2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Benim bugun saglik ocaginda gebe takibim vardi tetenoz asisini sordum arkadaslar burda bi arkadasimiz erken doguma sebek oluuormus diye20 haftadan önce yapmiyoruz dedi
Zaten ebeler bu haftaya göre veriyor bildigim kadariyla öncesine veren var mı ki? Benim de bu cuma 20+1 oluyorum aşı konusunda ne diyecek bakalım merak ediyorum

Zaten ebeler bu haftaya göre veriyor bildigim kadariyla öncesine veren var mı ki? Benim de bu cuma 20+1 oluyorum aşı konusunda ne diyecek bakalım merak ediyorum
Ben hususi sordum ebe bana asıyi zamanindan önce yaparsak düşüge zamanindan gec yaparsak erken doguma sebep oluyo dedi nasil oluyo anlamadım heralde belili zamani var birde iki dozun arasinda 1 ay olmasi gerekiyormus bu ası isleri hep tuhaf zaten

benimde 4 hafta oldu ilk dozu olalı. Bu hafta 2.yi olmam gerekti malesef asi yok dediler . Ocagin ilk haftasi tekrar sorun dediler .5 hafta oluyor dozlar arasi saglik ocagi doktoru bisey olmaz dedi ama . 23. Haftam olacak ocakta . Pzt ayrintili ultrosonum var k.d.doktoruna sorup bilgi alacagim . Baska yer yaparsa beklemeyim gec yapilirsa . dusuk riskini bilmiyordum .

Bana ebe erken olursa dusuk gec oljrsa erken dogum dedi ama nekadar dogru bilmiyorum bende doktoruma sormayi dusunuyordum

Ankara Etlik sehir Hastanesi'ne giden arkadaşlar ayrıntılı gününüz ileri tarihe verildiyse yemi radyologlar geldi dedi kendi doktorum geldim ve 25. Haftama verdiklero günü bugüne çekti sekreter gec kalio deyince günü degisitirolar zubeyde hanimdaki randevuya da gitmiycem hem ii yorum yapan olmado hemde giren akrabam memnun kalmamisti ordan istemeye istemeye gircekdim bugun ama bugun burası verince onu bekleyip gircem

Kızlar idrar da protein çıktı tansiyonum hep düşük canım sıkıldı doktora da gitmedim henüz 2 hafta var tedirgin oldum

Gunaydin kızlar o kadar düşünmusum ki niye hissetmiyorum diye ruyamda bebek tekme atmayi abartiyordu 9 aylık gibi saga sola toplaniyor kolunu bacagini saga sola savuruyordu halay cekiyordu baya
Ay bende hissetmiyorum diye düşünüyordum rüyamda bayağı hissettim karnımda ordan oraya oynuyorlardı

Amin insAllah normal muayeneme girdimperinatoloji takipliyim zaten simdi doktorumda guzelce inceledi cok şükür herşey yolunda keyfi yerindeymis pasamin
Maşallah Gözün aydın canım.
Benimde 3lü tarama testimin değerleri yüksek çıktı. Down sendromulu olma ihtimali var dedi. Sürekli gittiğim doktora ulaşamadım. Asistan bi dr vardı. Moralimi bozdu. 2dk yatmamla kalkmam bir oldu ultrasola incelemedi bile. Perinatoloji doktoruyla bi görüşün dedi.
Detaylı ultrasonu hem Zübeyde de hemde özelde yaptırmayı düşünüyordum. Olmazsa sehir hastanesindekini randevumu öne çekebilirsem Zübeyde deki randevumu iptal ederim.

Kızlar merhaba. Bende bir şey danışmak istiyorum. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. 22.haftada ayrıntılı ultrasona girdim. Bebeğim erkek. Ultrasonda bütün ölçümleri organları çok şükür iyi haftasıyla uyumlu dedi doktor. Ama böbreğinin birinde 4mm den fazla olmasını istemediğimiz ama 4.2 mm gözüken bir genişleme var dedi. Erkek bebeklerde daha fazla karşılaşıyoruz takipe alacağız her ay büyüme oranı kontrol edilecek dedi. Daha önce böbrek genişlemesi olayını duyan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…