2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Kızlar görüstüm fetal dna için, adam aradi beni, sonucun geç çıkması kanda bebegin dnasinin az cikmasiymis. 3. Kez deniyorlarmis. Eğer cikmazsa yine kan verecekmisim. Kan sulandircii igne kullandigim için olabilir mi?

Canım kilonda düşüş olmuş ama sonradan herşey yoluna girince toparlamışsın, hiç kendine dert etme bundan sonra sağlıklı beslenmeye bak
Asıl kilo alımı 5 aydan sonra hızlanıyor. Bu aslında birazda bizim elimizde herşeyi dengeli yiyip, karbonhidrat’ı abartmadan devam edersek, bence o kiloları görmeyiz diyorum ama yinede bilemiyorumeskiden herşeyi yee yee diyip (helva ye sütün olsun vs.)yedirdikleri için birazda bilinçsiz ilerliyormuş bu süreç, ondan o çok fazla kilolar alınıyormuş. Halbuki çok kilo hem anneye, hem bebeye, hemde doğumu zorlaştıran bir olay. Herkesin vücut ağırlığına, boyuna, yaşına göre değişiyor. Benim boy 1.64 kilo 57 hamile kaldım, şuan 58,5 59 doğuma giriş kilom 68-73 gözüküyor 68-69 la girersem ne ala özetle kilo kişiye, bünyeye göre değişkenlik gösterir. Baktım 5 aydan sonra bol keseden gidiyor diyetisyene gidip daha kontrollü gitmeyi düşünürüm.

Kızlar görüstüm fetal dna için, adam aradi beni, sonucun geç çıkması kanda bebegin dnasinin az cikmasiymis. 3. Kez deniyorlarmis. Eğer cikmazsa yine kan verecekmisim. Kan sulandircii igne kullandigim için olabilir mi?
Canım kendine stres yapma bu kadar. Mutlaka bir sebebi vardır yazıcaktım ki, tekrar aradıklarını yazmışsın. Evet bazen öyle oluyormuş. Daha önce yazanlardan okumuştum. Yani bir kaç kez deneyip olmazsa, tekrar kan alıp bakıyorlarmış canım. İnşallah öyle birşeye gerek kalmadan, çıkıcak sonucunDua edicem senin için Kan sulandırıcı olayını bence, tekrar arayıp oradakilere danış daha doğru, sağlıklı bir bilgi olur.

Canim bana yapmadan sordulardi kan sulandirici kullaniyormusun diye bende evet demistim, ustunden 12 saat gecmesi yeterli demislerdi .! Bende oyle yaptim. Bugün 3. Denemeyi yapiyolarmis. Cikarsa eger bugun aksam ya da yarin sabah gelir dedi sonuc, eger cikmazsa yarin tekrar sonuc vericem. Bakalim hayirlisi artik.

Anladım canım inşallah çıkıcak güzel sonuçlarlaVardır bir hayır

Hamilelikte ilk 3 ay ve son 3 ay ilaç kullanımı için riskli dönemler. İlk 3 ayı geçtik sonuçta cildiyeye görünüp hamile olduğunuzu söylerseniz ona göre bir krem verecektir.
Ben de kızıma hamileyken doğuma kadar yaşamıştım bu durumu. Beni rahatlatan şeyler az az yemek tam doymamak yani. Yeşil golden elma soğuk süt, maden suyu arada 1 fincan türk kahvesi tüketmek çok dayanamadığım zamanlarda da günde 1 kere akşam yatmadan rahatlatsın diye gaviscon şurup 1 kaşık. Yatarken yüksek Yastık nerdeyse oturur vaziyette uyurdum. Zor gerçekten umarım rahatlarsınız siz de.
Yazılan ilaçları kadın doğum doktorunuza da gösterin danışın uygun mu diye. Ama iltihabın oranı yani yüksekliği ilaç kullanmaktan daha kötü sonuçlara yol açabilir mesela annenin ateşinin çok yükselmesi de hamilelikte bebeğe zarar verebiliyor. Ben 7 aylık hamileyken influenza geçirmiştim çok ağır 5 gün antibiyotik kullandım. Yani kar zarar hesaplamak lazım. Ultrason değerlerine hiç takılmayın bazen geç döllenme oluyor bazen ölçen doktorun deneyimi bilgisi ultrasonun kalitesi bunu etkiliyor. Genetik faktörler de önemli siz ve eşiniz uzun yapılı iseniz bebek de genelde öyle oluyor ya da tersi durumda bebek de minyon yapılı oluyor. Yoğurt yumurta ve kuru yemiş ay çekirdeği kabak çekirdeği gibi bebeğin gelişimine katkı sağlıyor deneyebilirsiniz.
Bebek mideye baskı yaptıkça reflü artıyor az az yiyin bi de dayanamayacak gibi olduğunuzda doktorunuza sorup Gaviscon alabilirsiniz. Bebek aşağı indikçe biraz rahatlarsınız inşallah

Kızlar günaydın, benim fetal hala çıkmadı. 17. Gün. Benim kadar bekleyen hic görmedim. Kesin sonucum kötü. Hic iyi hissetmiyorum kendimi. Strese girdim iyice dudaklarimi ısırmaktan hep kanatmisim.
17 gün üzü. Süre ama sonuçlarla alakalı değildir canim

En azından öğrenmiş oldun canım kötü şeyler getirme aklına Kan sulandirici yapabilir ama en iyi testi yapanlar bilir

Kızlar günaydın, benim fetal hala çıkmadı. 17. Gün. Benim kadar bekleyen hic görmedim. Kesin sonucum kötü. Hic iyi hissetmiyorum kendimi. Strese girdim iyice dudaklarimi ısırmaktan hep kanatmisim.
Bu kadar stres yapmayin yazik kendinizi üzüyorsunuz bak ben hic yaptirmadim umursamıyorum bile çünkü bu cocuk her türlü doğacak,olacak olan doğumda da olur doğumdan sonra da olur bu testler cok da kesin değil. Biraz başka seyler düşünün güzel şarkılar dinleyin yürüyüş yapın hayal kurun içinizi ferah tutun sağlıkla kavuscaz hepimiz inşallah

Valla keske bende yaptirmasaydim stres yaptim sadece. Allahim hepimize saglikli hayirli evlatlar versin insallah

Lütfen rahat ol benimki neredeyse bir ay sürdü çünkü biz iki kere kan vermek zorunda kaldik. Ayırt edemediler dnalari ben de aşırı stres oldum kesin ters giden birşeyler var die ama çok şükür temiz geldi.

Arkadadlar acil fiktinize ihtiyacim var doktor bir daha kanama olmasin diye pruloton igne yazdi 2 adet 5 gün arayla hicbir zarari yok dedi aranizda vurulan varmi acaba yaptirayimmi
Ben 12.haftama kadar haftada bir vuruldum tek kötü yanı bikac gün kalcamda aşırı ağrı ve top gibi şişlik oluordu çok yağlı bir iğne onun dışında bebeğin tutunmasi için çok etkili zarari yok

58 le hamile kaldım 62 dim 1 ay önce .
Pzrtisi ögrencem bakalm kaç olmuşum bu arada 15+5 olduk ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…