2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
5. Ay 7 kilo çok sanki
Bende kizima hamileyken 5 ayda 10kilo almistim doktorum diyetisyeneyolladı birde seker yüklemesi yapti gebelik sekerim sinirda cikti ve o güne kadar neyi yediysem hepsini yasakladi doguma kadar diyet yaptım dikkat edin siyetten sonrasi zor oluyo

Ya evet genelde boyle okuyormuş bir de sizin kilonus yok diye belirgindir karniniz. Ben normalde de tombisim diye heralde ikincim olmasina ragmen herkes hani karnin diyor hiç belli degil ben de kendi gobegim yetiyor heralde oraya sigiyor diyorum

bende oluyor, sık sık kalkıp oda içinde yürümeye çalışıyorm yürümezsem uzun süre kalkarken ağrıyı fena hissediyorum.

Son cümleniz cok tatli Karnimiz büyüse de büyümese de yer buluyolar. Beni ilk hamileligimde de kim görse ikiz mi derdi. Tabi onda 30 kilo alip heryerime sismistim

Bende Etlik sehir hastanesinden 3 Şubat'a almıştım 25. Haftama denk gelio perinatoloji takipliyim oranin doktoru 25. Hafta gec kalio dedi sonra Zubeyde hanimdan 28 Aralığa aldim
Benimde dün kontrolüm vardı. Doktora bu durumdan bahsettim. 27 haftalık çok geç oluyor dedi. O da beni Zübeyde hanıma yönlendirdi. 20 ocağa randevu aldım. Ama buradaki arkadaşlardan biri çok kısa sürede baktıkları için memnun kalmadığını söylemişti. Bilmiyorum şimdilik beklemedeyim.

Kızlar merhaba 3 gün önce rüyamda kızım olacağını gördüm. Hazır giydirilmiş pusete konmuş bişekilde beyaz kıyafetleri vardı. Sakin bi bebekti. Dün kontrolüm vardı. Doktor cinsiyetini öğrendin mi dedi. Bende onu soracaktım dedim. Sen ne hissediyorsun dedi. Rüyamda kız olarak gördüm dedim. Genelde annelerin hissettiği doğru çıkar dedi. Sizin tahmininiz ne diye sorduğumda inceledi erkek dedi eminmisiniz dedim sonradan süpriz başka bişey olmasın dedim. Kıyafetlerinide ona göre almayı düşünüyoruz dedim. O da bana sorarsan beyaz ve krem her çocuğa yakışıyor dedi. bi daha inceledi yok yok kesinlikle erkek dedi. Vitamin olarakta “İ MOM” verdi. Üçlü tarama içinde kan verdim. Sonra Detaylı ultrason için başka bi hastaneye gittim oradaki dr a sordum. O da kız demesin mi ama kesin değil dedi. Belki asistan olduğu için emin olamadı. Ama en önemlisi çok şükür ikiside sağlıklı bir bebek dedi.

Ayy sen yine de alışverş yapma bence bekle birzcık dha peki bi dha ne zman gitceksin kontrole

Kızlar kontrolden çıktım şükür bebeğim iyi fakat benim kilo alımımi çok buldu diyetisyene gitsen iyi edersin dedi hatta şeker yüklemesi yaparım dedi çok abarttım yemeği kesiyorum hemen
Bende ilk 72 ile başladım. Şuan 16+5’im. Hastanede kıyafetlerle 74 çıkmıştım. Dün ölçtüğün de 79 çıktım. dr kilon biraz fazla dikkat et dedi. İlerde sıkıntı yaşamamak için bol bol yürüş yap dedi. Bende yeni yeni hareket etmeye başladım dedim. Halsizlik ve Mide bulantısından hep yatarak geçti bu zaman kadar. Hastaneyede tok karına gidiyorum. Ayağımda bot üzerimde kıyafetlerle rahat 2 kg fazla gösteriyor. Bugün aç karnına sadece iç çamaşırıyla 77kg çıktım. Önemli olan sağlıklı beslenmek ve biraz hareket zaten doğumdan sonra kilo bir şekilde halledilir.

Benim karnım için de herkes çıkmış iç karnın darmış falan diyor. Bildiğin kocaman oldu dediğin gibi 6 aylık sanki

Kızlar herkes alınandan şikayetçi sanırım, ben de kilo almamaktan şikayetçiyim. Bugün tam 20 hafta oldu. Ben başta 6 kilo vermiştim mide bulantısı ve kusmaktan. Bir de yazmıştım buraya domuz gribi de oldum, bağışıklık hepten gitmişti. Kilo vermem durdu şimdi sanki 10 gündür ama bu sabah tartıldım, hiç kilo da almamışım. Bu da beni tedirgin ediyor bebek büyümüyor mu acaba diye.

Evet onu benim bi akrabamda dedi guzel bakmio keske baska hastaneden alsaydin die ben etlik sehirden aldigim ayrintiliya da gircem doktor onada gir dedi bana üçlü yapmadilar perinatoloji de üçlü yapmios gerek yok dedi

Evet onu benim bi akrabamda dedi guzel bakmio keske baska hastaneden alsaydin die ben etlik sehirden aldigim ayrintiliya da gircem doktor onada gir dedi bana üçlü yapmadilar perinatoloji de üçlü yapmios gerek yok dedi
Mantıklı dr banada iptal etme dedi. Elimizde dursun o randevun dedi. Olmazsa bende senin gibi yaparım. Dün bi Zübeyde doğum evine gittim zorunlu olmasaydım gitmezdim heralde pislik içindeydi. Dr karnıma jeli sürdü ultrasonla baktı peçete istedim. Malesef yok dedi. Ultrason fotoğrafı istedim kagıt kalmadı dedi. Çöp desen ulu ortada ağzı açık pis bi görüntü. İnsan mikrop kapar orada. Büyük konuşmayım ama bi daha asla gitmem.

Bana da yapmadı doktorum. İkili tarama %90 , dörtlü tarama %70 miş doğruluk oranı. Yeterli ikili tarama dedi. SAdece ayrıntılı ultrasona gideceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…