- 31 Mayıs 2020
- 750
- 967
- 53
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #7.321
Ikinci gebeligim olmasina ragmen hala düzenli ve tam bir şey hissedemiyorum. Daha erken olur sanmistim ama bilmiyorum olmadı henuz. İnşallah artik bundan sonra hissederiz hemen.Kızlar herkese selam 19.haftamızın içindeyiz hala bişe hissetmedim Sizler kaçıncı haftanızda hissettinz? Bu arada ilk gebeliğim
InsallahNe güzel sizde memnunsunuz o zamanRabbim güzel ömurler versin hepimize huzurlu huzurlu
Ben zaman zaman ekmek arası şeyler yesem de aslında rutinde hafif besleniyorum. Yine de alınıyor belki vücut su tutuyordur bu dönemlerde. Bir de yatarak geçiriyorum hareketsizlik çok etkiliyor tabi. Sabahları düzenli 2 yumurta, 2 ceviz, 1 dilim tam buğday ekmek ve peynir yiyiyorum. Öğlen genelde acıkmıyorum hareket kısıtlı olunca. Hafif sebze veya bakliyat yemeği yoğurtla. Hiç acıkmazsam da kuruyemişle meyve atıştırıyorum. Akşam çorba, ana yemek şeklinde. Haftada 1-2 akşam evde yemek olmuyor dürüm tarzı şeyler söylüyoruz. Yatmam gerektiği için yemek yapamıyorum annem de yapamadıysa mecbur kalıyoruz siparişe. Ekmek sadece sabah yiyiyorum. Yine de kilo alıyorum. Emzirirken veriliyor diyorlar bakalım öyle olacak mı..Kızlar selam. İlk üç ayki bulanti ve kusmalarin ardindan son bir aydir aşırı istah açıklığı ile savaşıyorum. Fazla kilom oldugundan doktor sonuna kadar maksimum 5 kilo almama izin verdi ki o da son haftalarda zaten geliyor biliyorum.
Benim bu ara almak yerine vermem lazim hatta oyle dedi doktorum. Bebek alacak ben yagdan vericem. Nasil olacak bilmiyorum çünkü surekli yagli kızartma Börek corek istiyor yiyorum.
Ama artik midem de aşırı yanıyor ve dayanmiyor.
Siz sağlıklı beslenmeye calisan annelerin destegini istiyorum. Bana kisaca bir günde neler yediginizi anlatabilir misiniz rica etsem?
Bana doktorum tok karna al, ama gecedense sabah içmeye çalış demiştiKızlar Gyno-Ferro Sanol demir hapı kullananizin var mı? Aç karnina yaziyor ama cok midemi bulandırıyor, tok karnina alsam olur mu ki?
Bogmaca+tetenoz ozel bir asiymis onu receteye yazdi bunu eczaneden kendin alicaksin ve saglik ocaginsa yaptircaksin dediNasıl recete etti anlamadim ilk defa sizden duydum sağlık ocakları yapıyor receteye gerek yok ki
Cok su icmeye calisin calisiyorsaniz kontrol biraz daha kolayda evdeyken zor olabilir. Yagsiz et yemegi somon baligi beni en cok tok tutan yiyecekler.Ben cok su icince acikmiyorum bir de yulaf gebelikte cok saglikliymis yulaf lapasi hazirliyorum kendime 4 5 kasik yuklaf sütle pisiriyorum 1 yemek kasigi pekmez ile tabaga aliyorum uzerine meyve dogruyorum insallah kimsenin cani cekmez.bir de kabizlik sorunum oldugu icin corba icmeye çalışıyorum pirasa ıspanak brokoli tuketmeye calisiyorum bide cok acikinca 2 kuru incir yaninda badem ceviz yiyebilirsiniz. Benimde artik kilo milo takintim kalmadi da bu sekilde besleniyorum asiri kilo almadim suan 61kilo ile devam ediyorum bakalimKızlar selam. İlk üç ayki bulanti ve kusmalarin ardindan son bir aydir aşırı istah açıklığı ile savaşıyorum. Fazla kilom oldugundan doktor sonuna kadar maksimum 5 kilo almama izin verdi ki o da son haftalarda zaten geliyor biliyorum.
Benim bu ara almak yerine vermem lazim hatta oyle dedi doktorum. Bebek alacak ben yagdan vericem. Nasil olacak bilmiyorum çünkü surekli yagli kızartma Börek corek istiyor yiyorum.
Siz sağlıklı beslenmeye calisan annelerin destegini istiyorum. Bana kisaca bir günde neler yediginizi anlatabilir misiniz rica etsem?
Hayırlı olsunMerhaba bayanlar bende mayıs annesiyim inşallah ve ikinci bebeğim.bende aranıza katılmaya geldim. 18+0 şuan. Bu arada kk gebelik takibini kaldırdımı profillerden
ayni haftalardayız benim cok sancim agrim oldu surekli kontrole gittim korkudan bosuna gitmişim sukur hersey yolunda benimde bir kac gundur hic agrim kasilmam sancim kalmadi muhtemelen normalmis yasadigimiz korkmayinHerkese merhabalar kizlar. 19+3 haftalik hamileyim. Ayda 1 kontrole gidiyorum. Pazartesi gunu kontrol gunum. Uzun zamandir doktora gitmeyince yine triplere girdim. Uzun suredir karin ve kasik agrilarim oluyordu yatakta saga sola donerken bile zorlaniyodum.son 2-3 gundur hicbir agrim kalmadi ve jnanilmaz enerjigim kendimi hic hamile gibi de hissetmiyorum. Kendimi strese sokmaktan baska bisey degil belki ama meme uclarimin rengi falan da acilmis gibi sanki iyice taktim kafaya. Sizin var mi belirtiniz bu haftalarda benim gibi hisseden var mi acaba merak ettim(
Bende troid hapi kullaniyorum dahiliye gittim pers. Gunu 3.50 olmus tsh yine 50 mg ye cikardi ilacimi multivitamin hapi kullaniyorsan araya 2 3 saat fark koy oyle ic dediBen o zaman tiroit hapimi kullaniyorum ikisini bir kullansam nasil olur acaba
İnşallah sağlıkla doğru zamanda dogurun da kurtulun şu yatma isinden hayırlısıyla. Yeme stiliniz gayet guzel. Ben sanki 6 öğün yapmazsam cocuk ac kalirmis gibi kendime yemeye bahane buluyorum. Fazla kilom olmasa dert etmem ama zaten 90lardayim. Bunlari Bi de geri vermesi var evet emzirirken kolay ama onda da deli gibi acikiyor insan.Ben zaman zaman ekmek arası şeyler yesem de aslında rutinde hafif besleniyorum. Yine de alınıyor belki vücut su tutuyordur bu dönemlerde. Bir de yatarak geçiriyorum hareketsizlik çok etkiliyor tabi. Sabahları düzenli 2 yumurta, 2 ceviz, 1 dilim tam buğday ekmek ve peynir yiyiyorum. Öğlen genelde acıkmıyorum hareket kısıtlı olunca. Hafif sebze veya bakliyat yemeği yoğurtla. Hiç acıkmazsam da kuruyemişle meyve atıştırıyorum. Akşam çorba, ana yemek şeklinde. Haftada 1-2 akşam evde yemek olmuyor dürüm tarzı şeyler söylüyoruz. Yatmam gerektiği için yemek yapamıyorum annem de yapamadıysa mecbur kalıyoruz siparişe. Ekmek sadece sabah yiyiyorum. Yine de kilo alıyorum. Emzirirken veriliyor diyorlar bakalım öyle olacak mı..
Teşekkürler canım. Bak sen yulaf hamilelikte hic aklima gelmezdi. Somon demissin ben daha hic balik yemedim sevmem de normalde ve bana omega da yazmadi doktor bi dahaki gitmemde sorucam. Suyu da az iciyorum sahiden sürekli tuvalete cikiyorum diye heralde farkında olmadan. Çalışıyorum da eve gelince yine abartiyorum.Cok su icmeye calisin calisiyorsaniz kontrol biraz daha kolayda evdeyken zor olabilir. Yagsiz et yemegi somon baligi beni en cok tok tutan yiyecekler.Ben cok su icince acikmiyorum bir de yulaf gebelikte cok saglikliymis yulaf lapasi hazirliyorum kendime 4 5 kasik yuklaf sütle pisiriyorum 1 yemek kasigi pekmez ile tabaga aliyorum uzerine meyve dogruyorum insallah kimsenin cani cekmez.bir de kabizlik sorunum oldugu icin corba icmeye çalışıyorum pirasa ıspanak brokoli tuketmeye calisiyorum bide cok acikinca 2 kuru incir yaninda badem ceviz yiyebilirsiniz. Benimde artik kilo milo takintim kalmadi da bu sekilde besleniyorum asiri kilo almadim suan 61kilo ile devam ediyorum bakalim
Benimki de demir yazmadı canım. Sadece multivitamin verdi. Onu kullanıyorum yaklaşık 1 aydır benim de aklıma takılmıştiKizlar ya bi tek benim doktorum mu demir hapi yazmadi unuttumu acaba anlamadim . Multivitamin d vit omega verdi
Demekki her doktor yaptırmıyor ilk defa sizden duydum, geçmiş olsunBogmaca+tetenoz ozel bir asiymis onu receteye yazdi bunu eczaneden kendin alicaksin ve saglik ocaginsa yaptircaksin dedi
Tiroid olduğunuzu nasıl anladınızayni haftalardayız benim cok sancim agrim oldu surekli kontrole gittim korkudan bosuna gitmişim sukur hersey yolunda benimde bir kac gundur hic agrim kasilmam sancim kalmadi muhtemelen normalmis yasadigimiz korkmayin
Bende troid hapi kullaniyorum dahiliye gittim pers. Gunu 3.50 olmus tsh yine 50 mg ye cikardi ilacimi multivitamin hapi kullaniyorsan araya 2 3 saat fark koy oyle ic dedi
Çok teşekkürler hocamHayırlı olsunprofil ayarlarinizdan forum seçeneklerine tıklayın oradan da "başkalarının mesaj altındaki imzalarını görüntule" kutusunu işaretlemeniz gerekiyor sonra görebiliyorsunuz
O zaman ben aksam ac yatarken iceyim. Ben en basindan beri 50mg kullaniyorumayni haftalardayız benim cok sancim agrim oldu surekli kontrole gittim korkudan bosuna gitmişim sukur hersey yolunda benimde bir kac gundur hic agrim kasilmam sancim kalmadi muhtemelen normalmis yasadigimiz korkmayin
Bende troid hapi kullaniyorum dahiliye gittim pers. Gunu 3.50 olmus tsh yine 50 mg ye cikardi ilacimi multivitamin hapi kullaniyorsan araya 2 3 saat fark koy oyle ic dedi
Canim benim de bir ara acayip sekilde istahim artmisti. Hayatimda ilk defa sabahin 6’sinda kahvalti yaptim ama oyle boyle bir kahvalti da degildi hani serpme gibi bir seydiKızlar selam. İlk üç ayki bulanti ve kusmalarin ardindan son bir aydir aşırı istah açıklığı ile savaşıyorum. Fazla kilom oldugundan doktor sonuna kadar maksimum 5 kilo almama izin verdi ki o da son haftalarda zaten geliyor biliyorum.
Ne guzel zaten incecikmissinCanim benim de bir ara acayip sekilde istahim artmisti. Hayatimda ilk defa sabahin 6’sinda kahvalti yaptim ama oyle boyle bir kahvalti da degildi hani serpme gibi bir seydisonra zorladim kendimi tatliya duskunlugum zaten normale gore azalmisti benim hamileligim boyunca ama ara ara yiyordum onu epey azalttim. Sabah sekiz dokuz gibi kahvalti yapiyorum ve canim ne istiyorsa yiyorum klasik kahvaltilik urunlerin yaninda. Oglen meyve yiyorum ardindan yiyebilecegim ne varsa yemek tarzi taze fasulye vs ondan yiyorum daha az ekmekle. Aksam da nedense acikmiyorum aslinda ama yine de protein agirlikli yiyorum gece 11 de uyumaya calisiyorum. Zararli seyler yemiyorum neredeyse hic. Bundan kastim da paketli gidalar. Yoksa eger hamurisi kizartma falan varsa tuketmemezlik de yapmiyorum zaten yerken cok abarttigim bir sey olmadigi icin canimin istedigi kadar yiyorum. Gun icinde muhakkak yuruyus yapmaya calisiyorum. 56 kilo ile hamile kalmistim ama su an 58.5 olmusum. Bu kiloyu da cok yakin vakitte aldim bundan daha bu zamana kadar kilom hep 56 ydi. Bilmiyorum onu da neden aldim heralde istahim arttigi siralar fazla kacirdim
Ben de aynı şeyi düşünüp araştırmıştım kullandığım multivitaminde günlük değerlere uygun demir varmış. Merak etmeyin genelde oluyor sanırım ve multivit. kullananlara ekstra demir yazılmıyor. Demir eksikliğimde vardı üstelik, hamileliğin ilk 3 ayında geçti. Ama ben onu vitaminden çok çayı kahveyi 3 aylığına bırakmama bağladım. Demirin yanında çay, kahve, süt ürünü tüketmemek gerekiyor. Bizim ıspanağa yoğurt alışkanlığı yanlışmış hep:)Benimki de demir yazmadı canım. Sadece multivitamin verdi. Onu kullanıyorum yaklaşık 1 aydır benim de aklıma takılmışti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?