- 1 Eylül 2022
- 102
- 106
- 18
- 45
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #4.941
Canım 35 yaş üstü yaştan riskli çıkıyor. Seninde ondan. Özelede gitsen aynı şeyi söylecektir canım. Amniyo’nun düşük riski var insanı korkutuyor.İçin rahat değilse imkan varsa fetal yaptırabilirsin. Doktor onuda söylemiştir herhalde.Herkese merhaba arkadaşlar dün ikili test sonuçlarını almaya gittim doktor riskli çıkmış dedi 1/172 risk. Yaşım 37 olduğu için ondandır dedi doktor ama risk biraz yüksek istersen amniyo yaptırabilirsin falan bişeyler dedi. 3. gebeliğim diğerlerinde böyle bir durum olmadı ama ailelerde de risk yok yine de bir rahatsız oldum. 35 yaş üstü hep böyle mi oluyor sonuçlar benzer durum yaşayan var mı? Devlet hastanesine gidiyorum bir de özele falan mı gitsem kafam karıştı valla
Amin evet ısrarla erkek dendiği için ben kıza ihtimal vermiyorum amann sağlıklı olsunda bugün fetal için kan verdim zaten dediğiniz gibi onda da çıkar kız mı erkek miCanım benimde 12+3’de farklı doktor kız dedi. 10 gün önce bu doktorum erkek gibi dedi ama kesin değil dedi. Dün işte aynı doktorum 14+0’da gittim çok yüksek ihtimalle kız dedi. Değişti2 hafta sonra tekrar bakıcaz dedi. Böyle olunca bende tam anlamıyla moda girmedim 2 hafta sonrayı bekliyorum. Bu süreçte fetal yaptırıcam ondada zaten cinsiyet kesin çıkıyor
Seninde bir erkek bir kız olayı olsa belki diyicem ama inan bilemedim canımama bellide olmaz Sağlıkla gelsin yavrucun
Sağlıkla gelsin inşallahmerhabalar yeni okuyanlar için tekrar yazayım yaşım 42 ve 13+5 haftalık hamileyim ikili test sonucumuz yüksek riskli çıktı tarama riski 1:15 yaş riskide 1:58 çıktı papp-a 266.0 t-hcg 257.5 nt: 1.6mm evet bu sonuçalara göre doktorumuz amniyosentez önerdi bizde amniyosentezin düşük yapma riski olduğu için istemedik sonra bizi perinatoloji doktoru önerdi ve ona gittik test sonucuna bakarak oda cvs testi önerdi kesin sonuç dedi fakat onunda çok düşük ihtimalli riski olduğunu söyledi onuda istemedik sonra detaylı ultrasyon yapalaım öyle değerlendirelim dedi ve baya uzun süren ultrasyon yaptı ham göbekten hemde alttan gerçekten ultrasyon cihazı çok netti görüntü harikkaydı sonuç olarak bize söylediği bebeğin kendi incelmesi neticesinde oldukça sağlıklı olduğu herşeyinin normal olduğu ve yüksek ihtimalle down sendromu olmadğını düşündüğünü ama yinede kesin sonuç ve içimizin rahat etmesi amacıyla ileri testler yapmamızı önerdi bize bizde kara kara düşünüyoruz ne yapalım ne yapmayalım 18 yılın ardından gelen bebeğimizi tehlikeye atmak istemiyoruz yani Allah muhafaza test versek sonuç down bile çıksa kürtaj düşünmüyoruz ilk doktorumuz Allahtan gelene razıysanız test yaptırmayın kaderine bırakın dedi bizde öyle düşünüyoruz sizin fikriniz nedir acaba
Oyy maşallah canımBebisimin hepinize selami var teyzoslaribi masallahinizi aliriz sukur hersey yolunda suan
İlk bebekte net bir sekilde tekmelemeyi ne zaman hissetmistiniz?Ya sanki biri içeriden ara sıra cimdikliyormus gibidaha büyüdüklerinde net tekmeleniyorsun o his ayrı ama.
Benim su an 15+6. Cokkk merak ediyorum ya nasil bir his oldugunu galiba ben daha hic yasamadim hareketini hissetmeyiIlk hamileligimde 16da hissetmistim. Hatta acaba o mu yoksa baska bisi mi dedim ama ondan sonra hep ayni kipirti olunca bebekten olduguna emin olmustum. Bide ilk zamanlar bazen hic hissedilmiyor bu seferde saatlerdir hic kipirmadi hayirdir diye ona takiyor insan
Yok canim benim bir düşüğüm bide baska sıkıntılarım olmuştu ondan takibim perinatolojide yapilioBende etlik şehir hastanesine gidiyorum. Bilmiyorum perinatolojideki dr 2 hafta sonra gel dedi.
İkili test için seni de mi perinatolojiye yönlendirdi Kadın Doğum doktoru.
Ben başka bir firmada yaptırdım 10 günde geldi. Hem size hem doktora gidiyor sonuç yani bizimkinde öyleydi. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız.Kızlaaar ben bugün fetal dna icin kan verdim, panorama diye bi firma galiba bakiyomus karadeniz bölgesine. Kaç güne çıkar acaba ya sormayi unuttum. Fetal dna yaptiranlar sonuc kac gunde geldi? Bide bize mi gelicek doktorumuza mi.
Erkek bebişe benzettm sanki cinsiyet söylediler miBebisimin hepinize selami var teyzoslaribi masallahinizi aliriz sukur hersey yolunda suan
Merhaba, Çok benzer bir durumdayım sizinle. 38 yaşındayım, hatta 1,5 ay sonra 39. İkili test verdim, 1 hafta oldu, daha sonuç gelmedi. Test güvenilirliği %85, Kromozom taramasının güvenilirliği %99 ama burada önemli olan test sonucunda alacağınız karar. Devam kararınız varsa zaten, 6 ay travma yaşamaya gerek yok, ki zaten yalancı pozitif çıkma riski de var ve bunu yaşayan arkadaşlarım da var. Biz eşimle yaptırmama kararı aldık o yüzden. Burada şu kriterler de önemli; ailede yada sülalade benzer durumlar var mı, yakın zamanda veya hamilelikte büyük bir travma yaşandı mı, hamilelik süreci özellikle psikolojik olarak rahat geçiyor mu? Bir de ultrason kesin olmasa da perinatolog baya net ölçüm alıyor ve sağlıklı ise görebiliyor. Tüm bunları da değerlendirmek lazım.merhabalar yeni okuyanlar için tekrar yazayım yaşım 42 ve 13+5 haftalık hamileyim ikili test sonucumuz yüksek riskli çıktı tarama riski 1:15 yaş riskide 1:58 çıktı papp-a 266.0 t-hcg 257.5 nt: 1.6mm evet bu sonuçalara göre doktorumuz amniyosentez önerdi bizde amniyosentezin düşük yapma riski olduğu için istemedik sonra bizi perinatoloji doktoru önerdi ve ona gittik test sonucuna bakarak oda cvs testi önerdi kesin sonuç dedi fakat onunda çok düşük ihtimalli riski olduğunu söyledi onuda istemedik sonra detaylı ultrasyon yapalaım öyle değerlendirelim dedi ve baya uzun süren ultrasyon yaptı ham göbekten hemde alttan gerçekten ultrasyon cihazı çok netti görüntü harikkaydı sonuç olarak bize söylediği bebeğin kendi incelmesi neticesinde oldukça sağlıklı olduğu herşeyinin normal olduğu ve yüksek ihtimalle down sendromu olmadğını düşündüğünü ama yinede kesin sonuç ve içimizin rahat etmesi amacıyla ileri testler yapmamızı önerdi bize bizde kara kara düşünüyoruz ne yapalım ne yapmayalım 18 yılın ardından gelen bebeğimizi tehlikeye atmak istemiyoruz yani Allah muhafaza test versek sonuç down bile çıksa kürtaj düşünmüyoruz ilk doktorumuz Allahtan gelene razıysanız test yaptırmayın kaderine bırakın dedi bizde öyle düşünüyoruz sizin fikriniz nedir acaba
Yani biz ne yorum yapsak boş aslında benim her hangi bi risk olmamasına rağmen fetal dna yaptırdım sonucunu bekliyorum ama down olsa bende aldırmayı düşünmem mesela.İçiniz nasıl rhat edecekse öyle yap.şüpheyle mi geçirmek istersin hamileliğini yoksa bilip buna alışıp bebeğini kucağına aldığında afallamamayı mımerhabalar yeni okuyanlar için tekrar yazayım yaşım 42 ve 13+5 haftalık hamileyim ikili test sonucumuz yüksek riskli çıktı tarama riski 1:15 yaş riskide 1:58 çıktı papp-a 266.0 t-hcg 257.5 nt: 1.6mm evet bu sonuçalara göre doktorumuz amniyosentez önerdi bizde amniyosentezin düşük yapma riski olduğu için istemedik sonra bizi perinatoloji doktoru önerdi ve ona gittik test sonucuna bakarak oda cvs testi önerdi kesin sonuç dedi fakat onunda çok düşük ihtimalli riski olduğunu söyledi onuda istemedik sonra detaylı ultrasyon yapalaım öyle değerlendirelim dedi ve baya uzun süren ultrasyon yaptı ham göbekten hemde alttan gerçekten ultrasyon cihazı çok netti görüntü harikkaydı sonuç olarak bize söylediği bebeğin kendi incelmesi neticesinde oldukça sağlıklı olduğu herşeyinin normal olduğu ve yüksek ihtimalle down sendromu olmadğını düşündüğünü ama yinede kesin sonuç ve içimizin rahat etmesi amacıyla ileri testler yapmamızı önerdi bize bizde kara kara düşünüyoruz ne yapalım ne yapmayalım 18 yılın ardından gelen bebeğimizi tehlikeye atmak istemiyoruz yani Allah muhafaza test versek sonuç down bile çıksa kürtaj düşünmüyoruz ilk doktorumuz Allahtan gelene razıysanız test yaptırmayın kaderine bırakın dedi bizde öyle düşünüyoruz sizin fikriniz nedir acaba
Yook cnm burda erken soylemezler asla ama fetal dna verdim bugun artik hayirlsiiErkek bebişe benzettm sanki cinsiyet söylediler mi
MaşallahBugün cinsiyeti öğrendik kızımız oluyor inşaallah
Ben de ikili test verdim. Gitmeden önce hastaneyi arayıp teyit ettim. Tok karnına gelebilirsiniz dediler.Kızlar merhaba yarın ikili test için kan vermeye gidicem acaba aç karnına mı gitmem gerekiyor? Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?