- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #7.521
Saol canim etligin perinatolojisine gel canim guzel ilgilenio 15 20 dk net ayrintili gibi herseyine bakti bugün benim tek bağdaş kurmuş ayaklarını inceleyemedim dediMaşallahGözün aydın canım.
Benimde 3lü tarama testimin değerleri yüksek çıktı. Down sendromulu olma ihtimali var dedi. Sürekli gittiğim doktora ulaşamadım. Asistan bi dr vardı. Moralimi bozdu. 2dk yatmamla kalkmam bir oldu ultrasola incelemedi bile. Perinatoloji doktoruyla bi görüşün dedi.
Detaylı ultrasonu hem Zübeyde de hemde özelde yaptırmayı düşünüyordum. Olmazsa sehir hastanesindekini randevumu öne çekebilirsem Zübeyde deki randevumu iptal ederim.
Dr. Perinatolojiye git dedi ama randevu açılmıyor. Randevu için Kadın doğumun onay vermesi gerekiyor sanırım. Yarın olmazsa kadın dogumada bi daha ugrayım. Perinatolojide Hangi dr a geliyorsun.Saol canim etligin perinatolojisine gel canim guzel ilgilenio 15 20 dk net ayrintili gibi herseyine bakti bugün benim tek bağdaş kurmuş ayaklarını inceleyemedim dedi
Duydum sonrasinda Hersey olmasi gerektigi gibi gitti saglikla dogdu bebek korkmayin o yuzden benimde son kontrolumde beyninde kist goruyorum ama sakin korkma yuzde 90 geçicek dedi ilk gun cok korktum baska bir doktora danistim bizim cok karsilastigimiz bir durum 26 28nci haftadan sonra geneldd kaybolur dedi bende cok korktum ama bu durumu yaşamış bir suru kisiye ulastim cocuklarinda hic bir saglik sorunu yok. Tam gelisim haftalarinda ultrasonda bazi aksakliklar gorulebiliyormus kalpte bobrekte parlaklik kafatasinda kist bobreklerde genişleme ilerleyen zamanlarda yuzde 90 düzeliyor. Allahin izniyle bu gorulen kusurlar ilerde duzelcekKızlar merhaba. Bende bir şey danışmak istiyorum. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. 22.haftada ayrıntılı ultrasona girdim. Bebeğim erkek. Ultrasonda bütün ölçümleri organları çok şükür iyi haftasıyla uyumlu dedi doktor. Ama böbreğinin birinde 4mm den fazla olmasını istemediğimiz ama 4.2 mm gözüken bir genişleme var dedi. Erkek bebeklerde daha fazla karşılaşıyoruz takipe alacağız her ay büyüme oranı kontrol edilecek dedi. Daha önce böbrek genişlemesi olayını duyan var mı?
Canim sabah 8 de geldiginiz zaman randevusuz yardimci oluoruz dedi sekreter sordum ben suan hastanedeyim yarin gelceksin galiba ilk perinatolojiye uğra evet perinatoloji icin takibinin açılması gerekioDr. Perinatolojiye git dedi ama randevu açılmıyor. Randevu için Kadın doğumun onay vermesi gerekiyor sanırım. Yarın olmazsa kadın dogumada bi daha ugrayım. Perinatolojide Hangi dr a geliyorsun.
merhabalar, benim ilk oğlumda olmuştu. iki böbreğinde de genişleme vardı. biri 4.2 diğeri 4.8 idi ama hiçbir sıkıntı olmadı. sonradan indi. erkek bebeklerde çok sık görülüyormuş, içinizi ferah tutun.Kızlar merhaba. Bende bir şey danışmak istiyorum. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. 22.haftada ayrıntılı ultrasona girdim. Bebeğim erkek. Ultrasonda bütün ölçümleri organları çok şükür iyi haftasıyla uyumlu dedi doktor. Ama böbreğinin birinde 4mm den fazla olmasını istemediğimiz ama 4.2 mm gözüken bir genişleme var dedi. Erkek bebeklerde daha fazla karşılaşıyoruz takipe alacağız her ay büyüme oranı kontrol edilecek dedi. Daha önce böbrek genişlemesi olayını duyan var mı?
Çok teşekkür ederim canım. Amin inşallah Allah hepimize kuzularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinDuydum sonrasinda Hersey olmasi gerektigi gibi gitti saglikla dogdu bebek korkmayin o yuzden benimde son kontrolumde beyninde kist goruyorum ama sakin korkma yuzde 90 geçicek dedi ilk gun cok korktum baska bir doktora danistim bizim cok karsilastigimiz bir durum 26 28nci haftadan sonra geneldd kaybolur dedi bende cok korktum ama bu durumu yaşamış bir suru kisiye ulastim cocuklarinda hic bir saglik sorunu yok. Tam gelisim haftalarinda ultrasonda bazi aksakliklar gorulebiliyormus kalpte bobrekte parlaklik kafatasinda kist bobreklerde genişleme ilerleyen zamanlarda yuzde 90 düzeliyor. Allahin izniyle bu gorulen kusurlar ilerde duzelcek
Çok teşekkür ederim. Amin inşallah düzelir.merhabalar, benim ilk oğlumda olmuştu. iki böbreğinde de genişleme vardı. biri 4.2 diğeri 4.8 idi ama hiçbir sıkıntı olmadı. sonradan indi. erkek bebeklerde çok sık görülüyormuş, içinizi ferah tutun.
İki hafta geç değil mi ? Belki ilaç gerekiyor böyle durumlarda öne alınması en doğrusu aslındaKızlar idrar da protein çıktı tansiyonum hep düşük canım sıkıldı doktora da gitmedim henüz 2 hafta var tedirgin oldum
eşimle 1 hafta ölü gibi gezmiştik üzüntüden, detaylı yapan doktor korkutmuştu bizi biraz. sonra kendi doktorum kendi oğlunda da olduğundan vs bahsetmişti. zamanla da kaybolunca geçti gitti. zaten minicik farklar bunlar doğru bile ölçülmemiş olabilir bariz genişleme değil çünkü.Çok teşekkür ederim. Amin inşallah düzelir.Bilmediğimiz bir konu olunca insan baya geriliyor. Sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Rabbim.
Evet haber bekliyorum doktora sordum cnm sıkıldı herşey güzel giderkenİki hafta geç değil mi ? Belki ilaç gerekiyor böyle durumlarda öne alınması en doğrusu aslında
Merhaba fetal DNA testini nerde yaptırdınız bende yaptırmayı düşünüyorum yaşım 37. Daha 5 haftalık hamileyim.Canım 12. haftada kız dedi( farklı doktor yarım saat inceledi)
13. haftamda erkek dendi,(kesin değil, tahmin dedi) 14 hafta kız, 17 hafta kız, fetal dna kız
Yani çıkıntı durumu, omurilik kemik yapısına göre yüzdelik tahmin yapabiliyor işinde ehli doktorlar. Belki değişebilirSağlıkla gelsin yavrucuk
Ben çözdüm artık burdaki bir arkadaş sayesinde Allah ondan bin kez razı olsunben de onu kullanıyorum normalde gece 4 5 gibi tuvalete kalkınca içip yatıyordum ama işe yaramaz diye kuşkulandım. bugün sabah içtim öğürdüm. öğürdükçe ilacın iğrenç tadı geldi. napıcam bilmiyorum.
Tabikide Kafanı karıştıran şeyler varsa başka bir doktor tercih edip onun da yorumlamasını dinleyebilirsin ama bazen böyle şeyler olabiliyor ve Doğuma yakın bu şeyler giderilebiliyor çok okudum böyle şeyler Başta böyle olup da sonradan 2 ay sonra her şey normal göründüğü bebekler. O yüzden çok takılma Tabii ki de başka bir doktordan da dinleyebilirsinSelam kızlar. Dün ayrıntılı ultrasonumuza gittik. Yani hem bir sıkıntısı yok dedi hem de içimize şüphe düşürdü doktorumuz. Baya gerdi bizi. Yaklaşık bir saat muayene etti ama en çok bacak boyuna ve kalbine takıldı yüzünü pek göstermedi bile. Kordonda üç damar olmasi gerekirken iki tane var dedi. Bu çok nadir de olsa gelişim geriliği yaparmış dedi. Sonra bacak boyunu kisa buldu ama genetik anneye benzior dedi. Ama o damar işine canim sıkıldı doktoru da sevmedim çok soğuk buz gibi bir adamdı aşırı gerildik eşimle bugün başka bir yere gidicez inşallah yanilmistir adam ya. Var mi böyle bir şeyle karşılaşan?
Çok teşekkürler. Gerçekten de etkili oldu başka doktordan dinlemek. Evet belki benzer şeyleri söyledi ama söyleme tarzi yaklasimi çok önemli. Çok önemli bir gerileme anormallik görmedi çok şükür beş hafta sonra yeniden bakilicak büyüme hızına. Bazi şeyler de genetik yani minyon oladabilir sağlıklı olsun daTabikide Kafanı karıştıran şeyler varsa başka bir doktor tercih edip onun da yorumlamasını dinleyebilirsin ama bazen böyle şeyler olabiliyor ve Doğuma yakın bu şeyler giderilebiliyor çok okudum böyle şeyler Başta böyle olup da sonradan 2 ay sonra her şey normal göründüğü bebekler. O yüzden çok takılma Tabii ki de başka bir doktordan da dinleyebilirsin
Kesinlikle öyle. Saglıklı olsun ki Allah ın izniyle öylede olacakÇok teşekkürler. Gerçekten de etkili oldu başka doktordan dinlemek. Evet belki benzer şeyleri söyledi ama söyleme tarzi yaklasimi çok önemli. Çok önemli bir gerileme anormallik görmedi çok şükür beş hafta sonra yeniden bakilicak büyüme hızına. Bazi şeyler de genetik yani minyon oladabilir sağlıklı olsun da
ben yatmadan magnezyum içtiğim için öyle bir şansım yok. gece ağrılarım oluyor. sabaha karşı tuvalete kalkınca içmeye devammBen çözdüm artık burdaki bir arkadaş sayesinde Allah ondan bin kez razı olsun aksamlari yatmadan içiyorum miss gibi oluyor
Nipt Plus’ta yaptırdımMerhaba fetal DNA testini nerde yaptırdınız bende yaptırmayı düşünüyorum yaşım 37. Daha 5 haftalık hamileyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?