- 26 Ağustos 2022
- 752
- 849
- 18
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #6.901
Kan hapi demir ilaci sizlerinde midesine dokunuo mu
Bende ilk hamile kaldigim kilodayim hala ilk 3 ay verdiklerimi geri aldim sadece bende 19 haftaligim ama gobegim şiş duruyor .gecen hafta kontrolde bebegin boyu kilosu iyidi aslinda benimde içime suphe dusuyor bir yandanda şanslıyım diyorum ama sanirim 5nci aydan sonra cok kilo aliniyormusKızlar herkes alınandan şikayetçi sanırım, ben de kilo almamaktan şikayetçiyim. Bugün tam 20 hafta oldu. Ben başta 6 kilo vermiştim mide bulantısı ve kusmaktan. Bir de yazmıştım buraya domuz gribi de oldum, bağışıklık hepten gitmişti. Kilo vermem durdu şimdi sanki 10 gündür ama bu sabah tartıldım, hiç kilo da almamışım. Bu da beni tedirgin ediyor bebek büyümüyor mu acaba diye.
Ben suan 58.50 kıloyum arkadan cok fitim ama gobek resmen bagiriyor hamile diye benim gobegim cikti baya ama kilo cok almadim tabi bundan sonra ne olur bilemem insallah cok kilo almamCanım bende 57 kilo ile hamile kaldım şuan 60-61 değişiyor. Ama karnım banada kocaman geliyorsanki 6 aylık gibi benim ilk hamilelik bide İç karnı dar olanların böyle olabiliyormuş, herhalde ondandır diyorum
Karnı belirgin olan başka arkadaşlar varmı?
Birde kontrolsüz bir kilo alımı olmasın diye geçen hafta diyetisyene başladım. Orda kalın eşortmanlar ve tok karnına 61 çıktım :)
Diyetisyen espriyle karışık alcağınız kadar almışsınız dedibiz ilk 3 ay kilo almayı önermiyoruz, 4 aydan sonra aylık 1,5 kilo öneriyoruz dedi tabi bunda başlangıç kilosu da çok önemli dedi. Daha kilolu başlayanlar 9 kilo, çok zayıflar 16-17 kiloya kadar, normal kiloda olanlar 10-14 yeterli oluyor dedi benim başlangıç kilomu normal bularak banada 10-14 arası kg aralığı, yeterli olur dedi tabi hayırlısı bakalım
Kendimize gereksiz kilo yüklemeden, sağlıklı bir şekilde bebeğe sağlıklı kilosunu aldırarak ilerlersek süper olur
Canım o kadar işkence etme kendine. Çok acıkıyorsan uyumadan akşam 9-10 gibi yoğurt yada süt, çiğ kuruyemiş, yada meyva yiyebilirsin.Ben de çok korkuyorum valla ben pkos'luydum hamile kalmak icin 8 kilo vermistim 65dan 57 ye kadar düşmüştüm çok şükür hemen o kiloda hamile kaldım ama şuan 62 kiloyum 5 aylik hamileyim. Pkos ile kilo vermek tam bir işkenceiştahım öyle bir açıldı ki, nerdeyse ağlaya ağlaya aç yatıyorum gereksiz kilo almamak için
Teşekkür ederim canım, haklısın valla öyle yapcam artikCanım o kadar işkence etme kendine. Çok acıkıyorsan uyumadan akşam 9-10 gibi yoğurt yada süt, çiğ kuruyemiş, yada meyva yiyebilirsin.
Ben verdiklerimi de alamadım canım, beni endişelendiren de o.Bende ilk hamile kaldigim kilodayim hala ilk 3 ay verdiklerimi geri aldim sadece bende 19 haftaligim ama gobegim şiş duruyor .gecen hafta kontrolde bebegin boyu kilosu iyidi aslinda benimde içime suphe dusuyor bir yandanda şanslıyım diyorum ama sanirim 5nci aydan sonra cok kilo aliniyormus
Ben suan 58.50 kıloyum arkadan cok fitim ama gobek resmen bagiriyor hamile diye benim gobegim cikti baya ama kilo cok almadim tabi bundan sonra ne olur bilemem insallah cok kilo almam
Canım 12. haftada kız dedi( farklı doktor yarım saat inceledi)
13. haftamda erkek dendi,(kesin değil, tahmin dedi) 14 hafta kız, 17 hafta kız, fetal dna kız
Yani çıkıntı durumu, omurilik kemik yapısına göre yüzdelik tahmin yapabiliyor işinde ehli doktorlar. Belki değişebilirSağlıkla gelsin yavrucuk
Bende de pko görünümü var ama tam teshis konmadi pko diye. 58 kiloyla hamile kaldim ama kilo hep dert bende. Kafama göre yesem 100 kilo olurum hep dikkat ederek yasiyorum. Ilk cocukta tüp bebek dahil hersey denedik olmadi sonra kendiliginden mucize gibi geldi. Bu hamileligim de yine kendiliginden oldu cok sükür.Ben de çok korkuyorum valla ben pkos'luydum hamile kalmak icin 8 kilo vermistim 65dan 57 ye kadar düşmüştüm çok şükür hemen o kiloda hamile kaldım ama şuan 62 kiloyum 5 aylik hamileyim. Pkos ile kilo vermek tam bir işkenceiştahım öyle bir açıldı ki, nerdeyse ağlaya ağlaya aç yatıyorum gereksiz kilo almamak için
Maşallah, sağlıkla da kucağınıza alırsınız inşallahBende de pko görünümü var ama tam teshis konmadi pko diye. 58 kiloyla hamile kaldim ama kilo hep dert bende. Kafama göre yesem 100 kilo olurum hep dikkat ederek yasiyorum. Ilk cocukta tüp bebek dahil hersey denedik olmadi sonra kendiliginden mucize gibi geldi. Bu hamileligim de yine kendiliginden oldu cok sükür.
Ya canım elimde şuan sadece acı badem yağı olduğu için tek kullanıcam. Oyüzden merak etmiştim bi zararı olmazsa tek kullanayım.İstersen aynı yağın yoğun kullanımını azaltmak için hindistan cevizi yağıyla karıştırarak kullan. Ben sadece hindistan cevizi kullanıyorum yenilebilen birşey nasılsa diye içim rahat oluyor.
Benim de 166gr çıktı normal benceKızlar birsey sormak istiyorum bebegim 16 haftalikken 162 gr çıktı sizce normalmi
Olabiliyor canım böyle süprizlerCanim bana da 12' den 14 e kadar erkek dediler . Bu hafta kontrole gittim 1 doktor kesin kiz , 2 doktor da yuksek ihtimal kiz dedi. Dusun o kadar erkege alistirdilar ki inanamadim 3 doktora gittim
Demekki rüyalar tersine çıkar sözü doğruymuş.Bende ruyamda erkek bebek emziriyodum.ama kizim oluyor .
Doğru bi karar almışlar. Zaten yeni ve geniş kapsamlı bi hastane açıldı ona gerek kalmadı.Evet ben gittigimde de oleydi kapancak die iyice salmislar
Evet ilk başladığımda öyle dokunmuştu ki kusmuştum şimdi kahvaltıdan bi iki saat sonra içiyorum artık dokunmuyorKan hapi demir ilaci sizlerinde midesine dokunuo mu
Endişelenmeyin, geçen gün kv dem ile konuştuk bu konuyu kendisi de kilo almak yerine daha zayıflarmış gebelik boyunca ve masallah kızı 4.500 kilo oğlu d 3600 doğmuş alında kilo almaktan daha çok ne kadar çok sağlıklı beslendiğimizKızlar herkes alınandan şikayetçi sanırım, ben de kilo almamaktan şikayetçiyim. Bugün tam 20 hafta oldu. Ben başta 6 kilo vermiştim mide bulantısı ve kusmaktan. Bir de yazmıştım buraya domuz gribi de oldum, bağışıklık hepten gitmişti. Kilo vermem durdu şimdi sanki 10 gündür ama bu sabah tartıldım, hiç kilo da almamışım. Bu da beni tedirgin ediyor bebek büyümüyor mu acaba diye.
Mantıklıdr banada iptal etme dedi. Elimizde dursun o randevun dedi. Olmazsa bende senin gibi yaparım. Dün bi Zübeyde doğum evine gittim zorunlu olmasaydım gitmezdim heralde pislik içindeydi. Dr karnıma jeli sürdü ultrasonla baktı peçete istedim. Malesef yok dedi. Ultrason fotoğrafı istedim kagıt kalmadı dedi. Çöp desen ulu ortada ağzı açık pis bi görüntü. İnsan mikrop kapar orada. Büyük konuşmayım ama bi daha asla gitmem.
Hiç korkma canım bol su iç ve havuç suyu iç dengelenir Allah’ın izniyle.Kızlar çok moralim bozuk kontrolden ciktim doktor dediki suyun azalmis gunde iki bardak havuc suyu ic dedi. Ay aglicam tum moralim gitti. 9 yillik hasret benimki. Zaten 4 kaybim var. Boyle diyen oldumu hic doktor. Kizlar dua edin banacok korkuyorum
Hiç stres olmadan doktorun dediklerini yapın tekrar çoğalıcaktır inşallahKızlar çok moralim bozuk kontrolden ciktim doktor dediki suyun azalmis gunde iki bardak havuc suyu ic dedi. Ay aglicam tum moralim gitti. 9 yillik hasret benimki. Zaten 4 kaybim var. Boyle diyen oldumu hic doktor. Kizlar dua edin banacok korkuyorum
İnsallah ya gercekten cok uzuldum cok moralim bozulduHiç korkma canım bol su iç ve havuç suyu iç dengelenir Allah’ın izniyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?