2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
25 ve alti riskli. Seninki gayet iyi bi deger
Cnm. Ben 21 haftalikken 3. Kizimda 31 cmdi. Kendimi fazla yormadan 39 haftaligi gordum
Insallah benimde oyle olur 10 gun sonra kontrolum var umarim dahada kisalmaZ;( ❤
Ben dün muayeneye gittim, 47 mm dedi ama normal veya değil bişey demedi
Masallah çok iyi o degerlerde yuruyus hafif spor kisitlamalari olmuyor diye biliyorum Valla bi an icin cok kotu oldum kuzenim erken dogum yaptı çocuğu da kendiside çok cekti;( 40 uzeri mm ler bu haftalarda çok iyimis ben 35.6 mm değerini duyunca doktora sordum sorun yok dedi ama sen yinede yuruyus yapma genel olarak dinlen dedi;( insallah surec saglikla ilerler. Evet kanamadan dolayı hala devam ettiriyordur haklisiniz bende acaba rahim boyundan dolayi mi devam ediyoruz diye dusundum❤
Progesterani fitil olarak kullandigjnda uzun sure kalkmayacaksin canim yani en az 3 4 saat
Ben 3 4 saate en az 5 kere tuvalete kalkarim ya;( cok su iciyorum Cunku. Peki fitilden sonra sizde de bir kac saat sonra akintida ilac kalmis oluyormu vallla korkudan derine itemiyorum ne kadar geriye koymam gerektiginide bilmiyorum cok cok afedersiniz sanki orada bi yere dokunuyormus gibi hissediyorum orada hemen birakiyorum;(

Ben tüp bebek tedavisi için alıyordum yani ilk 12 haftada vücut kendisi doğal hamilelik gibi progestan üretmediği halde fitil olarak aldığım yeterli oldu. Özellikle ilaç için yatmıyordum. Tüp bebek doktoru da kendi doktorum da öyle bir tavsiyede bulunmadı. Gece kullandığımın üstüne zaten yatıp uyuyordum çok geç saate denk geliyordu. Ama gündüz olan sabah kalkınca alıyordum ve tekrar yatmıyordum. Yani arada tuvalete kalkmanın falan ilacı etkisizleştireceğini sanmıyorum. Sadece olabildiğince ileri itin demişti doktor ilacı yazarken.

Progesterani fitil olarak kullandigjnda uzun sure kalkmayacaksin canim yani en az 3 4 saat
Gece yatarken öyle olabilir ama gün icinde sabah koyup ise gidenler var misal ben. Ilk 3 ay sabah fitil koyup 5 dk uzandim sirf. Doktor da yatmana gerek yok demisti ama doktordan doktora fark olabilir

Bana doktor fazla ugrasma itebildigin kadar dedi ilsc degilde eriyince akimtida peynir kesigi gibi geliyo

Gün içinde eğer uzun süre ayakta kalırsam, iş yaparsam vs rahmim sertleşiyor bildiğin elimle bebeğin olduğu yeri anlayabiliyorum sonra uzanıp bi süre dinlenince tekrar gevşiyor. Bu sizde de oluyor mu?

Fitil olarak 12.haftaya kadar ben de kullandım yarım saat kalkmıyordum sadece .Hatta gece yatmadan önceki yaptığımda bile o akıntı oluyor fazlasını vücuttan atıyor çünkü normal.Hatta fitili biraktim bir süre daha devam etti şu an tamamen bitti o fitil akıntısı

Bende arada yeşil akıntı goruorum cok az dedim cuma günü bana da verdi doktorum kullandim canim

Kızlar bu arada doktorum 1ay sonraki randevumu sekreterine direk perinatologtan aldırdı. Detaylı muayene organlara bakılcakmış. Hepimizin bu süreci var dimi yani oraya yönlendirmesi normal mıdır?
Ayrintili ultrason zamanina denk gelio canim ayrintiliyi radyoloji de yapio perinatoloji doktoruda onun icin ona aldirmistir

Bugün randevum vardı benim de kızlar cinsiyetine baktı sonunda doktorum erkeğe benziyo kordonu da bacak arasında emin olamadım ama ondan hariç bi çıkıntı da gördüm gibi oldu dedi sonundada biz erkek diyelim şimdilik dedi perinatolojiden sıra almamı istedi ayrıntılı ultrason için kafamın içinde acaba sorusu çıktı kordon mu pipi mi diye bende bacak arasını dolu gördüm top gibi yuvarlak büyüktü kızlarımdaki gibi durmuyodu ayrıntılıda belli olur inşallah ama heyecanlandım baya bi meraktan çatlıcam

İyi akşamlar arkadaşlar, Amniyon sıvısı az olan var mı aranızda?Usg de sıvı az olduğu için rahim kasılması gözüküyor.Doktor fazla su içmemi söyledi.Böyle olup sonradan artan oldu mu?
Merhaba ayni sorun ben de de var kac haftalik hamilesiniz? Doktorum bebegin bobreklerinde sorun olabilir ondan dolayi sivi azligi olabilir dedi o sebeple hemen perinatolojiye randevu aldim bu hafta gidecegim uzuntuluyum bu konuda duzelen vardir insallah

17+6yım 2 kilo aldım 1 bucuk kilo geri verdim bende

Gün içinde eğer uzun süre ayakta kalırsam, iş yaparsam vs rahmim sertleşiyor bildiğin elimle bebeğin olduğu yeri anlayabiliyorum sonra uzanıp bi süre dinlenince tekrar gevşiyor. Bu sizde de oluyor mu?
Bendede yürürsem vede cok ayakta durursam oluyo birde gazli birseyler yersem

Birinden duymuştum havuc suyu icerek amniyon sıvısını arttirmis diye hatta doktoruna da söylemiş doktoru bu bizim hastalarimizdan duydugumuz bi kür demis yani doktorda şaşırmamış bi arastirip doktorunuza da danisin tabi. Havuc suyu sekeriniz yoksa ne kadar zararli olabilir. Bide bol su için ben artik igreniyirum su dan zorla iciyorum

İnternette rahim kasılması vs yazıyor bu yaşadığımız olay için. Gözüm korktu şu an Allah'tan randevum yarın doktora ilk soracağım şey bu olacak
Bende de oluyor yatarken obur taraf a donerken ayaga kalkarken ayakta biraz kalsam oluyor belkide bu haftalarda cogu kiside oluyordur insallah normaldir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…