2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Canım ben dört aydır kaşıntı dan geberiyorum egzamalarim azdı her yerim kan revan yara bere ama ona rağmen kortizonlu merhemime izin vermiyor ne cildiyeci ne kadin dogumcum.

Ayyy ben de aynı durumda olabilirim hergün kızım diye konuşuyoruuum. Erkekse çok bozulur yavrucağım

Ben bilkent şehir hastanesinde 14. Haftamda almistim ayrintili ultrasonu 22.haftama randevu verdiler . Muayaneye gittim radyolojiye istek attilar o sekilde almistim . Suan 18 haftalik olduk zubeydede randevu bulamazsaniz baska hastanedede ayrintili ultrasona girebilirsinir .

Ferritin düşük. Ama şimdi baslamadilar . Magnezyum bilmiyorum. Uyku düzenim gayet iyi. Erken yatıp erken kalkıyorum. Gün içerisinde yarım saat yada 1 saat uyuyorum. Dün gece bağıra bağıra ağladım. Allah kimseye yaşatmasın. Buz koydum. Tülbentle kafamı sıktım. En son uyuya kalmışım.

Arkadaslar bu hafta yurtdisina cikiyorum. Hamilelik donemimde ilk defa ucusum olacak. Size sorum su havalimanindaki cihazlardan gecmek istemiyorum acaba sorun ederler mi gecmek zorunda miyim fikriniz var mi?
Ben gecmiyorum canim hamileyim de gec yandan elle ararlar sadece :) yurtdisinda da sorun etmezler istersen doktorundan bir belge iste sorarlarsa gosterirsin

Allah yardımcın olsun, şifa versin inşallah. Canım migren taşı ve migren spreyi gibi şeyler okumuştum. Diyetisyen Melis Gürakın paylaşmıştı, instagramda. Bir bak istersen, hamilelik ve bebek paylaşımları var, oradan okudum. Onun da migreni varmış, o şekilde geçirmiş.

doğum paketi dediğiniz ?
içerisinde neler var paketin

Kızlar merhabalar karın ağrısıyla doktora gittim. İltihap var dedi ve ilaç yazdı ilaçları kullanmak istemiyorum.. ilaçlardan anlayan varsa reçeteyi ekleyeyim bir bakar mısınız?
Bir de Adana'daki doktorumun dediğine göre şu anda 14+4 olması gerekiyor. Bu gittiğim doktor 12 hatta 13 haftalık dedi.. psikolojim bozulcak az kaldı...

Eklentiler

• IMG_20221201_114848.webp
    34 KB · Görüntüleme: 51
Canım bnde baş agrısı çekiyorum kötü dırumdayım normalmiş bu zamanlarda hormonlar dan kaynaklıymıs

Canım pek okunmuyor ama eczacıya sorsan o daha iyi bilir. Ama bence iltihabi bir durum varsa kurutmakta fayda var. Kötünün iyisi gibi düşün ilacı. İltihap artarsa daha zor olabilir. Bebek iyi olsun diye zaten geçirmeye çalışıyorsun.
Perinatolog muydu göründüğün uzman? Değilse, bir de ona görün bence. Çünkü onların ultrasonları daha gelişmiş oluyor. Sonuçta bebeğin boyunu ölçmek için 2 nokta koyuyor, ona göre kaç cm ise, şu kadar günlük diyor. 1mm kaydırsa belki 1 hafta fazla çıkacak. Benim de bir gidişimde 5 günde önde dedi, diğerinde tam günü dedi, sonra 1 gün arkada dedi, şimdi yine 3 gün ilerde diyor. Çok hassas değil. Ama şu da aklında olsun, bebeği besleyen 2 kanal varmış. Perinatalog o kanallardan kan akışını ölçüyor. Kanallar tıkalı ise, bebek geride kalıyor. Arkadaşımın başına geldi de, 7.ayda farkettiler. Bebek 2,5 kg falan doğdu, çok şükür sağlıklı ama belki 3 - 3,5 doğabilirdi.
Moralini bozma sakın, bilgileri teyit ederek, bebeğin sağlığı için en uygun adımları atarak ilerleyeceğiz hep beraber.

Az önce komşum migren taşı yolladı. İnsaAllah iyi gelir.

1. İlaç spazol yazıyor sanırım. Gaz sancısı için mide spazmı gibi
2.cefaks antibiyotik
3. Progestan düşük önleyici fitil
4. Okuyamadım
Geçmiş olsun Rabbim şifa versin

Cok gecmis olsun canim cok iyi anliyorum seni cunku ben de ayni seyleri yasadim yasiyorum, sakin ac kalma bol bol su da ic. Magnezyum eksikliginden olabilir bence kullan oni

Progestan zararı olan bir ilaç değil, tüp bebek ile hamile kalanlarda veya kanaması olanlarda hep kullanılıyor. Bazı doktorlar çok uzun süre kullandırıyor garantiye almak için çünkü fazlasının zararı yokmuş. Enfeksiyon nedeniyle risk oluşmasını önlemek için yazmıştır. Antibiyotik de hoş birşey değil tabi ama doktor tavsiye ettiyse almak gerek bence. Çünkü enfeksiyon antibiyotikten daha fazla risk yaratıyor. Diğer ilaçların ne olduğunu bilmiyorum ama bazen antibiyotik yan etkilerini önlemek için probiyotik gibi takviyeler yazılıyor. İnternette bilgi vardır ilaç adını aratınca. Enfeksiyonun takip ve tedavisini ihmal etme. Çabucak geçer ilaçlardan da kurtulursun umarım.

Benim de migrenle basim çok fena dertte akıl sağlığımı kaybedicem artik. Pazar gününden beri zonkluor beynim. Bu halde okula gidip gelip ders anlatiyorum gece boyu acı cekiorm gerçekten 17 haftada bu 4. Krizim. Çaresizim artik uyutsunlar beni narkozla onu istiyorum. Panadol vermişti doktor hiç bir işe yaramadi mentol taşları bol su içmek uyku karanlık oda baş bağlama limonlu kahve passiflora şurup denemedigim sey kalmadi ama yok yok.
Yok mu bunun bir çaresi bu kadar zor olmaliydi

Acaba migren mi bu bize bas agrisi yapan? Benim migrenm var mi yok mu bilmiyorum ama bu kadar bas agrisi da normal degildir heralde neredeyse haftada 4 gun yasiyorum bunu. Ama tabi benim uyku duzenim de cok kotu

Acaba migren mi bu bize bas agrisi yapan? Benim migrenm var mi yok mu bilmiyorum ama bu kadar bas agrisi da normal degildir heralde neredeyse haftada 4 gun yasiyorum bunu. Ama tabi benim uyku duzenim de cok kotu
Bilmiorm gerçekten normalde ilaçsiz asla gecmezdi zaten benim baş ağrım. Bi başladı ki surundurmeden gecmior acile gitsem ne verebilirler ki paroldan başka

Bilmiorm gerçekten normalde ilaçsiz asla gecmezdi zaten benim baş ağrım. Bi başladı ki surundurmeden gecmior acile gitsem ne verebilirler ki paroldan başka
Cok gecmis olsun ya cok uzuldum gercekten. Acaba baska ne yapilabilir. İlac vs kullanmadan alternatif hamilelere uygun yontemleri bir arastirsaniz. Acaba hacamat falan iyi gelir mi ve su an yapilabilir mi hacamat bir bakmak lazim sizin icin

Cok gecmis olsun ya cok uzuldum gercekten. Acaba baska ne yapilabilir. İlac vs kullanmadan alternatif hamilelere uygun yontemleri bir arastirsaniz. Acaba hacamat falan iyi gelir mi ve su an yapilabilir mi hacamat bir bakmak lazim sizin icin
Daha önce yaptiriyordum hatta sülük bile yaptirdim faydasini da gördüm. Hamileyken de yapariz dedi ama ben hem coraspirin hem de oksapar kan sulandırıcı iğne yapiorm yani şuan kanla ilgili hiçbir şey yapamam. Nörologa gittim öldürmez dedi sağolsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…