin yere götür aç, çok rahat oluyor gerçekten
Çok teşekkür ederim canıımmnice mutlu seneleri olsun oğluşunun canımtatlı yorgunluklar ama tabi hamilelikte cok daha yorucu oluyor. kiloyu takma kafana, bundan sonra dengeli gidersin cok almazsın
Vallahi benimki aynen böyle oldu yaGoogle bey böyle diyorniye üzülcen ya kiminin iç karnı dar oluyo hemen çıkıyor karnı kiminin geniş oluyor geç çıkıyor
Demir disinda bir sey kullanmiyorum. Doktorum degerlerin iyi; bebek iyi, yiyorsun da vitamin ve kan simdilik baslamiyalim. Yetersiz geldigini gorursek baslariz dedi. Cok mutlu oldum ben. Dediginiz gibi otomatikmen kilo aksi....
Ya ben hiç yumurta yiyemiyorum. Et, tavuk, köfte falan eh.. Salata tarzı şeyler de yiyorum.. ama süt, yumurta yok.. Süt zorlasam belki içerim ama hele ki yumurta.. Haftasonu, belki o da 1-2 tane yani koca haftada. Umarım vitamin işe yarıyordur deyip içiyorum valla.. Yeter umarım vitamin.bu dedikleriniz en gereksiz besinler zaten doktor bana ne sana ne bebeğe faydası yok dedi, asıl yiyeceğiniz hayvansal protein elzem olan ( et tavuk balık hindi peynir yoğurt ymuurta) ile sebze, hayvansal protein alamadığınızda baklagil.ben de henüz tam yapamıyorum günde 3-4 yumurta yerdim şu an bulantı hissinden yumurta bile göresim yok.ama zorluyorum kendimi
Geçmiş olsun canımgeçen hafta kbb ye gittim sonra içim rahat etmedi hasta oldugum icin bebek etkilenmişmidir diye ordaki bir kadın dogumcuya gittim, kullandıgım vitaminleri sordu o da aynısını soyledi ben vitamin kullanmayı önermiyorum beslenme ile alınmasını yeterli buluyorum dedi kafam karıstı ama şimdi bıraksam hiç içim rahat etmez. ilk hamileliğimde de kullandım hatta doktorum emzirme doneminde de devam etmemi istemişti, bebege faydalı oldugunu soylemişti. her doktor baska bir açıdan bakıyor
Bana erkek gibi geldi canımArkadaşlar günaydın tahminlerinizi alalım bu binnak sizce cinsiyeti ne
benim de aynı öyle işteVallahi benimki aynen böyle oldu yaOğlumda sivriydi, şimdi de yayıldı da yayıldı Gören kız göbeği, belli diyor. Simit kısmın, göbek çevren falan dolmuş dediler. Kızda öyle olurmuş güyaa.. Saolsunlar pek açık sözlüler
çok sagol canım, önce boğaz agrısı öksürükle başladı, öksürük 1 hafta gecmeyince doktora gittim bi teşhis koyamadı ama boğaz ve burun spreyi verdi, öksürük icin de bitkisel içerikli öksürük şurubu verdi. öksürük hala gecmedi, dün aksam da burnum tıkandı başım agrıyor gribe döndü. yaklaşık 2 haftadır hastayım cok bitkin düştüm, kışın dogru duzgun hasta bile olmam anlamadım valla. bugün tekrar gidicem doktora, antibiyotik kullanmak zorunda kalmam inşallah.Aynı gibiymişiz seninle. Hatta normal kilomdan baya fazlayım aslında. Hafif zayıflamaya başlamıştım, onun üstünden +5 olmuştum. Lastikli pantolonlarda karın pek görünmüyor ama elbise giymiştim haftasonu, ooo çıkmış dediler hep :/ Ben de diyorum bence kilodan.. Geçen hamileliğimdeki fotoğraflara baktım, bu haftalarda hafif karnım çıkmış yine ama kilom daha azdı. O yüzden 15 haftalık hamileyken 15 haftalık hamile gibi görünüyordum, böyle 6 aylık gibi değildimve evet.. en sevmediğim dombili yüzüm Miden de hala fenaymış, geçmiş olsun canım.. Benim bulantım da yok şükür ama hiç içimden gelmiyor yumurta falan öyle şeyler yemek.. Direk soğudum onlardan ya.. Tüm gün ekmek peynir falan yesem bana yetecek gibi.. Zaten kilo takıntılı bir insanım ama geçen hamileliğimde hiç takılmamıştım ya.. Ne bileyim güzel görüyordum kendimi.. Şimdi baya yağlı ballı bir şey oldum. Çünkü çocukla alakalı bir kilo değil, ondan takıldım sanırım.
Ben bu hafta karbonhidrata veda edeceğim yaa.. Başladım hatta. Sadece sağlıklı karbonhidrat almalıyım. İnşallah başarabilirim.. İnşallah başarırız.. 5 kilo daha alma hakkı verdim kendime, onu da çocuk büyüyünce, sonraki aylar için ayırdım
Ay di mi yaa :) Valla biz de sanırım 3-3,5a kadar gittik :) Süslü püslü bir şey değiller elbet ama fiyat-performans bakarsak diğer küçük tahta beşiklerden falan baya baya kullanışlılar. Pratiklik isteyenler tercih etsin mutlaka :)
Çok teşekkür ederim canıımmİnşallah
İnşallah dengeli giderim yaa.. Amin :)
Vallahi benimki aynen böyle oldu yaOğlumda sivriydi, şimdi de yayıldı da yayıldı Gören kız göbeği, belli diyor. Simit kısmın, göbek çevren falan dolmuş dediler. Kızda öyle olurmuş güyaa.. Saolsunlar pek açık sözlüler
Ya ben hiç yumurta yiyemiyorum. Et, tavuk, köfte falan eh.. Salata tarzı şeyler de yiyorum.. ama süt, yumurta yok.. Süt zorlasam belki içerim ama hele ki yumurta.. Haftasonu, belki o da 1-2 tane yani koca haftada. Umarım vitamin işe yarıyordur deyip içiyorum valla.. Yeter umarım vitamin.
Geçmiş olsun canımKulak enfeksiyonu mu oldun?
Valla ben de pek dengeli beslenmediğim için vitamine güveniyorum. Umarım işe yarıyordur. Zaten asıl bize destek lazım. Bebek bizden bir şekilde o besinleri alacak yer bulur da, bizi çökertir bu sefer işte.. Kemik ağrıları, bağışıklık düşüklüğü.. Emzirirken de dediğin gibi bana doktorum devam et demişti.
Bana erkek gibi geldi canımMaşallaahh Nasıl da net çıkmış yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?