2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Umarım dediğiniz gibi olur en geç 3 hafta içinde belli olur cinsiyetimiz sanırım. İlk size haber vereceğim iyi dilekleriniz için de teşekkür ederim ayrıca

Ben ikili ve üçlü testimi yaptırmadım doktorum da bende yaptırmamıştım zaten kendi çocuklarımda dedi. Sadece detaylı ultrasona gidicem 22. Haftada onu da tamamen meraktan. Bu testler anne karnında müdahele edilemeyecek hastalıklar varsa onu gösteriyormuş bende Allah korusun varsa da zaten bebeğimi aldırmayı düşünmüyorum, sıkıntı olursa da doğunca öğreneyim hamilelik stresle geçmesin istiyorum. Herkesin kendi düşüncesi tabii bu sadece benim düşüncem. Sizinki genetikten incelenmiş bir embriyoymuş zaten o yüzden bizden bi tık daha rahat olmalısınız bence, ama içinize nasıl sinecekse öyle yaptırın tabii ki

Hayirli olsun bende cin takvimide tuttu yuzuk testide ikisindede erkek cikmisti ulturasondada doktor kesin erkek dedi
Çin takvimi bende erkek diyor ,yüzük kız,ramzi teorisi de kız. Ama herkes erkek olacağını söylüyor. Çünkü hiç mide bulantım olmadı 11 haftalığımbu da insanlara kesin erkek algısı oluşturdu ama ben bir kız bebiş istiyorum allahım da gönlümden geçeni duyarsa ve verirse

Ben de sizin gibi düşünüyorum ama toplumsal baskı gibi oldu bu iş artık. Stresli bir gebelik geçirmek istemiyorum ve artık akışına bırakayım diyorum.

Bana kız gbi geldi ama sadece his tabi ki doktorlar en doğrusunu bilir söyler.Ama erkek bebekler kendni erken belli eder derler 17.haftada hala bi tereddüt varsa kız da olabilir bence
Teşekkür ediyorum Tüp bebek doktorumda kendi doktorumda erkek gibi dedi ama net bişey demediler bugün gittim göstermedi sağlıklı hayırlı olsunda kız erkek farketmiyo

Ya kızlar ben deliricem gitmediğim doktor kalmadı egzamalarim çok kötü bir halde kasinmaktan her yerim harap. Dayanamıyorum cız cız batıyor yaralar her an ve kanıyor sürekli kasiyinca.

Cildiyeci de kadın dogumcu da kortizonlu merheme izin vermiyor ama hem verdikleri ilacı hem de bebege zararı olmayan losyon verdiler onu sürüyorum ama gram faydası yok. Mideniz bulanmaz umarim ama görüntü bu sadece diz alti gorunen kisim. Bir de tum bacagim kalcam sirtim belim lollarim her yerim bu sekilde.

Belki başına gelen ya da yakınında duyan vardır da bir çözüm önerir. Nemlendirici losyon, kolonya, pudra, vazelin, sari kantaron yagi dahil her şeyi denedim hiçbiri fayda etmedi çok acı çekiyorum.

Ben de sizin gibi düşünüyorum ama toplumsal baskı gibi oldu bu iş artık. Stresli bir gebelik geçirmek istemiyorum ve artık akışına bırakayım diyorum.
Toplumsal baskıyı boşverin. Eğer ki Allah korusun müdahele edilemeyecek bir sorun varsa ve şimdiden öğrenmek hamileliğinizin geri kalanında sizi strese sokucaksa bunu bebeğinize yansıtacaksınız, bu çok daha kötü olur bence. Bir de şöyle bir durum var bu testler kesin sonuç söylemiyor yani belki de bebeğinize sağlıksız diyecek ama sağlıklı bir bebeğiniz doğacak, çevremde bunun örneklerini çok duydum.

Arkadaşlar 17 haftada cinsiyet erkek gibi ama tam belli değil dediler ultrason kağıdına göre tahmini olan var mı
Erkek bebeklerin cinsiyeti genelde çok erken haftalarda bile gözüküyormuş bence bu haftaya kadar net konuşmadılarsa kız olma ihtimali daha fazladır. Gönlünüzden geçen ne bilmiyorum tabi ama diğer gördüğüm ultrasonlarla kıyaslayınca kafa şekli de kız gibi geldi bana, öğrenince haber verin

Canım benim keşke elimizden birşey gelse çok geçmiş olsun.Allahım acil şifalar versin sana ben bilmiyorum ama çevreme sorarım inşallah çabucak kurtulursun bu dertten

Eğer embriyo incelemesi fetal yerine geçiyorsa fetal yapılınca ikiliye gerek kalmıyor. Bence geçme ihtimali var ama doktora sormak gerek. Test yaptırmak şart değil, bebeğin bir rahatsızlığı kesinleştiği durumda aldırmayı düşünmeyen aileler yaptırmıyor bildiğim kadarıyla. Bize 10. Haftada seçenekleri anlatıp yönlendirme yapmıştı doktor. Fetal %99 doğru sonuç veriyormuş ikilinin doğruluğu düşüktü ve sonrasında başka testler gerektirme ihtimali vardı. Fetali seçtik o yüzden. Sizinkinin genetiği incelendiği için teste gerek kalmıyorsa doktorunuz da kafanızı yormak istememiştir. Öyle değilse de fetali 10. 14. Hafta arasında yapıyorlar zaten geç kalınmış sayılmaz.

Evet çocuklar olunca dinlenmiyor insan mecbur okula git gel hep bir yorulma halleri önceden öyle hızlı yürürdüm ki şimdi o hallerimden eser kalmadı gerçekten saatlerce yük taşımış gibi yorgun oluyorum gözüm ilerleyen günler de umarım daha kolay olur

Şimdi merak edip inceledim aynı şeylere bakılıyormuş embriyo genetiğiyle fetalde. O zaman tüp bebek tedavisinde bize bunun bilgisini vermemeleri saçma olmuş aslında. Transferden 3 ay sonra genetik teste para vereceğini bilse insanlar herhalde testi transferden önce yapmayı seçer ki tüp bebek başarı şansı da artsın. Bizde taze transfer oldu belki dondurma gerekmesin diye bilgi vermediler ama seçme şansı verilmesi mantıklı olur bence. Neyse artık hayırlısı böyleymiş:)

Kızlar idrar tahlili yaptı dr lökosit 500 çıktı çok yüksek değil mi ilaç verecek
İlacı ihmal etmeyin henüz hissetmiyorsanız da sonra etkileri olur zorluyor sonrasında o yüzden ilaç kullanımı çok önemli değer olarak bilgim yok benim sen çıkmıştı ama değer yazmıyordu
Bende gebeliğimi ilk öğrendiğimde enfeksiyonu da öğrenmiştim bana da toz şeklinde suda çözünen ilaç verdi iki kez kullandım ve o dönem sürekli enfeksiyondan dolayı tuvalete çıkıyordum bu durum geçene kadar uzun mesafeye bile gidemedin sanki tutmayacak gibi sıkıştırıyordu ve ağrılarım çok kötüydü zorluyordu sürekli yatmak istiyordum bol bol su tüketin c vitamini tüketin pamuklu iç çamaşırı ve sürekli değiştirin doktorum bunları önerdi ben çok dikkat ettim öyle kurtuldum çok şükür çok zor bi şey miş

Çok geçmiş olsun benimde kulağımın iç kısmında var sulu kaşıntı. Kimi mantar diyor kimi egzama hiç bir çare bulamadım. Egzamalar için dut kurusu çayının iyi geldiğini duymuştum. Normal çay gibi demleyip içiyorsun. Bana yapmak bi kısmet olmadı. Belki size faydalı olur.

Kızlar bu 2. Gebeliği veya 3. Gebeliği olup bel ağrısı çeken var mı ya ? Karnım biraz çıktı diye mi nedir belim çok ağrıyor bel fıtığı olmasından şüpheleniyorum.
İkinci gebeliğim çok fazla yürüyemiyorum ayakta durursam da belim agrıyor gebelikle ilgilidir diye düşünüyorum ben kime sorsam belirtiler aynı sağa sola bile yatakta dönerken zorlanıyorum sanki 9 aylık gibi sanırım gebelikten gebeliğe değişiyor

Gerçekten zor bişey uzun zamandır geçip geçip tekrarlıyo benimde hamileyken ilk defa oldu ama hamileyken gerçekten çok daha zor fitili kullandım dün bugünde kullanıcam ağrım var yürüyemiyorum zaten 10 15 dk da bir tuvalete çıkmak zorunda kalıyorum günlük 3 litre su içen biriyim hamileliğimden beri buna rağmen oldu malesef

Hiç sorma canım ya inan ilerledikçe daha çok fenalaşıyorum sanki hele bugün beni bekleyin diye diye bir hal oldum arkalarından ağır ağır kaplumbağa gibi güldüler bana hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…