2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kızlar biraz dışarı çıkıp yürüdüğümde hemen sırtım ağrıyor? Daha şimdiden erken değil mi bu ağrılar normal midir? Yaşayan var mı?
Benim de azıcık bile yürüsem iş yapsam hem sırtım hem belim ağrıyor, öncesinde bel fıtığım vardı muhtemelen o da arttırıyor ağrıları.

Kızlar biraz dışarı çıkıp yürüdüğümde hemen sırtım ağrıyor? Daha şimdiden erken değil mi bu ağrılar normal midir? Yaşayan var mı?
Normal sanki. Bende de ara ara oluyor. O yüzden dinlene dinlene yürüryorum. Zaten bu ağrılar olmasın diye magnezyumu artırıyorlar sanırım. Hatta benim doktorum ekstradan maden suyu da iç dedi, 14.haftadan itibaren. Özellikle içeriği iyi olduğu için 2 marka önerdi (san pelegrino veya perrier).

Hanımlar selam,
Burun tıkanıklığı ve baş ağrısı çekenler, okuduğum kadarıyla çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz. Herkes normal mi diye merak ediyor tabi :) Ben dr Banu Çiftçi'nin bebek takip programını indirmiştim. Orada haftalık olarak neler olabilir yazıyor. Genelde etkilenmemk için sonradan okuyorum ve aynısını yaşadığımı farkediyorum. Mesela 14-15.haftalarda burun tıkanıklığına "gebelik riniti" deniyormuş, okuyunca içim rahatladı :)
Bir de diyetisyen Melis Gürakın'ın instagramını takip ediyorum, o da fonksiyonel tıp diyetisyeni ve kendisi de taze anne. Gebelikle ilgili, öncesi ve sonrası için baya paylaşımı var. Yararlı bence, bir bakın derim. Baş ağrısı için migren yağı ve migren taşı önermiş. Bu arada genel olarak TR batı kesimlerinde lodos var, belki baş ağrımızı da o artırmıştır, su içmeyi unutmayalım :)

Suan 15. Haftamizin icindeyiz yaklasik 1 haftadir tuvaletten ciktiktan sonra bikac adim atinca idrar akintisi oluyor. Normaldir diye degerlendiriyordum ama arkadasin mesajini gorunce ben de tedirgin oldum. Doktora sordum rahim baski yaptigindan tam bosaltamiyor olabilirsin gel bi kontrol edelim bebegin sivisindan gelmiyorsa sıkıntı yok dedi. Sizlerden boyle bisey yasayan oldu mu

Kullandığım yok ama en iyi ölçen marka olarak Omron u biliyorum.

Geçen hafta benim de yükseldi , 1 kere acile gittim kadın doğum aciline gittim dil altı verdiler anca düştü. 140/90 sınırmış. Şimdi ben de takipteyim.Koldan omron olabilir konuşanlardan almanı önermem çok hızlı pil tüketiyor onlar. Ben bu hafta iyiyim umarım senin de geçici olur

Geçmiş olsun doktora gidene kadar bol bol havuç tuket ama mutlaka dene zararı yok insllh faydasını görürsün allhtan umut kesilmez

Benim de bir kere 15e kadar yükseldi o yüzden korkuyorum çünkü normalde büyük tansiyonum en fazla 10 olurdu. İnşallah benimki de öyledir geçer gider teşekkür ederim

Slm herkese, bende 13 haftalık gebe olarak aranıza yeni katılıyorum. ilk bebeğim olacak nasip olursa. herkes sağlıkla, kolaylıkla, bereketle alsın bebişini kucağına inşşş.
Selaam hoşgeldin ilk sayfada listemiz var seni de eklememi ister misin? Eğer istersen bilgilerni yazabilirsin

Benim de azıcık bile yürüsem iş yapsam hem sırtım hem belim ağrıyor, öncesinde bel fıtığım vardı muhtemelen o da arttırıyor ağrıları.
Olabilir canım . Dinlenmemiz lazım demekki hep.
Ne magnezyum kullanıyorum ne soda içiyorum. Doktor kontrolümde magnezyumu sorayım şimdilik en azından maden suyu içeym bari.
Var canım ben. Hormonlardan dolayı eklemler gevşiyormuş ondan oluyormuş genelde.
Hımm olabilir canım. Daha da ağırlaşınca napçaz bilmem

Çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun
Bebeğin suyu nasıl bitmiş peki, doktor bir bilgi verdi mi?
Şu durumda bebeğe ne olacakmış? Tedavisi ilacı vs vardır inşallah

Geçmiş olsun, şimdi süreç ne olacakmış bebeğin suyu artabiliyor mu yani erken bile olsa doğabileceği haftaya kadar bekletebilecek bi yöntemleri vardır inşallah

Ya hufeza ne diyorsun çok üzgünüm tekrar suyu arttırma ihtimali var mı güzel haberlerle gel inşallah ya

Cok cok cok uzuldum ben 17. Haftamda bunu kizimda yasadim suyu birden bosaldi ve bitti kalbi hala atiyordu ve kalbi durmadan dogum yapamadim

Canım RABBİM yardımcın olsun
İnşallah bir tedavisi, çaresi vardır
Doktorun sana bu konuda doğru bilgiyi verecektir, bir an önce perinatolojiye gitmeye bak.

Allah razı olsun herkesten. Şuan eğitim ve araştırma hastanesine yatışım yapıldı. Enfeksiyon riski olduğu için antibiyotik tedavisi görmeye başladım, yapılan kan tahlillerinde de enfeksiyon değerim yüksek çıkmış. Sonucun ne olacağı hakkında net bir bilgi verilmiyor şuan ama suyun artma ihtimali yokmuş. Bu şekilde gebeliğin ilerleme bebeğin yaşama şansı da yok denildi. Pazartesi günü heyet sonucuyla ne yapılacağı belirlenecek ve büyük ihtimalle gebelik sonlandırılması istenecek maalesef

Son düzenleme:
L
ne desem bilemedim cnm biliyorumki hic bisey suan teselli etmek icin yetmez ayni sureci malesef bende yasamistim ama benim birden suyum bosaldi. Senin sanirim ara ara bosalmis

L

ne desem bilemedim cnm biliyorumki hic bisey suan teselli etmek icin yetmez ayni sureci malesef bende yasamistim ama benim birden suyum bosaldi. Senin sanirim ara ara bosalmis
Benim de son bir hafta içinde her gün yoğun akıntım oldu ben akıntı sanmışım aslında suymuş. Randevuya 3-5 gün kaldı evham yapmayayım diye düşünerek erteledim gitmeyi ama başından beri içime doğmuştu suyumun geldiği. Göbeğim de küçüldü gibi hiç büyüme olmadı bir haftadır. Bebeğimin gelişimi de 14. haftada kalmış hareketi de yok suyu kalmadığı için ama halen kalbi atıyor. Yaşama mücadelesi veriyor yavrum, en çok kendi ellerimle nasıl kalbinin durmasına sebep olacağım diye ağlıyorum

Bende senin gibiydim o nedenle hem bi yandan antibioticum aldim hemde 3 gun bekledim
Kendi kendine kalbi durdu sonra dogum gerceklestirildi acini en derinden hissediyorum inanki

Bende senin gibiydim o nedenle hem bi yandan antibioticum aldim hemde 3 gun bekledim
Kendi kendine kalbi durdu sonra dogum gerceklestirildi acini en derinden hissediyorum inanki
Sebep neydi peki sizin bişey söylenmiş miydi bunun hakkında

Sebep neydi peki sizin bişey söylenmiş miydi bunun hakkında
Enfeksiyon cnm.. malesef hamileligim basindan beri kanama oluyordu ara ara ve doktor enfeksiyon varmi diye bakmadi icin ( vajinalden sivi alinarak bakiliyor) ve bu enfeksiyon ilerleyip su kesemi inceltip deliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…