- 8 Eylül 2019
- 715
- 298
- 103
- 35
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #7.461
Tesekkur ederim canimm.Evet o tip ilac ben de kullaniyorum.Baska bi yerde ultrasona da gittim,cok sukur her sey yolunda.Benim fetal dna sonucum cikmadi 3 defa tejrar vermeme ragmen.beden kutle indeksinden oluyor dediler,bir de ikiz oldugu icin.Fetal dna yaptirdigim icin ikili,uclu gerek yok demisti.simdi cok korkuyorum.insaAllah detayli ultrasonda da bir problem cikmazDoktorun ilk günden beri kullandırdığı, hergün elevit multivitamin ve 2 günde bir balık yağına devam ediyorum. 18. Haftada magnezyuma başladım o da hergün. Bazı doktorlar kasılma olursa kullan diyormuş. Benimki mutlaka hergün al dedi atlamıyırum ben de. Yarın 21. Hafta bitiyor ve detaylı ultrason muayenem var. Fetal dna yaptırdığım için 2li 3lü teste gerek kalmadı sana da o yüzden yapılmamıştır. Cinsiyeti 14. Haftada öğrenmiştik. Sonraki muayenelerde rutin olarak büyüme hızına, suyuna, kalp atışına bakıldı ekstra birşey yapılmadı ama içimiz rahatlamış oldu. Özel bir durumdan 3 haftada bir muayenem oluyor herkes bu kadar sık gitmiyor bildiğim kadarıyla.
Merhaba canim,ayni haftadayiz.Bende de cok yorulunca ve agir bi sey tutunca oluyor oyle.Sanki asagiya dusucekmis hibi toparlaniyorlar.ben hemen sirt ustu uzaniyorum 10-15 dakikada geciyor zatenKızlar günaydın, bebeğim gün içinde birkaç defa özellikle sırt üstü yattığımda ya da eğildiğimde vs kaskatı oluyor bir yere toplanıyor sonra yan yatıp elimle azcık ovalıyorum yumuşuyor. Bu kasılma falan mı oluyor ya da tehlikeli bir durum mudur? Dün nerdeyse 6-7 defa oldu çok korktum
Sağlıkla gelsin paşaGünaydın hanımlar... bugün itibariyle 19+3'üm ve yaklaşık 1 aydır bebeğin hareketlerini net bir şekilde hissediyorum. benim ikinci hamileliğim içeride kıpır kıpır. bu arada bu bebeğim de erkek. kız anası olamadım bi.Allah sağlıkla doğmalarını nasip etsin inşallah.
Haklısınız netten zorlar ben de normal de bile bilnen markaları bile netten alırken endişelenirim görmeden acaba yeri nasıl diyeMağazasından alsam belki seçme şansım fazla olurdu netten almıştım o konuda şanslısınız:)
Canım evet ben progestana da devam ediyorum oksapara da . Haftaya da detaylım var. Arada ağrılarım oluyor, çabuk yoruluyorum, ayakta çok duramıyorum ikizler şimdiden zorluyor beni . Umarım iyilerdir onlar iyi olsundaMerhaba canim.Ben onlari kullaniyorum,hepsi var kullandigim ilacin icinde "inovit duo" kullaniyorum hazirda.Baska progestan falan devam ediyormusunuz.ben gunde 1 kere ve oksapar her gun,bir de aspirin kullaniyorum.evet gidicem 20-21 de detayli ultrasona
Korkmanıza gerek yok bu haftalarda hep oluyor bebek artık kemikleri sertlesmeye başlıyor, artık direk eğilmek yerine çömelerek eğilin ve sırt üstü çok yatmamaya çalışın genelde pek sevmiyorlar bu pozisyonuKızlar günaydın, bebeğim gün içinde birkaç defa özellikle sırt üstü yattığımda ya da eğildiğimde vs kaskatı oluyor bir yere toplanıyor sonra yan yatıp elimle azcık ovalıyorum yumuşuyor. Bu kasılma falan mı oluyor ya da tehlikeli bir durum mudur? Dün nerdeyse 6-7 defa oldu çok korktum
Diyorumya benim kizimda gobegimin bir tarafına toplaniyordu sinra kendi düzeliyordu sonradan elimi göbegime koydugumda sırtını elimin altına getiriyordu ben yasadigimi söyledim icin rahat etmesi icin doktoruna sor istersen canim benim arkadasim 29 haftasinda onun mesela kasilmalari oldugunda cok rahatsız edici sekilde oluyordu doktoru magnezyum verdiBana da hiç normal gelmiyor çok korkuyorum ama sonra yatınca bebeğim yumuşayıp tekme atmaya başlıyor rahatlıyorum o zamanYine de haftaya randevum var doktora kesin sorucam bunu
Benim de aynı şekilde ayakları kasığımda poposu mudur kafası mıdır bilmiyorum sert bir yeri de göbek deliğimin sağında hemen, belki yer değişiminden de olabilir evet hiç öyle düşünmedim
Merhaba canim,ayni haftadayiz.Bende de cok yorulunca ve agir bi sey tutunca oluyor oyle.Sanki asagiya dusucekmis hibi toparlaniyorlar.ben hemen sirt ustu uzaniyorum 10-15 dakikada geciyor zaten
Korkmanıza gerek yok bu haftalarda hep oluyor bebek artık kemikleri sertlesmeye başlıyor, artık direk eğilmek yerine çömelerek eğilin ve sırt üstü çok yatmamaya çalışın genelde pek sevmiyorlar bu pozisyonusolunuza yatın genelde
Hepimizde böyle olduğuna göre rahatladım şimdi teşekkürler kızlarDiyorumya benim kizimda gobegimin bir tarafına toplaniyordu sinra kendi düzeliyordu sonradan elimi göbegime koydugumda sırtını elimin altına getiriyordu ben yasadigimi söyledim icin rahat etmesi icin doktoruna sor istersen canim benim arkadasim 29 haftasinda onun mesela kasilmalari oldugunda cok rahatsız edici sekilde oluyordu doktoru magnezyum verdi
Aynı hafta ve gundeyiz. Bnmde bu gün tam 19+3 ve bnmde ikinci hamileliğim. Henüz net olarak hareketlerini hissetmiyorum. Kız olduğu için mi acaba bilemedim.Günaydın hanımlar... bugün itibariyle 19+3'üm ve yaklaşık 1 aydır bebeğin hareketlerini net bir şekilde hissediyorum. benim ikinci hamileliğim içeride kıpır kıpır. bu arada bu bebeğim de erkek. kız anası olamadım bi.Allah sağlıkla doğmalarını nasip etsin inşallah.
Evet canim aynen bende de.InsaAllah iyi olurlar canim.Ben dun ultrasonda gordum,iyiler sukur.Sag salim olsunlar da,hastaliklardan uzak,gerisi bosCanım evet ben progestana da devam ediyorum oksapara da . Haftaya da detaylım var. Arada ağrılarım oluyor, çabuk yoruluyorum, ayakta çok duramıyorum ikizler şimdiden zorluyor beni . Umarım iyilerdir onlar iyi olsunda
Aynen canım iyi çok şükürEvet canim aynen bende de.InsaAllah iyi olurlar canim.Ben dun ultrasonda gordum,iyiler sukur.Sag salim olsunlar da,hastaliklardan uzak,gerisi bos
Yeğenim için de kordonu 2 damarlı demişlerdi maşallah 4kilo üzerinde doğdu ve şu an da boyu kilosu normal seviyede ilerliyo çok şükür bir sorun yok 3 yaşında oldu.Selam kızlar. Dün ayrıntılı ultrasonumuza gittik. Yani hem bir sıkıntısı yok dedi hem de içimize şüphe düşürdü doktorumuz. Baya gerdi bizi. Yaklaşık bir saat muayene etti ama en çok bacak boyuna ve kalbine takıldı yüzünü pek göstermedi bile. Kordonda üç damar olmasi gerekirken iki tane var dedi. Bu çok nadir de olsa gelişim geriliği yaparmış dedi. Sonra bacak boyunu kisa buldu ama genetik anneye benzior dedi. Ama o damar işine canim sıkıldı doktoru da sevmedim çok soğuk buz gibi bir adamdı aşırı gerildik eşimle bugün başka bir yere gidicez inşallah yanilmistir adam ya. Var mi böyle bir şeyle karşılaşan?
ben de onu kullanıyorum normalde gece 4 5 gibi tuvalete kalkınca içip yatıyordum ama işe yaramaz diye kuşkulandım. bugün sabah içtim öğürdüm. öğürdükçe ilacın iğrenç tadı geldi. napıcam bilmiyorum.Kızlar Gyno-Ferro Sanol demir hapı kullananizin var mı? Aç karnina yaziyor ama cok midemi bulandırıyor, tok karnina alsam olur mu ki?
15 16 da başladı o zamanlar emin olamıyordum ama şuanki haftalarımda eminim. minik tekmelerini de hissediyorum artık çok şükürKızlar herkese selam 19.haftamızın içindeyiz hala bişe hissetmedim Sizler kaçıncı haftanızda hissettinz? Bu arada ilk gebeliğim
ben de oluyo sol bacağıma vuruyo bide ağrısı. vajina kemiklerim sızlıyo ağrıyo ayırınca çok sorun yaşıyorum sağa sola. özellikle yatarken. doktoruma sordum yüküm arttığı için oluyomuş ama benim bel fıtığı başlangıcım var normalde bu ağrılar son zamanda oluyomuş kimisinde az veya sadece doğumda olduğu da görülüyomuş. belle alakalı sorununuz olabilir. belden aşağı vuruyor.Arkadaşlar aranızda benim gibi olan var mı ilk defa başıma geldiği için korkuyorum kontrolüme de bir hafta var daha bugün iyice çoğaldı ganital bölge zonklamasından me yürüyebiliyorum ne ev işi yapabiliyorum az önce bulaşıkları toplayasıya mahvoldum bittim zonklamayla karışık sancı batmalar oldu dayanamadım uzandım hemen 2 dk içinde geçti uzanınca hiçbişey yapamıcak hale geldim sürekli uzanıp yatmam gerekiyo bi yandan sebebi ne acaba diye korkuyorum internette hep erken doğum işaretiyle falan bağdaştırmışlar iyice korktum özellikle sol bacağımı hareket ettirsem bile direk zonklama genital bölgeye oluyo çözemedim bu 3. Hamileliğim ama hiç yaşamadığım sorunlar bunlar bu haftalarda böyle ağrılar zorluklar normal mi acaba bi çok kişide normal demiş salı günü dayanamayıp gidicem hastaneye azönce nerdeyse acile gidecektim eşim durdurdu yarında aynı olursan gidelim dedi acillerde şuan zaten hastalık virüs kaynıyo çok zor durumda kalmadıkça gitmek istemiyorum kendimde napıcamı şaşırdım
Sen magnezyum kullanıyor musun peki ondan kaynaklı diyor çoğu kişi bende sorucam kontrolümde 2 3 gün çok şiddetliydi bugün azaldı biraz şükür soluma sağıma yatarken oluyo daha çok sırtüstü zaten yatmak istemiyorum rahatsız ediyo daha şimdiden geceleri böyle zorlanmak penguen gibi yürümeyi hiç düşünmemiştim eşimde alay ediyor hani 2. Trimester çok rahattı harika geçecekti sürünüyosun sen diyo bende şaşkınım sanki direk 2.yi geçip 3. Trimestere atlamışım gibi hissediyorumben de oluyo sol bacağıma vuruyo bide ağrısı. vajina kemiklerim sızlıyo ağrıyo ayırınca çok sorun yaşıyorum sağa sola. özellikle yatarken. doktoruma sordum yüküm arttığı için oluyomuş ama benim bel fıtığı başlangıcım var normalde bu ağrılar son zamanda oluyomuş kimisinde az veya sadece doğumda olduğu da görülüyomuş. belle alakalı sorununuz olabilir. belden aşağı vuruyor.
biliyo musunuz daha yapılmayacak mı? ben ilk dozu 19'unda oldum. ikinci doz olmayacak mıBencede fazla abartıldı doktor önermiş ama bazıları doktoran çok biliyor
Yaptırmak istemeyen yaptırmaz
Ama sadece bu aşıların toplatılması bi kötü oldu..
kullanıyorum. 2 tane. bir tane takviye yeterli gelmedi bana ona rağmen 1 aydır ağrılarım arttı. bitane daha magnezyum kullanıyorum. dün gece yatmadan içtim o da hafifletti gibi ama tamamen ağrılarım gitmedi bakalım biraz zaman geçsin anlaşılır...Sen magnezyum kullanıyor musun peki ondan kaynaklı diyor çoğu kişi bende sorucam kontrolümde 2 3 gün çok şiddetliydi bugün azaldı biraz şükür soluma sağıma yatarken oluyo daha çok sırtüstü zaten yatmak istemiyorum rahatsız ediyo daha şimdiden geceleri böyle zorlanmak penguen gibi yürümeyi hiç düşünmemiştim eşimde alay ediyor hani 2. Trimester çok rahattı harika geçecekti sürünüyosun sen diyo bende şaşkınım sanki direk 2.yi geçip 3. Trimestere atlamışım gibi hissediyorum
Ben kullanmıyorum inşallah verir banada iyi gelir biraz olsun. Allah şifa versin hepimizekullanıyorum. 2 tane. bir tane takviye yeterli gelmedi bana ona rağmen 1 aydır ağrılarım arttı. bitane daha magnezyum kullanıyorum. dün gece yatmadan içtim o da hafifletti gibi ama tamamen ağrılarım gitmedi bakalım biraz zaman geçsin anlaşılır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?