2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Yarın ann
Yarın memlekete geçiyorum canım söylediklerinin hepsini denicem umarım ateşim falan çıkmadan atlatırım annem de bakar bana iyileşirim insallah Çok teşekkür ederim

O endişe artik hayatin bir parcasi olacak canım. Hele hele doğumdan sonra daha da artıyor. Sokakta yavru kedi görsem yanında annesi olmayan ağlamaya başlıyordum ya açsa diye..... annelik böyle bir endişelilik hali. Ne yaparsan yap geçmiyor en ufak bir kötü haber kötü olayda dağıtıyorsun aklina binbir türlü kötü senaryo geliyor... değişik ruh halleri hayatımızın bir parçası artık...

Öncelikle geçmiş olsun canım, bebeğin aşağıya büyüyeceği tabirini hiç duymadım ama kendimce söyle düşünüyorum, bebek rahim ağzına yakın bir yerde tutunduğu için büyürken rahim ağzına normalden daha fazla baskı yapacağı için açılma oluşup doğumu baslatabilecegini ima etmiş sanırım... ve bel korsesi bebeğin ağırlığını korse sayesinde vücuda eşit olarak dağıtıp rahim ağzı üzerinde baskı oluşmasını engelleyecek diye tahmin ediyorum.. Korkmaktan ziyade dikkatli olmanız gereken bir durum bu bence. Benim bu durumu yaşayan 2 tanıdığım olmustu. Birincisi ikiz gebelikte gebeliğin 10lu haftalarında bebeklerden birinin kalbi durmustu. Rahim ağzına yakın olan bebek üstüne çok yük vardı. Hem plesanta hem ikizi+plesantasi. Erken doğum riski vardı, dikkat etmesi gereken şeyleri söylemiş doktoru. Yanlış hatırlamıyorsam 27.haftada ailesel bir olay yaşamıştı ve aşırı üzüldü ayni gece strese üzüntüye bağlı doğum başladı. 27 haftalık normal doğum yaptı. Bebeğin uzun süre kuvezde y.bakimda kaldı ama şuan 1.sinifa başlayan ele avuca sığmaz bır çocuk.
Diğer tanıdığım çok erken dikkat etmeye başladı, çömelme eğilme yok. Yerden bir şey alırken bile dizlerini birbirinden ayirlmadan dizlerini yere koyup oturarak alıyordu, uzun süre ayakta durmak oturması yasaktı. 20 li haftalarında sonra rahim ağzı serklaj yapıldı (2 veya 3 defa yapildi) bu şekilde birkaç defa doğum durduruldu. En son 37 hafta sonlarında doğum yaptı bebeği hiç kuveze vs girmedi.
Diyeceğim o ki tüm gebelik süreçleri birbirinden farklı. Aynı sorunu yaşasalar bile. Sizin süreciniz nasıl olur kimse bilemez. Ama stres üzüntü size en büyük zarar veren şeylerin başında geliyor. O yüzden korkunuzu endişenizi, stresinizi size zarar vermeyecek seviyede tutmaya çalışıp hep olumlu düşünün

Malesef ben de ilk baktığımda bunlar ne ya alınmaz dedim, sonra arkadaşlarıma sordum hepsi de almış zamanla koltukaltından olcturmuyolar sart dediler. Pes edip aldım
Benim kızım alindan ateş olcerden korkuyor koltuk altı ölçeği oyunla alıştırdım şimdi sadece onu kullandırıyor.

Canım başa gelince öğreniyoruz malesef. Ben el bileğimin içiyle ateşi var mı yokmuş diye kontrol ediyorum ateşi varsa dudağımla kaç derece olduğunu anlıyorum bazen ateş olcer kullanmadan aaa bu diş ateşi deyip geçiyorum o derece ki bebeklerde ates olduğunda genelde yüzleri kızarıyor böyle bakışları felan değişiyor zamanla o belirtilerden bile anlıyorsun..

İyi geceler kızlar anca bakabildim sayfaya evde tadilat badana boya vs. Şimdi yatağa girdim. Yeni gelen arkadaşlar hoş gelmişler
Umarım herkes iyidir kimsenin bir sıkıntısı yoktur. Rabbim bu günlerimize kadar sağlıkla getirdi inşallah sağlıklada kavuşuruz.
Hepinize kucak dolusu sevgiler. Hayırlı kandiller

Canım ben çok uygun fiyatlı bir temassız Ateş ölçer aldım bayağı oldu oğluma kullanıyorum.
Resmi ekleyim istersenEki Görüntüle 3142095

Bu ben
Elimde olsa her hafta giderim.
Bir de beeen Bir hafta muayene bir kontrol diye gidiyorum Hareketlerini hissedene kadar da gideceğim.
Kızlaar bugün bir yolunu bulduk karnım baya şişti eşimde kulağını dayadı duyuyorum bir şeyler diyor çok güldük tecrübeli anneler ne diyorsunuz bu duruma

Ben bu konuda sizin kadar endişeli değilim... bebginizle bir bağ kurmak için engeliniz,karışabilir yok. Neden olumsuz düşünüyorsunuz ki.
Ben kızımın doğumunda hastaneye kimseyi istemedim.. eşim evrak işleri için hastane dışına çıktığında annem geldi yanıma, eşim gelince hemen döndü. Evde eşim evdeyken kimse gelmedi. İkimiz hallettik her şeyi. Eşim ise dönünce annem geldi yemek temizlik yaptı işini bitirip gitti. Bebekle hep ben tek başıma ilgilendim. Bilgim var mıydı hayi sıfır tecrübe. Ama başbaşa kalınca hersyein üstesinden geliyorsun. Annem aynı şehirde olmasaydı yarım günlük temizlik ve yemek konusunda yardımcı birini tutardık. K.validem anca kendine bakabiliyor.
İyi tarafı doğrusuyla yanlisiyla bebeğimle tek ben ilgilendim ve öğrendim çabuk alistik birbirimize. Yalnız bakma olayını çok gözünüzde büyütmeyin

İlk gebelik olduğu için süreç nasıl işliyor bizi neler bekliyor bilemiyoruz. Muhtemelen 2.çocukta böyle hissetmeyeceğiz. Bu endişelerin de son derece normal olduğunu düşünüyorum. Benim de annem gelecek yardımcı olacaktır mesele o değil aslında. Bebekle bağ kurmak anne için ne kadar önemli ve değerliyse baba için de öyle.. Asıl mesele babalık izninin 5 gün olması. Çok yetersiz bir süre. İster anneler olsun ister kimse olmasın yalnız olalım ama eşimin 5 gün sonra işe dönecek olması benim canımı sıkıyor doğal olarak. Tabiki yalnız başıma üstesinden gelirim, ama bu yola eşimle birlikte girmişken onunla üstesinden gelmek varken neden yalnız kalayım ki

Benim kızım alindan ateş olcerden korkuyor koltuk altı ölçeği oyunla alıştırdım şimdi sadece onu kullandırıyor.
Ay her çocuk farklı diye boşuna demiyolararkadaşlarımın çocukları da da kulaktan ya da alindan olcturuyorlarmis bi. Koltukaltindan asla olcturmuyolarmis. Neyse ben de riske atmayın dedim bahtimiza bebek nasıl çıkarsa artık

Neler öğrenicez neler

Ben de eşimi, eşimin desteğini yanımda isteyenlerdenim. Çünkü beni en iyi anlayan o nefes alışımdan bile neyi nasıl hissettiğimi bilen Birlikte o kadar zorluğa göğüs gerdik ki o kapıyı kapadığımızda hep ikimizdik. Bu süreçte de en çok yanımda istediğim kişi eşim. Mesele bebek bakımı değil aslında o anları birlikte yaşamak, paylaşabilmek

Evet mutlaka ikinci çocukta neler olacağı konusunda tecrübe oluyor. Ah keşke babaların izni bir iki ay olsa da süreci daha rahat geçirsek keşke. Bu surecte çünkü en büyük destek eşten geliyor yanında varlığı bile güç veriyor insana gerçekten. Eşimin 5 gün izni vardi ama yanlış hatırlamıyorsam 3. Günü işten çağırmışlar gitmek zorunda kalmıştı. Eş desteği çok önemli gerçekten..

Puset takılıyor mu canım takılmıyorsa yenidoğan için nasıl kullanacaksın? Bir de tekerleri küçük gibi bi sürüşünü dene bence ama bu fiyata daha fonksiyonlu arabalar da bulabilirsin

Puset takılıyor mu canım takılmıyorsa yenidoğan için nasıl kullanacaksın? Bir de tekerleri küçük gibi bi sürüşünü dene bence ama bu fiyata daha fonksiyonlu arabalar da bulabilirsin
İlk zamanlar çok dışarı çıkarıcağımı sanmıyorum ama tekerlek doğrudur canım bilemedim. Eşim kaba istemiyor portatif rahat yer kaplamayan bişey

Aynen öyle.. Yoksa her şey bi şekilde yapılır edilir çok mühim değil. Eşin olmaması hem bizim için zorlayıcı hem onlar için de.. Düşünsene baba oluyosun 5 gün sonra işe gidiyosun.. İşten geldiğinde zaten akşam oluyor sabah tekrar iş. Ne ara kurulacak bu bağ? Ve eşim o kadar hevesli ki şimdiden, onun için de üzülüyorum. Keşke bir düzenleme falan gelse bu babalık iznine yılbaşından önce ne iyi olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…