Yarın memlekete geçiyorum canım söylediklerinin hepsini denicem umarım ateşim falan çıkmadan atlatırım annem de bakar bana iyileşirim insallahAynen canım çok pahalı bir şey almayacağım
Bundan var kuzu bende covid ilk patladığında almıştım ben de
Geçmiş olsun canım bağışıklığını güçlendirici şeyler tüket mümkünse et suyu çorba, yoğurt çorbası, bol sarımsaklı tarhana çorbası iç bol bol. C vitamini tüket mandalina, limon, portakal. Bal+zerdaçal+limon karışımı antiseptik boğazlarının enfeksiyona dönmesini engeller rahatlatır bunu mutlaka yap. Ihlamur içebilirsin limonlu ballı. Sprey olarak propolisli boğaz spreyi öneririm doğal içerik biz senelerdir kullanıyoruz eşimle çok memnunuz. İnşallah hemen toparlarsı
O endişe artik hayatin bir parcasi olacak canım. Hele hele doğumdan sonra daha da artıyor. Sokakta yavru kedi görsem yanında annesi olmayan ağlamaya başlıyordum ya açsa diye..... annelik böyle bir endişelilik hali. Ne yaparsan yap geçmiyor en ufak bir kötü haber kötü olayda dağıtıyorsun aklina binbir türlü kötü senaryo geliyor... değişik ruh halleri hayatımızın bir parçası artık...Günaydın kızlar2 gündür yine değişik bi ruh hali içindeyim, bebek iyi midir, hareketlerini hissedecek miyim, hamile gibi hissetmiyorum gibi düşüncelere boğuldum. Sanırım hormonlar beni ele geçirmeye başladı diyorum ve kendimi kaptırmıyorum görmezden geliyorum Benim gibi olan var mı, normal mi bu durum bilemedim 2 gün önce instagramda karşıma üzücü bir haber çıkmıştı sanırım ondan etkilendim farkında olmadan çünkü ondan sonra başladı bu ruh halim.
Öncelikle geçmiş olsun canım, bebeğin aşağıya büyüyeceği tabirini hiç duymadım ama kendimce söyle düşünüyorum, bebek rahim ağzına yakın bir yerde tutunduğu için büyürken rahim ağzına normalden daha fazla baskı yapacağı için açılma oluşup doğumu baslatabilecegini ima etmiş sanırım... ve bel korsesi bebeğin ağırlığını korse sayesinde vücuda eşit olarak dağıtıp rahim ağzı üzerinde baskı oluşmasını engelleyecek diye tahmin ediyorum.. Korkmaktan ziyade dikkatli olmanız gereken bir durum bu bence. Benim bu durumu yaşayan 2 tanıdığım olmustu. Birincisi ikiz gebelikte gebeliğin 10lu haftalarında bebeklerden birinin kalbi durmustu. Rahim ağzına yakın olan bebek üstüne çok yük vardı. Hem plesanta hem ikizi+plesantasi. Erken doğum riski vardı, dikkat etmesi gereken şeyleri söylemiş doktoru. Yanlış hatırlamıyorsam 27.haftada ailesel bir olay yaşamıştı ve aşırı üzüldü ayni gece strese üzüntüye bağlı doğum başladı. 27 haftalık normal doğum yaptı. Bebeğin uzun süre kuvezde y.bakimda kaldı ama şuan 1.sinifa başlayan ele avuca sığmaz bır çocuk.Anneler yardımınıza ihtiyacım var. Biz 18 hafta 3 günlük olduk. Bugün kontrollerimizde her şeyimiz normal denildi ama tek bir sorun dışında. Bebeğim olması gerekenden de aşağıdaymış. Şimdilik bir sorun olmaz ama bebek büyüdükçe aşağıya doğru büyüyecek, erken doğma riski var dedi doktor. Bana sadece bel korsesi hamilelerin karnını kaldırması iÇin bir korse verdi. Türkiye’de yaşamıyorum ama çok stres oldum. Sizce korkmalı mıyım ? Bana bi şeyler söyleyin
Benim kızım alindan ateş olcerden korkuyorMalesefben de ilk baktığımda bunlar ne ya alınmaz dedim, sonra arkadaşlarıma sordum hepsi de almış zamanla koltukaltından olcturmuyolar sart dediler. Pes edip aldım
Ne var canım bizdede analık izni 4 ay :)) hem de emzirmeye eve yolluyorlar :)BuraDanimarkada babalık izni 6 aymış
Canım başa gelince öğreniyoruz malesef. Ben el bileğimin içiyle ateşi var mı yokmuş diye kontrol ediyorum ateşi varsa dudağımla kaç derece olduğunu anlıyorumAy o ateş ölçme konusunda ben de çok kötüyümannem biz küçükken aynı yöntemle anlardı ateşimiz kaç derece sonra o klasik koltuk altı derecelerden koyardı 10 15 dk beklerdik ve hep dediği derece tutardı sonra hemen ılık duşa sokardı soyup düşerdi ateşimiz ben kendi ateşim çıktığında bile anlayamıyorum o yüzden bana derece şart
Ay evet tecrübe en güzel öğretmen. Be de ateşten çok korkardım da kusma ateşten daha kötüymüşAna olunca her seyi oyle guzel anlayacaksin kiBenim de en korktugum ates
Bir de beeenCanım ben çok uygun fiyatlı bir temassız Ateş ölçer aldım bayağı oldu oğluma kullanıyorum.
Resmi ekleyim istersenEki Görüntüle 3142095
Bu ben
Elimde olsa her hafta giderim.
Ben bu konuda sizin kadar endişeli değilim... bebginizle bir bağ kurmak için engeliniz,karışabilir yok. Neden olumsuz düşünüyorsunuz ki.Sorma eşimin babalık izni 5 gün.. Kamuda da aynı mı bilmiyorum ama şaka gibi. Resmen anne bebekle ne yaparsa yapsın diyorlar. Hele de ilk çocuksa ve deneyim yoksa insan acayip endişeleniyor her şeye yetişebilecek miyim diye. Herkesin annesi kayınvalidesi gelemez. Gelse bile sonuçta bu çocuğun en çok anne ve babasına ihtiyacı var. Eşimin az bişey içerden kalan yıllık izni var 3 gün falan sanırım. 5 güne onu ekletecek. Ama sonrası koca bir boşluk, düşünmeden edemiyorum
İlk gebelik olduğu için süreç nasıl işliyor bizi neler bekliyor bilemiyoruz. Muhtemelen 2.çocukta böyle hissetmeyeceğiz. Bu endişelerin de son derece normal olduğunu düşünüyorum. Benim de annem gelecek yardımcı olacaktır mesele o değil aslında. Bebekle bağ kurmak anne için ne kadar önemli ve değerliyse baba için de öyle.. Asıl mesele babalık izninin 5 gün olması. Çok yetersiz bir süre. İster anneler olsun ister kimse olmasın yalnız olalım ama eşimin 5 gün sonra işe dönecek olması benim canımı sıkıyor doğal olarak. Tabiki yalnız başıma üstesinden gelirim, ama bu yola eşimle birlikte girmişken onunla üstesinden gelmek varken neden yalnız kalayım kiBen bu konuda sizin kadar endişeli değilim... bebginizle bir bağ kurmak için engeliniz,karışabilir yok. Neden olumsuz düşünüyorsunuz ki.
Ben kızımın doğumunda hastaneye kimseyi istemedim.. eşim evrak işleri için hastane dışına çıktığında annem geldi yanıma, eşim gelince hemen döndü. Evde eşim evdeyken kimse gelmedi. İkimiz hallettik her şeyi. Eşim ise dönünce annem geldi yemek temizlik yaptı işini bitirip gitti. Bebekle hep ben tek başıma ilgilendim. Bilgim var mıydı hayi sıfır tecrübe. Ama başbaşa kalınca hersyein üstesinden geliyorsun. Annem aynı şehirde olmasaydı yarım günlük temizlik ve yemek konusunda yardımcı birini tutardık. K.validem anca kendine bakabiliyor.
İyi tarafı doğrusuyla yanlisiyla bebeğimle tek ben ilgilendim ve öğrendim çabuk alistik birbirimize. Yalnız bakma olayını çok gözünüzde büyütmeyin
Ay her çocuk farklı diye boşuna demiyolarBenim kızım alindan ateş olcerden korkuyorkoltuk altı ölçeği oyunla alıştırdım şimdi sadece onu kullandırıyor.
Neler öğrenicez nelerCanım başa gelince öğreniyoruz malesef. Ben el bileğimin içiyle ateşi var mı yokmuş diye kontrol ediyorum ateşi varsa dudağımla kaç derece olduğunu anlıyorumbazen ateş olcer kullanmadan aaa bu diş ateşi deyip geçiyorum o derece ki bebeklerde ates olduğunda genelde yüzleri kızarıyor böyle bakışları felan değişiyor zamanla o belirtilerden bile anlıyorsun..
Ben de eşimi, eşimin desteğini yanımda isteyenlerdenim. Çünkü beni en iyi anlayan o nefes alışımdan bile neyi nasıl hissettiğimi bilenİlk gebelik olduğu için süreç nasıl işliyor bizi neler bekliyor bilemiyoruz. Muhtemelen 2.çocukta böyle hissetmeyeceğiz. Bu endişelerin de son derece normal olduğunu düşünüyorum. Benim de annem gelecek yardımcı olacaktır mesele o değil aslında. Bebekle bağ kurmak anne için ne kadar önemli ve değerliyse baba için de öyle.. Asıl mesele babalık izninin 5 gün olması. Çok yetersiz bir süre. İster anneler olsun ister kimse olmasın yalnız olalım ama eşimin 5 gün sonra işe dönecek olması benim canımı sıkıyor doğal olarak. Tabiki yalnız başıma üstesinden gelirim, ama bu yola eşimle birlikte girmişken onunla üstesinden gelmek varken neden yalnız kalayım ki
Evet mutlaka ikinci çocukta neler olacağı konusunda tecrübe oluyor. Ah keşke babaların izni bir iki ay olsa da süreci daha rahat geçirsek keşke. Bu surecte çünkü en büyük destek eşten geliyor yanında varlığı bile güç veriyor insana gerçekten. Eşimin 5 gün izni vardi ama yanlış hatırlamıyorsam 3. Günü işten çağırmışlar gitmek zorunda kalmıştı. Eş desteği çok önemli gerçekten..İlk gebelik olduğu için süreç nasıl işliyor bizi neler bekliyor bilemiyoruz. Muhtemelen 2.çocukta böyle hissetmeyeceğiz. Bu endişelerin de son derece normal olduğunu düşünüyorum. Benim de annem gelecek yardımcı olacaktır mesele o değil aslında. Bebekle bağ kurmak anne için ne kadar önemli ve değerliyse baba için de öyle.. Asıl mesele babalık izninin 5 gün olması. Çok yetersiz bir süre. İster anneler olsun ister kimse olmasın yalnız olalım ama eşimin 5 gün sonra işe dönecek olması benim canımı sıkıyor doğal olarak. Tabiki yalnız başıma üstesinden gelirim, ama bu yola eşimle birlikte girmişken onunla üstesinden gelmek varken neden yalnız kalayım ki
Ah keşke başa gelmese de öğrenmesek ama malesef işte tecrübeyle öğreniyoruz.Neler öğrenicez neler
Puset takılıyor mu canım takılmıyorsa yenidoğan için nasıl kullanacaksın? Bir de tekerleri küçük gibi bi sürüşünü dene bence ama bu fiyata daha fonksiyonlu arabalar da bulabilirsinSizce nasıl kızlar Pierre cardin kabin bebek arabasıPierre Cardin Vovo Kabin Bebek Arabası Siyah - Alüminyum Kabin Boy Fiyatı - Trendyol
Pierre Cardin Vovo Kabin Boy Bebek Arabası Siyah yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
İlk zamanlar çok dışarı çıkarıcağımı sanmıyorum ama tekerlek doğrudur canım bilemedim. Eşim kaba istemiyor portatif rahat yer kaplamayan bişeyPuset takılıyor mu canım takılmıyorsa yenidoğan için nasıl kullanacaksın? Bir de tekerleri küçük gibi bi sürüşünü dene bence ama bu fiyata daha fonksiyonlu arabalar da bulabilirsin
Aynen öyle.. Yoksa her şey bi şekilde yapılır edilir çok mühim değil. Eşin olmaması hem bizim için zorlayıcı hem onlar için de.. Düşünsene baba oluyosun 5 gün sonra işe gidiyosun.. İşten geldiğinde zaten akşam oluyor sabah tekrar iş. Ne ara kurulacak bu bağ? Ve eşim o kadar hevesli ki şimdiden, onun için de üzülüyorum. Keşke bir düzenleme falan gelse bu babalık iznine yılbaşından önce ne iyi olurduBen de eşimi, eşimin desteğini yanımda isteyenlerdenim. Çünkü beni en iyi anlayan o nefes alışımdan bile neyi nasıl hissettiğimi bilenBirlikte o kadar zorluğa göğüs gerdik ki o kapıyı kapadığımızda hep ikimizdik. Bu süreçte de en çok yanımda istediğim kişi eşim. Mesele bebek bakımı değil aslında o anları birlikte yaşamak, paylaşabilmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?