- 13 Mayıs 2020
- 4.251
- 5.064
- 108
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #6.121
Maşallah iyi yapmışsın canımBen de dayanamayıp 7 takım aldım yenidoğan ve 0-3 aylık, h&m de indirimden elbise zıbın hırka aldım. Tulum var 4 tane, zıbın 15 den fazla galiba. Çoraplar aldım organik, bandana aldımbebek arabası yoyko city 3 in 1 aldım çok beğendim, ateş ölçer chicco nun kol altından ölçüleni, burun aspiratörü ve yedek uçları, manikür seti e bebekte ayıcıklı bir set vardı ondan aldım, philips aventin biberonu 2 tane 125 ml cam olandan, tarak, mustelanın seti (şampuan,yağ ve pişik kremi), göğüs kalkanı aventin, 2 battaniye, ağız mendili hepsi bu, uyku seti hediye geldi yorgan yastık nevresim takımı kenarlık korumalık var içeriğinde kalitesini çok beğendim yataş mini diye geçiyor bakabilirsiniz. Araştırdım medikal olanların hepsini bu arada cinsiyet değişirse yandım
evet allah bu ekonomide herkese kolaylık versin valla size 2 kat versinMaşallah iyi yapmışsın canımbende fiyatları görünce başlama kararı aldım birde ikiz olunca herşey x2
Gözünüz aydınn kızlar çoğaldı mı neKızlaaaarrrKontrolden çıktım şimdi. Kız bebek geliyooo Çok duygusallaştım Herşey yolundaydı
Sağol canımGözünüz aydınn kızlar çoğaldı mı ne
1 aydır falan hissediyorum ben canim ilkinde bu haftalarda daha yeniS
Siz kac haftalik oldunuz nezamandir hissediyorsunuz
Ahh gözüktü hepsi çok sevindim teşekkürlerKızlar isimlerimizin altındaki hamilelik takviminin nasıl düzeltileceği başka bi topikte yazıyodu ben yaptım düzeldi size de söyleyeyim merak edenler vardı
Hesap>Forum Seçenekleri>İçerik Seçenekleri(3 seçenek vardı sanırım en alttaki başkalarının imzalarını görmek istiyorum yazana tıklayın) en son kaydete basın
Ben sanki 18. haftada başladım. 2 gündür hisseder gibiyim ama daha önce yaşamadığım için kesin bebektir hissettiğim diyemiyorum. Çok farklı bir kıpırtı değildi ama tam bebeğin olduğu yerde diye o hisse kapıldım.S
Detaylı ultrasonra belli olmuyormuş down sendromlu mu değil mi diye.. Fetal dnayı yaptırmak istiyorum aslında. Ama Adana'da bulamadım.. kızlar Adana'da fetal dna yaptıran var ise bana yardımcı olursa çok sevinirimbenimki 1:15 yüksek riskli çıktı doktor periantoloğa gönderdi detaylı ultrasyona baktı bebek gayet sağlıklı görünüyor dedi ama yinede amniyosentez önerdi ondada azda olsa düşük risk olduğu için kabul etmedik fetal dna yı araştırdık onuda yaptırmadık Alllaha tevekkül ettik için rahat olsun Allah cümlemize sağlıklı bişekilde kucağımıza almayı nasip etsin
Kızçeler her ne kadar fiyatlar artsa da ben bebek bezi stoklamayı doğru bulmuyorum. İlk bebeğimle alerji mantar pişik vb sebeplerle 3 kez marka değiştirmek zorunda kalmıştım. Prima bile iyi gelmemişti bize. Molfix denedim olmadı en son sleepy iyi gelmişti. Bi arkadaşıma da sleepy iyi gelmedi mesela o yüzden ben doğuma 1 2 paketle gidip artık doğumdan sonra almayı düşünüyorum. Ama elzem cihazları şimdiden almak çok önemli. Süt sağma makinesi ateş ölçer hava nemlendirici bebek kamerası telsizi gibi bunlarda indirip denk getirince direkt alınBana şöyle dediler her ay bir tane numara stokla ben amazondan aldim yine dunya para tabi prima aldim en iyisi odur diye alerji olmasin diye insallah olmaz.Obur ay maaşında da 2 numara almayo düşünüyorum. Tabi arada kucuk panik ataklar geliyor erkenmi daha onumde 5 ay var dunyanin binbir turlu hali var;( son aylar mi alsam dedim ama arabasi yatagi yorgani bezi mezi derken son aylarda biz eşimle kaldıramayız heralde cok yuklu gelebilir hersey cok ucmus ya;( melek yavru oluncada ucuzuna kacayim diyemiyorsun.
Aslında burun kemiği ve ense kalınlığından da bakıyorlar down sendromunaDetaylı ultrasonra belli olmuyormuş down sendromlu mu değil mi diye.. Fetal dnayı yaptırmak istiyorum aslında. Ama Adana'da bulamadım.. kızlar Adana'da fetal dna yaptıran var ise bana yardımcı olursa çok sevinirim
Ben her hafta pazartesi sabah aç karna tartılıp kilo takibimi yapıyorum akşam illa farkeder sıvı akımı vs oluyor. En doğrusu sabah aç karna. Şuan 13+3 üm. Başlangıç kiloma yakınım şuan.Keyfli akşamlar kızlarrr
Bu sürece kadar kaç kilo aldınız
Ben 16+1’deyim. Sabah aç karnına 1,5 buçuk, akşamları 2 kilo almış gözüküyorum.
Tabi gerçek kilomuz, sabah aç karnına çıkan kilomuz oluyor, onu baz almak gerekir
Bendede hiç bulantı vs. olmadı ama 2. Trimesterda bel ağrısı yaşıyorum 30 dk yürüsem bile başlıyor.İlk 3 ay zor derlerdi, ben ilk 3 ayi cok rahat gecirdim ne zaman 14. Haftama girdim mide yanmalari bel agrislari bulanti basladi2. Trimestir hamileligin bahari diye geciyormus,benim ilkiymis anlamamisim sağol canim
Ben 1-2 tane uzun aldım kısa kollu alıyorum daha çok çünkü yaza denk gelecek uzun da terler diye düşünüyorumEşya bilemem kızlar ama bez stoklayin her numaradan en çok kullanılan molfix prima fiyatlardan dolayı alınmıyor ama en garanti o alerji bile olsa prima en iyisi. Kızım kış bebesiydi en az 10 takımı vardı anca yetiyordu Bi okadar da zibin ama bizimkiler yaza yakin olacak okadar gitmez sanırım diye düşünüyorum 0-1 almayın 0_3 en iyisi. Benimde aklıma takılan hepsini uzun kollu mu alacağız 2 3 takımda yazlık gibi mi alsak o konuda araftayim
Bende 2 düşük yaptım ilk defa 13. Haftaya kadar geldim. Ben Alışveriş yapmaya başladım süt sağma makinesi, Müslüm bez,4 tane zıbın 1 takım. Aktivite halısı. Nevresim takımı, bebek yorganı biberon. Çorap vs aldım. Bu ayki maaşta bebek arabası, oto koltuğu vs alacağız ocakta zam gelecek sonrasında hepsini birlikte alamayız diye. Ya bir şey olursa diye de hep çok endişeliyim amaBana şöyle dediler her ay bir tane numara stokla ben amazondan aldim yine dunya para tabi prima aldim en iyisi odur diye alerji olmasin diye insallah olmaz.Obur ay maaşında da 2 numara almayo düşünüyorum. Tabi arada kucuk panik ataklar geliyor erkenmi daha onumde 5 ay var dunyanin binbir turlu hali var;( son aylar mi alsam dedim ama arabasi yatagi yorgani bezi mezi derken son aylarda biz eşimle kaldıramayız heralde cok yuklu gelebilir hersey cok ucmus ya;( melek yavru oluncada ucuzuna kacayim diyemiyorsun.
Benim ikili taramada ultrasonda ense kalınlığı 1 çıktı fakat kan testinde riskli çıktım. O yüzden dedim.. sanırım en iyisi fetal DNA olacakAslında burun kemiği ve ense kalınlığından da bakıyorlar down sendromuna
Haklisiniz aslinda insallah alerji yapmaz;( bu arada sut sagma makinasini bir arkadasim pompalo manuel al dedi acaba en dogrusu hangisi olur. Kamera bu hafta almayi dusunuyorum bebek arabasinda karar veremedim.Kızçeler her ne kadar fiyatlar artsa da ben bebek bezi stoklamayı doğru bulmuyorum. İlk bebeğimle alerji mantar pişik vb sebeplerle 3 kez marka değiştirmek zorunda kalmıştım. Prima bile iyi gelmemişti bize. Molfix denedim olmadı en son sleepy iyi gelmişti. Bi arkadaşıma da sleepy iyi gelmedi mesela o yüzden ben doğuma 1 2 paketle gidip artık doğumdan sonra almayı düşünüyorum. Ama elzem cihazları şimdiden almak çok önemli. Süt sağma makinesi ateş ölçer hava nemlendirici bebek kamerası telsizi gibi bunlarda indirip denk getirince direkt alın
Kamera olarak ben Brion Vega kullanıyorum hem fiyatı uygun, gece görüşü güzel, karşılıklı konuşma var, alarm var ve hareket sensörü var. Bence bebek için yeterli aklınızda bulunsunHaklisiniz aslinda insallah alerji yapmaz;( bu arada sut sagma makinasini bir arkadasim pompalo manuel al dedi acaba en dogrusu hangisi olur. Kamera bu hafta almayi dusunuyorum bebek arabasinda karar veremedim.
Bende 15 16. Haftada başladım hissetmeye cnm ama ilklerde bi kararsız kaldım sadece yatarken hafiften hissediyordum çünkü ilk başlarda gaz dolaşımına benzer hafif bi his oluyo yarı yüzükoyun yatarken tam değil yani yan yatar gibi o zmn daha net hissediliyo bide çok hareketli bi bebekse pıtır pıtır tekmelerin haddi hesabı olmuyo bnm iki kızımda çok sakinlerdi tekme atmazlardı hiç kıpırdarlardı sadece tekmelemesi nasıl bi his diye hep merak ederdim bu seferki maşallah yerinde duramıyo aşırı tekme atıyo şimdiden hissediyorum tekmelerini pıtır pıtır özellikle bu hafta başladım net hissetmeye artık otururken bile farkediliyo rabbim sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsinS
Manuel var benim elimde hiç bir işime yaramadı cokta kullanmadim belkide beceremedim , ama bence almayın gerekirse alırsınız belki gerek olmayacakHaklisiniz aslinda insallah alerji yapmaz;( bu arada sut sagma makinasini bir arkadasim pompalo manuel al dedi acaba en dogrusu hangisi olur. Kamera bu hafta almayi dusunuyorum bebek arabasinda karar veremedim.
Ben philips avent otomatik olanı kullanmıştım canım baya rahat etmiştim şimdi de aklım şu eller serbest olanlara kayıyor. Bebek arabasını da ben 6 ay kullanacağım için öyle bilindik bir marka olmayan travel sistem aldım çünkü yaş büyüdükçe baston pusete ya da kabin boya geçiliyor travel sistemler çok hantal kalıyor ve yer kaplıyorHaklisiniz aslinda insallah alerji yapmaz;( bu arada sut sagma makinasini bir arkadasim pompalo manuel al dedi acaba en dogrusu hangisi olur. Kamera bu hafta almayi dusunuyorum bebek arabasinda karar veremedim.
Süt sağma makinesine her zaman ihtiyaç var ki özellikle ilk aylarda sütünüz çok geldiğinde boşa gitmemesi için sağıp sağıp buzluğa atıyorsunuz ve sütünüz azaldığı zamanlar da yada çalışan anneyseniz olmadığınız zamanlarda nimet oluyor. Sütünüz gelmediği zaman da da uyarıcı etki yarattığı için yine arttımasını sağlıyor. İhtiyacı neye göre belirlediniz anlayamadımManuel var benim elimde hiç bir işime yaramadı cokta kullanmadim belkide beceremedim , ama bence almayın gerekirse alırsınız belki gerek olmayacak
Bir arkdaşımız çok güzel özetlemişti aslında bu testler istatistik aslında. Yüzdeliğin yüksek çıkması kesin olmadığı gibi düşük çıkması yüzde yüz sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor ben de şuan 33 yaşındayım ilk çocuğumda 27 yaşındaydım geçen test sonuçlarını karşılaştırdığımda canım sıkıldı özellikle yaş skalasında o yüzden içinizi ferah tutun. Doktorunuz da içinizi rahat ettirmiyor ve ilgilenmiyorsa rahat iletişim kurabileceğiniz bir doktora geçmenizi de tavsiye ederimBenim ikili taramada ultrasonda ense kalınlığı 1 çıktı fakat kan testinde riskli çıktım. O yüzden dedim.. sanırım en iyisi fetal DNA olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?