2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Insallah sizi mutlu eden bir doktor bukursunuz. Kabul etmemek ne demek! Bu da garipmis yeni duydum! Yani o sekilde yapilan bir muayene, isteksiz, ne kadar guvenilir bilemedim! Sizi de uzuyormus. Vicdani nasil rahat ediyor ki! Gebe bir kadin uzulur mu ya bizi kimse uzmesin

Ay gerçekten mi içime su serpildi valla cevabınız için teşekkür ederim

Canim havuc yemek degil de havuc suyu sikip.icmek suya iyi geliyormus. Arakadaslarim oyle.yapmislardi erkenden.suyu gelenler
Havuç veya havuç suyu farketmiyor canım onemli olan havuç olması ben sadece havucu rendeleyip içine limon azcık tuz zeytinyağı koyup yerdim sürekli. Doktorum da havucun nasıl tüketildiği önemli değil demisti.

Ay gerçekten mi içime su serpildi valla cevabınız için teşekkür ederim
Benim Ablamin kucuk oglunda da vardi. Gebelik boyu takip ettirler. Ne olur olmaz diye yilda bir 2 yasina kadar mi ne nefroloji takip etti, sukur her sey yolundadi. Simdi yegenim 8 yasinda saglikli masallah bence de endise etmeyin... Sadece dogarken biraz kiloluydu, normal dogum oldugu icin Ablam zor dogum yapti. Tek olumsizluk buydu... Bobrekten dolayi kilo oluyormus odem gibi dusunun... Bebek dogduktan sonra kilo verdi hatta ama hic saglik sorunu yasamadi :)

Özellerdeki doktorlar hastanede yenidoğan yoğun bakım ünitesinin olmayışı veya yetersiz oluşundan dolayı kabul etmiyorlar. Bir de benimki tek yumurta ikizi olduğu için en riskli gebeliklerden biri. Doktorlar da risk almak istemiyor.

Allah iyi ve vicdanlı insanlarla karşılaştırsın her meslekte. Madem bu kadar isteksizdin zorluklara neden perinatolog oldun derler adama. Çok cins insan var gerçekten...
İkiz gebe olduğum için doktorun yanında kendimi suçlu hissediyorum. Sekreteri bile yazık bu kadar para verme git başka doktora diyor. Ben de dedim parası önemli değil mecburum zaten.

Bu durumda devlet mantikli sanki? Bulundugunuz ilde Özel icin kisitli ise imkan bu durumda devlet daha iyi gibi sizin icin... Boyle soyleyince siz, sizin icin iyi olani yapiyormus aslinda kabul etmeyen doktorlar... Ikizlerde erken dogum kacinilmaz gibi bir şey... 35'te max dogmus oluyorlar bildigim... Insallah sagliklica ikiside kucaginizda olsun vaktinde

İkiz gebe olduğum için doktorun yanında kendimi suçlu hissediyorum. Sekreteri bile yazık bu kadar para verme git başka doktora diyor. Ben de dedim parası önemli değil mecburum zaten.
Doktorun dediginiz soylemlerinden sonra cok normal boyle hissetmeniz parasini aliyor, soylenmeye hakli yok ki! Vicdansizlik! Zaten insan mahrem seyler paylasiyor kadin dogum doktoru ile, bu bile kimimiz icin zorlayici! Cok sinir oldum bu doktora kotu kalpli! Siz paranizi vermiyorsun, o da kabul etmis, hic suclu hissetmeyin, hatta bu ifadeleriniz beni rahatsiz ediyor derim ben olsam!

benzer sıkıntı bende de var. çift yumurta ikiziyiz biz ,özele gidiyorum mecburen ama yenidoğan yoğun bakımı yok , bulunduğum şehirde perinatolog yok… doktorum başarılı, iyi bir doktor ama çok kalabalık ve her zaman trink diye ulaşamıyorum.
Allah yardımcımız olsun. doktor tavrı önemli ama takılmamaya çalışın. perinatolog demek riskli gebelik takibi demek. 10 tane tek gebe takip etmek istiyorduysa jinekolog olarak kalsaymış. işine saygısı olmayana, etik anlayışı olmayana takılıp canınızı sıkmayın.

Bebegin su seviyesi az ise havuc suyu iyi diye biliyorumYoksa tabi ki havuc her turlu faydalidir

Öyle mi İnşallah benim de hiçbir sorun olmaz ilerisinde sağlıklı olsun da zor doğum olsa da olur

ALLAH razı olsun İNSAALLAH guzel haberleri alınca hemen size de haber vercem İNSAALLAH

Slm kizlar hamilelik yolculuğunda artık tekim bebeğim malesef melek oldu lütfen kimse üzülmesin biz Rabbimden hayırlısını ve sağlıklısıni istedik rabbim demekki bizim için böyle hayırlı gördü burda hepinizden ayrı ayrı çok şey öğrendim bu güzel yolculukta hepinize rabbim sağlık sıhhat afiyet nasip etsin evlatlarımızı sorunsuz bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah ben yine buralardayım hepiniz dogurana kadar ebeniz gibi takipte kalcam Allah'a emanet olun

Merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir ben bu ara kendimi alışveriş işine verdim bir de takıntılı bir insan olduğum için bez ıslak mendil tarzı şeyler hariç hep gidip görüp almak istiyorum 1 ay sonra agirlasirim diye korktuğumdan başladım alışverişe al al bitmiyor zaten bu arada böyle çok küçük mahalle arası çocuk mağazaları var ya onlara sardım aziz bebenin 10lu hastane çıkışını 250 400 tl bandında bulabiliyorum resmen şok geçirdim çünkü ben kızıma hamileyken 100 tlye almıştım aziz bebeden yeni sezondu gerçi o ama e bebekte hastane çıkışları 75 tlydi. Simdi e bebekte 490 tlye beğenmiştim bir tane ve mahallemdeki çocuk mağazasından azizbebenin hastane çıkışını 300 tlye aldim

0, 1 ve 2 numara bez stoğu yaptım biraz tek çocuk olsa değişik markalardan birer tane alıp doğduktan sonra begendigim markadan stok yapmayı düşünüyordum ama üçüz gebelerle/anneleriyle görüştüğümde böylesinin daha iyi olduğunu anladım uygun bulduğum bezden 2 3 tane alıyorum şuan e bebek emzirme haftası indiriminden lansinoh süt sağma makinasını da aldım esim bu ay yaptigi tum mesaiyi cocuklara odedi diyebilirim cunku kizim da anaokuluna basladi kirtasiyesiydi kislik alisverisiydi onun icin de cok kosturdum ve maddi olarak da tükendim bu ay

Bir de Istanbulda olanlara fikir olsun diye yazıyorum Deposite diye bir mağaza var ben prematüre hastane çıkışı aldım ordaki lcw'dan hanı Allah kimseyi prematüre takım aramak zorunda bırakmasın resmen bulamadım 4 tane e bebekte 1 takım buldum 150 tlydi 5li set aldım, forum istanbulda lcw'de buldum 110 tlydi 5li set onu da aldım ama depositede 96 tlye 1 premature (1,5 2 kg) 1 tane de minibaby (2-2,5kg) aldim. Genel olarak yeni dogan takimlari piyasanin çok altındaydı 2li 3lü 5li takımlar citcitli badiler falan gerçekten çok uygundu evi yakın olan veya kolay ulasabilenlere gidip bir bakmalarını tavsiye ederim. Biraz şık farklı 2 3 takım alırım azıcık pahalı olsa da diyenler de b&g mağazasına bakabilir oradaki kızıma 200 tlye elbise aldım gerçekten çok güzel yenidoğanda da güzel şeyler vardı ordaki lcw'ya gore biraz daha pahalı ama normal avmlerdeki lcw fiyatlarını odeyip tarz birkac parca bulabilirsiniz

Tabi bu tempo beni birazcık yoruyor yalan yok bel ağrısı oluyor biraz ama doktor 25 haftadan sonra dinlenmen gerekebilir dediği için alabildiğim tüm eksiklerini tamamlamak istiyorum 19+3 olduk bugün az kaldı 25e de

Sizleri de okuyorum arada tansiyon ve kanama gibi olumsuzluklar yasayan arkadaşlarım olmuş umarım en kısa zamanda bu sorunlarınız ortadan kalkar

Tarama testleri ve amniyosentez yaptırıp sonuçlar bekleyenler de umarım güzel sonuçlar almışlardır

Benim gibi bebeklerini her zaman hissedemeyenler biraz endişeleniyor ben kızımda ilk kez 19. Haftada hissetmiştim 24 haftaya kadar da sürekliliği yoktu bunlar 3 tane bir gün biri obur gün diğeri hareket ediyor bende bazen korkuyorum ama kötü düşünmemek lazım erken haftalardayız henüz

Genel olarak bendeki durumlar böyle arada sizlere de yazmak istiyorum böyle ama her zaman olmuyor

Bebegin su seviyesi az ise havuc suyu iyi diye biliyorumYoksa tabi ki havuc her turlu faydalidir
Benim ilk gebeligimde amniyon sıvim fazla idi gebelik şekerine bağlı olarak. Doktor çiğ havuctan uzak durmami söyledi. Nasıl tüketildiği önemli değil dedi. Sadece sıkma suyu, rendesi, salatasi, kahvaltıda dilimli hali vs vs. hiç önemli olmadığını söylemişti.

Canım çok çok üzüldüm neden böyle oldu Allah hayırlısını nasip etsin

Çok üzgün ve çok şaşkınım Allah kalbine ferahlık versin gerçekten çok üzüldüm

Çok üzüldüm.. Allah sabır versin hayırlısıyla sağlıkla tekrar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…